perjantai 18. lokakuuta 2013

Mielenkiintoiset avoimet ovet

Päivä vaihtuu illaksi.Kuvattu Wix.comin 6.kerroksen ikkunasta
Tällä viikolla Tel Avivissa oli tosi mielenkiintoinen tapahtuma,kun kymmenet startup-yritykset avasivat ovensa muutaman päivän ajan. Open Startup-tapahtumaa vietettiin keskiviikko-ja torstai-iltana . Olen itse ollut It-alan yrityksessä töissä joten kiinnostusta riittää.Tämä tapahtuma muistutti hieman täällä vuosittain tapahtuvaa Open House Tel Aviv-tapahtumaa,jota taas vietetään ensi toukokuussa.Siinäkin ihmiset pääsevät yhden viikonlopun ajan kurkistamaan arkkitehtuurisesti mielenkiintoisiin asuntoihin ja taloihin.Tässä Open Startup-tapahtumassa olisin voinut valita reitin kaupungin keskustasta ja vierailla useankin,kadun varrella sijaitsevan yrityksen tiloissa,mutta minua kiinnosti nimenomaan yksi yritys.
Niinpä kävelin torstai-iltana kohti Tel Avivin satama-aluetta,jossa sijaitsee Wix.com-yrityksen pääkonttori. Wix.com on pilvi -pohjainen web- kehitysympäristö , jonka avulla käyttäjät voivat luoda ammattimaisia ​​HTML5- ja mobiili sivustoja,eli Wix.com (linkki sivustolle) tarjoaa jokaiselle ilmaiset työkalut,jolla voi luoda oman webbisivuston. Löysin Wixin jokunen vuosi sitten,jolloin loin käyttäjatunnuksen ja olen välillä leikitellyt tuolla tosi kätevällä ohjelmistolla. En ollut vähään aikaan käynyt sivustolla ja eilen huomasin,että siihen oli tullut paljon parannuksia.
Nousin hissillä talon kuudenteen kerrokseen,jossa Wixin opetusvastaava Yuval jo odotteli tulijoita.Meitä oli tosi vähän ,vain 3 vierailevaa ihmistä.Yuval kertoi meille Wixin historiasta,siitä miten vuonna 2006 yrityksen perustivat 2 veljestä kaverinsa kanssa ,ja tänään Wixillä on melkein 40 miljoonaa käyttäjää,yli 400 työntekijää ja toimistot eri maissa. Aikamoinen harppaus 7 vuodessa.Ja Wix kuulemma kasvaa koko ajan;tuo koko 6-kerrroksinen rakennus on heidän käytössään  ja alkaa kuulemma jo käydä pieneksi.
Minua kiinnosti Wixin työkalut lähinnä bloggaajan näkökulmasta.Aiemmin Wix sopi mielestäni hyvin pienille yrityksille tai palvelun tarjoajille mutta ei välttämättä bloggaajille.Kysyin tätä Yuvalilta ja hän kertoikin että Wixillä voi nyt myös luoda oman blogin:) 
Osa Wixin kuudennen kerroksen tiloja.Jokaisesta ikkunasta näki merelle. 
Yhdestä ikkunasta pystyy seuraamaan  sataman tapahtumia. Oli tosi mielenkiintoinen vierailu ja toivottavasti tätä tapahtumaa järjestetään ensikin vuonna.

Nyt keskipäivällä tuli syksyn ensimmäinen kunnon sade,ihanaa!Mutta toivottavasti ei kuitenkaan sada tänä iltana,jolloin tapaan Minen Istanbulista ja jo tutun Anun täältä

10 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Oikein, oikein hauskaa iltaa! Nauru pidentää ikää ja silottaa ryppyjä paremmin kuin botox.

SusuPetal kirjoitti...

Ja Hgissä satoi aamulla ensimmäinen räntä :(

Satu kirjoitti...

Olipas mielenkiintoinen visiitti.

Mukavaa blogitapaamista! Pitäkäähän hauskaa. Ja hyvää viikonloppua myös. :-)

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, alan vähitellen tajuta, miten paljon teknisempi minua olet;)

Olishan tuolla hulppeaa vaikka kirjoitella juttuja ja katsella merta.

Sade on aina ihanaa!

Mukavaa viikonloppua♥

Sirokko kirjoitti...

En ole tuosta kuullutkaan, kävin tutustumassa, mielenkiintoinen ilmaisjuttu.
Blogitapaamisia, sepä kiva, mukavaa yhdessäoloa!

Nina kirjoitti...

Tosi kiva messu - avoin ovi-tapahtuma! En ole aiemmin kuullut Vixistä ... nytpä tunnen jos nimi tulee vastaan. Mukavata viikonloppua sinulle, Jael!

arleena kirjoitti...

Yritysvierailu on mielenkiintoinen, varsinkin kun se osuu omaan alaan tai nyt blogimaailmaankin

Rita A kirjoitti...

Hieno vierailu. Sait lisää oppia ja pääsit ihailemaan näköaloja.

Melissa kirjoitti...

Täällä Helsingissä on niin kylmä jo :( Kyllä mulle kelpaisi tuo merinäköala :D

Jael kirjoitti...

Anna:kiitos,oli mukava ilta ja paljon naurettiinkin:)

SusuPetal:teillä taitaa talvi jo olla ovella.Yksi sade tuli eilen mutta ei paljon vaikuta jos ei lähiaikoina tule lisää...

Satu: oli todella mielenkiintoista:) Ja kiitos,oli todella ihana ilta blogikavereiden kanssa:)

Leena:no hieman kokemusta on;D Niin malttaako edes töitä tehdä kun on tuollaiset näkymät ja paljon tapahtumia ikkunan alla;D Nyt saisi sataa lisääkin mutta on aurinkoista taas....Kiitos samoin sinulle ihanaa viikonloppua!

Sirokko;tosi kätevä jos haluaa yritykselleen webbisivuston eikä viitsi maksaa siitä maltaita. Ja nyt vois siis tuonne perustaa bloginkin:) Oli kiva tapaaminen eilen:)

Arleena:oli todella mielenkiintoinen vierailu.Muutama tuli tuonne työpaikka mielessä ja tuo koko tapahtuma varmaankin johti myös sellaisiin.

Rita:oli kyllä mukava vierailu ja uuttakin tuli opittua!Merinäköalat olivat kyllä hienot!

Nelli;meillä piti tänään olla talvista mutta onkin aurinkoista ja hellettä.,,,