lauantai 19. lokakuuta 2013

Mukava perjaintai

Eilen sitten vihdoinkin tuli se ensimmäinen kunnon sade.Mutta jotta tuosta olisi  hyötyä pitää lisää sadetta tulla pian. Täksi päiväksi luvattin hieman talvista,mutta aamulla oli aurinkoista ja lämmintä.Tätä kirjoittaessa ovat pilvet taas kerääntyneet joten saapa nähdä tuleeko taas sadetta.
Iltapäivällä kun vein Bambin ulos näin puiston leikkitelineiden lähellä isohkon siilin.Se näytti voivan huonosti.
Siili otti muutaman askeleen ja lysähti kyljelleen,sitten otti taas muutaman askeleen ja lysähti kyljelleen. En halunnut jättää sitä leikkitelineiden lähelle,joten otin siilin muovipussin avulla käsiini ja vein sen ruohokentälle,jossa ajattelin sillä olevan paremmat olot. Tänä aamuna menin etsimään siiliä ja löysin sen sieltä ruohikolta ,kuolleena.Mikäköhän siiliparalle tuli...nitä näkee niin harvoin tuolla puistossa ja oli surulista että tuon siilin tarina päättyi noin ikävästi.
Myöhemmin iltapäivällä tapasin Istanbulista tulleen Minen miehineen.Näytin heille hieman Tel Avivia ja menimme torin lähellä sijaitsevaan jemeniläiseen kortteliin,jossa näimme tämän upean seinän.Tässä vain pieni osa seinää.
Tässä näkyy hieman enemmän tuota seinää
Ja lähikuvaa.Kiviä,simpukoita,maalattuja lautasia ja muutakin.
Kävimme vähän siellä sun täällä ja Jaffaan saapuessamme alkoi jo hämärtyä.
Jaffan satamassa tapasimme Anun miehineen ja menimme kaikki Vanhus ja meri-ravintolaan syömään herkullisen illallisen.
Illallisen jälkeen kävelimme vanhan Jaffan kujilla.
Kaunis seinälaatta
Suihkulähde vanhan Jaffan aukiolla.Taisi olla aika uusi sillä sekä Anu että minä emme olleet varmoja olimmeko nähneet tämän aikaisemmin....
Vanhan Jaffan aukiota. En saa mitenkään otettua hyviä kuvia kamerallani iltavalaistuksessa,mutta hyviä kuvia tulee sitten Minen blogiin jossain vaiheessa...
Kaunis lahja Istanbulista.Myöhemmin kiersimme Tel Avivin keskustaa Anun miehen kyydissä.Oli tosi mukava ilta ja ihanaa tavata Minekin livenä:)

21 kommenttia:

 1. Siili parka, ehkä se oli syönyt jotain myrkkyä.
  Katselin tuota jemeniläistä seinää ja ihmettelin, miten ne kaikki lautaset ovat siinä vielä ehjiä, ulkoseinä suoraan kadulle. On siinä ollut tekemistä.
  Vau mikä herkkupöytä, monen monta pientä kippoa kannettu pöytään, jännä tarjoilu!

  VastaaPoista
 2. Sirokko:minäkin ajattelin että oli syönyt jotain myrkkyä mutta tuolla puistossa ainakin on monta kissaa ja koirat käyvät siellä eikä mitään myrkytyksiä.Surullinen loppu siiliparalla. Ihan mahtava tuo seinä eikä sitä kaikkea edes mahtunut kameraan. Todellakin on vaatinut paljon työtä..Ja tuo ravintola,nuo salaatit niin hyviä että tuskin mahtuu enään pääruokaa masuun....

  VastaaPoista
 3. Voi siilirassua .. :( Ehkä se oli vain sairas, tai vanha. :(

  Jaffa vaikuttaa aivan mahtavan hienolta!! Kyllä meidän pitää päästä Israelin-kierrokselle vielä joskus, kun on niin kauan ollut suunnitelmissa!!

  VastaaPoista
 4. Hyvin surullinen siilin kärsimys...tekee ihan pahaa.

  Jaffa vaikuttaa kauniilta ja kiinnostavalta.

  VastaaPoista
 5. Voi siili-raukkaa.

  Voi teillä on ollut mukava blogitapaaminen siellä. Minäkin tapasin äskettäin blogituttavan, joka asuu reilun tunnin matkan päässä tästä meiltä.

  VastaaPoista
 6. MaaMaa:siili ehkä oli jo vanha...Jaffa on mahtava ja siellä o paljon näkemistä.Toivottavasti tulette tänne joskus...

  Nelli:Surullista kun se ei jaksanut...

  Leena:ehkä oli sen aika mennä,,,,
  Jaffa on todellakin erikoisen kaunis,tuo vanha kaupunki ainakin ja satama.

  Tuula:eilen ajattelin että se on tänään ehkä ok.Blogitapaamiset ovat mukavia:)

  VastaaPoista
 7. Kiitos viimeisestä:). Matka on nyt mukavissa muistoissa ja kroppa istuu täällä kotisohvalla. On se pieni tämä maailma. Tervetuloa sitten tänne vastavierailulle.

  VastaaPoista
 8. AIVAN loistavia kuvia Jael - varsinkin iltakuvat Jaffasta !!! Ei yhtään huonoja!!!Aaah...Jaffa on niin ihana paikka - ykköskohde aina kun käyn siellä päin !!!!! Pian varaileen lentoja !! : )

  VastaaPoista
 9. Mine:kiitos teillekin:)Kiva että pääsitte hyvin perille ja jäänkin odottelemaan lisää postauksia matkastanne tääällä. Pieni maailma tosiaankin:) Oliskin kiva nähdä Turkkikin


  Anneli:kiitos mutta pimeässä en kyllä onnistu saamaan selkeitä kuvia kamerallani tai oliskohan vika kuvaajassa.Kiitos kuitenkin:) Jaffa onkin tosi ihana ja oletko käynyt tuossa ravintolassa,suosittelen!

  VastaaPoista
 10. Voi tuota siiliä, siilit on niin söpöjä. Kiva tapaaminen teillä ja Minelä pätevät oppaat.

  VastaaPoista
 11. En ole käynyt.Kerrotko viel sen nimen in english or hebrew ??? Yleensä fiilistelen Jaffassa ja siitä kävelen Neve Zedekkiin syömään.

  VastaaPoista
 12. Voi pieni siili, suloiselta vielä näyttää nukkuessaan!

  Mukavia tapaamisia ja upeat kuvat kaupungilta. Tuo seinä on todella mielenkiintoinen!

  VastaaPoista
 13. Voi pieni siili, suloiselta vielä näyttää nukkuessaan!

  Mukavia tapaamisia ja upeat kuvat kaupungilta. Tuo seinä on todella mielenkiintoinen!

  VastaaPoista
 14. Allu:siili-parka,mutta se taisi olla vanha.Oli tosi kiva tapaaminen:)

  Anneli:Zaken VeHayam.old man and the sea.
  http://www.2eat.co.il/eng/hazaken-vehayam-namal/
  Jaffan satamassa,siinä uudistetussa osassa.

  Lepis:tuossa se kuukahti,ja sitten heti kuvan ottamisen jälkeen taas käveli hieman ja sitten taas meni noin.Tuo seina on ihan mieletön!

  VastaaPoista
 15. Kiitos.Jonku kerran on syöty jätskit satamassa muttei käyty syömässä.Seuraavalla kerralla vois siellä käydäkkin.

  VastaaPoista
 16. Anneli:kokeile tuota ravintolaa ensi kerralla ,ne alkupalasalaatit ovat ihania:)

  VastaaPoista
 17. Tiskiharjafeministi20. lokakuuta 2013 klo 19.44

  Teilla oli mukava ilta:)
  Tuo siili nayttaa aika vanhukselta, jospa se oli paassyt tiensa loppuun, snif...Sen varpaatkin on niin kurttuiset.
  Sa annoit sille kisullekin saattohoitoa, mutta toki tuota siilia ei olisi voinut kotiin kantaa :( Ainakin sen viime hetkilla sita kantoi ystavallinen ihminen:)

  VastaaPoista
 18. Tiskiharjafeministi:sitä mäkin vähän ajattelin,sillä näin tuolla 2 vuotta sitten viimeksi siilin,joka oli ihan nuori vielä ei se tuolta näyttänyt. Surullista silti oli nähdä se.Ja onneksi ehdin paikalle että sai ainakin kuolla hyvässä paikassa,pelkäsin että lapset härnää sitä jos se on siinä leikkitelineiden vieressä,sillä edellisen siilin ollessa siellä sain selitellä lapsille että siiliä ei saa härnätä.Kiitos:) ja oli mahtava llta:)

  VastaaPoista
 19. Voi siiliparkaa, mutta ihanaa kun veit sen hieman parempaan petiin nurtsille. Magee tuo seinà mihin oli kiinnitetty ja jos vaikka mità!

  VastaaPoista
 20. Siiliparka tosiaankin ,tuli vähän surku olo sen vuoksi.Mutta ainakin se sai kuolla rauhassa.Tuo seinä oli kyllä mahtava ja niin iso ettei sitä saanut kunnolla kokonaan kuvaan...

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...