torstai 9. tammikuuta 2014

Narsisseja ja muutakin

Kantakahvilani Sugarin viereisen kukkakaupan omistaja Billie sylissään ruskeaan paperiin käärityt narsissikimput.Nämä ovat ihan samoja villejä narsisseja,joita Anu kävi juuri kuvaamassa erämaassa,mutta jotkut kasvattavatkin näitä./(siis nuo Billien sylissä ovat niitä kasvatettuja...)
Ohjattavani E. eilen.Opetin häntä kutomaan viime vuoden loppupuolella ja nyt tyttö kutoo jo minua paremmin!
Eilen kävin täällä vierailevan veljeni kanssa lounaalla torin lähellä ja sen jälkeen hieman kävelimme viereisessä jemeniläisessä korttelissa. Vastaan tuli tällainen koristeltu talo.
Tässä näkee vähän paremmin miten laajalti tuota samaa koristelua on laitettu
Ja tällaista näkee usein Tel Avivissa;uusia tornitaloja ja niiden vieressä kaunis ,uusittu vanha rakennus

22 kommenttia:

  1. On tosiaan kauniisti koristeltu talo pikkukivillä, kova homma varmaankin ollut. Kiva nähdä myös miten uusia taloja rakennetaan vanhoihin sopiviksi, vaikka arkkitehtuuri onkin ihan eri aikakaudelta. Sellainen hivelee aina silmää!

    VastaaPoista
  2. Onpa taidolla tehty. Vai kukkii teillä jo narsissit. Pais jos täällä jatkuu nämä plussakelit, niin ei oo kaukana narsissit täälläkään.

    VastaaPoista
  3. Noi narsissit on kyllä söpöjä

    VastaaPoista
  4. ihanaa kiveä, jännä miten kaikkea kasvaa villinäkin

    VastaaPoista
  5. (tänään mainostat:
    Dejtingsajt för Vågade Människor! Hitta en Tjej att Ha Kul med.

    VastaaPoista
  6. (tänään mainostat:
    Dejtingsajt för Vågade Människor! Hitta en Tjej att Ha Kul med.

    VastaaPoista
  7. Matkatar:Varmaankin ihan hurja homma ollut tuollaisessa koristelussa.Ja vaikka noita torneja on tullut paljon,niin jotenkuten ne kuitenkin sopii yhteen vanhojen talojen kanssa,onneksi...Ja jos rakennetaan tornitalo vanhan talon viereen kuuluu tornitalon rakentajien kunnostaa se vanha talo.

    Amalia: Taidolla tosiaakin tehty.Ihan täällä minun tienoilla ei narsisseja kuki, mutta Anu kuvasi niitä erämaassa. Kyllä teillä on ihmeellinen talvi!


    Allu:aika söpöt kimput,nyt vähän harmittaa etten ostanutkaan.

    Hannele:Eikös olekin.Monet kukkakaupan kukat täällä villinä.

    VastaaPoista
  8. Kaunis tuo kukkakauppiaan potretti, kuten myös ahkeran kutoja. Sinulla on silmää muotokuvien ottamisessa! Lisää!

    VastaaPoista
  9. Hauska nähdä tällä kertaa kukkien lisäksi myös Billie ja oikein hienosti poseeraten :)
    Onko tuo tapa koristella taloja tyypillistä nimeenomaan jemeniläiselle rakennusperinteelle? Egyptissä olen nähnyt taloja joiden ulkoseinissä oli suuria maalauksia, lähinnä pyhiinvaellusmatkoista. Mukavaa iltaa toivottolee TaijaS

    VastaaPoista
  10. Suloinen Billie ja hänen kukkansa: Anna tämä kuva hänelle myös.

    Kunpa enemmän uusittaisiin vanhaa ja rakennettaisiin vähemmän uutta...

    Mahtaako rouvalta sujua sukan kantapää;) Minulta ei enää.

    VastaaPoista
  11. SusuPetal;kiitos,kuvia ihmisistä on kiva ottaa. Tel Avivissa näkee aina niin mielenkiintoisen näköisiä kuvattavia mutta ei aina kehtaa ottaa kuvaa tai kysyä.

    Taija:Billie on niin valokuvauksellinen ja osaa poseerata,on nuorena ollut mallina.En osaa ihan tuohon vastata mutta tuolla jemeniläisessä korttelissa on se aiemminkin tänne kuvaamani tosi koristeltu vanhusten päiväkeskus.Kiitos,mukavaa iltaa sinullekin:)

    Leena.tottakai ,hän sitä pyysikin.Tel Avivissa ei oikein ole tilaa rakentaa uutta kuin korkealle,joten tuo on syy miksi on noita korkeita taloja tullut niin paljon ja lisää tulossa..Kuule,minä en ole vuosiin osannut kutoa kuin ihan suoraa vain;D Sukan kudoin viimeksi kai tokalla luokalla ja siihen meni koko vuosi;D

    VastaaPoista
  12. Olisi aivan ihanaa tulla Israeliin tekemään viimeiset näytöt :) Pitäisi alkaa selvittämään asiaa.

    VastaaPoista
  13. Onpa ihan mahdottoman hieno talo! Tuossa on kyllä ollut askarteleminen!

    VastaaPoista
  14. Täänään bongasin oman aidan vierestä narsissin alut, ilahduin kovin. En kyllä muista minkä värisiä on tulossa, noita "oikeita" vai kokonaan keltaisia. Mukavaa, että sulla veli vieraana!

    VastaaPoista
  15. Narsissikimppuja! Ihania kevään tuojia!

    VastaaPoista
  16. Irmastiina:On ne:)

    Nelli:toivottavasti pääset tänne...

    Satu:tosi hienosti koristeltu,tuota voiskin tuijotella vaikka kuinka pitkään:)

    Heljä:no teillä on sitten kevät ihan ovella...Veli ei minun luona asunut mutta tapasimme täällä paljon enemmän kuin koskaan Suomessa,jossa hän on aina niin kiireinen....

    Tuula:keväisiä kukkia tosiaankin mutta en vielä halua kevättä kun ei edes kunnon talvea ole ollut...ja ensi viikolla jo Tu Bishvat,mikä täällä on ihan kevään merkki....

    VastaaPoista
  17. Näin joulun jälkeen, kun on tullut kerättyä joulukoristeet pois ja on kamala raikkauden kaipuu, tekisi vietävästi mieli jo tulppaaneja. Kohtahan se alkaa, niiden aika. Muulloin harvemmin ostan leikkokukkia, mutta tulppaaneja ostan koko niiden ajan, heti uutta tilalle, kun vanhat nuupahtaa. Narsissitkin näyttää kyllä raikkaalle.

    VastaaPoista
  18. Billiestä kiva kuva !!! Ja narskut kauniita,tulee pääsiäinen mieleen.nyt alkaa vasta tulppaani sesonki pyöriin.kun vaan ihmiset muistaisivat ostaa niitä kukkakaupoista kauniisti sidottuina,eikä marketin "muovipusseja".mietin miksiköhän en ole vielä? käynyt jemeniläiskorttelissa?! Huikea talon koristus.

    VastaaPoista
  19. Billiestä kiva kuva !!! Ja narskut kauniita,tulee pääsiäinen mieleen.nyt alkaa vasta tulppaani sesonki pyöriin.kun vaan ihmiset muistaisivat ostaa niitä kukkakaupoista kauniisti sidottuina,eikä marketin "muovipusseja".mietin miksiköhän en ole vielä? käynyt jemeniläiskorttelissa?! Huikea talon koristus.

    VastaaPoista
  20. Mine:minäkin harvoin ostan leikkokukkia,jotenkuten totuin siihen kun oli kissa eikä oikein voinut sellaisia ostaa. Mutta nuo kimput oli niin kauniita!

    Anneli:Billie on niin kuvauksellinen:) Ja narsissit ihania,tosiaankin tulee kevät mieleen mutta mieluiten ottaisin vielä vähän talvea....No sitten kun tulet niin ehdottomasti tuonne jemeniläiskortteliin....

    VastaaPoista
  21. Me ollaan sitten sellaisia suoraan kutojia vaan;) Mun piti kutoa tuubeja (niitä tuubikaulaliinoja), mutta aikeeksi jäi tältä talvelta, vaikka on langatkin valmiina.

    Tuo Billien kuva olisi kaunis vaikka sun oikeassa palkissa...Hän on niin...viehättävä, koskettava.

    ...että sinä saatkin nyt lukea de Waalia...

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...