keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Puiden uusivuosi

Tänään iltana täällä alkaa taas puiden uusivuosi eli Tu Bishvat,jolloin istutetaan uusia puita ja kasveja ja syödään paljon kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitäkin.Tämä on kuitenkin sellainen pikkupyhä,joka ei paljon tunnu katukuvassa,mutta esim. koululaiset ja tarhalaiset viettävät tätä erilaisin tapahtumin.
Kaupungintalon edessä olevalle Rabin-aukiolle oli tuotu kymmeniä nuoria sitruuna-ja kumkvattipuita,jotka ovat tuolla huomiseen iltaan saakka.
Sitruunoita
Ja monta pientä kumkvattipuuta. Pidän tosi paljon kumkvateista ja poimin ilman lupaa yhden yhdestä puusta,ettehän kerro kenellekään;D
Tuolla aukiolla aina tapahtuu.Nyt sitruspuita,mutta puolitoista viikkoa sitten siellä oli pakolaisten järjestämä iso mielenosoitus.johon osallistui myös kuvassa näkyvä Salomon,joka on töissä kokkina kantakahvilassani Sugarissa.Salomon,herttainen 20-vuotias nuori eritrealainen pakeni isoveljensä kanssa Eritreasta ollessaan 17-vuotias. Syy miksi veljekset pakenivat on se,että nuoret miehet joutuvat armeijaan melkein loppuiäkseen Eritreassa. 
Aikiota vastapäätä on kukkakauppa,jonka ikkunaa olen tähän blogiin usein kuvannut.Nyt näytti tältä.
Kukkakaupan ulkopuolella olevassa pienessä korissa,tyynyn  päällä oli tämä kissakaunotar.
Kukkakaupan ihmiset olivat löytäneet kissaneidin ja etsivät sille nyt kotia. Näin nätti kissa ja kuitenkin vaikeaa löytää sille koti. Kissalla on upea pitkäkarvainen turkki.


Ja viime kuussa laiton tänne videon jossa lauloi Israelin X-Factorissa kilpailijana oleva filippiiniläinen vierastyöläinen Rose Fostanes.Viime yönä Rose voitti koko kisan! Koskaan ei  ole liian myöhäistä,sillä 46-vuotiaan Rosen vastakilpailijat olivat kaikki  nuoria.Hyvä Rose!Australian Sydney Morning Herald kysyy onko Rose seuraava Susan Boyle...

15 kommenttia:

  1. That's the way to go Rose! Sinun kumkvatti löytösi pysyy nyt varmasti salaisuutena :D

    Onpa kaunis tapa istuttaa puu vastasyntyneelle, kuten linkissä kerrottiin. Liekö tapa enää käytössä? Minäkin olen istuttanut joskus puita Israeliin. Niiden täytyy olla jo mahottoman pitkiä, istutus tapahtui joskus viime vuosituhannella:)Olen itse sellainen puuhöperö. Puiden kaataminen kotipihasta on aina yhtä kova paikka ja säilytän aina pieniä puun palasia muistona kaadetuista puista/ TaijaS

    VastaaPoista
  2. Minulla on parvekkeella kumkvanttipuu, mutta viime kesänä se ei tehnyt hedelmiä. Ehkä ensi kesänä?

    VastaaPoista
  3. Jospa Bambi suostuisi, että otat tuon kissan. :D :D :D

    VastaaPoista
  4. On niin ihanaa katsella kuviasi Israelista. Maaliskuun lopulla lennän sinne itsekin. On mahtavaa lähteä matkalle!

    Onnellista loppuviikkoa ja viikonloppua Sinulle!

    VastaaPoista
  5. Minäkin tykkään kumkvateista. Tuskin sitä yhtä kumkvattia kukaan kaipasi? :-)

    VastaaPoista
  6. Kylläpä lauloi tyttö komeesti.

    VastaaPoista
  7. Taija:tosiaankin hyvä että Rose voitti vaikka suosikkini olikin kakkoseksi tullut nuori tyttö.Nyt on vaan se ongelma että Rosella on viisumi vain vanhusten hoitamiseen ja jos hän esiintyy niin ei voi siitä saada rahaa sillä se on vastoin viisumisääntöjä.Hänelle nyt yritetäänkin hankkia sellaista viisumia että pääsee esiintymään ja myös tienaamaan siitä. Kyllä taitaa olla tuo puunistutuskäytäntö vieläkin jäljellä kun vauva tulee. Ja huomenna istutetaan monta puuta kun on tuo puitten uusi vuosi.Minäkin olen puuhullu ja tässä blogissa onkin sellaisista paljonkin kuvia..

    Mine:toivottavasti tulee sitten seuraavalla kerralla kumkvatteja puuhusi.

    Allu:ei se.Tuo kissa oli niin erikoisen nätti!

    Piipe:kiva että tykkäät ja toivottelen jo tässä etukäteen hyvää Israelin lomaa sinulle! Ja sinullekin hyvää loppuviikkoa!

    Satu:tuolla oli niitä maahankin pudonneita mutta vain puusta poimittu kelpasi minulle;D

    Amalia:Rosella on ihan mahtava ääni!

    VastaaPoista
  8. Hyvää puiden uuttavuotta!
    Toivottavasti tuo nätti kisu saa pian hyvän kodin.
    Upeasti Rose laulaa; menestystä jatkossakin!

    VastaaPoista
  9. Mielenkiintoisia asioita olet taas kerännyt blogiisi! Kiva juttu tuo puitten uusi vuosikin. Minnekähän nuo kaupungintalon edessä olevat pikku puut istutetaan!?

    VastaaPoista
  10. Kissa on myös jotenkin liikuttava! Toivottavasti se saa kodin.

    VastaaPoista
  11. Nam! Kuulostaa herkulliselta juhlalta :) Ja kissa näyttää niin ihanalta, toivottavasti löytää pian ikuisen kodin!

    VastaaPoista
  12. Onnittelut Roselle. Ihania kuvia jälleen :)

    VastaaPoista
  13. Nurkkalintu:kiitos,pistinkin muutaman siemenen tänään multaan;D Tuo kissa on niin nätti joten ihme jos se ei löydä kotia. Ja Rosella on aivan mahtavan upea ääni!

    Marja-Leena:tämä puitten uusi vuosi on kiva juhla,sellainen ekologinen juhla:) Enpä tiedä,menevätköhän takaisin johonkin taimitarhaan...Kissa on niin nätti. Jos ei olisi Bambia,tuo olisi minun kissa.

    Tiina:paljon pähkinöitä ja kuivahedelmiä tuleekin syötyä tämän juhlan aikana,no minulle vain taateleita;D Suloinen,kaunis kissa,toivottavasti löytää kodin!

    NellI:Roselle tosiaankin kuuluu onnittelut ja toivottavasti hän onnistuu saamaan sen tarvittavan viisuminkin,että pystyy tienaamaan laulamisella.

    VastaaPoista
  14. Kuulostaa viehättävältä juhlalta tuo puitten uusi vuosi. Niin luonnolliselta. Ja paljon on elämässä rankkuutta, niinkuin näillä eritrealaisilla veljeksillä. Valoisampaa tulevaisuutta toivon heille. Kiitos elämänmakuisesta tarinastasi.

    VastaaPoista
  15. Onpa komea kissa!

    Minähän sanoin, että Rose on aivan mahtava: Hän ei voinut kuin voittaa.

    Mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...