maanantai 10. helmikuuta 2014

Kävelin puistossa

Jo  pari kuukautta olen suunnitellut herääväni tosi aikaisin ja ottavani bussin Tel Avivin Yarkon.-puistoon. Olen odotellut että sataisi,että olisi viileää mutta aika kuluu eikä sadetta kuulu ja aurinko vaan aina paistaa. Kun lopetin kuntosalissa käynnin viime lokakuun lopulla ,sanoin että menen muutaman kerran viikossa kuntosalin sijasta puistoon lenkkeilemään.No ei siitä ole mitään tullut ja vasta tänään sain sen aikaiseksi,nyt kun aamut ovat mukavan viileitä.Parin päivän kuluttua on kuulemma jo normaalia lämpimämpää.Klo kuuden jälkeen alkaa jo olla valoisaa.
Aamulla nousin klo 5,vein Bambin ulos ja varttia vaille kuusi olin jo bussissa. Aamulla liikenne sujuu nopeasti ja vähän yli puolen tunnin matkan jälkeen olin puistossa.Jään aina pois pysäkillä,joka on lähellä puiston eläinaitauksia.
Strutseja tuolla on aika montakin.
Tämmöinen kaveri ,joka liikkui häkin sisällä niin vikkelästi ettei sitä millään saanut kuvaan.Näitäkin oli aika monta.En nyt millään osaa sanoa mikä eläin tämä on,tietäiskö joku lukija?
Kiitos ihanien kommentoijien;sain selville että tämä on koati eli nenäkarhu:)
Mutta kaikkein kauneimmat eläimet tuossa puiston eläinnurkkauksessa ovat peurat.
Nämä olivat selvästi lisääntyneet viime vuodesta ,ja pienokaisiakin oli tuolla.
Ja peurojen kanssa samassa isossa aitauksessa elävä emu,joka työntää päänsä ulos joka kerta kun peuroja haluaa kuvata.Emu tykkää että sitä taputellaan päälaelle ja sai aika monta taputusta minulta....
Olen tullut puistoon paitsi kävelemään,myös keräämään villiyrttejä ja repussa onkin pari pussia sitä varten.Kävelen ja kävelen,sillä haluan tuonne toiselle puolelle,missä syötäviä villiyrttejä yleensä kasvaa. Yarkon-joki on huolestuttavan matala koska ei ole satanut.
Vaikka puistossa on vihreää,on kuitenkin surulista nähdä mitä sadeton talvi saa aikaan....
Linnuillakin on nyt monta uutta saareketta kun joki on niin matala
Sorsia
ja ankkoja uimassa.Puistossa on paljon erilaisia vesilintuja.
Kävelen ja kävelen ja pian huomaan kaupungin korkeat talot taustalla.Olen siis mennyt väärään suuntaan...
Aamulla aikaisin puistossa vilahtaa vähän väliä ohitse ryhmä pyöräilijöitä tai juoksijoita. Tel Avivin maraton on helmikuun viimeisenä päivänä .Pyöräilymaratoni on vasta lokakuussa..
Jotkut liikkuvat kanooteilla,,,
Puistossa on kyllä vihreää mutta missä ovat kaikki syötävät villiyrtit,joita olen aina kerännyt tähän aikaan vuodesta...,missä ovat malvat,villisinaapit ja muut....
Joen varrella löydän hieman malvaa mutta niin matalaa että koirat ovat varmaankin pissanneet päälle ja jopa nuoretkin lehdet ovat hieman reikäisiä.Jätän ne sinne....
Kauniin Israelin neuvoston kohdalla poimin puutarhasta muutaman geraniumin lehden,Rakastan niiden sitruunaista tuoksua.Puutarhassa on niitä 2 eri lajiketta.
Kävelen vielä pitkän matkan ennenkuin saavun bussipysäkille ja kuvaan pensaan kauniin kukan.
Nyt on pakko saada kahvia ja pysähdyn Sugar-cafen kohdalla. Kukkakaupan Billie pyytää kuvaamaan hänen juuri kahvilaan tuomansa kukkakimpun.Mitkä värit!

Ja vielä sellaista että tämä blogi pääsi SuperSaverin matkablogikilpailussa toiselle kierrokselle omassa kategoriassaan:) Kiitos teille ihanaiset jotka minua äänestivät. Ja nyt sitten blogi tarvitsee ääniänne myös tuossa toisessa kierroksessa,ja äänestämään pääsee kun klikkaa tänne.

27 kommenttia:

  1. Kaunis puisto .Oi että kun saisin olla jossakin tuollaisessa paikassa . Maalla ja syrjäkylällä ja varsinkaan tällä seudulla ei juuri ole mitään silmän iloksi .Joskus joutuu suurennuslasin kanssa etsimään kuvattavaa .

    VastaaPoista
  2. Oi, mikä puisto ja nuo peurat...Kai tiedät, että minä en ikinä söisi bambia,vaikka en olekaan kasvissyöjä. Semmoista tarjottiin viime viikolla omassa ruokakaupassani, R. otti, mutta minä sanoin, että bambi ei kuulu ruokalistalleni.

    Tuo pensaan kukka on kuin unta. Mikähän se mahtaa olla?

    Billien kukka kimppu on yhtä kaunis kuin hän!

    Onnea jatkoon pääsystä♥

    VastaaPoista
  3. Kyllimarjaana:tuo puisto on kyllä ihana ja niin monipuolinen.Ja kun lähtee tosi aikaisin liikkeelle niin sinne pääsee nopeastikin:) Mutta onhan teillä nyt kauniit lumiset maisemat ja sitten kesällä paljon vihreää.

    Leena.Hui kauhistus,tuntuu ihan pahalta ajatella että tuollaisia suloisia bambejakin syödään....
    Ei aavistustakaan mikä pensas oli kyseessä mutta huikean näköinen kukka! ja Billien kimppu tosi kaunis! Samoin kuin Billiekin ,joka nuorempana on ollut mallinakin.

    VastaaPoista
  4. Ihanaa kun voit menna keskella viikkoa aamuvarhain puistolenkille. Viikonlopuisin siella on ihan erilainen tunnelma kun on niin paljon vakea. Ei saa edes rauhassa kavella kun polkupyorat suhahtavat yhtenaan tuhatta ja sataa ohi. Onhan siella niille omiakin kaistoja, mutta eivat niista aina välitä.

    VastaaPoista
  5. Äänestetty on toisellekkin kierrokselle! :)

    -Eshetchayil

    VastaaPoista
  6. Anu:nytkin siellä oli ihan kauhean paljon noita juoksu-ja pyöräilyryhmiä.Olin tuolla jo vähän klo 6 jälkeen ja silloin taisivat alkaa....Menin vahingossa pyöräkaistalle yhteen aikaan ja sain haukut niskaani;D Et sattuisi tietämään mikä tuo raitahäntäinen eläin on?

    Eshetchayil:kiitos:)

    VastaaPoista
  7. Ihana puisto, kelpaa lenkkeillä ;)
    Täytyypä käydä äänestämässä, pidetään peukkuja!

    VastaaPoista
  8. Voi surkeus, kun ei ole tullut enempää vettä. Näistä kuvista kuivuuden oikein huomaa. :-(

    Tuo ensimmäinen kuva on ihan kuin maalaus, tosi kaunis maisema.

    Niin, ja onnea toiselle kierrokselle pääsystä! :-)

    VastaaPoista
  9. Oi miten ihania peura-bambit ovatkaan.
    Tosi kuivaa näyttää siellä olevan, sade olisi todellakin tarpeen
    Onnea jatkoon pääsystä, heräsin vasta äsken ääneni antamaan:)

    VastaaPoista
  10. No kuvitteleppa millainen haslinki siella onkaan viikonloppuna!

    Yritin etsia tuota raitahantaa, mutten loytanyt mistaan vaikka kuinka hain kaikilla mahdollisilla hakusanoilla. Ei se mikaan mayran (girit) sukuinenkaan voi olla.

    VastaaPoista
  11. Matkatar:ihana puisto lenkkeilyyn tosiaankin ja muutenkin:)Kiitos:)

    Satu:todella masentava talvi ollut täällä siinä mielessä.Kuuma kausi kuon on niin pitkä niin toivoisi ett sitten talvena tulis vettä mutta ei nyt ole tullut...Ja kiitos:)

    Minttuli:nuo peurabambit ovat niin suloisia että niitä olisi voinut katsella vaikka kuinka pitkään!Sade olisi nyt niin tärkeää mutta ei ole sellaista näkyvissä,ja kiitos sinullekin!'
    '
    Anu:Olen siellä joskus ollutkin viikonloppuna kävelemässä,se oli kuitenkin silloin viime kerralla täällä asuessa eli 1o vuotta sitten ja muistan,että oli paljon väkeä liikkeellä.Minäkin hain vaikka millä hakusanoilla mutten löytänyt.Kivat veitikat on,tosi nopeasti liikkuvat.

    VastaaPoista
  12. TaijaS sanoi...

    Olipa sinulla mukava aamu, ainakin kuvista päätellen. Kyllä tuollainen kävelyreissu pesee mennen tullen kuntosalin. Hienoja maisemia, hellyttäviä eläimiä ja upeita kukkia ja vielä varhaisen aamun viehätys.

    Todella sääli, että niitä kunnollisia sateita ei vain sinne kuulu. Meille Suomessa asuville vesi on usein itsestäänselvyys ja usein kuulee valituksia, jos sataa useampana päivänä peräkkäin. Sitä ei oikein osaa kuvitellakaan, että vesikin voi olla hupeneva luonnonvara.

    Laitanpa vielä veikkauksen tuosta vikkelästä kaverista. Olisiko punakoati? Aika paljon on samaa näköä -> http://archive.is/XIvC. Ja sitten äänestämään:)

    VastaaPoista
  13. Hienot kuvat. Oli kiva kulkea puistossa.
    Äänestin.

    VastaaPoista
  14. Taija:ehdottomasti lenkki puistossa mieluummin ja tuolla on myös tosi hyvät kuntolaitteet kaikille:) Mutta kesällä kun on kuumaa niin en jaksa tuonne lähteä lenkille.Nyt on harmi kun on tällainen kuiva talvi ,ja vielä erityisen kuiva,joka vaikuttaa myös kasvisten hintaan tietysti.Toivon että ennen kuivaa kautta tulis kuitenkin sateita. Ja kiitos sinulle! Muuten,taitaa tosiaankin olla tuo punakoati,ainakin samanlaiselta näyttää:)

    Arleena:Kiitos ja kiitos:)

    VastaaPoista
  15. Koati olisi sitten suomeksi nenäkarhu:

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Koatit



















    VastaaPoista
  16. Kiitos kun otit meidät mukaan aamuiselle retkellesi!

    VastaaPoista
  17. Olipa ihana kuvakierros. Kiitos siitä! Reilun kuukauden päästä olen itsekin reilun viikon Israelin kauniissa maisemissa. Tuskin maltan odottaa...

    ps. Kävin antamassa ääneni blogillesi!

    VastaaPoista
  18. Todella nautittava kuvakierros kauniissa puistossa, kiitos!
    Äänestin, mutta ei tule s-posti vahvistusta.

    VastaaPoista
  19. Kyllä kelpaa tuollaisessa puistossa kävellä. Aivan ihana, kun on eläimetkin tuotu ihailtavaksi. Hyötykasvien käyttö olisikin puistossa suotavaa, kun harvemmalla on kaupungissa omat viljelykset.

    VastaaPoista
  20. Muistewlen, että siskoni perhekin kävi joskus tuolla puistossa.
    Mukavaa helmikuun jatkoa!
    Ja äänestämässä kävin minäkin.

    VastaaPoista
  21. Sain äänestykseni vahvistettua, vaikka tuossa aiemmin kerroin ettei se onnistunut.
    Hyvä, koska pidän tästä blogista erittäin paljon.

    VastaaPoista
  22. Anna:kiitos:) miksiköhän nenäkarhu,sillä oli aika tavallinen nenä;D

    Tuula:kiva kun olit virtuaalisesti mukana:)

    Piipe:ihanaa että pääset tänne ja toivottavasti on sitten paljon aurinkoa kun olet täällä.Kiitos:)

    Nelli:lempipuistoni,ehdottomasti!

    Kirsti:kiva että tykkäsit kierroksesta.ja kiitos sinullekin!
    '
    Mine:tuossa puistossa on jokaiselle jotakin:) Minä käyn aina talvella keräämässä syötäviä villikasveja tuolta,mutta nyt sateiden puuttumisen takia ei niitä oikein ole...

    Eeviregina;:tuonne tosiaankin kannattaa tulla kauempaakin:) Kiitos sinullekin!

    VastaaPoista
  23. Anna:kiitos:) miksiköhän nenäkarhu,sillä oli aika tavallinen nenä;D

    Tuula:kiva kun olit virtuaalisesti mukana:)

    Piipe:ihanaa että pääset tänne ja toivottavasti on sitten paljon aurinkoa kun olet täällä.Kiitos:)

    Nelli:lempipuistoni,ehdottomasti!

    Kirsti:kiva että tykkäsit kierroksesta.ja kiitos sinullekin!
    '
    Mine:tuossa puistossa on jokaiselle jotakin:) Minä käyn aina talvella keräämässä syötäviä villikasveja tuolta,mutta nyt sateiden puuttumisen takia ei niitä oikein ole...

    Eeviregina;:tuonne tosiaankin kannattaa tulla kauempaakin:) Kiitos sinullekin!

    VastaaPoista
  24. Kaunis puisto ja suloisia eläimiä, geranium-kirjakin minulla taitaa olla.

    VastaaPoista
  25. Hannele:ihana puisto ja jos sataisi,olisi nyt vieläkin ihanempi.Geraniumin lehdet tuoksuvat ihanalle:)

    VastaaPoista
  26. Kaunis puisto ja suloiset peurat.

    Onnittelut jatkoon pääsystä! Blogisi sai ääneni ja nyt peukku pystyyn!

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...