sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Auts,jasmiinipuun tuoksu....

Jasmiinipuun kukkien tuoksu houkuttelee;tuoksu on ihana.....ja kukat kauniita.
Tel Avivin kaupungintalon viereisen Rabin -aukion yhdellä laidalla on pari jasmiinipuuta,jotka nyt juuri kukkivat.Kun siitä menee ohi,niin ei voi olla tuntematta tuoksua,se ehkä yksi parhaimmista puukukkien tuoksuista. Ja se houkutteli minut menemään oikein lähelle,nuuhkimaan tuota ihanaa tuoksua ja otin kukkasen ja vein nenäni ihan lähelle.....ja sain kamalan allergisen kohtauksen:nenä vuoti,silmät vuoti,aivastelin ja haukoin henkeä. Eli opin tästä että on hyvä mennä nauttimaan puun tuoksusta ,mutta liian lähelle ei kannata mennä,,,,
Kävin taas aamulla aikaisin kävelemässä Saronassa.Tässä toinen Saronan ekologisista lammikoista.Olen rakastunut Saronan alueeseen,se on parasta mitä Tel Avivissa on tapahtunut viime vuosina. Ja Tel Avivista puheenollen;kaupunki täyttää tällä viikolla 105 vuotta,joten onneksi olkoon!

Huomenna illalla täällä sitten alkaa pesah eli juutalainen pääsiäinen,joka kestää viikon.Tänä vuonna juutalainen pääsiäinen ja kristitty pääsiäinen osuvat taas samaan aikaan;näinhän ei ole joka vuosi.

23 kommenttia:

 1. Aivan ihanat kukat!!
  Tuoksuuhan se Suomessa kasvava jasmiini myös voimakkaasti, mutta ei ehkä niin hyvältä, mielestäni hieman pistävästi.
  Ai nyt meillä osuu pääsiäisen vietto samaan aikaan. Hienoa. Oltaisiin päästy Seder aterialle, mutta ei huomattu ilmoittautua ajoissa.

  VastaaPoista
 2. Täälläkin Jasmiini on kaunis kukkiessaan, itse vain joudun kiertämään sen kaukaa, kun päänsärky on välittömästi sen tuoksun seurauksena, samoin kuin tuomen kukkienkin kanssa.

  VastaaPoista
 3. Jasmiinin tuoksu on tosi ihana. Mutta tarvitaan aika monta Jasmiiinia, että tuoksu leviäisi ympäristöön? Meillä on parvekkeella yksi, eikä se oikein tuoksu ollenkaan.

  VastaaPoista
 4. Kirsti:on ne .Täällä nuo jasmiinipuut tuoksuvat niin hyvältä ettätuoksun haluaisi laittaa pulloon....Harmi ettette ehtineet ilmoittautua seder-illalliselle!

  VastaaPoista
 5. Olen ollut usein Pesahina siellä Israelissa, joten illalliset ja muut on tulleet tutuiksi.
  Sitä matzaa ei vaan ole yhtään ikävä...
  Hyvää Pesahin aikaa sinulle!

  VastaaPoista
 6. Hag Sameach Jael!
  Taalla yksi vasynyt ja raihnainen siivooja,mutta eikohan se nyt ala jo helpottamaan.Huomenna kyllakin kokkaukset tiedossa illaksi,silla seder ateria on tana vuona meilla...

  VastaaPoista
 7. Onnea kaupungille. Oletko ajatellut muuttavasi tuonne?

  VastaaPoista
 8. Mummeli:taitaa olla hieman eri jasmiini kyseessä teilläpäin kuin täällä.Päänsärkyä ei tullut mutta muuta vaivaa kyllä.Mutta tästälähtien en enään pane nokkaani ihan kukkaan kiinni;D

  Mine:yksi parhaista tuoksuista ehdottomasti,kevään tuoksu:) Miksiköhän se teidän jasmiini on jäänyt tuoksuttomaksi....noiden kahden aukion laidalla olevan puun tuoksua ei voi olla tuntematta puun kukkiessa.

  Eeviregina:en edes ole ostanut matzaa....olen vältellyt viljoja kokonaan jo parisen viikkoa joten (melkein...) joten matzatkin saavat puolestani jäädä kaupan hyllylle ja huomenna seder-illallisella ehkä maistan vain kohteliaisuudesta...Kiitos,ja sinulle hyvää pääsiäisen aikaa!

  Lisay:chag sameah myös sinulle ja perheellesi!Ja tsemppiä kokkailuihin,aika iso homma varmaan edessä...

  VastaaPoista
 9. Nelli:asun ihan Tel Avivin vieressä.Kun ei ole liikennettä niin vartissa olen siellä. Mutta kyllä haluaisin muuttaa mutta sitä varten tarvitsisin lottovoiton;D

  VastaaPoista
 10. athshiii sanoisin varmaan minäkin, toivottavasti meni kohtaus pikaisesti ohi

  VastaaPoista
 11. Jasmiinissa on voimakas mutta ihana tuoksu.
  Lammikot ovat kaunis piristys kaupunkien puistoissa.

  VastaaPoista
 12. Hag sameach Jael!

  Ihana jasmiini.

  VastaaPoista
 13. Allu:)

  Heljä:kunnolla tuli aivastettua mutta onneksi kohtaus meni aika pian ohitse:)

  Anu:chag sameah samoin.Minusta matza ei ole pahaa ,siitä saa tehtyä montakin juttua ja keltaisen juuston kanssa se on hyvää,mutta nyt on pakko mahtua kesävaatteisiin....Matzahan muistuttaa ns.water biscuitseja.

  Arleena:Jasmiineissa on tosiaankin ihana tuoksu mutta opin että liian lähelle ei ainakaan minun kannata mennä...Nuo lammikot ovat tosiaankin piristäviä ja kultakaloja on kiva katsella:)

  Tuula:Kiitos ja hyvää pääsiäistä sinulle.Jasmiini onkin ihana tuoksu,kevään tuoksu:)

  VastaaPoista
 14. Ai juku voin tuntea nenässäni jasmiininkukan tuoksun! Kyllä tässä kaivataan Barcelonaan :)

  Täytyypäs tutkia tuota linkkiäsi miten juutalainen pääsiäinen eroaa suomalaisesta, alkoi kiinnostaa...

  VastaaPoista
 15. Meidän naapurissa on joku jasmiinintapainen puu josta leviää tuoksua ympäristöön alkukesällä.

  Kiitos jasmiinituoksuisista ajatuksista ja hyvää uutta viikkoa !

  VastaaPoista
 16. Hag Shameah! Ihana puu ja kukat.Tama kevat on niin kaunista taalla kun kaikki kukat kukkii luonnossa ja luonto on viela vihreaa.Nautitaan lomasta ja kevaasta!

  VastaaPoista
 17. Auts tosiaan. Kukat näyttää kyllä kauniilta ja tuoksu etäältä haisteltuna huumaava. Siellä näyttää jo tosi keväiselle, vai ollaanko jo alkukesässä? Pääsiäispyhät lienee kuitenkin siellä perinteiset?
  Oikein lämmintä Pääsiäistä Sinulle sinne kauas..

  VastaaPoista
 18. Jael, meillä on puistossa isohko jasmiini, joka kukkii heinäkuussa valokoisena vaahtona, vaikka onkin hiemna varjossa ja se ei tuoksu. Nyt on etupihalle istutettu uusi, mutta en muista, onko se voimakastuoksuinen vai tuo toinen.

  Kun kielot kukkivat, en aina voi mennä lehtoomme.

  Aurinkoista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 19. Matkatar:voin ihan kuvitella että osa sydämestä on jäänyt Barcelonaan...Juutalainen pääsiäinen on aika erilainen;Mutta alunperin on kristillinen pääsiäinen saanut alkunsa juutalaisesta pääsiäisestä.

  Rita:teillä varmaankin tuoksuu myös ihanalle.-Jasmiinilajikkeita taitaa olla aika montakin ja tämä Välimeren on todella voimaakkaasti ja ihanalle tuoksuva:) Ja kiitos,oikein hyvää pääsiäisviikkoa sinulle ystäväni:)

  NetaLeena:Chag Sameah sinullekin nyt vähän taka-ajassa;D on ihana tämä kevät mutta täällä rannikon alueella alkaa jo kuivua kun ei ole pitkään enään tullut sadetta.mutta niin kauan kuin sitä on niin pitää täysillä nauttia siitä

  MaireAnna:olen kai kovasti herkistynyt tuolle jasmiinilel mutta tuoksu on ihana ja niin keväinen.Loppukevättä'täällä jo,lämpenee ja tänään oli hellettä...
  Juutalainen pääsiäinen on erilainen,vaikka alunperin kristillinen pääsiäinen siitä juontaakin.Linkin takana tietoa.Ja hyvää pääsiäisen viikkoa!

  Leena:Täällä Välimeren äärellä kukkii erilainen jasmiini,kovi tuoksuva ja nyt minulta kielletty,jos liian lähelle menen.Mutta tuoksu tuntuu kauaskin kun kukinta on parhaimmillaan.oih kielojen tuoksua,varmaankin nyt saisin samanlaisen kohtauksen niistäkin.Hyvää pääsiäisen viikkoa sinullekiN!

  VastaaPoista
 20. Voi sinä ja sun utelias nenäsi, hih!

  VastaaPoista
 21. Ciacy;Hih;D nyt osaan onneksi varoa!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...