torstai 3. huhtikuuta 2014

Ennen ja jälkeen...

Jo pitkään olen seurannut erään talon restaurointia Nahalat Binyamin -kadulla,torin vieressä. Talo on rakennettu 1920-luvun alkupuolella,ja se oli päässyt aika huonoon kuntoon. Viimeksi talo toimi jonkinlaisena klubina. Nyt on sitten talo ihan just valmis uusia asukkaitaan varten,tosin tuo kangaskauppa olisi voinut ehkä olla mieluummin vaikka kahvila...Mutta kun kangaskauppakadulla ollaan,niin kai se sitten oli selvää,että tuohonkin tulee kangaskauppa.Talon taakse on rakennettu modernimpi osa,mutta se ei näy kadulle.
Ja tältä se näytti ennen remonttia.Vuosien varrella  talon eteen oli rakennettu ruma lisäosa,jossa oli kauppoja,ja joka peitti täysin talon kauniin etupuolen.Tuo ylimääräinen osa joutui onneksi pois ja talosta tuli taas kaunis.Määräykset näiden suojeltavien talojen suhteen ovat hyvin tarkat,mitä tulee materiaaleihin,työhön ym.  Heti remontin alussa talosta löydettin maalikerrosten alta  alkuperäiset hienot seinämaalaukset,enkä tiedä saivatko ne jäädä vai pystyttiinkö ne siirtämään jonnekin muualle.

31 kommenttia:

  1. nonniin,viimeinkin talo on valmis..ja näyttää henkeäsalpaavan kauniilta !!!!! :)

    VastaaPoista
  2. Anneli,eikös olekin.Ihan täysin vvalmis ei vielä,loppusilaukset vielä tekemättä mutta kun ajattelee että missä kunnossa se oli niin hieno siitä tuli:)

    VastaaPoista
  3. Waude, miten hurmaavaa, että on restauroitu vanhaan henkeen. Talo on todella upea ja kuvittele, jos saisi asua siinä ja aamulla noutaa alakerrasta, jos siinä olisi kahvila, uunituoreet croissantit ja vaikka makukahvin.

    VastaaPoista
  4. Juuri toissapaivana ihasteltiin tuota taloa Suomi-vieraiden kanssa.

    VastaaPoista
  5. Oi miten upea siitä tuli! Onneksi näkivät entisöinnin vaivan!

    VastaaPoista
  6. Aikamoinen muodonmuutos! Upea palatsi kuoriutui alta.

    VastaaPoista
  7. Onpas hienosti restauroitu. Kahvilla olisi tosiaan sopinut paremmin.

    VastaaPoista
  8. Leena:siitä tuli tosi hurmaava ja talon vastapäätä on yhtä hurmaava muutama vuosi sitten kunnostettu,saman arkkitehdin talo,josta olen aiemmin laittanut tänne blogiin. Olis kyllä ihanaa asua tuolla;tori vieressä,meri vieressä....Kahvin taas voi noutaa seuraavan talon kahvilasta;D Tuollaisiin restauroituihin taloihin tulee vain miljonääriasuntoja;kunnostus on niin kallista että muutoin ei kannata...

    Anu;joo hieno siitä tuli:)

    Lisay:onneksi se kunnostettiin,oli kyllä aika kamalan näköinen ennen kunnostusta.

    Mine:lopputulos tosi upea ja ihanaa,että tuokin restauroitiin:)

    Riitta:todellakin. Olisi kyllä ihanaa asua tuollaisessa,jo ihan sijainninkin takia...

    VastaaPoista
  9. Allu;Hieno siitä tulikin.No ehkä ei tullut kahvilaa kun on vieressä ja lähes vastapäätä sellaiset. Tuo katuhan on täynnä kangaskauppoja,just tällä viikolla ostin yhtä ihanaa Vallilan kangasta sieltä:)

    VastaaPoista
  10. Talo on nyt oikea kaunotar. Kauniita yksityiskohtia ja hieno väritys.

    VastaaPoista
  11. Onpa melkoinen muodon muutos.Kaunis tuli.

    VastaaPoista
  12. Kylläpä muutos oli iso ja niin hieno nyt sitten. Mahtavaa, kun vanhaa kunnioittaen korjataan eikä lyödä maantasalle.

    VastaaPoista
  13. Vau miten upea siitä tuli...ja kangaskauppoja...taivas :)

    VastaaPoista
  14. Upea muodonmuutos! Hienosti olet tallentanut ennen ja jälkeen.. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  15. Kiitos Jael, upea talo kunnostettuna! ♥♥

    VastaaPoista
  16. Arleena:onneksi oli vanhat piirrokset jäljellä ,ja onnistuttiin luomaan entiset koristeet uudelleen:)

    Amalia:ihan kuin Tuhkimo!

    Mummeli:tosi hieno tuosta tuli.Onneksi ei kaikkea kaadettu pois vaan jossain vaiheessa tajuttiin että nuo vanhat talot ovat sellaisia mitä pitää kunnostaa ja säilyttää:)

    Tuula:aika mahtava tosiaankin!

    Nelli.Sinä olisit tuolla kadulla ihan ekstaasissa...

    Aili ;siitä tuli nyt entisen hieno:)

    Katja:tuon alemman kuvan otin muutama vuosi sitten kun ajattelin että kuvaan sitten kun on valmis,Ja hieno lopputulos:)

    VastaaPoista
  17. Hieno postaus! Upea rakennustyö! Kiitos!

    VastaaPoista
  18. Lumoavan kaunis rakennus!
    Sinulla on todella upeita postauksia.

    VastaaPoista
  19. Kirsti;rakennuksesta tuli taas tosi kaunis,monen vuosikymmenen jälkeen:) ja kiitos sanoistasi:)

    VastaaPoista
  20. Kaunis on lopputulos ja ajtus kahvilasta ihan loistava.

    VastaaPoista
  21. Onpas lopputulos kaunis. Ja muodonmuutos valtava, kun vertaa entiseen. Tosi hyva, ettei kaikkea vanhaa haviteta, vaan kunnostetaan.

    VastaaPoista
  22. Todella kaunis talo, hienoa että etusivu on entisöity. Niin hyvin tuo vihertävä sävy käy tuossa kirkkaassa auringonpaisteessa... Ja nuo valkoiset puitteet tuovat sävyn hyvin esiin.

    VastaaPoista
  23. Kiiris:talosta tuli ihana ja kahvila olisi tuossakin kiva mutta kun on ihan vieressä jo kahvila,Tosin voin ihan hyvin kuvitella tuohonkin sellaisen...

    Sateenkaari:muodonmuutos on valtava,entinen kauneus oli siellä piilossa monen kerroksen alla ja nyt on taas kauniisti esillä.Kiva kun on jäänyt aika montakin taloa,joita on kunnostettu tai odottavat sellaista:)

    Nina:En tiedä mikä oli alkuperäinen väri,mutta tuo väri sopii tuonne hyvin.Vastapäinen,saman arkkitehdin suunnittelema talo on keltainen ja sopii sekin tuonne hyvin.

    VastaaPoista
  24. Miten sallitaankin pilata noin kaunis alkuperäinen arkkitehtuuri ylimääräisillä lisäosilla! Onneksi saivat vielä vanhan esiin, on todella kaunis, väreiltäänkin.

    VastaaPoista
  25. Vau miten kaunista siellä onkaan! Tel Aviv on pitkään ollut sellainen must-kohde, ehkä olisi pian aika tehdä asialle jotain...

    VastaaPoista
  26. Vanhojen talojen restauroiminen on kunnioitetavaa. Kaunista tuli tästäkin ja katukuva elävöityy kauppojen sekä myös kahviloiden myötä. Meilä on ystäväperhe Tel Avivissa, Isäntä sanoi juuri, että kysy tunnnetko Moshen. LOL Kaikki tuntevat ainakin yhden :)

    VastaaPoista
  27. Tais olla eka kerta kun en tykännyt kankaista jotka oli jätetty kaupan ulkopuolelle. ..ei vaan jotenkin sopinut kuvaan...se kahvila ois tosiaan ollit paremoi vaihtoehto.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...