lauantai 26. huhtikuuta 2014

Syntymäpäivät puistossa

Ei minun syntymäpäiväni tosin,mutta tuosta enemmän vähän alempana...Meillä on ollut nyt kovin lämpimiä päiviä ja päivälämpötilat ovat jo kivunneet helletasolle,mutta tänään päätin tehdä kävelylenkin 10 minuutin matkan päässä olevaan kaupungin suurimpaan puistoon,vaikken pidä helteessä kävelemisestä.Olin utelias näkemään,miten puistoon rakennettava La Park eli puistoon rakenteilla oleva viihdekeskus on edistynyt. Matkalla ohitan aina upean bougainvillean,jota on pakko jäädä hetkeksi ihailemaan. 
Ohitan uuden businesskeskuksen,johon ilmestyi pari viikkoa sitten tuollaiset kyltit,jossa ilmoitetaan että vappupäivänä siellä on avajaiset ja suurin osa ravintoloista/kahviloista avataan silloin. Keskuksen 2 ensimmäistä rakennusta on jo valmistunut,mutta kaksi muuta oli jätetty mataliksi ja sinne oli jo avattu supermarketti ,kunnes kuukausi sitten niiden rakentamista taas  jatkettiin ja nyt nuo kaksi matalaa rakennusta ovat työmaita mutta alimpaan kerroksiin tulee ravintoloita.Kummalliselta tuntui että niitä ei jo alussa rakennettu valmiiksi ja vasta sitten avataan marketti ja ravintolat.
Puistossa huomaan puun,jonka ympärille on rakennettu hauskan näköinen kukkateline.
Käyn katsastamassa La  Parkin...alunperin tämän piti valmistua jo nyt kesäkuussa,ja kuten kuvasta huomaa,niin ei se kyllä kesäkuuhun mennessä ehdi valmistua.Nyt on luvattu tämän valmistuvan ensi vuoden alussa.
Tälläiselta sen pitäisi näyttää valmiina (kuva kaupungin sivuilta).Kanaalikin saa täysin uuden ilmeen.
Puisto oli täynnä piknikillä olevia ihmisiä.Tässä kaupungin pääpuistossa on erillinen alue ,jossa saa grillata mutta muualla puistossa ei niin saa tehdä,ja siitä ja kameravalvonnasta muistuttavia kylttejä on siellä täällä.Kiltisti ihmiset tuota kieltoa näkyvätkin tottelevan ja tuovat vain ei-grillattavaa ruokaa. Sellaisia kylttejä haluan tähän kodin viereiseen puistoonkin,sillä puistossa ei saa grillata ,mutta kun ei ole niitä kylttejä...Minulla on kyllä jo siitä aiheesta kirjoitettu kirje,jonka aion lähettää kaupungille.
Ja ne syntymäpäivät.....puistossa vietettin vähän joka nurkassa syntymäpäiviä;näin ainakin 6 sellaista.Jotkut olivat tuoneet jopa pomppulinnan mukaan,kuten kuvassa oleva seurue. He olivat nauhoilla eristäneet alueen,ja nauhoihin oli ripustettu ilmapalloja. 
Lisää syntymäpäiväseurueita.En muista koskaan nähneeni tällaista Suomessa (olenko erehtynyt?) mutta Venezuelassa tällainen oli myös yleinen näky puistoissa.
Ja taas lisää....Puiston alue on tällä hetkellä vain puolet normaalista;La Park-rakennusprojektin johdosta.
Kotimatkalla kävin businesskeskuksessa katsomassa,ovatko kahvilat ja ravintolat tosiaankin jo valmiita vappupäivän avajaisia varten...no eivät ole,paitsi tämä River-ketjun ravintola. Kaikki muut olivat kyllä sen verran keskeneräisen näköisiä,että tuskin valmistuvat vapuksi....

18 kommenttia:

Ciacy kirjoitti...

Joo en ole Suomessa puistosyndejà nàhnyt...liekò sitten kylmà ilma siihen syynà vai mikà. Tààlàhàn pidin viime vuonna vanhemmalle pojalle puistosyndet. En silti rajannut aluetta mitenkààn vaan myòs vieraat joita eivàt oltu kutsuttu pystyivàt juhlissa olemaan...tosin tiesin jo etukàteen, ettà eipà sinne puistoon pahemmin muita tule.

Jael kirjoitti...

Ciacy:tällainen taitaa olla lämpimien maiden juttu.Kotiin ei ehkä mahdu viettämään synttäreitä suurelle sakille ja pidetään ne sitten puistossa.Tuolla oli tänään niin hurjasti ihmisiä joten kai oli p akko vähän rajata omaa aluetta vaikka yleinen alue onkin eikä oikeastaan niin saisi tehdä.

Eeviregina kirjoitti...

Enpä ole koskaan kuullut että Suomessa olisi vietetty synttäreitä puistossa. Siskojen lapsilla on kyllä ollut puistojuhlia siellä Israelissa.
Ja aivan upea bougainvillea! Eipä paljoa lehtiä näy, niin paljon kukkia!

Melissa kirjoitti...

Juu, ei Helsingissä ainakaan. Täällä mennään viettämään synttäreitä vaikka Mäkkäriin, Hoploppiin tai vastaavaan. Meillä olisi tarkoitus viettää nuorimman synttärit ihan pihan omassa kerhohuoneessa ja kun lämmintä toivottavasti on niin pihalla on temppurataa yms.

Leena Lumi kirjoitti...

Oi, tuo bougainville se vain kasvaa vuosi vuodelta: Se on takuulla sama, joka minulla on arkistossani muutaman vuoden takaa. Mikään viihdekeskus ei vastaa puutarhaihmiselle, joka pitää linnun laulusta ja puutarhailusta tuota bougainvilleä: Pakko tallentaa varuilta.

Ihanaa viikonloppua sinulle ja kohtuullisen viileitä öitä!

Mine kirjoitti...

Täälläkin voi juhlia puistossa. Sehän on vain mukavaa, kun saa laset juosta ulkona ja säästyy kotisynttäreiden siivouksen ja säätämisen vaiva:). Hieno tulee puistosta, sitten kun valmistuu. Parempi myöhään kun ei milloinkaan.

Kiiris kirjoitti...

Oi tuota kukkien paljoutta, ihania!

Tuula kirjoitti...

Täällä kun metsässä asutaan, niin ei ole puistosynttäreitä. Mutta muuten monet viettää ulkosynttäreitä. Talvellakin. Mäenlaskusynttäreitä esim ja nuotio vaan palamaan ja makkaraa paistetaan syötäväksi. Muutenkin kun kaikenlainen ulkoilu on täällä Norjassa jess juttu, niin miksipä ei sitten synttäreittenkin vietto. Niin kesällä kuin talvellakin.

Rita A kirjoitti...

Hyvä idea viettää synttäreitä puistossa.

Hauska tuo kukkateline yhdessä kuvassa. Aivan kuin jostain sadusta.

SusuPetal kirjoitti...

Voi mitä kukkaloistoa tuossa ensimmäisessä kuvassa!

Nuoriso ja nuoret aikuiset tuntuvat kyllä viettävän synttäreitä esim. Espalla, Kaivopuistossa ja Suomenlinnassa, olen nähnyt sellaisia seurueita nyt muutamana kesänä. Tosin ainahan säästä kiinni.

Sirokko kirjoitti...

Kanaalin alueesta on tulossa tosi upea, kelpaa siellä sitten kuljeskella kun kaikki tulee valmiiksi.
Puistosynttäreitä en ole nähnyt koskaan Suomessa, lapset taitavat tarvita siellä jo niin paljon erikoistoimintaa että pitäis anoa erityislupaa kaupungilta sellaisten järjestämiseen, ainakin sadekatosten pystyttämiseen :) Nuoret kyllä kokoontuvat puistoissa viikonloppujuhlintaan, ei tarvi edes synttäreitä syyksi.

BLOGitse kirjoitti...

Stadissa ei ole ihan teidän lämmin mutta kyllä me miehen kanssa oltiin retkellä viime vkonloppuna ja hyvin tarkeni kahvit ulkona juoda.
Mukavaa sunnuntain jatkoa!

Jael kirjoitti...

Eeviregina:tämä taitaa tosiaankin olla käytäntö vain lämpimissä maissa;ja kivasti kyllä puistossa voikin synttäreitä järkätä:)Bougainvilleat ovat kyllä mahtavan upeita!

Leena:luulen että tämä on eri,nimittäin olen kuvannut mahtavan upeaa bougainvilleaa myös Tel Avivin keskustassa,kun taas tämä on ihan kodin lähellä ja just nyt on kauneimmmillaan.Upea väri siinä!

Kiitos,viime yö oli jo vähän viileämpi:)

Nelli;niinpä,meillä vietettiin myös Mäkkärissä tai kotona,siis Helsingissä;D

Mine:totta,paljon vähemmän vaivaa;D Tuonne olivat tuoneet ihmiset tuoleja ja pöytiä ja musiikkia,pomppulinnoja ja vaikka mitä .,Hieno tuleekin puistosta,kunhan se vaan ehtis valmistua.Kaipaan jo sitä kanaalia sorsineen...

Kiiris:Bougainvillea on kyllä mahtavan upea kukkiessaan:)

Tuula:mielenkiintoista kuulla että teillä kylmässä Norjassakin vietetään ulkosynttäreitä,säällä kuin säällä:D

Rita:hauska tapa tosiaankin ja etenkin jos myös korjataan roskat talteen ennen lähtöä. Tuo kukkateline on aivan ihana!


SusuPetal;Tuon bougainvillean väri on kyllä mahtava! ja ehkä tuollainen yleistyy Suomessakin,kun sää vaan sallii;D

Sirokko:tuon kuvan perusteella on tulossa tosi kiva alue,se entinen kanaalihan oli aika kalsean näköinen ja niin rumakin.En minäkään ole puistosynttäreitä nähnyt Suomessa mutta täällä kommenteissa ilmenee että joskus sellaisiakin on. Mutta varmaan pitää anoa lupaa tai sellaista...

BLOGitse:olenkin huomannut että on lämmin kevät teillä! Mukavaa sunnuntaita!

Maireanna kirjoitti...

Vau tuota eka kuvaa.. mikä kukka runsaus! Olisipa täälläkin tuollainen puisto jossa saisi grillata.. ei vaan ole!
Puhalla sieltä hiukan lämmintä tänne pohjoiseenkin :-)

aNNiKa kirjoitti...

Suomessa ei kai oikein voi luottaa säähän. Ehkä senkin takia puistosynttäreiden suunnittelu olis haastavaa. Pitäis aina olla varasuunnitelma taskussa :)

Täällä Barcelonassa näitä näkyy kyllä usein. Kiva idea!

hanne virtauksesta kirjoitti...

heips Jael:
ihme, että pääsin tänne tänään??
Seuraavaan en päässyt laittamaan kommenttiani? Taaskaan?

Kivaa, tuollainen puistoelämä.
Täällä täytyy olla joku suuri merkitys, t ai tarkoitus, ennen kuin ihmiset valtaavat puistoja eväineen..
Ehkä nuoret enemmin..
Kivaa uutta alkavaa viikkoa sinulle ♥

Jael kirjoitti...

Maireanna:bougainvillea on kyllä sellainen ,että sitä pitää jäädä ihan tuijottamaankin;D Helsingin seudulla tulee mieleen ainakin Seurasaari,jossa saa grillata makkaraa....Täällä lämpeni,joten mielelläni tekisin vaihtokaupan eli lämmintä täältä ja viileää sieltä;D

Annika:sehän se onkin,Täällä voi suurimman osan vuodesta luottaa siihen ettei sada;D Kiva idea tosiaankin:)

Hanne;onpa kiva että pääsit tänään tänne kommentoimaan;ilahduttaa nähdä sinulta kommentti täällä:)Etelän maissa harrastetaan enemmän ulkoelämää,kun sää sallii.
Kiitos,samoin sinulle hyvää viikkoa!

Nimetön kirjoitti...

Me olemme syyskuussa viettäneet lasten syntymäpäivät Teijon retkeilyalueella. Kutsuun että vaatetus ilman mukaan. Aluksi kiersimme retkeilyalueen pikkulenkin, olimme keksineet tarinan matkalle. Lopuksi grillattiin makkaraa ja syötiin kakkua grillikatoksessa.
-wille-