maanantai 16. helmikuuta 2015

Appelsiinikatu

Miten ihanaa on asua appelsiinikadulla.Tai ei tuo mikään appelsiinikatu ole,mutta Tel Avivin keskustan muuten mitäänsanomaton katu  on appelsiinipuiden koristelema,ja kun puut ovat täynnä appelsiineja niin tuo mitäänsanomaton katukin on kaunis kuin mikä.,
En tiedä ovatko nuo ihan hyviä syötävänä,mutta kauniita ne ovat ainakin.


23 kommenttia:

 1. Toivottavasti kukaan ei liukastu kadulle pudonneeseen appelsiiniin ja vaadi kaupunkia poistamaan puut!! :)

  VastaaPoista
 2. Lezzie;D Itse asiassa on ollut vähän talvista viime päivinä

  Anu:no älä nyt ole ihan noin pessimistinen;D Ovat kyllä ihania tähän aikaan vuodesta nuo puut:)

  VastaaPoista
 3. Kauniita puita ja kukat tuoksuvat ihanasti.

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihania, mutta onkohan niihin ruiskutettu jotain syötäväksi kelpaamatonta.

  VastaaPoista

 5. Rakastan appelsiini puita! Niiden kukkien tuoksu on ihana. Tulee ikävä Espanjaan. On sulla kaunista siellä!

  VastaaPoista
 6. Ai kun upeita !!! Ja hei,appelsiinikakku oli äidin juhlien menestys !!!! Onnistui hyvin ja oli mehevä !! Paikallilehden toimittajallekkin annoin viemisiä toimitukseen - kävi tekemässä juttua äidistä. :)Kiitos vielä kerran.

  VastaaPoista
 7. Unelma:sitrusten kukat tosiaankin tuoksuvat ihanalle:)


  Marja-Leena:ihania ovatkin.En usko että noihin on mitään ruiskutettu,mutta niitä ei varmaan ole toisaalta hoidettukaan,joten en ole varma maistuvatko hyviltä,Joka tapauksessa ne appelsiinit,johon olisin ylettynyt,oli jo poimittu;D

  Anneli:Eikös olekin,ihan entisen Sugar Cafen nykyisen HaSachen-bistron vieressä.Onpa kiva kuulla että kakku maistui,se onkin tosi hyvää ja olen tehnyt jo pari kertaa sitä,on täälläkin ollut menestys:)

  Anne:olen hulluna sitruspuihin,silloin kun ovat täynnä hedelmiä:)

  VastaaPoista
 8. Ihania appelsiinipuita! Niissä kukissa on ihana tuoksu.

  VastaaPoista
 9. Ihania värejä, ihania puita. Ja minä tahdon uskoa, että ovat syötäviä - ihan niitä Jaffoja;)
  Hyvää viikkoa sinne - ja rauhaa<3

  VastaaPoista
 10. No on tosiaankin kaunis katu! Onko siellä nyt muuten appelsiinisesonki, vai onko puissa appelsiineja ympäri vuoden?

  VastaaPoista
 11. Tasty Fruit Street.. Tosi kaunista. Jäin pohdiskelemaan noita putoilevia appelsiineja. No, jos on riittävän nopea, niin siitä saa välipalan.

  VastaaPoista
 12. Näyttää oikein kivalta!

  Me täällä nautimme lumi-iloista ja teillä appelsiinipuita.

  Mukavaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
 13. Ihana katu ja puut! Appelsiinit ovat niin iloisen nakoisia! :)

  VastaaPoista
 14. Varmaan tuoksukin on hedelmäinen.. Olisi ihana hengittää. Muistan Kreikassa sitruunapuiden reunustaman kadun.. hedelmiä oli tipahdellut kadulle ja autot ajoivat niiden yli. SE TUOKSU!

  VastaaPoista
 15. Meinasin just kysyä tuoksusta, mutta siitähän tuli jo kommentteja kovasti. Ja näytti yhdessä kuvassa olevan naisella aika vankka takki yllään, joten ei tosiaan taida vielä helle vaivata!

  VastaaPoista
 16. Ei kyllä ole mitäänsanomaton katu!
  Jo upeat appelsiinipuut tekevät sen arvokkaaksi ja kauniiksi.
  Varmasti on kaunis katu silloinkin kun nämä puut eivät kuki tai tee hedelmää!

  VastaaPoista
 17. Kun vertaan katunäkymää appelsiinipuineen ja muutama päivä sitten kaupasta ostamiani appelsiineja, jotka alkoivat homehtua heti seuraavana päivänä, tulee mieleen, että asun ihan väärässä maassa. Ainakin jos appelsiinien tuoreutta pidetään kriteerinä.

  VastaaPoista
 18. Onpa ihanan naköista, meillakin on tassa kulmilla appelsiinipuita mutta suurin osa taitaa olla koristepuita silla kerran otin yhden pudonneen kotiin ja ei se ollut syötavaksi tarkoitettu :)

  VastaaPoista
 19. Eeviregina:kyllä kaunistavat tosiaankin tuota katua ja kukkien tuoksu on hurmaava:)

  Lady of the Mess:kyllä ne taitaa olla syötäviä.Jotkut opiskelijat tekivät joitakin vuosia sitten listan,jossa oli kaikki sitruspuut,joista pystyy poimimaan syötäviåä hedelmiä,ja tämän kadun puut taisivat olla siinä listassa.Eri asia sitten ovatko happamia vai ei;D

  Satu:Tähän aikaan vuodesta tuo katu on kaunis.Kylmempi kausi on sitrusaikaa,mutta jotkut lajikkeet tuottavat hedelmää myös kun on vähän lämpimämpää.

  Lepis:tasty tosiaaankin;D Ei taida ihan kauheasti tuolta pudota noita hedelmiä;olen huomannut että usein häviävät hedelmät ennenkuin ehtivät pudota..

  Leena:vähän eri säät tosiaankin,tosin huomiseksi on luvattu lunta Jerusalemissa.Saapa nähdä,sillä on lämpimämpää mitä luvattiin,mielestäni.Mukavaa viikon jatkoa sinullekin!

  Sannabanana:nuo appelsiineja täynnä olevat puut tekevät kyllä tuon kadun niin iloisen näköiseksi:)

  Maireanna:sitruksissa on tosiaankin ihana tuoksu,etenkin just puista noukittuna:Tuota katua on nyt kiva ihailla tähän aikaan vuodesta:)

  MBkarhu1: Nuo puut tuoksuvat etenkin silloin kun ovat kukassa. Minusta on koko ajan aika lämmintä mutta muut eivät taida olla samaa mieltä;D

  Kirsti:vähän tylsän näköinen se on silloin kun nuo puut ovat ilman hedelmiä,Mutta nyt on katu niin kaunis että voi että:=)

  Heli:Kieltämättä olen onnekas ainakin mitä tulee kasviksiin ja hedelmiin täällä,Tämä talvi on ihanaa aikaa ,mutta kesän kuumuudessa kärsin ja inhoan olla täällä....

  Petra:täällä on siellä täällä appelsiinipuita,mm.muutamasa puistossa., En ole maistanut mutta ainakin puistoista näkyi hedelmät hävinneet;D

  VastaaPoista
 20. Onnellisten katu :) Minulla tuli ja mieleen tuoksu ja jäin ihmettelemään mikseivät ne appelsiinit olisi syötäviä. Joku sitten mainitsi myrkyt. Heh, minä jo näin mielessäni miten ojennat kätesi ikkunasta ulos ja poimit siitä aamiaispöytään hedelmiä :)

  En ole varma olenko koskaan nähnyt luonnossa sitruspuita O_o

  VastaaPoista
 21. Oi miten herkullista, mehukasta ja värikästä ! Haluaisin kävellä tuolla appelsiinipuiden katveessa :)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...