lauantai 7. helmikuuta 2015

Kiinalaisen uuden vuoden viettoa ,vähän etuajassa

Huomasin että Tel Avivin vanhalla juna-asemalla,jossa en ollut aikoihin käynyt, on viikonloppuna kiinalaiset uudenvuoden festivaalit hieman etuajassa (oikeastaan se on 19.2),Kuulosti sen verran kiinnostavalta että suuntasin sinne eilen . Helmikuussa näkyy täällä  olevan paljon tapahtumia:ensi viikonloppuna suklaamessut,samoin matkamessut.....,
Kiinasta oli tullut pari ryhmää esiintymään ,ja kun tulin paikalle oli lavalla harjoitukset kesken.Tätä katsellessa tajusin miten se lohikäärmehahmo syntyy......
Eräässä juna-aseman rakennuksessa opeteltiin miten juodaan teetä Kiinassa ja siellä oli kuvassa oleva Bao kirjoittamassa nimiä kiinalaisella kalligrafialla.
Tässä on sitten nimeni kiinaksi kirjoitettuna.....
Rakennuksen ulkopuolella istuivat nämä viehättävät kiinattaret.
Tällainen aivan ihana ateriasetti olisi ollut kaupan,mutta minulla ei ollut tarpeeksi käteistä. Katsokaan noita puikkoja!
Kauniiden aterimien sijaan suuntasin kiinalaiselle ruokakoju-alueelle,josta sai ostaa kiinalaisia ruoka-annoksia todella edulliseen hintaan.
Joka perjantainen luomu/maatila-ja ekotorikin oli paikalla ,mutta kutistuneessa muodossa ja suurin osa paikalle tulleista ihmisistä näkyi suosivan kiinalaisia ruokakojuja...
Hänellä oli kauniita ja herkullisia tuotteita pöydässään. 
Sitten alkoikin ohjelma...Ensin oli vähän puheita;paikalla oli kaupunginjohtaja sekä Kiinan uunituore suurlähettiläs. Kiinalaista uutta vuotta on täällä aikaisemminkin vietetty,mutta juhlia ei ole tätä ennen tuotu tavallisen kansan pariin. Uuden vuoden festivaalit olivat Kiinan suurlähetystön,vanhan juna-aseman sekä Tel Avivin kaupungin järjestämät.
Sitten oli kiinalaisen viuhkatanssin vuoro.Se oli niin kaunista että laitan koko kuvasarjan tänne....
Ai että oli kaunista katseltavaa ja kaunista musiikkia.Lisääkin ohjelmaa olisi ollut tulossa,mutta lähdin viuhkatanssin jälkeen kotia päin.


16 kommenttia:

 1. Hauskan näköinen tapahtuma - ja tuo viuhkatanssi näyttää kuvissakin viehättävältä. Ja ruokatori, oi voi - sellaisia kaipailisin tännekin päin. Eipä niitä ole juuri kuin jossain isommissa tapahtumissa muutama kerta vuodessa.
  Oikein hyvää (kiinalaista) uutta vuotta sinne!

  VastaaPoista
 2. Teiltä ei puutu tapahtumia.
  Niin söpöjä nuo tanssitytötkin, varmaan oli upeaa katseltavaa.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia, kiinalainen ruoka on ihan parasta!
  Tuo aterinsetti näytti mahtavalta myös.

  VastaaPoista
 4. Hienoja kuvia ja tunnelmaa...hauskaa että kiinalaiset vierailevat tuolla :)Oletko nähnyt "leipämiestä"??

  VastaaPoista
 5. Siellä kiinalaiset juhlivat näköjään hieman näyttävämmin kuin täällä. Täällä näimme viime vuonna sellaisen melko vaatimattoman kulkueen jossa oli paljon koululaisia.

  VastaaPoista
 6. Onpa visuaalisuutta ja väriä! Varmasti aivan ihania tuoksujakin ruoasta. Kiinnostava ja iso juhla.

  VastaaPoista
 7. Tämä postaus kuvineen oli väriterapiaa tänne harmaaseen helmikuuhun. Noiden viuhkojen aniliini on upeaa, samoin tanssijoiden käsien ja ranteiden sirous ja hienostuneisuus!

  Hieno aterinsetti, itse suosin puisia puikkoja, ne eivät ole niin liukkaita kuin metalliset tai posliiniset, sellaisilla en saa kauhottua suuhuni muuta kuin ilmaa!

  VastaaPoista
 8. Vau, on siellä kaikenlaista koko ajan :) Ihanaa.

  VastaaPoista
 9. Tuo ateriasetti kelpaisi mullekin. Hieno sun nimesi kiinaksi. Minä osaan kirjoittaa yhden sanan kiinaksi, se on http://de.wiktionary.org/wiki/%E4%B8%AD%E5%9B%BD (tuleekohan se nyt tänne oikein???).

  VastaaPoista
 10. Kun scrollasin kuvia alaspäin sitä enemmän tuli fiilis että katson kuvia suoraan Kiinasta! :)

  VastaaPoista
 11. Iloisia värejä ja kauniita koristeita, vauhdikkaita viuhkoja. Kivaa :)

  VastaaPoista
 12. Minä olen kiinalaisen ruoan ystävä! Nousi siis heti vesi kielelle. Kiinanmuuri kiinnostaisi myös. En siis pistäisi pahakseni, jos joskus tieni veisi kiinaan. Mutta sen puutteessa tuollainen tapahtumakin kiinnostaisi. Kiitos, että päästiin mukaan edes näin virtuaalisesti.

  VastaaPoista
 13. Lady of the Mess:oli kyllä ihana tapahtuma,etenkin tuo viuhkatanssi ja se,että oli kuin olisi päässyt Kiinaan tuolla;D Kiitos:) Täällä näitä ruokatoreja on tosi kivasti:)

  Sirokko:välillä onkin tosi hyviä tapahtumia:) Viuhkatanssi oli mahtava esitys;oikein nautittavaa:)

  Anne:kiitos: Kiinalainen ruoka onkin suosikkejani,ja tuolla sai ostaa edullisesti pieniä ja herkullisia annoksia -Aterinsetti oli kyllä niin kaunis.

  Anneli:oli hieno tunnelma tuolla ja paljon kiinalaisia.Huomasin monta kiinalais-israelilaista paria,lapsineen.Aina oli nainen Kiinasta,mies täältä.... Leipämies ei olllut,hän on toisella torilla,mutta pian ei sielläkään sillä avaa oman kaupan Carmel torin lähellä pian!

  Matkatar:Tämä olikin ensimnmäinen kerta kun kiinalaista uutta vuotta täällä juhlittiin näin näyttävästi,ja oli vielä ihan vapaa pääsy noihin esityksiinkin:)

  Katja:värejä olikin paljon tuolla ja hienot esitykset.Ruokakin oli hyvää (kokeilin vain yhden annoksen ,mutta oli hyvää. Vuohen vuosi alkoi mukavasti täällä;D

  SusuPetal:kiitos,ja kiva jos väreistä oli jotain iloa.Viuhkatanssin tytöillä olikin kauniita värejä sekä asuissa että viuhkoissa ja tanssi oli niin kaunista. Aterinsetti oli tosi kaunis,mutta ehkä hyvä vaan ettei ollut tarpeeksi käteistä mukana;minulla kun on niitä puisia aika suurikin kokoelma;D

  Nelli:kevät kun tulee niin tapahtumia alkaa olla paljon.

  AllU.oli kyllä hieno aterinsetti;niitä oli muutama erilainen tuolla,,tuo oli pienin.Oli siellä se sana,gearbeiten....

  BLOGitse.no vähän tuntui välillä tuolla kuin Kiina olisi tullut käymään;D

  Rita:väriä tuolla ei puuttunut,ja tunnelmakin oli loistava:)

  Paluumuuttajatar: Minäkin olen kiinalaisen ruuan ystävä,silloin kun se on tehty hyvin ja on pikanttia:) Kiinaan olisi mukava päästä...kerran oli lippukin sinne jo varattu mutta peruin matkan. Kiva kun tykkäsit:)

  VastaaPoista
 14. Suklaamessut kuulostaa kivalta :-)
  Viuhka tanssi on varmaan ollut upeaa seurattavaa!

  Meille tulee huomenna kiinalainen tyttö viikoksi asumaan, liittyy meidän oman tyttären lukion yhteistyöprojektiin kiinalaisen koulun kanssa, meidän lapset menevät sitten vastavierailulle jossakin vaiheessa.

  VastaaPoista
 15. Hyvää uutta vuotta vaan kiinalaisille.
  Taitavia esiintyjiä ja hienot puvut.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...