keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Puut viettivät taas uutta vuotta

Tulitrumpetti koristaa kaktuspuiston seinämuuria
Tänään täällä vietettiin taas TuBisvattia eli puiden uutta vuotta;arkipäivän juhla,jolloin istutetaan puita ja syödään kuivia hedelmiä. Tosin tämä vuosi on sabattivuosi,jolloin uusia puita ei istuta.Toorassa kehoitetaan viljelemään maata 6 vuotta ja antamaan sen levätä seitsemäntenä vuotena.Mutta tuota taitavat noudattaa ehkä vain uskovaiset.
Minä sen sijaan laitoin jo yli  kuukausi sitten muutaman sitrussiemenen(en vaan muista minkä sitruksen hedelmiä.)  ruukkuun ja tässä näkyvät pienet hennot sitrustaimeneni.Tuleekohan niistä mitään...Suomessa ne kasvoivat hyvin tasaisessa lämpötilassa mutta täällä kotona ne kuolevat jossain vaiheessa;kuulostaa varmaankin vähän kummalliselta.
Ja Cofixissa,josta saa edullisesti kahvia ja kaikkea muutakin,möi viikon tuotteena tällaisen ihmekasvisetin,jossa siemenessäkin lukee Cofix.Cofix-siemen on nyt  istutettu ja odottelen jännityksellä että mitä tuosta kasvaa....
Päivät ovat olleet lämpimiä ja luonto kukkii. Tulitrumpetin kukat ovat niin näyttäviä!
Muutama Anemone coronaria kukkii tässä ihan lähellä  ja kun nämä kukkivat se kai tarkoittaa sitä että on kevät...Talvi oli niin lyhyt;käytin talvitakkia ehkä kerran mutta elän toivossa että vielä tulee joku talvinen episodi.
Kaktuspuiston kaktuksissa on hedelmiä
Calliandrakin kukkii

20 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Upean upeat kuvat: Hyvä sinä!

<3

Eeviregina kirjoitti...

Voi ihanuus, mikä tulitrumpetti!
Noita samoja kukkivia kaktuksia näin Naamibiassa.
Kyllä se taitaa jo kevättä olla siellä teillä!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jopas kukkii. Tosin anoppi käväisi ja sanoi, että täälläkin voisi jo pistää tomaatin siemenet multaan. Kyllä se kevät siis on tulossa.

Melissa kirjoitti...

Ihanaa kun kaikki kukkii. Odotan kovasti jo kesää tännekkin.

Anneli kirjoitti...

Voi miten UPEITA KUVIA..!!!!! On niin ikävä sinne..jaksaajaksaa..

Sirokko kirjoitti...

Voi että, teillä on jo kevät noin pitkällä! Just kävin lisäämässä aluspaidan ja legginsit vaatteiden alle, kun niin palelsi, vuorilla satelee lunta, yölämpötilat 4 astetta. En lakkaa ihastelemasta noita teidän kukkivia puita.

Jael kirjoitti...

Leena>kiitos ihanainen:)

Eeviregina:tuo tulitrumpetti on kyllä niin upea kukkiessaan ja kun se muodostaa ikäänkuin verhon. Mahtavat värit siinä.Niinpä,keväiseltä tuntuu mutta ensi viikolle on luvattu talvea,saapa nähdä tuleeko...

Paluumuuttajatar: nyt kukkii ja kunnolla. Ja jos tomaatinsiemeniä jo laitetaan itämään niin takuulla teillekin on kevät tulossa...

Nelli:teillä mennään jo sitä kohti..

Anneli:Kiitos ihana! Ja pianhan sinä taas lennät tänne...

Sirokko: kauniisti kukkii ja on ollut lämmintä viime päivinä ja nyt oikein lämmintä kuulemma viikonloppuna,mutta sitten on kuulemma (toivottavasti...) taas pieni talvinen episodi tulossa...

Unknown kirjoitti...

Kiitos postauksesta ja upeista kuvista. Kaikkein eniten jäin kaipaamaan keväisiä kukkia Israellissa olon ajaltani. Anemoniat olivat erityisen kauniita Genetsaretin järven ympäristössä. Nuo "Mikkihiiren korva kaktukset" ovat myös upeina muistoina mielessäni. Opuntian hedelmiä maistoin viime syksynä uudelleen vuosien 1986 - 1988 jälkeen Minäkin piilotin ensimmäiset siemenet (suippopaprika ja kirsikkatomaatti) multaan itämään ensi kesää varteen. Pari sitruunan siementäkin piilotin multaa, jotta saisin pari uuutta viherkasvia huusholliini.

Jael kirjoitti...

Hanski:kiitos ja ole hyvä vain. Kevät täällä on kyllä upea mitä tulee kukintaan,en saa siitä tarpeekseni:) Ja anemonioitten syvä punainen väri on niin upea! Kaktushedelmät ovat hyviä,kunhan piikit on poistettu vaikka nykyään saa niitä piikittömiäkin.
Kirsikkatomaatti..en voi unohtaa sitä upeaa kuvaasi kirsikkatomaattien koristamasta parvekkeeltasi.

Anonyymi kirjoitti...

Ooh, tietokoneen näyttö on ihan märkä, kun kuolaan kevään perään katsoessani hehkuvia kuviasi!

Jael kirjoitti...

SusuPetal:hih..Mutta teillä onneksi mennään kevättä kohti.

anumorchy kirjoitti...

Kylla tuo viljelysten sapattivuosi vaikuttaa varmaan enemmankin. Siis markettiketjuthan (ja lahes kaikki muutkin kaupat) myyvat vaan koshertuotteita, ja siihen kuuluu myos etta sapattivuoden tuotteita ei olisi tarjolla. Tieda sitten miten tarkkaa se on...

Allu kirjoitti...

No onpas trumpetti poikineen, wow.

Luomulaakson Maria kirjoitti...

Mielettömän kauniita kuvia!

Tuitiina kirjoitti...

Kuinka hieno tulitrumpetti kukkaloistossaan! Vuokot on ihan minun lemppareita, olen istuttanut monta syysvuokkoa, mutta aina ne häviävät ensimmäisen vuoden jälkeen :( Ja tänään tein minäkin ensimmäiset istutukset: chiliä, paprikaa, latva-artisokkaa ja munakoisoa. Sitruspuu olis kiva kasvattaa varmaan ihan viherkasvina täällä meillä...harkintaan :)

Anne kirjoitti...

Ihania kasveja ja kaktukset näyttää veikeiltä:-)
Hassua että ne puuntaimet kasvavat täällä mut siellä ei. Saamme nähdä, mitä saat kasvatettua tuosta cofixista:-) onkohan se kahvipuu?

BLOGitse kirjoitti...

Ja vielä kun keksittäisiin kuinka pitää kasvit hengissä! :)

Ina kirjoitti...

Onpa todellakin hienoja tulitrumpetin kukat. En ole aikaisemmin nahnytkaan. Ja muutenkin on ihania kuvia. Mielenkiinnolla jaadaan juu odottelemaan mita tuosta mysteerisiemensta tulee. :)

decorayadora kirjoitti...

Hi !' I love your blog ! You have a new follower !!

Maatuska kirjoitti...

Upea tuo trumpettikukka ja kiva väri!