tiistai 10. helmikuuta 2015

Suomi on "hot".....

Tulipa otettua uusia Suomi-esitteitä messuilta
Niin todellakin....eilen luki päivälehden nettisivun Suomi-jutussa,että Suomi on nyt  kuuma kohde matkailijoille täältä päin. Ja voi olla,että siihen on vaikuttanut myös tämän tv-sarjan 6 Suomi-jaksoa......
Suomi on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana IMTM-eli Välimeren alueen kansainvälisillä matkamessuilla,jossa kävin tänään. Suomen osastolla ,joka oli jaettu osasto yhdessä Viron osaston  kanssa, kävi koko ajan hurja  trafiikki,mutta Marjo ehti tässä kuvaankin. Suomea olivat tuolla esittelemässä edustajat Suomen suurlähetystöstä.
Toissapäivänä oli myös päivälehdessäni juttu muumeista ja Tove Janssonista.
Matkamessuilla oli aivan kamalan täyttä,hyvä kun siellä pääsi kulkemaan..En ottanut kuin muutaman kuvan tuon tungoksen vuoksi..Välimeren maat kuten Kreikka,Kypros,Espanja ja Italia olivat tuolla taas näyttävästi esillä,mutta myös monilla muilla mailla oli osastonsa tuolla. Paikalliset turismiyritykset ovat myös yleensä mukana näillä messuilla. Romanian osaston edessä oli jostain syystä suuri(miespuolinen)  tungos;D
Negevin beduiinien matkailuyrityksen osasto
Japanin iloisia edustajia
Erään Kuolleen meren matkailuyrityksen osasto
Ja sitten näin suuren kuvan upeasta rakennuksesta ja pysähdyin juttelemaan/harjoittelemaan ruostuvaa espanjaani tämän herran kanssa,joka kertoi että upea rakennus on Notre Damen paavilllinen instituutti  Jerusalemissa.Jostain syystä tämä on jäänyt Jerusalamissa minulta huomaamatta,vaikka onkin keskustan alueella.  Ja sain tietää ,että tässä rakennuksessa on myös hotelli,(Vatikaanin omistama)jonka huoneita uudistettiin joku aika sitten,Tuolla näyttää niin upealta että pitää ehdottomasti mennä sisälle katsomaan kun olen taas Jerusalemissa

22 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Täälläkin oli matkailumessut, emme tänä vuonna menneet. On niin mukava olla vaan kotona.

Jael kirjoitti...

Unelma:Helgingissä oli tosi suuret matkailumessut. Täällä vähän pienemmät mutta ihan kivat ja ei ole sisäänpääsymaksua:)

Mantelilaakson Susanna kirjoitti...

Tuo muumi-juttu on loistava!!
Hyvä tarjonta siellä messuilla!

anumorchy kirjoitti...

Tuo Notre Dam onmielestani Jerusalemin kaunein rakennus!! Taytyy kayda katsomassa sisaltakin pain.

Hienoa etta Suomi on noin esilla. Se telkkariohjelma takuulla vaikutti myos, kun on aika suosittu.

Anneli kirjoitti...

Esitteet näyttivät hyviltä,osasto ei niinkään !? Matkailumessuilla on aina hieno käydä.Tuo Jerusalemin kohde näytti tosi mielenkiintoiselta.Kiitos Jael :)

Allu kirjoitti...

Hyvä Suomi!

Matkatar kirjoitti...

Voi miten mielenkiintoista! En ole ikinä ollut matkailumessuilla mutta olisi kiva joskus käydä. Jännää että Suomesta ollaan kovasti kiinnostuneita.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Vieläkin on sellainen matkailuähky, että ei tee mieli mihinkään. Ensi kesänkin taidamme viettää pihaa kopsutellessa ja käydä korkeintaan Suomen sisällä jossakin. Ellei nyt iske lottovoitto ja mielen muutos ennen sitä?

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Niin, mutta sekin piti sanomani, että eihän se haittaa, jos kerta ollaan näin hotissa maassa:D.

SusuPetal kirjoitti...

Olisikin hottia! No, eilen oli plus viisi astetta, aurinko paistoi ja sininen taivas oli ilona koko päivän.

Anne kirjoitti...

Wau!Hyvä Suomi:-)

Sky Mikaela kirjoitti...

Hyvä juttu Suomelle :) Olen tässä salaa hiljaa toivonut että Suomesta tulisi kuuma matkailukohde ettei olisi Venäjästä millään tasolla riippuvainen. Yritin rummuttaa suomalaisruoan puolesta ja kaikkia ostamaan kotimaisia lomia ja palveluita. Yksin huutamalla se tosin ei tuota tulosta :D

BLOGitse kirjoitti...

Suomessa on paljon hyvää mutta kyllä hintataso on korkea tavallisen ihmisen kukkarolle. Mutta jos löytää asumiseen hotellia edullisemman vaihtoehdon, ostaa ruuan kaupasta ja jaksaa kävellä niin onhan tuolla auringonpaisteessa mukava kierrellä!

Satu kirjoitti...

Katos vaan, Suomikin on päässyt maailmankartalle. :-)

Multa jäi tänä vuonna matkamessut käymättä, kun viiemevuotisilla oli niin tylsää. Teidän messunne näyttävät kyllä kivoilta!

Melissa kirjoitti...

Meikäläinen ei saisi ollenkaan mennä tuollaisille messuille kun alkaa niin kovasti matkakuume nousta mittariin :(

Aika mahtia, että Suomi on esillä siellä.

Jael kirjoitti...

Susanna ;noita Muumi-kirjojahan on käännetty myös hepreaksi ja se sarja on näkynyt täällä,joten ovat tuttuja täälläkin,ja muutama vuosi sitten muumit Suomesta kävivät vierailemassa Tel Avivin pääkirjastossa!

Anu:miten se on multa mennyt ohi,noin upea vielä!

Anneli: osasto oli tosiaankin vähän vaatimaton,mutta ihanaa että ylipäänsä olivat tuolla. Ja tuo Notre Damen rakennut näyttää upealta!

Allu:hyvä tosiaankin!

Matkatar: matkailumessut ovat niin kivoja,kun pääsee samalla vähän ikäänkuin virtuaalimatkalle.Helsingin messuille on pääsymaksu,täällä ei onneksi ollut:) Ja Suomesta taidettiin tosiaankin olla kiinnostuneita!

Paluumuuttajatar:Suomessa onkin kesällä niin ihania kohteita ettei sieltä varmaan edes halua silloin pois.Etenkin kun on niin hottiakin;D

SusuPetal;D Teillähän oli ihan keväistä ja meillä kunnon myrskyt....

Tanja:hyvä sinä:) Mutta täällä näkyy nyt olevan kiinnostusta ja on onneksi ne suorat lennotkin Finnairilla:)

BLogitse:Suomen hintataso on tosiaankin korkea mutta ainahan on niitä tarjouksiakin hyvin,joita voi hyödyntää.Ja kesällähän Suomessa on niin hurjasti katseltavaa:) Tosin täältä monet ovat myös olleet talven Lapin-reissulla.

Satu:no eikös olekin hyvä juttu;D
Musta matkamessut on ihan kivoja kun voi samalla vähän kuin matkustaa virtuaalisesti. Helsingin messut ovat paljon suuremmat kuin nämä ja niissä on myös se hyvä ruokapuoli,täällä se oli pienempi.

Nelli_totta:tuolla oli sellaisia kohteita että olis kyllä ihana mennä jos vois,kuten Ecuador,tai Etiopia,tai Dominikaaninen tasavalta ja Georgiakin...

MaaMaa kirjoitti...

Hienoa, että suomen matkailua edistetään ja että kiinnostusta riittää! :)

Matkailumessut on ihania, tulee vaan kauhee matkakuume (joka vaivaa aina kyllä muutenkin!) :)

Rita A kirjoitti...

Matkamessuthan ovat mainio kotikonsti päästä nauttimaan matkustamisen tuntemuksista, ellei satu olemaan aikaa ja rahaa lähteä jonnekin :) Kivat kuvat.

Jael kirjoitti...

MaaMaa:eikös olekin hieno juttu! Totta,noista tulee ihan kamala matkakuume,aika vaarallinen tapahtuma;D

Rita: no just niin.Ja kauniita esitteitä on jälkikäteenkin kiva katsella:)

MatkaMartta kirjoitti...

Aluksi minäkin luulin, että nyt olet Suomessa ja siellä oliski jotenki tosi hottia :) Mutta Suomihan on kyllä hotti matkailumaa. Olen siellä oppaanakin joskus toiminut ja ihan syystäkin turistit hehkutti hiljaisuutta, metsää, sinistä taivasta jne. Kyllä niitä ainakin ruuhkasssa seisoessa osaisi arvostaa :D
Kivoilta messuilta vaikuttivat.

Leena Lumi kirjoitti...

Suomi on nyt aidosti hot! Jopa hiljaisuutta myydään nyt mm. japanilaisille ja monille se on heidän elämänsä ensimmäinen kokemus hiljaisuudesta. Joulua ja Lappia menee brittiläisille ja kaikki, mistä tahansa he tulevatkin ylistävät sitä, että voi samoilla rauhassa, on jokamiehenoikeudet eli saa poimia sieniä ja marjoja vapaasti, mitä monet eivät meinaa edes tajuta todeksi. Myös kalastus on yksi vahva turismin muoto ja tietty vaakakupissa painaa myös maan turvallisuus.

<3

Sarita kirjoitti...

Mä aina niin kateellisena katselen, kuinka suomi on siellä aina niin hyvin edustettuna....täälä kun se jää aina unholaan...puhumattakaan mistään lehtijutuista! Täälä ei tiedetä edes mitä muumit on!