torstai 12. maaliskuuta 2015

Grey

Grey
Olen täällä blogissa aiemmin kertonut että syötän näitä asuintalon ympärillä eläviä kissoja;perin homman entiseltä asukkaalta ja suostuin. Vielä viime vuonna oli toinenkin syöttäjä,mutta nuorimies löysi tyttöystävän ja muutti hänen luokseen kauemmas. Joku kuitenkin silloin tällöin syöttää kissoja,sillä kerran viikossa näen kuivaruokakasoja syöttöpaikalla puistossa.
Kissojen joukosta on aina löytynyt lemmikkejä,mutta sitten ne ovat yhtäkkiä hävinneet,edellinen Suomen matkani aikana. Kuvassa näkyvä kissa on Grey,muita suurikokoisempi harmaaturkkinen kissa,joka vielä viime vuonna oli hyvinkin tukevassa kunnossa ja pyöreäposkinen,toisin kuin nyt. Se oli myös vähän säikky eikä tullut lähelle.Kunnes se loukkaantui pahasti puolisen vuotta sitten,joko onnettomuudessa tai tappelussa.Siltä oli koko rintakehän nahka repeytynyt pois ja iso alue vereslihalla;paha näky. Tässä talossa ennen asuneen ja välillä äitinsä luona käyvän Mayan kanssa sitten neuvoteltiin mitä tehdä ja Maya toi minulle eläimille sopivaa antibioottia ,jota sekoitin Greyn ruokaan.Greyllä on hammansongelmia ja syö vain pehmeää ruokaa,joten antibiootit oli helppo piilotella ruuan sekaan. Hitaasti kipeä alue parantui ja kuivui ja nyt siitä ei ole jälkeäkään,mutta Grey "adoptoi" minut ja seuraa mukana puistossa,ja pyytää rapsutuksia.Muille se sähisee. 
Nahka ihan roikkuu kun painoa pon pudonnut niin paljon
Ennen syötin kissoja talon katoksen alla,mutta tähän asuintalooni muutti viime vuoden puolella pari kissojenvihaajaperhettä,jotka suorastaan ajoivat minut puistoon ruokkimaan kissoja,vaikka minulla on kaupungin eläinlääkärin lupa syöttää kissoja kuivaruualla.Eli kissoja saa syöttää missä vaan kunhan niille antaa kuivaruokaa eikä niitä saa siirtää pois omalta alueeltaan.Toinen kissaninhoajaperheistä jopa sanoi suosivansa rottia mieluummin kuin kissoja.Sen kyllä haluaisin nähdä eli mielelläni näkisinkin rotan kiipeävän ikkunasta heille kotiin nyt kun he ovat ajaneet kissat pois puistoon;D Eli lupa on mutta kun ei tiedä mitä nuo ihmiset voivat tehdä kissoille niin syötän näitä nyt puistossa,mikä on hankalaa entiseen verrattuna,etenkin kun Grey tarvitsee pehmeää ruokaa (samaa kuivaruokaa jonka pehmitän lämpimällä vedellä)
Ja kun yhdelle antaa vähän erilaista ruokaa (vaikka se on ihan sama ruoka,vain pehmeämmässä muodosssa) niin muutkin sitä haluavat ja niinpä joudun muillekin antamaan hieman pehmennettyä ruokaa jotta Grey saa syödä rauhassa.

14 kommenttia:

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Meidän Istanbulin kodin naapuri syötti aina talon kissat. Hän kopisteli koroillaan autoaan kohti ja kissat syöksähtivät perään. Auton takakontista naapuri kaivoi kissanruoat ja kävi ne laittamassa riviin kasoiksi, jokaiselle omansa. Kun itse olin korkkareilla liikkeellä ja lähestyin meidän autoa, joka oli naapurin auton vieressä, singahti kissat aina liikkeelle, kunnes huomasivat, että oli väärä kopistelija matkassa:).

Nyt meidän pihalla juoksee naapurin kissat. En pistä pahakseni vaan luotan, että syövät meidänkin hiiret ja rotat. Täällä kun en ole vielä ainakaan nähnyt yhtään siimahäntää. Onneksi.

mimon mami kirjoitti...

Hienoa, että jaksat ruokkia kissoja. Grey on upeannäköinen.

Melissa kirjoitti...

Komea kissa. Upeaa, että huolehdit kissoista.

Susanne kirjoitti...

Tuli niin hyvä mieli kun luin postauksesi♥ Ihanaa kun hoidat noita kissoja♥ Grey näyttää aivan poikani ja hänen perheensä kissalta. Sama väri:)

Rita A kirjoitti...

Hui miten HIENO eläin, vai pitäisikö sanoa wow eikä hui? Ekassa kuvassa sen voi kuvitella pantterin kokoiseksi joten sanotaan HUI :D

Sirokko kirjoitti...

Sinä jaksat nähdä vaivaa kissojen takia, hieno juttu. Täällä on joka talon pihalla koiria, jotka ajavat kissat pois. Yksi sitkeä sissi sentään tulee ja jää aidan päälle härnäämään, ymmärtää onneksi pysyä ulottumattomissa, huonostihan sille muuten kävisi. Minun puolesani saisi käydä jaakaamassa rottia, toivottavasti käy yöllä kun Tina on sisällä.

Kiiris kirjoitti...

Hyvä että jaksat huolehtia kulkureista. Niin on kaunis tuo harmaa kisuli.

Amalia kirjoitti...

Onpa kaunis kissa. Mulla on ihan omanlainen käsitys ihmisistä, jotka vihaa joitain eläimiä. En minäkään tykkää rotista, enkä käärmeistä, mutta tietyn ehdoin saavat mun puolesta elää

Marjatta kirjoitti...

Ihana sinä, joka huolehdit kissoista. Grey näyttää voivan oikein hyvin.

Minulla ei ole allergioista johtuen omaa kissaa. Lähes jokaiselta matkalta on muistoja, kun olemme ruokkineet hotellialueen kissoja, niin myös helmikuun matkallamme. Muistoissa on myös hotellialue, jossa oli kaksi omaa kissaa ja niistä pidettiin hyvää huolta ja kissoilla oli oma koti.

Jael kirjoitti...

Paluumuuttajatar:Hih,minulla ei ole korkoja kun menenn kissoja syöttämään;D En minäkään ole täällä nähnyt siimahäntiä,mikä on varmaankin kissojen ansiota:)

Mimon Mami:ovat nuo kissat aika ihania,ja etenkin Grey:)

Nelli:komea on vaikka ei olekaan yhtä hyvän näköinen kuin ennen loukkaantumista.Grey on myös aika iäkäs ja on vanhentunut vuoden aikana.

Susanne:kiva kun tykkäsit:)Grey onkin komea kissa vaikka onkin kovasti laihtunut.Harmaat kissat ovat nättejä:)

Rita:pantteri;D Grey on aika iso kissa,muihin verrattuna ja komea:)

Sirokko: Ei niitä oikein voi jättääkään kun ovat tottuneet että tuon ruokaa.Harmi vaan että toinen syöttäjä muutti pois,mielelläni jakaisin tämän hommman. Nämä kissat ovat tottuneet koiriin ja osa tulee ihan puskemaankin koiria .Bambi ei kauheasti tykkää siitä mutta antaa niiden välillä puskea;D En ole nähnyt rottia mutta nyt kun kissat vähän kauempana niin mistä tietää.JOs tulee niin syötän takuulla niitä taas katoksen alla...

Kiiris;kivahan noista on huolehtia:) Ja Grey on kaunis tosiaankin:)

Amalia:kaunis tosiaankin on Grey. Minusta on ikävää kun nuo kaksi perhettä opettavat lapsensakin inhoamaan eläimiä;mikä hysteria aina kun näkevät koiran...Mutta en kyllä rottia tai käärmeitä halua tänne ihan viereen;D

Marjatta:niitä on ihan kiva syötellä.Grey on kaunis,mutta ehkä puolet siitä mitä oli vielä viime vuonna.Kissat ulkona kuuluvatkin etelän katukuvaan:)

Hannele på Hisingen kirjoitti...

kissankakasta ei kaikki tykkää.

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Upea Grey <3 Meillä latvialainen katukissa Onni ja sitten Osku joka löytyi hylättynä Kirkkonummmelta.

Onneksi Grey on nyt kunnossa. Olen kerran vienyt Latviassa auton alle jääneen kissanpennun eläinlääkäriin, mutta kuoli syliin.

(asuimme siis Latviassa 4-vuotta)

Aurinkoista sunnuntaita <3

Nina kirjoitti...

Hyvä että Greyn vointi on hyvänä!
Ihania kuvia hänestä ...
Ilonhippuja sunnuntaihin,
Nina

Jael kirjoitti...

Hannele:tuolla puistossa ei enään ole hiekkalaatikkoa joten taitavat kakkia jonnekin puskiin...niin ettei sitä huomaa...

Tiia:voi miten surullista tuon kissanpennun kohtalo.Minullekin kerran tapahtui samaa kun toin kotiin sairastuneen kissanpennun. Se tuntuu. Grey on nyt hyvässä kunnossa vaikka onkin laihtunut paljon mutta ehkä se johtuu iästäkin.Mielenkiintoista kuulla että asuitte Latviassa!

Nina:Kiitos Nina:) Greyn rintakehä oli kyllä pahan näköinen viime vuoden puolella mutta nyt on se kohta hyvin parantunut ja uusi turkki kasvanut päälle:)