torstai 5. maaliskuuta 2015

Purim-päivä Tel Avivissa

Tänään menin sitten Tel Aviviin Purim-päivänä ,sen sijaan että olisin jäänyt tänne Holoniin katselemaan ja kuvaamaan maan värikkäintä karnevaalikulkuetta. Vaihtelu virkistää ja oli ihan mukavaa mennä katsomaan Purim-menoa Tel Avivissa,joka on ihan  lähellä,Itse asiassa olen lähempänä Tel Avivin keskustaa kuin jotkut Tel Avivin pohjoisimmat kaupunginosat. Lähdin liikkeelle bussilla aamulla klo 7 aikaan ,ja yllätyin kun paraatireitin kadut oli suljettu jo niin aikaisin,vaikka itse paraati alkoi keskipäivällä. Bussi joutui sitten ajamaan vaihtoehtoista reittiä,joka olikin paljon nopeampi:) 
Kävelimme rantakatua pitkin Tel Avivin satama-alueeelle,jossa piti olla joku Purim -aiheinen tapahtuma. Tänään on ollut lämmintä,mutta mereltä tuli ihanan vilpoisa tuuli.
Osa rantakatua on myllerryksen alla,sillä sitä uudistetaan. Tässä näkyy jo uudistettua osaa.Tel Avivin rantakatu on pitkä ja ihana,eikä ihme että National Geographic-lehden Parhaat merenrantakaupungit-listalla Tel Aviv on yksi kymmenestä parhaimmasta sellaisesta.
Ooppera-asuintalo ja kauppakeskus rantakadun varrella.
Yksi rantakahviloistakin oli auki ja rannalla näkyi ihmisiä,vaikka tuuli oli aika kova.
Tuuli ja kovat laineet olivat tuoneet simpukankuoria rannalle
Sitten tulimmekin jo satama-alueelle.Siellä  oli hurja määrä ihmisiä,kuten muuallakin tänään,koska lapsilla on lomaa koulusta ,samoin kuin monella aikuisella,ja sen huomasi. Sataman tapahtuma oli kuitenkin suunnattu lapsiperheille.
Siellä oli akrobaattiesityksiä ja muuta kivaa katseltavaa lapsille ja vähän isoimmillekin.
Väentungos oli tuolla suuri enkä ottanut kuvia kuin vain muutamasta naamioasuisesta lapsukaisesta .
Tällä isällä oli kyllä hassu asu;D
Viimeisenä kuva C:stä,joka käy iltapäiväkerhossa missä olen vapaaehtoisena. Eilen ei ollut koulua,mutta iltapäiväkerhossa oli kaikenlaista toimintaa,kuten naamioasukilpailu,ja C oli upean näköinen.Hänen vanhempansa ovat kotoisin Nigeriasta ja tämä oli kai jonkinlainen juhla-asu. C on muuten vasta vajaa 11-vuotias mutta jo lähes 180 senttiä pitkä! Eilen hänellä oli vielä korkokengät,joten huh,olipa pitkä tyttö! Tuo päähine on tosi upea!

23 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Upeita kuvia ja paljon porukkaa...hhmm..joillakin toppatakki päällä ???

Tuula's life kirjoitti...

Voi, miten iloisia ja värikkäitä kuvia! Purim on iloinen karnevaalijuhla. Ja kaunis on tuo pitkä nigerialaistyttö.
Hienot nuo Tel Avivin rantakadut. Ja oli mielenkiintoista kuulla, että Tel Aviv oli valittu NG:ssa kymmenenen parhaimman rantakaupungin joukkoon. En ole koskaan käynyt Israelissa, joten jossakin vaiheessa sinne pitää tulla.
Kiitos kivasta postauksesta!

Jael kirjoitti...

Anneli:piti ihan katsoa että missä toppatakki,ja löytyihän se;D Ei kyllä mielestäni tänään ollut sellaiselle takille sopiva sää...

Jael kirjoitti...

Tuulia:kiitos,en oikein viitsinyt kysyä lupaa kuvaamiseen tuolla kun oli niin kauheasti porukkaa tuolla. Mutta ihanan värikästä oli:)
C on kyllä tosi pitkä ikäänsä nähden,Veli on samoin,mutta vanhemmat eivät mitenkään normaalia pitempiä.Onkohan täkäläinen ruokavalio siihen vaikuttanut;D Tel Aviv on aika monella listalla Top 10-kaupungin joukossa,esimerkiksi kulinaarisessa mielessä . Kiva kun tykkäsit:)

anumorchy kirjoitti...

Yleensahan sanotaan etta purimina aina sataa. Tana vuonna ei todellakaan!

Sarita kirjoitti...

Niin hieno tuo ensimmäinen kuva, mutta hauskin oli silti tuo minnihiiri-isä, hahah!

Sarita kirjoitti...

Niin hieno tuo ensimmäinen kuva, mutta hauskin oli silti tuo minnihiiri-isä, hahah!

SusuPetal kirjoitti...

Tuon isän vaate oli huippuhauska!

Suomalaiset kävelevät sortseissa, paikalliset toppatakeissa, tuli mieleen joitain muistoja matkoiltani.

Unknown kirjoitti...

Hauskan näköistä meininkiä :D. Ja voi miten paljon simpukoita!

Matkatar kirjoitti...

Pitkä ja nätti tyttö tuossa alimmassa kuvassa! Kivoja kuvia muutenkin, karnevaaleissa on mukava katsella iloisia ihmisiä.

Kirsti kirjoitti...

Ihan huikaisee taas nuo ensimmäiset kaupunkinäkymien ja merenrannan kuvat! Ihanat paikat siellä ja merituuli, josta erityisesti nautin tässä maassa ollessani! Kunpa vielä joskus...

Melissa kirjoitti...

Vau, aivan ihanaa.

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Onpa väriä ja iloa! Kuvia katsellessa tuntuu kuin pääsisi hieman itsekin mukaan ja pois täältä räntämaailmasta. :)

Nuo simpukankuoret, niitä on hurjasti! Voisin kuvitella, miten lapset rakastaisivat niiden poimimista.

Jael kirjoitti...

Anu:mutta edellisenä päivänä tuli vähän vettä!

Sarita:tuo Minni-hiiri-isä oli kyllä mainio;D

SusuPetal:erottui kyllä joukosta tuo Minnihiiri;D Hih,minusta on ihan kesä mutta jotkut vielä palelevat;D

Ansku:tämä viikko on lähes kokonaan mennyt tuon purim.juhlan merkeissä,tänäänkin olisi ollut iso streetparty. Yleensä simpukoita ei näe noin paljon mutta nyt oli laineet tuonut niitä hiekalle. Harmittaa etten mennyt poimimaan mutta oli saappaat päällä;D

Matkatar:hän on tosiaankin niin pitkä,ollakseen niin nuori. Ja ihan kivaa oli katsella menoa vaihteeksi Tel Avivissakin,vaikka jäi se hieno Holonin paraati nyt väliin.

Kirsti:merinäkymät ovat kyllä niin kauniit ja Välimeri on niin kaunis.Lämpimällä säällä vilpoinn tuuli tekee hyvää.Toivottavasti vielä pääset...

Nelli:)

Katja:Hyvin värikäs ja iloinen juhla tämä purim. Kaikilla on silloin lupa hassutella;D Toivottavasti teillä räntä pian muuttuu aurinkoiseksi sääksi.Simpukoita oli paljon,pitää mennä katsomaan onko niitä vielä

Sirokko kirjoitti...

Ja minä katselin, että kesävaatteissa siellä mennään jo, piti oikein palata takaisin etsimään sitä toppatakkia :D
Huvitti tuo leppoisan vipoinen tuuli, oltiin tänään rannalla ja hyvä jos pää pysyi kaulan jatkona, hirveä myrsky ja Välimeri loiski oikein olan takaa, ei luulisi samaksi mereksi.
Alkoi naurattaa tuo Minni-isä :D

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Hyvä on välillä saada hassutella. Tosin en itse ole mikään naamioitumisen ystävä, mutta kiva katsella heitä, jotka näkevät vaivaa asujensa vuoksi.

Jael kirjoitti...

Sirokko:siellä oli T-paitaa,pitkähihaista ja sitten toppatakki.,Minunkin piti oikein etsiä se kuvasta;D Oi minä ottaisin tuon teidän sään,ihan suren talven loppumista.Tänään on lähennellyt 30 astetta,mutta onneksi on kuivaa...

Paluumuuttajatar:kiva on hassutella,ja sitä oli tällä viikolla paljonkin:) En minäkään laittanut mitään naamiota päälleni vaikka oli lähellä että ostin 2-värisen peruukin;D

Eeviregina kirjoitti...

Oi, onko teillä jo noin lämmintä! Minäkin taidan jättää toppatakkini kotiin...

Unknown kirjoitti...

Ohhh memories memories.... Telkun biitsi on about maailman paras! Goa muistutti TelAvivia kovin, ihan tuli tippa linssiin siellä kävellessä. Vesi, tosin, tuntui lämpimämmältä täl puol vesistöö mistähän johtuu...

Hauska tuo mikkihiiri-mies : ) Ihanan israelilainen kuvasarja!

PS. Goalla yhdessä raflassa viereisen pöydän poijjaat tilas kaks kulhoa vesimeloonia ja mun oli pakko kysyä onks poijjaat Israelista. Tel Avivilaisia olivat :)

Jael kirjoitti...

Eeviregina:nyt on muutama lämmin päivä..

Maama:ihanainen! On se vaan hyvä biitsi tuo Telkun biitsi:) Ja ei ihmekään että täkäläiset niin hyvin viihtyvät Goalla jos se muistuttaa Tel Avivin biitsiä;D Minni.hiirimies oli kyllä aika mainio!

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Hih mahtava Minni Hiiri siellä. <3 Ja suloisia pikkuneitejä. Noita simpukoita keräisimme lasten kanssa rannalta innoissamme.

Aurinkoista viikkoa!

Jael kirjoitti...

Tiia:eikös olekin;taitaa miehellä olla hyvä huumorintaju kun tuollaisen asun valitsi;D Hieman harmittaa etten kerännyt simpukoita...
Ihanan aurinkoista viikkoa sinullekin!

Nimetön kirjoitti...

Purim-juhlaa en ole koskaan nähnyt, kuullut siitä vain. Myöskään Pesachia en ole kokenut paikan päällä.

Israelilaisissa juhlissa on paljon kertomista ja näkemistä. Hauskaa, että kirjoitat niistä.