maanantai 18. toukokuuta 2015

Aamuinen yllätysvieras ja tulipa melkein itku-reaktio

Aamulla heti herättyäni menin vaihtamaan vedet Bambin juomakippoon ja kun nostin kipon ylös siellä näkyikin tällainen yllätysvieras.Oli kuuma yö,hellelukemissa (tänään ollut lähes 40 astetta,aavikkotuulineen) joka ehkä sai liskot liikkeelle.Miten se olikaan tuohon juomakippoon päätynyt....Pikku lisko katseli niin anovasti ja otin sen käsiini (rakastan liskoja!) ja laitoin sen varovasti ikkunan ulkopuolella olevalle tasolle.5 minuutin kuluttua se oli vielä siellä mutta 10 minuutin kuluttua sitä ei näkynyt,joten lisko oli siis hyvässä kunnossa ja lähtenyt liikkeelle.
Bambi ei tainnut ehtiä näkemään liskoa juomakupissaan;en tiedä mikä sen reaktio olisi ollut tuosta vieraasta......
Ja lähes itkuinen reaktio tuli kun menin vieressä olevan,viimeisen täysin luonnontilassa olevan alueen ohitse.....Luonnonkasvit ovat nyt kuivuneet pois mutta talvisin ja alkukeväällä tämä on ihana vehreä alue.
Pari päivää sitten näin että uutta liikekeskusta lähempänä oleva alue oli osittain tasoitettu.Tänään sitten tuolla oli traktoreita kasveja tuhoamassa.....Ja oli laitettu tuollaiset seipäät eli pian tuonne ei sitten pääse enään lainkaan.
Olisihan se pitänyt tietää että liikekeskuksen tulo tarkoittaa sitä että myös viereen tehdään jotain.Mutta olin kuvitellut että tämä alue on turvassa ja olin uhitellut että menen tuonne asumaan jos jotain tällaista tapahtuu. Mutta enhän minä voi mitään tehdä;tästä on varmaan päätetty jo aiemmin.Rakennussuunnitelmat ovat kyllä ihan katsottavissa kaupungin sivuilla mutten osaa koskaan sijoittaa  niitä oikein niin että tiedän mistä alueesta on kyse.  Tältä alueelta olen sateiseen aikaan löytänyt villiherneitä ja muita luonnon villiherkkuja. Ja olen nähnyt siellä ketun.Ei enään,nyyh,,,,

14 kommenttia:

 1. Kurjaa kun kaikki menee bisnekselle ja villieläimiltä ja sun villikasveilta viedään elintilaa.

  Jael, minäkin rakastan liskoja<3

  VastaaPoista
 2. No johan teillä oli pieni yllärivieras. <3

  VastaaPoista
 3. Minä taas pelkään liskoja :D

  Ikäviä uutisia, ihmiset eivät enää osaa kunnioittaa luontoa samoin kuin kunnioittavat rahaa. Toki ymmärrän bisneksenkin tärkeyden tiettyyn pisteeseen asti ja haalinhan itsekin tavaraa kuten lähes jokainen meistä tekee, mutta luonto on kuitenkin lähempänä sydäntä kuin raha. Ymmärrän reaktiosi.

  VastaaPoista
 4. Meillä on poikien kanssa kova keskustelu käynnissä kun haluavat pikku liskoja muutaman tänne. Itse olen ollut ihan, että juu onnistuu mutta mies ei oikein niistä välitä. Vielä joskus, ihan varmasti meillä on lisko kotona.

  VastaaPoista
 5. Voi, on se suuri harmi kun tuo luonnonpuisto hävitetään! :(

  VastaaPoista
 6. Joo,olen ihmetellyt aina sitä rakentamista rakentamisen jälkeen siellä. MUTTA,jos maa täyttyy ja ihmisiä virtaa koko ajan,on selvää että elintila loppuu..kaikki maa..katselen aina haikeana ihastellen esim.maisemia Rehovotin ja Jerusalemin välillä.NIIN kaunista luontoa,mutta miten kauan.??? Oferin asuinkortteli kasvaa korkeita taloja koko ajan...ja liskoista puheenollen,olen myös suuri liskofani :)

  VastaaPoista
 7. Tuo lisko on kuin koru - helmiä selässä !

  VastaaPoista
 8. Leena;niinpä,olisivat voineet tuon pläntin säästää...Liskot ovat ihania:)

  Tiia:oli kyllä ihan mieluisa yllätysvieras;D

  Unelma:oliskohan pitänyt ottaa lisko lemmikiksi;D

  Tanja:ei kaikki voi liskoista tykätä;D ON kyllä kurjaa kun joka puolelle rakennetaan.Tuo alue ei edes ole iso mutta kun se on ihan tuon uuden businesscenterin vieressä niin...Oli kyllä kurja olo vaikka kyllä olin vähän osannut odottaakin tuollaista.

  Nelli;toivottavasti saatte joskus ne liskonne;D Niitä on kiva katsella,ovat aika veitikoita:)

  Matkatar:on se. Se on ollut talvisin niin ihanan rehevä luonnonalue.

  Anneli;niin mutta kyllä tuon olisi voinut säästää. Siihen kai tulee joku koulu ,viime vuonna kun olin kaupungin järjestämällä kulttuurikierroksella sanottiin että keskuksen vierelle tulee joku uusi ammatillinen lukio,mutta en ajatellut että se tulisi just tuohon.Liskot ovat ihania:)

  Rita:todellakin oli nätti lisko:)

  VastaaPoista
 9. Miten suloinen lisko! Meillä on vain perinteisiä sisiliskoja puskat ja kivenkolot täynnä. Tuo luonnon jyrääminen rakennusten tieltä saa minutkin surulliseksi. Toivottavasti siihen sentään tulisi jotain kivaa tilalle...

  VastaaPoista
 10. Ihana vieras, kerrassaan supersöpö.
  Rakentamisen huonoja puolia on juuri tuo viheralueiden katoaminen....se on surullista.
  Meillä täällä kaivetaan maailman toistaiseksi pisintä merenalaista tunnelia ja sen aiheuttamat haitat luonnolle saavat itkemään nekin. Muoviroskaa ajautuu rakennustyömaalta rannoille ja mereen, suuret viheralueet ovat nyt yhtä monttua vaan ja lopputuloksena kaikesta saamme pimeän tunnelin entisen lauttamatkan tilalle.
  Maailma muuttuu, eikä aina parempaan päin :(

  VastaaPoista
 11. Minulle lisko olisi ollut aikamoinen säikähdys. Mutta olet siellä tottunut jo niihin. Tuo oli niin anovakatseinen lisko, että sääliksi kävi.
  Rakentaminen se leviää täälläkin. Mikään ei enää riitä, lisää ja lisää....

  VastaaPoista
 12. No voi sentään - kaunis ja villi luonnonkasvien valloittama tontti ... Ymmärrän kyllä että suru siinä tulee puseroon! Harmi että niin paljon tulee rakentaa - yhteiskunnassa se raha on todella mahti, joka jyrää usein luonnon ja pehmeiden arvojen (kuten lasten-, työpaikkahyvinvoinnin ja vanhusten) ohi ... Toivottavasti sinulla on lähistöllä muita puistopaikkoja!
  Kaukohalaus kiitää,
  Nina

  VastaaPoista
 13. Minä en mitenkään ymmärrä, miten joku voi rakastaa liskoja. :-) Minusta ne ovat pelottavia, enkä uskaltaisi ikinä koskea liskoon. Olet sinä rohkea!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...