perjantai 15. toukokuuta 2015

Unkari tuli kylään

Tänään ja huomenna Unkari on kylässä Tel Avivin vanhalla juna-asemalla ja kävimme ystävän kanssa katsomassa mitä sieltä löytyy.Tapahtuma oli Unkarin suurlähetystön ja Tel Avivin kaupungin yhteisprojekti ja pohjoisesta Unkarista oli tuotu tanssiryhmä. Ensimmäisessä tanssissa tanssittiin viinipullo pään päällä mikä ei tainnut olla kovin helppoa...
Istuin katsomossa vähän kauempana,aurinko porotti ja valo ei ollut ihan parhain kuvia ajatellen. Tanssiesitykset ja musiikki oli vauhdikasta ja mukavaa katseltavaa.
Tanssijat kävivät vähän väliä vaihtamassa vaatteita;heillä taisi olla iso kokoelma esiintymisasuja mukanaan.  Lämmin päivä mutta se ei  näyttänyt heitä häiritsevän.
Viimeksi vanhalla juna-asemalla järjestettiin tämän tapainen tahahtuma helmikuussa,kiinalaisen uuden vuoden aikoihin,ja silloin siellä  oli todella upea tanssinäytös.
Tanssijoiden lisäksi Unkarista oli tuota myös jazz-trio mutta sitä emme jääneet kuuntelemaan.
Jazzin sijaan lähdimme kiertämään juna-asemaa,jossa oli kaikenlaisia kojuja,myös unkarilaisen ruuan kojuja,mutta ne jätimme väliin..Ja kun Unkarista oli kyse,niin siellä oli tietenkin myynnissä myös Rubikin kuutioita.
Ja oli myös Rubikin kuutio-kilpailu.Jestas miten näppärästi nämä pelaajat saivat järjestettyä sen kuution! Minulla tuollaiseen menisi varmaan kokonainen vuosi....
Juna-asemalta kävelimme takainsinpäin Neve Zedekin kaupunginosan kautta ja käväisimme marokkolaisesssa kaupassa.
Eräällä parvekkeella bongasin tällaisen kukon!

12 kommenttia:

 1. Hauskoja kuvia ja hyvin onnistuneita huolimatta kirkkaasta auringosta. Pilvetön taivas on haasteellinen kuvaajan kannalta!

  Hyvää viikonloppua Jael<3

  VastaaPoista
 2. Nelli:kiitos:)

  Anne:pilvetön taivas kirkkainen aurinkoineen on tosiaankin haastava kuvaajalle. Oikein ihanaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Meillä on toi Rubikin kuutio, mutta olen aika avuton sen kanssa.

  VastaaPoista
 4. Aika kauasa ovat unkarilaiset tulleet tanssejaan esittelelmään.

  VastaaPoista
 5. Hieno tuuliviiri ! Piti istua muutama sekuntti miettimässä mikä se on suomeksi, heh. Muistin ensin väärin "sääkukko" :)

  Tanssi on niitä maailman kivoimpia asioita. Tuo oli varmaan näkemisen - ja kuulemisen - arvoinen esitys.

  Rubikin kuutiota olisi hauska kokeilla. Luultavasti en ihan heti osaisi ratkaista. Siinä voisi rattoisasti kulua muutama kuukausi :D

  VastaaPoista
 6. Allu;Mullakin on ollu tuo kuutio,mutta se hävisi jossain muutossa.En kyllä osaisi tehdä sillä mitä nuo pojat tekivät:D

  Amalia:eihän se niin kaukaa ole.Lentokin alle 4 tuntia...

  Rita:ai niin tuuliviirihän se on,en muistanut sitä sanaa,kiitos vaan Rita:) Tanssiesityksiä on niin kiva katsella,tuokin oli niin tarttuvaa;D
  Rubikin kuution kanssa saa aika hyvin aikaa kulutetuksi;D

  Irmastiina:on ne.Nyt saisi tulla vaikka tanssijoita Espanjasta ja muistakin maista.

  VastaaPoista
 7. Unkariin, vaatteisiin ja musiikkiin, liittyy vahvoja muistoja. Vanhempani asuivat siellä syntymääni edeltävän kesän - ja sen päätteeksi olin syntyä Wienissä.

  Isä toi Unkarin matkoiltaan kauniisti kirjottuja paitoja ja myöhemmin kävimme siellä yhdessä. Kansantanssia en ole valitettavasti päässyt näkemään.

  VastaaPoista
 8. Tanssiesitykset ovat hienoa katsottavaa! Tuo rubikin kuution järjestykseen laittaminen on mulla vielä kesken...aloitettu 15-vuotta sitten :DDD

  VastaaPoista
 9. En tiennytkään, että kuutiot tulee Unkarista. Osasin joskus tehdä sen, mutta nyt on ne tiedot pudonneet päästä.

  VastaaPoista
 10. Ihania nuo marokkolaiset turkoosit kulhot, kuten nekin, jotka olen saanut sinulta. Näet sitten, mihin niitä käytämme;)

  <3

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...