lauantai 16. toukokuuta 2015

Rytmisen voimistelun Grand Prix-kilpailut Holonissa

Äskettäin valmistuneessa Holon Toto Areenassa pidettiin eilen ja tänään rytmisen voimistelun Grand Prix-kilpailut. Asuinkaupungillani Holonilla on jo pitkä perinne Grand Prix-kilpailuissa ja tämä oli 13.kerta kun nämä kilpailut pidettiin kaupungissa mutta ensimmäinen kerta uudessa urheiluareenassa.Rytmisen voimistelun Grand Prix-kilpailut pidetään vuosittain 8 eri kaupungissa ,ja Holon on niistä ainoa Euroopan ulkopuolella oleva kaupunki.Näissä kilpailuissa on 250 kilpailijaa 27 eri maasta,ja heidän joukostaan löytyy myös maailmanmestareita sekä olympiavoittajia.Suomea kilpailuissa edusti Inessa Rif. Eilen ja tänään osakilpailut olivat kaikille avoimet,ilman  pääsylippuja,mutta eilisen illan sekä tämän päivän iltapäivän kilpailuihin pääsi vain lipuilla.Pari päivää sitten meinasin ostaa lipun tämän  illan gaalanäytökseen mutta kaikki liput oli loppuunmyyty! Tänään menimme saman kadun naapurin kanssa katsomaan kisoja ja myös tutustumaan uuteen urheiluhalliin.Urheiluhalli on 10 minuutin kävelymatkan päässä kotitalosta.
Halliin tullessamme junioriluokan  osakilpailut olivat juuri päättyneet ja seniorit olivat lämmittelemässä.Uudessa hallissa on liila yleisilme.
Sisällä hallissa peruslinssillä saa kaukaa aika rakeisia kuvia mutta näistä näkee hyvin liikkeet.Rytminen voimistelu on todella kaunista katseltavaa ja voimistelijoiden notkeus ihastuttaa.Rytmistä voimistelua onkin sanottu maailman kauneimmaksi urheilulajiksi,joskin mielestäni myös taitoluistelu on lähes yhtä kaunista. Näissä kilpailuissa suurin osa kilpailijoista oli joko Venäjältä tai entisistä Neuvostoliiton maista,mutta kilpailijoita oli tullut myös kaukaa kuten Meksikosta ja Yhdysvalloista.Tämänhetkiset lajin huiput tulevat Venäjältä,Valko-Venäjältä ,Bulgariasta,Azerbaijanista,Ukrainasta sekä täältä Israelista.
Suomen Inessa Rif kilpailemassa.Suomen lippu oli maalattu käsivarteen....
Vuoden 2016  rytmisen voimistelun Euroopan mestaruuskisat pidetään täällä Holonissa,kesäkuussa 2016

9 kommenttia:

Melissa kirjoitti...

Rauhoittava tuo lila.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Meillä kuopus aloitti voimistelun Suomeen muutettuamme ja sen myötä on tullut tutustuttua lajiin. Kyllä se on nautinto katsoa, kun joku osaa.

anumorchy kirjoitti...

Tosi kaunista katsoa. Varmaan silti kovaa hommaa siihen treenata.

Sky Mikaela kirjoitti...

Muistan pienenä tuijottaneeni lumoutuneena voimistelijoita telkkarista. Koulussa oli nauhoja joilla joskus harvoin saimme voimistella ja silloin mielikuvituksessani olin vähintäänkin yhtä hyvä voimistelija kuin ihailemani oikeat voimistelijat :D Miltäköhän näytti opettajan silmissä... hih.

Jael kirjoitti...

Nelli;ihan kivoja olivat nuo värit tuolla:) tuolit katsomossa olivat tumman liiloja.

Paluumuuttajatar.Hyvä harrastus,joskin vaativa,kuopuksella.Oli kyllä tosi nautinto tuolla eilen kilpailijoiden esitystä katsellessa.

Anumorchy:kaunista tosiaankin mutta kyllä nuo tytöt joutuvat kovasti treenaamaan.Luin jostain että tuo Suomenkin edustaja 6 kertaa päivässä 10 tuntia,huh!!

Tanja;minäkin muistan kun oli se Romanian Nadya Komaneci ja kuinka tunnettu hän oli. Itse olin balettikoulussa lapsena mutta mulla oli hieman koordinaatio-ongelmia joten lopetin sen sitten. Välillä tuo rytminen voimistelu muistuttaakin balettia.

SusuPetal kirjoitti...

Nuoruus ja notkeus, ah, se on kauneutta!

Tiia Koivusalo kirjoitti...

uskomaton laji ja niin notkeita ja kaunia nuoria ihmisiä. Aurinkoa sunnuntaihin <3

Jael kirjoitti...

SusuPetal;niinpä,olispa vielä noin notkea (kuin ennen;D)

Tiia:on kyllä tosi kaunis laji;sitä ihan ihmettelee mihin se kroppa taipuu kun tuollaista katselee;D Kaunista sunnuntaita sinullekin Tiia:)

Satu kirjoitti...

Oi noita pukuja. Ja kroppia! :-D