lauantai 12. syyskuuta 2015

Vieläkin pölyä

5.päivä menossa tätä pölysäätä,joskin tänään hitusen parempi tilanne ja aamupäivällä aurinko kurkisteli taivaalta.

Kosteusprosenttikin on vielä tosi korkea, ja sehän tässä onkin ollut epämukavinta. Vanha ilmastointilaitteeni ei enään toimi, joten olen ollut tuulettimien varassa, ka siksi myös ikkunoita ollut koko ajan auki. Niinpä kodissa onkin siellä täällä kerros vaaleanruskeaa pölyä ja kunhan kosteusprosentti laskee normaalin tasolle alkaa kunnon siivousoperaatio
Bambin kanssa olen ollut vain lyhyitä hetkiä ulkona näinä päivinä. Vaikka sanonkin aina että aurinko kyllästyttää kun se paistaa lähes koko ajan niin auringon pieni pilkahdus aamupäivällä ilahdutti. Huomiseksi on luvattu normaalimpaa säätä. Edit>mutta nyt luin että kuumuus&kosteus jatkuvat ensi torstaille...taitaa jäädä historiaan kuumimpana syyskuuna tämä syyskuu....
Luin etteivät edes asiantuntijat osaa tarkalleen sanoa miksi tällainen harvinaisen ikävä sääilmiö syntyi. Yksi mielenkiintoinen teoria on se, että tämä johtuisi Syyrian tilanteesta: kun ISIS on vallannut maata on viljelys lakannut ja osa maata muuttunut aavikoksi... Saan siis ehkä syyttää ISIStä tästä epämukavuudesta..... 
Postaus kuvineen tehty kokonaan puhelimella.. 


.
Pieni kissanpentu puistossa. Vien sille ruokaa mutta huomasin että joku toinen oli tuonut sille ruokaa ja juomaa:)

11 kommenttia:

 1. Joo minakin jatin parvekkeen pesemisen huomiseen. Sitten on kylla ihan pakko.

  En kylla tajua miten olet parjannyt ilman ilmastointilaitetta taman elo-syyskuun.
  Ihan hirvean kuuma oli elokuu ja nyt tama polyjuttu viela kaupan paalle.

  Mielenkiintoinen tuo ISIS-teotia. Voi olla tottakin. En ikina muistaisi etta sielta suunnalta olisi tullut polya ja viela tahan vuodenaikaan.

  VastaaPoista
 2. Anu:en itsekään tiedä miten olen kestänyt;kärsinyt olen ainakin;D Mutta kaikkeen tottuu... Tosiaankin on ollut kuumaa,odotan talvea kuin kuuta taivaalta. Ajattele jos tuo teoria on totta...sittenhän tämä tulee uudestaan...:(

  VastaaPoista
 3. Joka maassa on hyvät ja huonot puolensa. Täällä lumimyrskyt ja pakkaset :(

  VastaaPoista
 4. Voin vain kuvitella kuinka kurjaa hiekka joka paikassa on.itselleni riittä jo se, että koirat tuovat sitä sisään kurakelillä niin, että saa olla jakuvasti lattioita siivoamassa. Ihan toista on kuitenkin sitten, kun pölyä on todella joka paikassa.

  Näin kuvia tuosta hiekkamyräkästä - ei näyttänyt kivalta. :(

  VastaaPoista

 5. Toivottavasti tuo epämiellyttävä sääilmiö häviää sieltä pian.

  Shanah Tovah!

  VastaaPoista
 6. Jopas on, 5 päivän hiekkamyrsky! Huh huh ... tsemppiä sinulle siivoukseen, toivottavasti keuhkosi ovat hyvin jaksaneet hiekkamyrskyn.
  Tosi kivoja patsaita puistossa!

  VastaaPoista
 7. Jopas on, 5 päivän hiekkamyrsky! Huh huh ... tsemppiä sinulle siivoukseen, toivottavasti keuhkosi ovat hyvin jaksaneet hiekkamyrskyn.
  Tosi kivoja patsaita puistossa!

  VastaaPoista
 8. Nelli:tällaista en ole ennen täällä kokenut eivätka taida muutkaan. Jos olisi ilmastointi niin olisi ollut helpompi kestää tuo.

  Maria: sitä todellakin tuli joka paikkaan.Minua huolestuttaa myös paljonko sitä tuli keuhkoihin,sillä se voi aiheuttaa sairauksiakin.,Tänään aurinko tuli jo esille:) en muista milloin olen niin iloinnut auringosta;D

  Nurkkalintu:kiitos toivotuksista:) tänään on ollut jo selvästi parempi sää:)

  Nina:aika hurja kokemus tosiaankin. Oli aika ihmeellistä kun ikkunan alapuolella puistossa oli niin hiljaista kun ei ollut lapsia ulkona leikkimässä.Mutta tänään oli taivas selvästi kirkastunut:)

  VastaaPoista
 9. Valtava helpotus aina päästä normaaliin olotilaan koettelemusten jälkeen. Sitten osaa arvostaa omaa elämäänsä kaksin verroin. Ei taida rikkaimuri riittää kodin siivouksessa !

  Huh inhottava ajatus että ISIS valtaa Syyrian ja väki pakenee kodeistaan :( Noista sinisistä hahmoista tulee mieleen että avaruusolennot valtaavat maapallon.

  Kivaa "normaalia" viikkoa :)

  VastaaPoista
 10. Rita:no todellakin. Tänään ohi hieman vähemmän kosteutta mutta vielä jatkuu tämä kosteus plus kuumuus,mutta eteläisessä Israelissa tuli tänään sadetta ja pohjoisessa rakeita.Vain täällä ei satanut,pöh!
  ISIS-niin paljon vahinkoa eikä oikein tehdä mitään vai voikohan tehdä...Ihanaa viikkoa sinullekin Rita:)

  VastaaPoista
 11. Tuota hiekkapölya oli tullut Turkkiinkin, ainakin Kaakkois-osiin, mielenkiintoinen teoria ja paljon mahdollista, yli puolet maasta on ISIS:n hallussa ja kaikki pysahtynyt, ISIS harrastaa myös paljon hajoita ja hallitse mentaliteettia, polttavat kylvömaita jne. joten ei olisi mikaan ihme :(

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...