perjantai 4. syyskuuta 2015

Granaattiomenien aikaan

Kodin lähellä olevan granaattiomenat ovat kypsyneet. Niiden kuuluukin kypsyä niin että ovat valmiina Rosh HaShanaa eli juutalaista uutta vuotta varten,jonka aatto on puolentoista viikon kuluttua eli syyskuun 13 päivä.Tässä hieman kuvasatoa granaattiomenapuun hedelmistä:ne ovat niin kauniita:)
Värikin on niin kaunis
Tuleva pitkä pyhäkausi,johon kuuluu uusi vuosi,viikko sen jälkeen sovituspäivä ja sitten vielä lehtimajajuhla,hieman ahdistaa ja olisin mielelläni sitä paossa vaikka Suomessa.
Pitäiskö tuosta napata yksi....
Puu hieman kauempaa

13 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Granaattiomenat ovat niin hyviä ja terveellisiä - ja aika sottaista siivottavaa. :)

  VastaaPoista
 2. Muistan Saftan granaattiomenapuun Haifassa <3

  VastaaPoista
 3. Katja;kiitos:) Kauniita ovat ja sottaista vähän se puuha niiden kanssa on mutta on tapoja millä se prosessi hoituu aika helpostikin:)

  Tuula: oli varmaan ihanaa poimia granaattiomena suoraan puusta:)

  VastaaPoista
 4. Meidänkin herkkua. Ostetaan kalliilla Prismasta, vaikka eihän ne ole yhtä hyviä kuin siellä Turkissa aikanaan.

  VastaaPoista
 5. Siskon anopilla oli aikoinaan omakotitalon pihalla iso granaattiomenapuu. Sitä tuli joskus maisteltua, mutta en ihastunut makuun. Hyvää Sapattia! Muakin ahdistaa nuo lukemattomat juhlat jos ne sijoittuu lähekkäin. Ehkä tänä syksynä suuntaamme johonkin muualle lomalle???

  VastaaPoista
 6. namia, teen hedelmäsalaatin banaanin kans.

  VastaaPoista
 7. Kaunista!
  Mulla on tosin granaattiomenakammo viidentoista vuoden takaa, kun sain ruokamyrkytyksen! Oli niin paha, etten vieläkään voi noita syödä.

  VastaaPoista
 8. Kauniita ne ovat ja ihan tykkaankin syoda...
  Juhlista tykkaan jo ihan senkin takia,etta on toista paljon lomaa.Minun tilanne on kuitenkin vahan toinen,kun jarjestelen juhlia yhdessa perheen kanssa ja lapset ovat innolla rakentamassa mm.lehtimajaa.

  VastaaPoista
 9. Paluumuuttajatar:voin kuvitella että kaipaatte Turkin granaattiomenia..

  Eeviregina:jospa ne siinä puussa eivät olleet tarpeeksi makeita..Joo tuo pitkä pyhäaika/niiden sattuminen peräkkäin on erittäin ahdistavaa ,etenkin kun täällä ollaan niin perhekeskeisiä eikä omaa perhettä ole täälläpäin.

  Hannele:on hyvää niin monessa:)

  Sannabanana:hui kauhistus,ei ihmekään että et ole sen koommin maistanut.Ensimmäistä kertaa kuulen että sellaisesta voi saada ruokamyrkytyksen.

  Lisay:hyviä ovatkin ja sopivat niin moneen:Totta ,sinulla on nuoria/pieniä lapsia ja silloin nuo pitkät pyhät ovat eri juttu.Mukavaa pyhien odottelua:)

  VastaaPoista
 10. Granaattiomenat ovat kyllä hyviä, vieläkin onnistun sotkemaan niiden kanssa välillä, mutta ehkä joanin päivänä sotkua on vähemmän joka kerta. Kaiholla aina katselen näitä kuviasi ja toivon, että tälläkin kasvaisi kaikkea tuollaista ihan noin käden ulottuvilla. Ihanaa alkavaa viikkoa, sinulle Jael. :)

  VastaaPoista
 11. Maria:hyviä ovat ja niin terveellisiäkin vielä,vaikka vähän sottaista se niiden kanssa puuhailu onkin ja pitää varoa ettei tule vaatteille. Minä vastavuoroisesti katselen kaiholla marjakuvia ;D Ihanaa viikkoa sinnekin!

  VastaaPoista
 12. Kauniita, hyviä ja terveellisiä, mutta varsinaisia granaatteja keittiössä :D
  Mangon tapaan hedelmä, jonka syöminen olisi helpointa kylpyammeessa!

  VastaaPoista
 13. Kuvia kuin maalauksia <3

  Oli aikaa hankalaa hommaa syödä granaattiomenoita...;) Lopulta uuvuimme ja laitoimme luumupuun haaraan oraville, mutta nekään eivät niistä selvinneet. Muuten nille kyllä omemat maistuvat.

  Granttiomena on kuitenkin vain niin kaunis <3

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...