torstai 29. lokakuuta 2015

Sateita ja jouluisia merkkejä

Sade karkoitti asiakkaat torin lähellä olevasta kahvilasta
Sunnuntain myrskyn jälkeen on joka päivä tullut sateita,välillä  paljonkin (siitä enemmän täällä Anun blogissa..) Nämä sateet ovat muutenkin olleet erilaisia,sillä samalla on ollut kosteaa ja lämmintä;trooppinen sadeilmiö kun yleensä täällä on kylmää sataessa.Minä en kyllä valita sillä joka tippa on tarpeen;tosin en myöskään kärsinyt siitä kuten jotkut (katso Anun blogi). Nyt on aurinko tullut esille ja sateet taitavat olla loppu:viikonloppuna pitäisi olla hellettä ja aurinkoa. 
Asuinkaupunkini keskustassa on herkkukauppa,josta yleensä käyn ostamassa juustoa,sillä se on siellä tarjouksessa edullisempaa kuin muualla( ja siellä on usein Fazerin suklaita irtopainossa:). Kun menin taas ostamaan juustoa ,en ollut uskoa silmiäni;kauppa oli täynnä mitä erilaisempia joulusuklaita, Täällähän jouluiset tuotteet liittyvät eniten venäläisten uuden vuoden juhlintaan,mutta en ole ikinä nähnyt näitä joulunamuja näin aikaisin,enkä myöskään näin suurta valikoimaa.Kun sanotaan että Suomessa jouluiset tuotteet ilmestyvät kauppoihin joka vuosi yhä aikaisemmin,niin sama oli nyt tässä kaupassa.Kaupassa ei saa kuvata;kerran minulle motkotettiin siitä mutta tohkeissani otin muutamia pikaisia salakuvia kännykällä.
Suklaajoulukalentereitakin oli vaikka minkälaisia ;bongasin tuosta ryhmästä Prinsessa -suklaajoulukalenterin minkä varmaan ostan E:lle,jonka ohjaaja olin vielä keväällä.
Päivän ilmaislehdessä taas mainostettiin Lapin matkoja:ei mitenkään halpoja sillä pelkkä lento Rovaniemelle maksaa 700 euroa ja viikon  valmismatkaan tarvitaan 1990 euroa per henkilö.Mutta nämä Lapin matkat taitavat olla suosittuja:olen tavannut muutamia siellä käyneitä täkäläisiä  ja olivat tosi tyytyväisiä matkaansa.

4 kommenttia:

 1. Allu;näköjään! Täällä noita suklaita on nähnyt yleensä ehkä marraskuun lopulla,joulukuun alussa mutta lokakuussa! Ja nyt niitä on enemmän kuin koskaan!

  VastaaPoista
 2. Olipa teillä rajua sadetta! Ihme miten paljon joulua kaupassa? Yleensähän sitä ei kovinkaan paljoa näy.
  Täällä alkaa jo kaupoissa näkyä joulu, en ihan vielä välittäisi alkaa kuunnella joululauluja. Olin vuosia kaupan (kahdenkin) kahvilassa töissä ja muistan, miten kyllästynyt sitä oli jouluun, kun se oikeasti oli alkamassa.

  VastaaPoista
 3. Eeviregina:tuli aika reilusti sadeta;niin paljon ettei kukaan muista tuollaista lokakuussa ja marraskuu on takuulla kuiva...Joulu tuli yllättävän aikaisin tuohon kauppaan ,olin ihan ihmeissäni,ja joulusuklaa valikoima oli todella suuri,otin salakuvia vain muutamista.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...