sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Talvi tuli rytinällä......

Täällä siirryttiin yöllä talviaikaan,ihan niinkuin Suomessakin,ja muutenkin täällä on sama aika kuin Suomessa.Aamulla oli lämmintä,kosteaakin mutta parin tunnin kuluttua jylähti:tuli kunnon talvimyrsky.Olin bussissa ja näin yhtäkkiä kaatuneita puita ja edessä lenteleviä oksanpätkiä ja kun bussin ovi avautui niin sisään tuli kamalalla voimalla vaikka mitä, Kun jäin pois Holonin keskustan alueella ja minun piti mennä tästä kuvassa näkyvästä kohdasta hieman eteenpäin niin näin tämän kaatuneen puun.Iso puu ja se kaatui suoraan sähköjohtojen päälle,katkaisten sähköt. Edessä huuteli joku mies hysteerisenä että älkää tulko tänne ,sillä voi olla vaarallista kun sähköille kävi noin.Ei sitten ollut kauppaan menemistä.....Tuon lisäksi kaatui monta muutakin puuta,nostokurki kaatui Tel Avivin keskustan alueella Saronan reunalla eikä onneksi aiheuttanut ihmisvahinkoja mutta muuten myrsky aiheutti myös ihmisvahinkoja ja loukkaantumisia vaikka se pahin kesti vain lyhyen ajan.Jollain alueilla tuli myös suuria rakeita ja osassa maata tuli reilustikin vettä. Surettaa tuo puu,nyt meni varjopaikka tuosta kohtaa ja uuden puun kasvamiseen menee monta vuotta....
Näkymä ikkunasta.Pelkään aina että tuuli kaataa nämä..
Lämpötilat laskivat reilusti mutta ei ole kuitenkaan kylmää.Tuuli laantui onneksi;nyt vain on pilvistä ja sataa välillä.Päivän suunnitelmatkin menivät mönkään sään vuoksi.Mutta kyllä se talvi vaan on alkanut....Kunhan vielä viilenisikin...

19 kommenttia:

 1. Vaarallisen näköistä.

  Aito bloggari uhmaa vaarojakin ja ottaa kuvia...

  VastaaPoista
 2. Rita:oli kamala tuuli ja satoi mutta pakkohan siitä oli ottaa todistusaineistoa;D

  VastaaPoista
 3. Olipa teillä rytinää! Seurasinkin viikonlopun säätä ja Jerusalemiinkin luvattiin kylmempää ja sadetta. Kuinka lie siellä myrskynnyt?

  VastaaPoista
 4. Oho siinä on aika pahasti katkennut puu. Kun oltiin Krakovassa heinäkuussa niin siellä oli juuri muutama päivä aikaisemmin ollut kova myrsky ja valtavat isot puut olivat katkenneet joen varrella...Olivat aika pelottavan näkösiä silloinkin vaikka niitä koitettiinkin kovaa vauhtia saada pois. Pitääkin joku kerta laittaa pari kuvaa jos muistan.

  VastaaPoista
 5. Ompa ollutkin kova tuuli kun tuonkin puun on poikki saanut.

  VastaaPoista
 6. Hui! Näyttää yhtä kurjalta kuin täälläkin, meillä tuulee vain vähemmän. Kannattaa pysyä turvallisissa tiloissa siellä!

  VastaaPoista
 7. No ei tosiaan jäänyt talven tulo huomaamatta! Mitenkäs Bambi, onko pelännyt myrskyä kovasti?

  VastaaPoista
 8. Onpa ollut aikamoinen myräkkä.

  VastaaPoista
 9. Eeviregina:sadetta tuli ja tuulta,mutta ei kylmää,ei ainakaan tänne rannnikon lähettyville.Ihan lämpimältä tuntuu vielä.

  Nelli:oli kyllä kurjaa nähdä tuo puu katkenneena ja täällä minun kotitaloni alueella suuria oksia,jotka olivat irronneet puista. Kiva olisin nähdä kuviasi niistä puista:)

  Mummeli:oli ihan kamalan kova! Olisin varmaan lennellyt ilmaan jos olisin just silloin ollut ulkona enkä bussissa.

  Lepis:tänään olikin hyvä syy pysytellä sisätiloissa. Mutta kunhan pari päivää kuluu niin on taas niin kesäisen näköistä,tulee episodeina aina tämä talvi.

  Satu:tuli tosiaankin yhtäkkiä,vielä eilen oli kunnon helle ja aurinkoa. Bambi ei olisi halunnut mennä ulos kun luuli että sataa mutta sain sen houkuteltua eikä siellä enään sitten satanutkaan.

  Amalia:tänään kyllä oli sellainen myräkkä että!

  VastaaPoista
 10. Se on hurja tuo tuulen voima. Käveltiin joku aika sitten metsässä, josta on varmaan joku pyörremyrsky pyyhkäissyt läpi. Oli puut pituuttaan maassa tietyllä kaistaleella. Meidän talon vieressä on rivi tosi isoja koivuja. Täytyy toivoa, että ne ei koskaan satu pyörremyrskyn tielle.

  VastaaPoista
 11. Hurjan näköistä myräkkää! Myrskyt osaavat kyllä olla pelottavia ja tehdä pahaa jälkeä vaikka ovatkin upeita katsottavia - jos ei puu kaadu päälle. Itse olen kerran ollut meidän parvekkeella tapaninpäivän myrskyssä ja pihamänty rysähti puolen metrin päähän parvekkeen lasikatosta - silmiäni en edes ehtinyt räpsäyttää - niin nopeasti se tapahtui.
  Onneksi selvisit sieltä myrskyn nujakasta ehjänä kotiin <3

  VastaaPoista
 12. Viime aikoina on taas rytissyt ympäri maailmaa. Ja vielä joku sanoo ettei ilmastonmuutosta tapahdu...
  Meille tulossa pikkupakkasöitä, onneksi päivisin on vielä plussan puolella. Ja tänään on aurinko paistanut koko päivän, ihanaa! Lakanat hulmusi pihalla ja tuoksuu nyt niiiin raikkaalle.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 13. Gran Canariallakin hirvittävät rankkasateet ja tulvat, joita ei ole nähty vuosikymmeniin. Uutisissa on ikäviä uutisia Israelin järkyttävistä välikohtauksista, jossa paikallisia ihmisiä kuollut ja tapettu. Onko siellä pelon ilmapiiriä aistittavissa?

  VastaaPoista
 14. Paluumuuttajatar: Todellakin hurja tuo tuulen voima eilen.Oliskohan täälläkin ollut pyörremyrsky,tuli todella paljon vahinkoa ja vieläkin on ihmisiä ilman sähköä,ovat aika ärtyneitä siitä.Onneksi minulla oli vain lyhyt sähkökatko.

  Lady of the Mess:eilen aamulla en olisi millään osannut sanoa että tulee jotain tuollaista,mutta en ollutkaan katsonutsäätiedotetta ja se tuli sellaisella voimalla että.Tuli pahaa vahinkoa,jopa ihmisvahinkojakin.Ja onneksi olin sen ihan pahimman hetken bussissa:) Tänään ei sitten tuullut enään melkein lainkaan...

  Blogitse:kyllä ihan selvästi ilmanstonmuutos;täällä oli kuumimmat elo-ja syyskuu ikinä. Ja nyt tuo myrsky,ainahan talvimyrskyjä on mutta harvoin tuollaisia. Teillä on ollut ihana syksy ja toivottavasti vielä jatkuvat kauniit säät.

  Anonyymi:kyllä vaan on ilmasto mennyt sekaisin vähän joka puolella.Itse en ole tuntenut mitään mutta uutisissahan on puukotuksista joka päivä,joka vaikuttaa mielialaan. Kyllä sitä on pieni pelko päällä välillä.Luulen että Jerusalemissa tuntuu enemmän se pelon ilmapiiri;Tel Aviv on kuin eri maailma...

  VastaaPoista
 15. Täällä eteläisessä Suomessa oli myös eilen sunnuntaina sateinen ja tuulinen sää iltapäivällä mutta ei toki ollenkaan tuollaista myrskyä. Ihan suomalaista syyssäätä siis vaan. Tuntui hassulle kun oli äkkiä iltapäivällä jo ihan pimeää vaikka juuri oli käännetty kellojakin tunti taaksepäin.

  VastaaPoista
 16. Siellähän oli ollut tässä syksyllä hiekkamyrskykin, josta ei suomen uutisissa puhuttu, uutisoidaan vain niistä Israelilaisten väkivaltaisuuksista, mutta ei kiven heittäjistä mitään.

  VastaaPoista
 17. Tuuli on pelottava silloin, kun se repii ja kaataa puita, hajoittaa ja riehuu.
  Täällä meillä niihin ollaan jokseenkin totuttu, mutta kyllähän niitä kunnioittaa aito norjalainenkin!

  Hyvää talviaikaa sinne sinulle :)

  VastaaPoista
 18. Talvi tekee tuloaan tännekin, ei sentään vielä noin kovalla rytinällä, vaikka tuuli olikin melkoinen viikolla. Vaarallisia nuo isot puut kaduilla, täällä ne leikataan joka syksy ja pysyvät aika matalina onneksi.

  VastaaPoista
 19. Kaksi Huonetta:tämä myrsky oli ihan poikkeuksellinen,ja onneksi lyhytkestoinen.Mutta viikon sateet ovat aiheuttaneet paljon vahinkoa.

  Pike:syyskuussa oli se hiekkamyrsky ja siitä saadaan syyttää kuulemma ISIStä,joka valtaa viljelysalueita ja tuhoaa luontoa ...Suomen media on ikävä kyllä hyvin yksipuolinen....

  Marianna:joka vuosihan täällä on talvimyrskyjä ja puun oksia katkeilee ja nuoria puita kaatuu mutta tämä oli kyllä normaalimpia rajumpi,huh!

  Sirokko:ei ihan kunnon talvea vielä sillä on lämmintä. Tuolla kadulla on kyllä iso osa puista leikattu,en tiedä miksi tuo oli jätetty leikkaamatta.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...