tiistai 8. joulukuuta 2015

Kaktuksia ja parvekkeita

 Näin bussin ikkunasta puumaisen kukkivan kaktuksen ,lähellä kaktuspuistoa ja sitä oli pakko mennä tarkistamaan samalla kun vein Bambin pisulle. En ollut tätä ennen huomannut tai ainakaan silloin kun se kukkii.
Ihan puumainen on tämä aloe,jonka huomasin vasta nyt.
Menin sitten myös kaktuspuistoon,jossa tämä kaktus oli täynnä hedelmiä.Nuo kaktushedelmät ovat tosi hyviä ja sisältä upean tummanpunaisen värisiä.
Menin hyvin lähelle. Näytti siltä kuin tuossa ei olisikaan piikkejä ja kurkottauduin ottamaan yhden hedelmän....
Menin vieläkin lähemmäksi...ja pahus,sitten olinkin täynnä piikkejä...Koko yläkroppa ja kädet. Pikkuiset piikit tarttuvat ihoon ja pistävät eikä kaikkia ole helppo saada pois.2 päivää pisteli vähän ,nyt kolmantena tuntuu että ei enään pistele. Ensi kerralla menen tuonne muovikassin ja patakintaan kanssa .......
Kaktuspuiston reunalla olevan talon uusista parvekkeista oltiin juuri ottamassa telineita alas. Parvekkeita on tehty 2 talon kummallekin puolelle eli yhteensä 4 rivistöä lähes vuoden ja tuntui ettei tuo parvekeremontti tule ikinä valmiiksi.
Tällä puolella parvekkeet jo valmiit,ja aika tilavat ja kivat niistä tulikin. Kalliiksi tuli asunnoille parvekkeen lisäys mutta asunnon myyntiarvokin nousi reilusti samalla.
Vastapäisellä puolella olevat talot,joihin ei ole rakennettu uusia parvekkeita.Näihin 70-luvun alussa rakennettuihin taloihin ei rakennettu parvekkeita;myös oma asuintaloni samaa tyyliä. Nykyään moneen sen ajan taloon teetetään parvekkeet ja heti on talo paremman näköinen.

16 kommenttia:

 1. Onpas upeita kaktuksia! Miten niitä hedelmiä käytetään?

  VastaaPoista
 2. Vau miten upea kaktus ja nuo parvekkeet :O

  VastaaPoista
 3. Komeita! Kerran mulla oli 48 erilaista pienenpientä kaktusta kotona.

  VastaaPoista
 4. Eeviregina:Noita voi ihan syödä kunhan osaa niitä kuoria niin ettei tule piikkejä käsiin;D On tosi hyvä,onnistuin rikkomaan yhden ,ja siitähän en piikit tuli,oli makean kirpeä:)

  Nelli:kaktukset ovat kukkiessaan tosi upeita:) ja nuo parvekkeet hienot.Toivottavasti kuitenkaan meidän talossa ei niitä haluta,ovat niin kallis ja pitkä prosessi.

  Hannele:ohoh sulla on ollut kunnon kaktustarha kotona:)

  VastaaPoista
 5. Onpa mielenkiintoisia virityksiä tuon 70-luvulla rakennetun talon seinillä.

  VastaaPoista
 6. Ihania nuo kaks ekaa kuvaa :)

  On nuo talot kyllä paljon komiampia parvekkeitten kanssa, vähän ikäänkuin tälle päivälle siirrettyjä.

  Vastaan nyt tuohon edellisen päivän viestiin tässä samalla :D
  Olikohan se kuvakulma sellainen, että minusta Bambi näytti herrasmiehen lailla hieman ikääntyneen ;). Onhan se seitsemänkin jo aikamiehen ikä kyllä.

  Välillä koirista on vaikea sanoa milloin ovat vanhuksia. Tämä meidän ikinuori vaikka vähän hidastunut onkin, kipittää lenkillä kuitenkin juoksujalkaa ja on jo 12 kuitenin. Huonoja päiviä hällä on ollut, välillä vatsa prakaa ja on ihan kuin dementikko, ajattelen että noniin, tämä oli viimonen päivä sitten vissiin... Ja sitten taas seuraavana päivänä on kuin ei mitään. Naapurilla (tai siis naapuritalossa) oli samanikäinen koira ja se liikkui hyvin vaivalloisesti viimeksi kun näin ja vaikutti ainakin satavuotiaalta (ihmisiässä).

  VastaaPoista
 7. Tanja:Kaktukset:) Pitää oikeastaan katsoa sitä kuvaa kun oli pentu,tai sain Bambin kun oli noin 7 kk ikäinen,mutta tuntuu että sillä on ollut harmaata tai valkoista tuolla vaikka kuinka pitkään.Bambi on muuten vielä ihan kuin nuorukainen,ei minkäänlaisia vaivoja ollut:) Ja niin energinen:)Terkkuja Bambilta teidän hauvalle!

  VastaaPoista
 8. Tanja:niin paljon paremmilta tosiaankin nuo talot näyttävät parvekkeineen. Ja talon lobbyakin korjataan samalla.Mutta olla lähes vuoden pressujen alla ja kamalan kallis juttu,en minä ainakaan voi sellaita tehdä.Tämä oma asuintaloni ja viereinen talo ovat hieman kiinni toisissaan,kuin L-kirjain ja niin että viereisen talon olohuoneet ovat makuuhuoneeni vastapäätä ,tai äänet tulevat sinne.Jos heillä olisi parvekkeet ja istuisivat siellä iltaisin en saisi nukuttua...joten en senkään vuoksi halua parvekkeita;D

  VastaaPoista
 9. Ekan kerran näen tuollaisia marjoja kaktuksessa:)
  Taatusti ovat piikikkäitä.
  "Hyvät" turvavehkeet tuolla työmiehellä:)
  Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
 10. Oi miten hieno tuo kaktus on marjoineen. Siellä näyttää olevan ilmapumput jokaisella oma..:)

  VastaaPoista
 11. Aivan kuin oltaisiin eri planeetalla kun katselee noita kaktuksia.
  Oikeastaan nuo rakennuksetkin saattaisivat olla muukalaisten asumuksia :)

  VastaaPoista
 12. Opuntian piikit auts. Siksi en olekaan niitä enää itselleni halunnut, vaikka muita kaktuksia ikkunalla onkin.

  VastaaPoista
 13. Ihan kokemuksesta olen oppinut kunnioittamaan noiden hedelmien piikkejä! Sisiliassa kaktuksia on paitsi luonnonvaraisina myös ihan riveissä kasvatettuja, sen hedelmät ja niistä valmistetut tuotteet kun kuuluvat saareen herkkuihin.

  VastaaPoista
 14. Kerrassaan upeita kaktuspuita! En ole tiennytkään, että niiden hedelmiä voi syödä.

  VastaaPoista
 15. Oon joskus saanut tuosta kaktuksenkukasta tehtyä hilloa. Hyvää se oli.

  VastaaPoista
 16. Anna:joo silloin rakennettiin vähän eri tyyliin kuin tänään.Olohuoneiden kohdalla leväämpi ,siirrettävien paneelien luoma "parveke" jolla voi koko olohuoneen ulkoseinän pitää auki,mutta eihän se mikään parveke ole.

  Hanne:noita kaktuksen hedelmiä näkee kyllä yleisesti Välimeren alueella jos osuu sinne juuri silloin kun kaktuksissa on hedelmät. Hyvää joulun odotusta sinnekin!

  Irmastiina:nuo ovat ihan hedelmiä,ei marjoja,tosin pienempiä kuin viljeltyjen kaktusten mutta kyllä se ihan hedelmän kokoinen on.Jokaisella tosiaankin oma ilmastointi/lämmitys..

  Rita;on kai nuo kaktukset sen verran eksoottisia teiltä päin katsottuna;D Ja talot,hih;D

  Jokke:joo ne piikit ovat aika kamalia.Muutaman päivän niin pisteli vielä jälkeenpäinkin...

  Lissu.Piikkien vuoksi meninkin tänään hyvin varustautuneena,siitä enemmän seuraavassa postauksessa.Täälläkin viljeltyjä kaktushedelmiä näkee paljon kesällä.

  SusuPetal: upeita nuo puumaiset kaktukset tosiaankin.Ja hedelmät ihan syötäviä,kokeilinkin mutta seuraavan kerran taidan ostaa hedelmät marketista;D

  Amalia:minäkin olen täällä maistanut niistä tehtyä hilloa:)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...