perjantai 22. tammikuuta 2016

Onkohan jo kevät......

Hedelmä Billien kaupan sitruspuussa
Ensi sunnuntai-iltana nimittäin täällä alkaa Tu Bishvat eli puiden uusi vuosi,ja sehän yleensä tarkoittaa että kevät on alkamassa ja puiden kukinnan alkua.Puiden uusi vuosi kestää vuorokauden on sellainen pienempi ja hieman huomaamaton juhla ,ja en edes olisi sitä nyt huomannut ellei joka toisessa kaupassa olisi kuivia hedelmiä tarjouksessa;ne kuuluvat puiden uuden vuoden ruokatarjontaan. Enemmänhän tuota juhlaa viettävät koululaiset ja tarhalaiset,jotka silloin istuttavat ruukkuun jonkun uuden kasvin jonka sitten saavat viedä kotiinsa kasvamaan.
Viikon sääennuste lupaa kuitenkin kaikkea muuta kuin keväistä säätä,kylmää jopa (tykkään!!) En valita...
Mutta Tel Avivin persoonallisin kukkakauppias  Billie oli tänään järjestämässä kukkakauppaansa niin keväiseen kuntoon ,puiden uuden vuoden kunniaksi.
Värikästä Billien kaupassa
Billien kauppa oli myös täynnä joulutähtiä ,joita en paljon nähnyt joulun aikaan mutta nyt niitä oli.
Puiden uuden vuodeksi Billie oli myös tuonut kauppaansa nuoria sitruspuita. Voi että harmittaa etten voinut ostaa tuollaista sillä pitäisi olla vähintään parveke että saisi tuollaisen kasvamaan ja tuottamaan hedelmää. Olivat vielä aika edullisiakin eli 27 euroa per puu,joissa oli jo paljon hedelmiä.
Minisitruunaakin löytyi nuorten puiden joukosta. 
Myöhemmin Bambin kanssa kävellessä löytyi jo kruunukkaroitakin,kevään kukkia....

13 kommenttia:

  1. Voi että! Meillähän ei ollut tänään kuin -30 C! Ihana idea viettää puiden lisäämispäivää!

    VastaaPoista
  2. Lepis:huh,miten kylmää! Mutta luin että pian teillä lauhtuu:) Tuo puiden uusi vuosi on kyllä aika kiva juhla;mitäköhän istuttaisin... Mulla kasvaa vähän huonosti kasvit tässä huushollissa.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa ihanan lämpimälle. Eilen aamulla oli -26 astetta tässä meillä. Ihan kuule itku meinas tulla kun menin ulos ja se kylmyys iski vasten kasvoja.

    VastaaPoista
  4. Kevättä kohti mennään. Täällä se voisi vaan tapahtua vähän nopeammin :)
    Ihanaa viikonloppua Jael!

    VastaaPoista
  5. Ihanat sitruspuut! Kiitos kuvista, pääsen edes niistä nauttimaan, kun en tänä keväänä taida päästä Israeliin. Yleensähän käyn helmi-maaliskuussa. Ehkä myöhemmin sitten.
    Muistan miten siskojen lapset ovat tuoneet kukkiansa kotiin kasvamaan ja osa on ihan pysynyt hengissäkin jonkin aikaa. Ainakin akileijaa on ollut ruukuissa.
    Meillä oli viikolla -29 C, onneksi nyt on lauhtunut -3 asteeseen! Se olisikin sopivaa, en yhtään tykkää paukkupakkasista. Pärjäile siellä Israelin talvessa!

    VastaaPoista
  6. Ihania kuvia! Nyt alkoi tehdä mieli appelsiineja ja reissua kukkakauppaan.

    VastaaPoista
  7. Vain 27 euroa! Arvaa oltaisko me nautittu tuosta...>3

    Ihailen Billien kauppaa ja häntäkin, joten kerro vain terveisiä minulta <3 Haluaisin olla kuin Billie, mutta olen allerginen monien kukkien tuoksuille, joten sisään ostettavat on tarkkaan harkittava ja kun kaikki kielot kukkivat en voi mennä lehtoomme oleskelemaan. Muutama hyasintti samassa huoneessa saa minut jo sairaalaan. Tätä et siis minusta tiennyt ja minulla ei ole edes astmaa...Onneksi on puutarha!

    Ihania ruukkuja, joista kohta puhkeaa ties mitä. Käy kuvaamassa kun nuo aukeavat.

    <3

    VastaaPoista
  8. Nelli:hyvin on muistissa miten sellainen kylmä tuntuu pistävänä naamalla.Mutta näin että teillä lauhtuu,toivottavasti tosiaankin.

    Outi:teillä valo lisääntyy päivittäin ja kevääseen ei enään niin pitkä aika:)Kaunista viikonloppua Outi:)

    Eeviregina:sitruspuut hedelmineen ovat niin ihania! Tuo puiden uusivuosi on kyllä kiva juhla,ja lapsille hyvä tapa oppia luonnonsuojelusta.Onneksi pakkaset teillä lauhtuivat,oli kyllä hurjan kylmää teillä!

    Kaksi Huonetta:kiitos:) Toivottavasti löytyi hyviä appelsiineja:)

    Leena;Takuulla olisitte.Ja niin minäkin jos olisi parveke,mutta ei tuollaista voi sisällä kasvattaa. Välitänkin Billielle terveiset...Enpäs tiennytkään tuota sinusta,ajattelin että kun olet puutarhaihminen niin et ole millekkään kukkien tuoksuille allerginen.Saapa nähdä mitä noista puhkeaa ja otan tietenkin kuvia,jos niitä ei ole ennen sitä jo myyty;D

    VastaaPoista
  9. Voi kuinka paljon kaikkia ihania puita ja kukkia. Olen sun blogissa ekaa kertaa ja liityin heti lukijaksi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
  10. Hedelmäpuut ja kevät tuntuu vielä aika kaukaiselle. Vaikka pahimmat pakkaset nyt hetkeksi ainakin hellittivät.

    VastaaPoista
  11. Mikä väripaletti sinulla onkaan tässä bloggauksessa :) Oikea puiden uudenvuoden ilotulitus :D! Ihana!

    VastaaPoista
  12. Paluumuuttajatar: Teillä on nyt tosi kunnon talvi mutta pianhan se kevätkin jo tulee.Onneksi ne pahat pakkaset meni pois,toivottavasti eivät tule takaisin helmikuussa.

    Tanja:Värejä onkin luonnossa nyt oikein kunnolla(ja kukkakaupassa;D)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...