tiistai 26. huhtikuuta 2016

Museopäivät

Tel Avivin taidemuseon uudempi siipi
Tämä Pesah-viikko  on taas se aika,jolloin maan suurin pankki sponsoroi museokäynnit rahvaalle. Museoiden lista saattaa vaihdella vuosittain ,mutta Tel Avivin taidemuseo on aina listalla mukana. Sinne suuntasinkin eilen.
Osa museon uudemman siiven sisäosaa
Museo on täynnä tunnettujen menneen ajan taitelijoiden töitä,kuten Picasson,Renoirin,Matissen ja vaikka kenen,mutta koska olen aiempina vuosina käynyt ne osastot läpi pariinkin kertaan,halusin nyt nähdä vain väliaikaiset näyttelyt. "South of Sahara"-näyttely afrikkalaisesta urbanismista ja muuttuvasta ympäristöstä  oli todella mielenkiintoinen;mutta koska siihen kuului enimmäkseen videoita en ottanut sieltä kuvia. Jäin katsomaan niitä pitkäksi aikaa, Toinen mielenkiintoinen näyttely,jossa siinäkin pääosassa oli video,oli Maya Zackin runoilija Paul Celanin elämään liittyvä  "Counterlight" 
Kiehtova oli myös tämä teos,johon taiteilija oli maalannut monen monta muotokuvaa,joiden  tarkoitus on näyttää miten moninaista  väestöä täällä asuu.Tässä oli niin paljon katsottavaa.
Pois lähtiessä näin sponsoripankin Dan Hashan-hahmon,joka on yli 50 vuoden ajan ollut pankin säästämiseen liittyvä hahmo. Minullakin on tuon  muotoinen säästölipas (johon kyllä en ole säästänyt  yhtään mitään...).Lapsilla riitti ihmettelemistä.
Tänään oli vuorossa asuinkaupunkini Holonin Design museo,jossa on viimeisiä päiviä pystyssä espanjalaisen suunnittelijan Jaime Hayonin Funtastico-näyttely.
Maailman eturivin suunnittelijoihin kuuluvan Hayonin näyttely oli mahtava! Olen tässä museossa nähnyt useita näyttelyitä,mutta tämä oli niistä paras. Jaime Hayon hämärtää taiteen,sisustamisen ja designin välisiä rajoja.Museon alemmassa kerroksessa oli Hayonin jättimäinen shakkinappula-installaatio.Jokainen shakkinappula on uniikki;Hayon maalasi ne käsin.
Upeita..
Museon yläkerrassa oli Hayonin muita töitä,kuten astioita ,tai hänen Lladrolle suunnittelemiaan töitä,joissa hänen muotokielensä tulee esille.
Hayonin SE Collection II tuoli.Inspiraationa toimivat musiikki-instrumentit sekä hyönteiset. Takana näkyy Hayonin maalauksia, Museossa oli  myös Hayonin Ro-nojatuoli,jonka voi löytää Vepsäläiseltä...
Toinen Hayonin suunnittelema tuoli
Hot Dog-keinutuoli oli hauska!
Paljon  nähtävää
Keltaisella seinällä Hayonin italialaiselle Bosalle suunnittelemat keramiikkanaamiot.
Hayonin gobeliinit olivat upeita;ai ai miten hyvältä joku tuollainen näyttäisi seinälläni;D
Hyvä näyttely oli.
Osa museon nähtävyyksiä on itse museorakennus.Sitä piti taas ihastella.
Matkalla bussipysäkille ihailin vielä nyt juuri kukkivia jakarandoja kauppakeskuksen lähellä.

Tässä vielä lyhyt video tuosta näyttelystä.

12 kommenttia:

 1. Voi että mitä kaikkea upeuksia ihmiset osaavatkin tehdä, kun vain lahjoja on! Kiitos näistä kuvista - hienoja olivat!

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtavia juttuja olet nähnyt. Hodari-keinutuoli on ihan ykkönen <3
  Kivaa viikkoa Jael <3

  VastaaPoista
 3. Vau. Olisi aivan mahtavaa kun täällä Suomessakin olisi tuommoinen päivä. Upeaa, vielä hienompaa olisi olla ihan katsomassa itse :)

  VastaaPoista
 4. Upea tuo Hayonin muotokieli! Kerrassaan hieno näyttely, silmänruokaa!

  Ja rakennuksen arkkitehtuuri hivelee myös silmiä.

  Ilmaiset museokäynnit ovat hyvä idea.

  Onneksi Suomessa on nyt tuo museokortti, maksaa 59 €, on voimassa vuoden ja sillä saa sisäänpääsyn yli 200:n museoon ympäri Suomea. Hankin sellaisen viime kesänä ja erilaisia näyttelyitä on tullut käytyä katsomassa jotain viitisentoista kappaletta. Kynnys lähteä museoihin on madaltunut todella paljon. Normaali pääsylippu kun maksaa 10-12 €.
  Eikä tarvitse tutkia museoita "koko rahan edestä" tuntikausia, vaan voi poiketa ihan vaan katsomassa pientä osaa, palata sitten myöhemmin uudestaan.

  VastaaPoista
 5. Olet nähnyt upeita töitä! Museoissa kiertely on aina innostavaa. Suomessa tuo SusuPetalin mainitsema Museokortti on kyllä huippu, minä hankin sen noin kuukausi sitten ja olen kyllä ostoksestani iloinen.

  VastaaPoista
 6. Hotdog keinutuoli oli hauska. Mutta en kyllä haluaisi sellaista kotiini:).

  VastaaPoista
 7. Satu;niinpä.Tuolla Jaime Hayonilla on ihan mahtava mielikuvitus:)

  Outi:oli kyllä hieno näyttely.Ja nauratti tuo hodari keinutuoli;D

  Nelli;Tiedän ihan odottaa tätä viikkoa aina kun on tuo pyhä.Tänään olisi vielä ollut vapaa pääsy mutten ehtinyt.

  SusuPetal:totta,Hayonin työt ovat todella ihania,ja tuolla oli paljon ihasteltavaa.Ja tuo rakennus on aina yhtä hieno,vaikka näen sen tosi usein bussin ikkunastakin;D
  Hieno juttu tuo museokortti,etenkin jos asuu sellaisella paikalla missä paljon museotarjontaa,tai matkustaa toisiin kaupunkeihin.En ollut tuosta aiemmin kuullutkaan.

  Katja:todellakin näin,molemmissa museoissa,mutta tuo Hayonin näyttely oli ihan huippu! Tuo Museokortti kuulostaa tosi hyvältä,varmaan itsekin
  hankkisin jos asuisin Suomessa.

  Paluumuuttajatar:olihan se vähän erikoinen keinutuoli;D

  VastaaPoista
 8. Upealle näyttää! Kauniita on myös kukkivat jakarandat!
  Kirjoittelin ennen Susanne-nimistä blogia. Nyt minulla on Caffe Latte niminen blogi jota kirjoitan oikealla etunimelläni:) Jos haluat tule kurkkaamaan.

  VastaaPoista
 9. Ettäkö PANKKI sponssoroi ilmaiskäyntejä, uskomatonta! Olispa niin Suomessakin. Museokortista ei paljon ulkosuomalaiselle ole iloa. Mahtavia juttuja esillä, silmäniloa ja hyvää mieltä pitkäksi aikaa, vau.

  VastaaPoista
 10. Ritva:kävinkin jo kommentoimassa...

  Sirokko:kyllä vaan PANKKI,jo kai viides tai kuudes vuosi näin. Pankin enemmistön omistaa nainen ,joka haluaa vähän myös antaa eikä vain ottaa. Todellakin,ulkosuomalaiselle ei siitä kortista paljon iloa,mutta Suomessa asuville kyllä.Tuolla oli todellakin paljon silmäniloa,ja museopäiviä olisi ollut kokonanaisia 4 jos vaan olisin jaksanut.

  VastaaPoista
 11. Kiitos! Todella mielenkiintoinen päivä Sinulla! Olisinpa päässyt paikan päälle mukaan! 😄 mutta kiva näinkin!

  VastaaPoista
 12. Muistatko nuoren suomalaisen naisen, joka oli joitakin vuosia sitten Israelissa vapaaehtoisena/töissä kesän? Hän lähti sitten Santiagoon vaellusmatkalle ja sitten Kiinaan. Olisi kiva lukea blogia, jos hänellä on, mitä hänelle nyt kuuluu.
  Terveisiä Israeliin Suomen keväästä!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...