maanantai 21. marraskuuta 2016

Ei vaan tule talvea

Postauksessa on muutamia random-kuvia puhelimestani. Tässä esim, erään kaupan näyteikkunassa ollut leninki,ja lasin kautta kun kuvaa niin mukaan tulee heijastuksetkin.
Viime viikolla Jaffassa
Talvea vaan ei näy,eikä sadetta.Tänään oli lähes 30 astetta,tosin se ei tuntunut pahalta koska ilmankosteus oli hyvin matala,mutta kuitenkin.Ei tähän aikaan vuodesta pitäisi olla niin lämmintä... Saisi kyllä talvi jo tulla.
Lämpimämpi sää on kai saanut mansikatkin kypsymään aikaisemmin;muistan että yleensä alkavat ilmestyä kauppoihin ja toreille joulukuussa.
Thaimaalaisen hierontapaikankin ikkuna heijasti vastapäisiä taloja...

Mukavaa alkanutta viikkoa!

15 kommenttia:

 1. Teillä on vielä ihana kesä ja mansikat! - Meillä oli tänään varsin pimeä ja kostea päivä. Onneksi vain kuukausi niin lähtee päivä pitenemään.

  VastaaPoista
 2. Meillä on kyllä jo säitten puolesta viileämpää ja märkääkin. Toivoa ehkä teilläkin.
  Minä jämähdin tuonne edelliseen vanhaan kauppaan, onneksi onneksi onneksi meillä ei ole tuollaisia eikä kotona sen puoleen olisi tilaakaan. Mikä ihme niissä niin kiehtoo...

  VastaaPoista
 3. Toivon, että saat pian 'talvesi'<3

  Jaffa on aina yhtä kiehtovan oloinen...

  <3

  VastaaPoista
 4. En mina tasta kuivastakaan ilmasta kylla tykkaa. Tukkakin on ihan sahkoinen. Juuri sita kampasin ja oikein ritina kavi. Laitoin valotkin pois etta nakyisiko jotain kipinoita mutta ei. Nena on arsyttavan kuiva ja yolla itatuuli vinkuu makkarin ikkunassa niin etta pitaa laittaa kiinni. Nyt on tulossa muutama viilea paiva mutta sadetta ei nay missaan edes 10 vyorokauden ennustuksissa.

  VastaaPoista
 5. Meilläkin on täkäläisiin oloihin lämmintä eli +16C, Baijerissa jopa +20C, kun lämminn fööni puhaltaa.

  VastaaPoista
 6. Lezzie> Aika kesäistä on mutta pitäisi olla talvista,siis Välimeren talvi,eli sateita silloin tällöin ja viileetä,mutta ei näkyvissä.Onneksi teilläkin pian alkaa taas päivä pidentyä,ei siihen niin pitkä aika enään ole.

  Sirokko:Ehkä meillekin sitten tulee jossain vaiheessa.,,,aika myöhässä on tällä kertaa-..En minäkään tajua kuka niitä tavaroita ostaa mutta kai niitä ostetaan kun on sellaisia kauppoja.

  Leena:kiitos,toivottavasti tulee pian...Jaffa on tosiaankin kiehtova:)

  Anu:ei se niin kiva ole,minunkin tukka oli tänään tosi sähköinen,viimeksi varmaan ollut niin Suomessa talvella sisällä....Silmätkään ei tykkää ja koko ajan saa laittaa käsirasvaa.Kuitenkin mieluummin näin kuin se kamala kosteus...Viikon loppua kohden näkyy kosteus ainakin nousevan ..Sadetta saisi kyllä tulla,on niin kuivaa..

  Allu:ohoh,teilläkin aika lämmintä.Siis meidän talvisää mutta ei teidän...

  VastaaPoista
 7. Voi ihana valo - voisin ehkä vaihtaa osia kanssasi muutamaksi päiväksi;)
  Nauti - kyllä se talvi vielä tulee. Aina on tullut ja niin nytkin.

  VastaaPoista
 8. Pidän näyteikkunakuvista heijastuksineen. Erittäin kauniita.

  Hauska nähdä eksoottinen rekisterikilpi Jaffa-kuvassa,
  ja kuvaa on muutenkin mukava katsella. Meillä oli eilen
  pimeähkö sadepäivä. Täksi päiväksi on luvattu poutaa.

  Millaisia teidän mansikat ovat? Kauniilta näyttävät.
  Vetääkö maku vertoja suomalaisille ? Jaksetaanko siellä
  riemuita mansikkakaudesta? Teillähän on niitä tarjolla
  kuukausimääriä :)

  VastaaPoista
 9. Voi vitsit, ihania kuvia <3 Oispa siellä, täällä on märkää ja pimeää, lumi suli viikonlopun aikana pois...

  VastaaPoista
 10. Mahtava kuva tuo toinen kuva! Mansikkat kypsyy joulukuussa...hmmm...:)

  VastaaPoista
 11. Tasan ei taas mee nallekarkit. Mä en yhtää välittäis lähteä talveen, vaikka nyt on kaks päivää sataa loikottanut, mut on kuitenkin lammintä. Ei tosin 30

  VastaaPoista
 12. Ah, mukavia, valoisia kuvia.
  Minä takkuan hämärissä sadepäivissä; käytän välillä kirkasvalolamppua uskotellen, että auttaa ainakin joissakin takuissa.

  VastaaPoista
 13. Lady of the Mess>valo,tosiaankin muistan sen kaipuun Suomessa tähän aikaan vuodesta.Toivottavasti tulee talvi,mutta taitaa olla lyhyt sellainen tänä vuonna...

  Nelli.Kiitos:) Vaikka kauheasti tekeekin mieli olla Suomessa niin en kyllä rännästä enkä harmaudesta välitä.Toivottavasti saatte pian uutta lunta.

  Hannele Ruusukummusta:nyt on viileät yöt ja lämmintä päivällä,mansikat tykkää ja kasvaa hyvin,tänäänkin näin muutamassa paikassa mutta hinta vielä suolainen.

  Amalia:no ei oikein .Nytkö jo paluu Suomeen.Me kyllä haluttaisiin tänne se sade,kuiva maa ei ole hyvä,oli iso metsäpalo tänään ,ja maatalous kärsii...

  Nurkkalintu:toivottavasti kirkaslamppu tekee sen mitä pitääkin,eli antaa luonnon tapaista valoa. Mukavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 14. OI Rita anteeksi,jätin huomioimatta kommenttisi. Jaffassa on todella monta kuvauksellista paikkaa,niitä on kiva kuvata.Mansikoista laitoin vastausta seuraavan postauksen kommenttilootaan.

  VastaaPoista
 15. Olen ollut nuorena kibbutsilla ja viimeisin visiitti Israelissa oli viime vuoden lopulla. Mahtava reissu mieheni kanssa!
  Kiitos sulle blogistasi ja kivoista kertomuksistasi. On ilo lukea sun tekstejä ja katsella lukuisia kuvia. Hyvää loppuvuotta!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...