torstai 24. marraskuuta 2016

Tulipalot painavat sydäntä

Näkymä Jaffasta Tel Aviviin 
Tällä hetkellä ihan ahdistus päällä kun ajattelee mitä täälläpäin tapahtuu: jo kolmatta päivää suuret metsä/tulipalot, joita harvinaisen kuiva sää,kuivahtanut maaperä ja kovat tuulet edesauttavat.  Ja kun ajattelee että suuri osa noista tulipaloista on tahalleen sytetytettyjä 😱 . Tässä postauksessa taas ihan randomkuvia puhelimesta,jotka eivät mitenkään liity tulipaloihin.
Tilateos Tel Avivin museon aukiolla.
Eilen illalla aloin tuntemaan savun tuoksua,aivan kuin se olisi tullut läheltäni. Ensin hätäännyin että miten lähellä se tulipalo on ,mutta selvisi että kova tuuli toi tulipalon tuoksut Jerusalemin alueelta.  Nukkumaan mennessäkin silmät vuotivat ja oli aivan kuin tulipalo olisi siinä,oli vaikeaa nukahtaa.
Appelsiinilaatikoita Saronassa
Tänä aamuna selvisi että Haifan kaupunki on tosi pahassa tilanteessa,tuli ympäröi sen useita alueita ,kaupunginosia evakuoitu,koteja tuhoutunut.  
Uusi kahvila Tel Avivin keskustassa ja nuo Tiffany lamput....
Onneksi en itse asu metsien  lähellä,ja kaiken lisäksi minulla on paloasema ihan kodin lähellä;mutta tuntuu pahalta niiden vuoksi jotka menettävät kotinsa . Miksi pitää sytyttää paloja tahallaan....Ja sitten vielä iloita siitä... (linkin takana DailyMailin kuvia tulipaloista)
Sadettakaan ei ole tulossa lähitulevaisuudessa ,se kyllä auttaisi.Apua on tullut muista maista kuten Venäjältä,Italiasta,Kreikasta ,Turkista ym. Toivottavasti tämä pian loppuu... Tämän kuvan otin liikkuvan bussin ikkunasta.Halusin kuvata tuon pöllötaulun. Siinä joku maalailee uuden kuvan parin viikon välein ,ja mielenkiintoista olisi tietää että miksi.  Mutta vaihtuva taidenäyttely bussin ikkunasta on ihan mukava:) Anteeksi että postaus on näin synkkä,mutta se on mieliala juuri nyt...

15 kommenttia:

 1. Murheellinen mieli on minullakin noiden tulipalojen takia. Toivon todella, että tilanne helpottuu piakkoin!

  Lemmikin-päivänä Bambille rapsutuksia! <3

  VastaaPoista
 2. Todella surullista :( Olen seurannut tilannetta. Toivottavasti palot saadaan haltuun. Be safe <3

  VastaaPoista
 3. Onpa kamalaa nuo tulipalot! Toivottavasti tuulet loppuu ja palot saadaan sammutettua. Tosi typerää, jos ne on sytytetty tahallaan. Kuinka monelta tuhoutuu koti ja kaikki omaisuus. Kuulin tänään, että Jerusalemin liepeillä suomalaisten rakentama kibbutsi, YadHaSmonakin on vaarassa tuhoutua!
  Kaikesta huolimatta, hyvää viikonloppua ja sapattia!

  VastaaPoista
 4. Nurkkalintu:tosi kurja juttu,pitää toivoa että pian loppuvat,mutta sää ei ole sille suotuisa. Bambi kiittää rapsutuksista ja lähettää kisulle terveisiä

  Nelli:todellakin,ei olisi kiva nyt asua Haifan alueella. Kaikki ne ihanat metsät siellä yläkaupungissa,nyyh. Toivotaan että pian saadaan loppumaan.

  Eeviregina:ihan kamalaa. Ja tämä sää joka saa kaiken syttymään niin helposti. Haifankin alueella yli 60 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa. Kuulin aamulla että tuli oli ihan lähellä Jad Hashmonaa,toivottavasti ei ehdi sinne asti..-Kiitos,ja hyvää viikonloppua sinullekin:)

  VastaaPoista
 5. Todella kamala tilanne siellä. Toivottavasti toisten maiden apu auttaisi.

  VastaaPoista
 6. Turkissakin tulipalot oli todellinen riesa. Kuiva ja kuuma ei ole hyvä silloin, kun joku on huolimaton tulen kanssa. Saati sitten sytyttelee tahallaan. Täällä ei ole pelkoa metsäpaloista. On tästä märästä siis ainakin se hyvä puoli:D.

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti saatte apua! Otin heti yhteyttä minun haifalaisiin, kun luin FBsta sinun postauksesi, mutta onneksi tulet eivät ole ainakaan vielä tulleet lähelle heitä. Täällä ei ainakaan illalla ollut kirjotettu mitään paloista lehdissä. Outoa, mutta kovin tyypillistä...

  VastaaPoista
 8. Voi miten murheellista - kurjaa ja hurjaa. Nuo palokuvat ovat kauhistuttavia - eikä voi tavallinen ihminen käsittää, miksi näitä tahallaan sytytellään.
  Ymmärrän hätäännyksesi tuosta savun hajusta - meidän mökille Pohjois-Karjalaan tuli aikoinaan aikamoiset katkut Venäjän puoleisista metsäpaloista ja vaikka mökki ei edes lähellä rajaa ole, tuntui kuin palo olisi ollut ihan lähellä.
  Toivottavasti palot laantuvat eivätkä ehdi enempää tuhoa tehdä kuin mitä ovat ja tehneet.
  Turvallisempia aikoja sinne - ja niin, sitä rauhaa <3

  VastaaPoista
 9. Kuuntelin ja seurasin tilannettanne eilen täällä Suomessa tiedotusvälineistä, eikä sitä voi kuin kauhistella. Joskus suomalaisen on ehkä vaikea käsittää, mistä teillä siellä on kysymys, kun täällä juuri koskaan ei pääse syntymään samankaltaisia massiivisia tulipalotilanteita - ei ainakaan vielä.

  Voimia ja jaksamista Jael teille kaikille sinne <3.

  VastaaPoista
 10. Voi miten surullista. On ikävä, että jotkut saavat jonkinmoista nautintoa palon sytyttämisestä...:(

  VastaaPoista
 11. Todella surullista :( Lahetan sinulle voimia, taalla asiasta on uutisoitu aika paljon. Turkkiakin vaivaavat nuo tulipalot monilla alueilla aina ajoittain, kerran on paha tulipalo roihunnut ihan silloisen kotini lahella, onneksi ei tarvinnut lahtea evakkoon.

  VastaaPoista
 12. Outi:aika kamalaa,ja vieläkin pahoja paloja,alkoivat uudestaan ...Nyt tarvittaisiin niin sadetta!

  Paluumuuttajatar: Kuumissa maissa kun on kuivaa niin voi niin helposti syttyä tulipaloja.Harmi vaan että täällä niitä näköjään tällä kertaa sytytetään tahallaan. Onneksi SUomessa ei tällaista tapahdu:) Ja sitä märkää täällä nyt niin tarvittaisiin....

  Tuula_: Onneksi ystäväsi Haifassa eivät menettäneet kotejaan,ystäväni ystävä menetti kotinsa,joka paloi täysin .Niinpä,tämä on jo 4.päivää mutta esim, Hesarin näköislehdessä ei ollut mitään tänään,nettilehdessä sen sijaan oli.

  Lady of the Mess_: On ihan kauheaa ajatella että nyt on niin paljon ihmisiä kodittomina ,ja illat ja yötkin ovat jo kylmiä.- Nyt roihuaa pahasta Jerusalemia ympäröivillä vuorilla,kuulemma joku heitti polttopullon. Ihana ravintola paloi täysin. Minä tosiaankin luulin että tulipalo tässä talossa tai ihan lähellä,niin hyvin toivat tuulet tulipalon hajut,kuten teille Venäjän puolelta. Toivottavasti laantuvat mutta vielä jatkuvat ja kunnolla... Kiitos:)

  Rouva Sana: Tuli ,näin laajasti kuin nyt täällä,aiheuttaa niin paljon vahinkoa,ja onneksi olen tulipaloalueen ulkopuolella(vaikkei se kyllä täysin varmaa ole..)Onneksi tosiaankin Suomen ilmasto on sellaista,ettei helposti pääse tällaisia tilanteita syntymään.Nythän pitäisi olla sateita mutta tämä taitaa olla poikkeuksellinen talvi,ja sää on edesauttanut noita tulipaloja. Kiitos tsempeistä Minna ihanainen:)

  Hannele.tosiaankin surullita.Juuri luin yhden ihanan ravintolan,ja ravintolan omistajan tuhosta,ja tuli ihan paha olo. En tajua miksi joku haluaa tehdä niin paljon vahinkoa..

  Petra:kiitos ihana tsempeistä:) Tiedän että teilläkin on ollut näitä tulipaloja,ja paljon tuhoja sen vuoksi,mutta nyt täällä on joku copycat tilanne,eli kun yksi teki tuhopolton niin sitten se sai seuraajia,ja viimeisin syntyi kaiketi metsään heitetystä polttopullosta. Huh, onneksi et joutunut menemään evakkoon.Olen kerran joutunut olemaan yön evakossa kun poikani oli ihan pieni ja asuimme Tel Avivin keskustassa,ja viereinen talo paloi,todellakin ikävä tilanne.

  VastaaPoista
 13. Voisinpa lähettää nytkin ikkunaan ropisevan sateen sinne! Muistan hyvin sen kesän Helsingissä, kun itärajan takaa työntyi kitkerää savunhajua, joten tiedän, miten kammottavaa se on. - terveisin Suometar, joka on menettänyt lapsuutensa kodin tulelle eikä osaa nauttia edes takkatulesta

  VastaaPoista
 14. Hyvä että laitoit raporttia itsestäsi. Olen ollut huolissani sinusta uutisia seuratessani.

  Vaikuttava, miellyttävä installaatio. Lienevätkö siluetteja. Kivoja :)

  VastaaPoista
 15. Rita:kiitos että välitit,mutta monet eivät ole,joukossa myös ystävän ystäviä. Ne joilla ei ole minkäänlaista kotivakuutusta ovat pinteessä,ihan kauhistuttaa ajatella.Minullakaan ei ole kotivakuutusta,
  Installaatiota olikin kiva katsella kun odottelin museossa kiertävää ystävää.Enpä tiedä,tuon teoksen nimi on "Trouble on the square"

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...