sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Kuuma marraskuu

Olipa nätti keinuheppa intialaisia tavaroita myyvän kaupan ulkopuolella,Tel Avivin Nahalat Binyamin  kävelykadulla. Tosin tuo on niin hieno että uskaltaako tuollaista edes käyttää keinuhevosena...
Kaupan ulkopuolella oli vielä toinenkin,isompi heppa. Kiva koriste olohuoneeseen;D Täällä on muuten ollut lähes viikon todella kuumaa,ja välillä nihkeääkin; ei ihan tyypillinen marraskuun sää täälläpäin.Viikon keskipuolelle on luvattu viileämpää säätä;toivottavasti  pitää paikkansa.,
Ei niin kaukana keinuhevospaikasta on Dizengoffkatu;yksi Tel Avivin pääkaduista.Ja yhdessä kohtaa siellä aukio,joka on rakennettu  katoksen päälle,ja autot ajavat sen alta.
Aukiolla on suihkulähteessä värikäs härveli,jonka on suunnitellut ulkomaillakin tunnettu Yaacov Agam. Suihkulähdehärveli  suihkuaa vettä ja pyörii tietyin ajoin. Ennen siitä tuli musiikkiakin ,mutta en tiedä jos enään;hiljaa se oli kun kävelin ohitse. Nyt on sitten tarkoitus että kadun yläpuolelle rakennettu aukio hajotetaan ja lasketaan maan tasalle.Se ei tietenkään miellytä lähiseudun asukkaita,enkä itsekään ymmärrä minkä vuoksi näin; sen sijaan että rumaa betoniaukiota remontoitaisiin kauniimman näköiseksi. Alunperin aukio olikin maan tasalla.  Suihkulähdehärvelin pitäisi toimia myös sen jälkeen kun aukio on rakennettu uusiksi.
Aukiota ympäröivät yli 70 vuotta vanhat puut,ja osa niistä joutuu väistymään uudistetun ,maan tasalle rakennetun aukion tieltä,mistä lähiseudun ihmiset ovat  niin järkyttyneitä että häätöuhan saaneet puut ovat saaneet kuolinilmoituksen. En minäkään haluaisi puiden häviävän,ne antavat hyvin varjoa tuolla ja uusien puiden kasvaminen vie vuosia.
Eräänä päivänä menin kahden suomalaisen tutun kanssa erääseen lastentarvikekauppaan,ja silmämme kiinnittyivät heti tähän....Eikös teilläkin tule Marimekon Unikko heti mieleen? Tämä on saksalaisen ?  Okiedogin mallistoa,ja samaa hoitolaukkumallia on 3 eri väriä. On kyllä niin kopioitu. Unikosta kuin vain voi.

10 kommenttia:

 1. Unikkokopioita näkee kyllä kamalan usein, hävytöntä.
  Meillä on kylmää ja sateista, voisit lähettää muutaman asteen tänne kiitos.

  VastaaPoista
 2. Allu:tuo pistikin heti silmään,ja ajattelin että ehkä siellä on maininta Marimekosta,mutta ei ollut...
  Täällä ehkä sataa loppuviikolla,toivottavasti....

  VastaaPoista
 3. Onpas komeat hepat. Meidän kuopus kotiuttaisi varmasti mielellään molemmat.

  VastaaPoista
 4. Noita kaupungin näkymiä ihan mielellään; hauskat pyöreät rakennukset ja yksi lituska.
  Suihkulähdekin on vallan mainio. Tykkään aina kun pistät tänne kuvia puista.
  Kertakaikkisen ihana keinuhevonen ! 🐴

  VastaaPoista
 5. No, on kyllä niin unikkoa!

  Ihana tuo värikäs suihkuhärveli, kivaa, ettei kaikki ole vain teräksen väristä.

  VastaaPoista
 6. Mä olen kuuma marraskuu :D Ihana puuheppa näkyy kuvissa.

  VastaaPoista
 7. Ihanan aurinkoista! Täällä kävi talvi, huomenna lkaa plussakelit.
  Tuo marimekkokopio pitäisi viestiä tänne Suomen toimistoon että tietävät toimia...
  Mutta niinhän se on kun esim. joku tekee hyvän biisin niin viikon päästä radiossa soi kymmenen samasta maailmasta. Ja homma jatkuu jos kuluttajat ostaa/kuluttaa...
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Paluumuuttajatar: Varmasti tykkäisi tuosta,tosin tuo taitaa olla ihan vain koristeeksi tarkoitettu.

  Rita:Täällä on paljon pilvenpiirtäjiä ja lisää tulee koska on tilanpuutetta niin pitää rakentaa korkealle.Suihkulähde on hieno,vaikka se on vuosikymmenien aikana jakanut mielipiteitä,mutta ihanan värikäs:)Keinuhevonen on tosiaankin aika kiva:)

  SusuPetal:niin kopioitu kun vain voi olla. Minäkin pidän tuosta suihkulähdehärvelistä juuri niiden värien vuoksi:)

  Nelli:meillä on ollut lämmintä jo niin pitkään,saisi jo riittää...Puuheppa oli tosiaankin aivan mielettömän ihana.

  BLOGitse:juu olen huomannut että talvi tuli kunnolla ja aikaisin,ja harmi ettei se kestä.Ihmettelin kun tuo on kai joku tunnettu lastenjuttubransi,ja taitaa olla saksalainen,että miten voivat noin selvästi kopioida,aika ärsyttävää. Kiitos samoin sinulle oikein hyvää viikon jatkoa:)

  VastaaPoista
 9. Ai niin, laukusta tieto Marimekolle.

  VastaaPoista
 10. Nelli:kai heillä on joku joka tuollaisia etsii?

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...