perjantai 18. marraskuuta 2016

Kauppa jossa matkataan menneisyyteen

Viime viikolla kävin Jaffan kirpputorialueella  kaupassa,joka tosiaankin oli kuin aikamatka menneisyyteen. Täynnä upeita ,vanhoja tavaroita (ei kuitenkaan mitään halpoja sellaisia).  Tavaroita keräilijöille, ja ehkä sellaisia joita vuokrataan ja hankitaan elokuviin ja tv-sarjoihin joissa käsitellään mennyttä aikaa. Itse kauppakin on vau korkeine seinineen;harmi vaan että David Chen Galleryn sivut ovat vain hepreaksi,mutta tuon linkin takana näkee kuvia josta saa jonkinlaisen käsityksen paikasta.
Osa tavaroista on täältä hankittu,osa Tsekistä ja Hollannista. Kauppa on kuin museo,siellä voisi kierrellä kauankin.
Kukakohan näitä on käyttänyt...
Kaupassa on jäljellä paikan kauniit alkuperäiset seinät.
Kai jotkut keräilevät vanhoja kirjoituskoneita...
Tätä katsellessa olimme varmoja että lautasen alkuperä oli jostain pohjoisesta,mutta ei.se olikin täkäläisen yrityksen vanhaa tuotantoa.
Vanhoja keittiötavaroita.Toimivatkohan nuo koneet vielä...
Vanha valokuva-albumi..
Kiehtovaa oli että vanhojen tavaroiden galleriassa on  osa joka avautuu seuraavalle kadulle,ja siellä baari ,ja keittiö,sillä tilaa voi vuokrata tilaisuuksiin.Aika kiehtova paikka juhlille!
Gallerian baari (kuva täältä)
Lähellä galleriaa törmäsimme näihin ihanuuksiin.
Ja tähän:) Omistajat olivat läheisistä kaupoista.

13 kommenttia:

 1. Oi, kuinka kiinnostava liike! Ihastuttavia tavaroita, matkalaukut, ym. Olenkohan käynyt tuolla siskojeni kanssa? Näyttää samanlaiselta, tai sitten monissa liikkeissä oli samantyylistä tavaraa. Aika hinnakkaita kylläkin.
  Noita pieniä leivosvuokia ostin viime viikolla lisää kirpparilta. Ne ovat kivoja tuikkukippoja joulupöydässä... Hauskaa sapattia!

  VastaaPoista
 2. Tää on kyllä ihan mun kauppa :O Vau...

  VastaaPoista
 3. Valokuvaajan paratiisi! Tuollaisissa paikoissa viihtyy pitkään, katselemassa, hypistelemässä ja fiilistelemässä!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana paikka! Mäkin tykkään katsella, ihmetellä ja ihastella vanhoja tavaroita sekä valokuvia. Tuollainen kakluuni-uuni olisi upea, jos olisi vaikka jokin vanha maatalo johon sen laittaa! Wow wow!

  VastaaPoista
 5. Olipa kiehtova kauppa! Tykkään näistä matkoista menneisyyteen. Kunpa tavarat osaisivat kertoa!
  Kiitos, että sain poiketa tässä aareaitassa.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Ihanat koirat viimeisissä kuvissa :)

  Hienoa päästä katselemaan noita vanhoja tavaroita.
  Nostalgia myy. Sen todistavat (korkeat) hinnat.
  Mutta tuollaista tavaraa saa myös pilkkahinnalla Suomen kirppareilta.
  Juuri eilen kävin yhdellä ja totesin. Design-tavarat ovat tietenkin eri asia.

  VastaaPoista
 7. Vanhojen tavaroiden kaupasta löytyy kaikenlaista. Oikeastaan järkytyin, kun huomasin, että joukossa oli tuo sähkövirran muunnin (vanhan radion näköinen laite), jolla annettiin vaikeasti masentuneille potilaille sähköshokkeja eli matka pois menneisyydestä. Sellaisia oli vielä käytössä -80 luvulla suomessakin. Anturit vaan ohimoile ja pam! Anteeksi, jos pilasin jonkun päivän.

  VastaaPoista
 8. Eeviregina:Todellakin kiinnosta ja kiehtova. Tuolla on samantapaisia kauppoja,mutta tämä kuitenkin erilainen,ja itse kauppakin niin hyvän näköinen. Ihania tuollaiset pienet leivosvuoat ,ja kiva idea laittaa niistä tuikkukippoja. Kiitos,ja hyvää viikonloppua sinulle :)

  Nelli:voin hyvin kuvitella...

  Allu:aika ihana onkin:)

  Lepis:ehdottomasti,tuolla olisi ollut vaikka mitä kuvattavaa,oli tosi kiehtova kauppa ja kauniisti oli kaikki aseteltukin tuolla.Tuolla oli kyllä erikoinen fiilis:)

  MaaMaa:Tuo on kuin museon ja kaupan välimuoto,tosi ihana,ja käydä tuolla ihan vain katselemassa.Aika makean näköinen olikin tuo kakluuni-uuni:) Aika kiva olisi jossain keittiössä vaikka sisustuselementtinä-

  Tuula:todellakin kiehtova. Ja se osa missä pidetään juhlia on tosi ihana ,voin ihan kuvitella tunnelmaa tuolla kun siellä vietetään jotain tapahtumaa. Noilla tavaroilla olisikin paljon kerrottavaa. Mukavaa viikonloppua myös sinulle:)

  Rita;ne olivat jonkun kaupan omistajan,ja aivan mielettömän suloiset:) Nostalgia näköjään myy.Tuo Jaffan kirpputorin alue on täynnä tuollaisia vintage -tyylin kauppoja,joissain on entisöity tosi hienosti vanhoja huonekaluja,mutta tämä kauppa oli ihan omaa tyyliään,ja nimikin "galleria"sen sanoo. Oli hieno kierros tuolla.

  Hannu:Näköjään.Luulin että se oli radio.huh,miten sellainenkin on tuonne joutunut ja miksi joku haluaisi sellaista ostaa,ellei sitten vuokrata vaikka johonkin leffaan. Ikävä laite tosiaankin,vaikka psykiatriystäväni Suomessa on sanonut että jokaisen ihmisen tulisi saada edes kerran sähköshokki,koska se tasapainottaa.......

  VastaaPoista
 9. Siitä helvetinkoneesta vielä, monesta tuli zombeja tai kasviksia, joilla ei ole enää tunne-elämää ja aika moni teki suikkarin.

  VastaaPoista
 10. Tykkaan kierrella tuolla torilla,mutta tuskin ostan mitaan,silla aika kallista kaikki.
  Tuolla myos kulkiessaan tuntuu niin kotoiselta,silla niin monta samanlaista tavaraa loytyy myos museostamme Suomessa.

  VastaaPoista
 11. Hanski:ikävää kuulla...

  Lisay:Totta,ei siellä mitenkään halpaa ole,trendipaikka kun on .Halpaa jos haluaa pitää lähteä vaikka Ramlen kirpparille. Teidän museo on varmaan ihana:)

  VastaaPoista
 12. Voi sentäs, rakastan tuollaisia vanhan tavaran kauppoja.

  Tuollaisilla matkalaukuilla sota-aikana kuljetettiin tavaroita maalta kaupunkiin. Joskus poliisit pysäyttivät linja-auton ja laukkuja tutkittiin. Etsittiin mustanpörssin elintarvikkeita. Tuollaista se on vanhojen esineiden katseleminen, ne tuovat muistikuvia mieleen.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...