keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Kummat säät

Kun tulin  hieman yli viikko sitten takaisin Suomesta; vastassa oli tukalan lämpimät säät.  Oli hiostavaa, ja yötkin olivat sen verran lämpimiä että pistin  ohuen  välipeittoni pois ,  ja peittona on siitä lähtien ollut vain lakana.  Vaikka kevät voikin olla  ailahteleva säitten suhteen niin tällaista säätä en kuitenkaan muista; yleensä kevätsää on toukokuussa todella miellyttvä: hieman viileää aamulla ja lämmintä  päivällä, mutta sopivan lämmintä, niin että on mukava kävellä.  Sunnuntaina  sää yllätti vieläkin enemmän,  sillä keskenkaiken satoi suuria rakeita!   Mielenkiintoinen sääilmiö,  sillä asteita oli yli 20!  Olin juuri astunut bussiin kun raekuuro alkoi, ja ehdin ottaa ikkunan kautta tämän kuvan.
Sen jälkeen tuntui että sää normalisoitui, sillä nyt on ollut pari päivää todella miellyttävä kävelysää:)  Tosin huomenna  pitäisi olla taas kuumaa....  Mutta jakarandat kukkivat nyt joka puolella niin kauniisti, ja kun ne kukkivat,  huomaa että jakarandoja on todella paljon katukuvassa. 
Jakarandan oksat  tulevat tässä melkein parvekkeille saakka. Minullakin on olohuoneen ikkunapaneelien edessä honteloita jakarandapuita .
Tiistaina oli taas käsityöläismarkkinat kävelykadulla torin vieressä.
Litistetyt viinapullot ovat aika hauskoja  koristeita;D  
Kävelykatuosuuden loppuessa samalla kadulla on  ompelutarvikeliike, jonka ulkopuolelle ilmestyy aina tekstiilitöitä.  Tämä ulkoseinässä oleva työ on uusi, koska en ole sitä aiemmin nähnyt,  ja ehkä upein työ mikä tuolla on koskaan tehty.  Mietin vain sitä että miten kauan tuo kestää kun ulkona on katupölyä,  myöhemmin kosteutta ym.  Mutta nyt se on sitten ikuistettu kuvassakin:) Taiteilija oli jättänyt tuohon nimimerkkinsä, ja  sen avulla hän löytyikin Instagramissa .  
Muistin myös että olin kuvannut itse taiteilijan tänne blogiin pari kuukautta sitten:)
Jatkoin matkaa . Taustalla näkyy entinen Lähi-Idän  korkein tornitalo, joka nykyään tuntuu aika matalalta uusimpiin tornitaloihin verrattuna...
Kävelin Helsingissä todella paljon, ja yritän täälläkin kävellä niin paljon kuin mahdollista, ennen kuin on liian kuumaa sellaiseen.
Näissä lepotuolissa luki "tunne olosi mukavaksi" , eli ihan vapaasti voi levätä näissä, tai sitten riippukeinussa näiden takana.

Mukavaa keskiviikko-iltaa:)

12 kommenttia:

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

jakarandapuut näyttävät upeilta kukissaan. Täälläkin on jatkuneet suht lämpimät säät ja ulkoiltua on tullut entistä enemmän.
Ihanaa loppuviikkoa sinulle Jael <3

Melissa kirjoitti...

Vau mitä kuvia...Ja mun markkinat siellä :)

Jael kirjoitti...

Outi: Jakarandapuut ovatkin niin kauniita kukkiessaan, se väri:) Ihanaa että teillekin vihdoinkin tuli lämmintä pitkän odotuksen jälkeen:) Kiitos samoin sinulle Outi kivaa loppuviikkoa:)

Melissa: ne käsityö-ja kangaskaupat, kyllä niin tykkäisit niistä:)

Leena kirjoitti...

Ihanat jakarandat. Minä ihailin jakarandojen kukintaa Australiassa vieraillessani ja sen jälkeen yhdistän ne mielessäni aina sinne. Mukavaa, että sinä voit katsella niitä ihan kotinurkallakin.

Nuo riippumatot on kyllä niin ihanat. Niitä minun olisi vaikea vastustaa. Katselin muuten vähän aikaa sitten YLE Areenasta kivan dokkarin Tel Avivista. Se oli muistaakseni nimeltään Ihmisten kaupunki. Teillä on siellä paljon innovatiivista porukkaa ja hauskoja ratkaisuja. Jotenkin vähän samanlaista henkeä kuin täällä Amsterdamissakin eli myös vähän boheemeja juttuja ja asukkaiden osallistamista. Joskus niissä mennään varmasti vähän yli, mutta jotkut jutut näyttivät onnistuneiltakin. Ainakin ne olivat kiinnostavia!

Satu kirjoitti...

Miten siellä onkin aina niin paljon kaikkea kivaa! Tällä kertaa suosikkejani olivat litistetyt viinapullot, käsityöt ja nuo lepotuolit. :-)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Mukava kävelyretki. Kävellen ehtiikin huomioimaan kaiken paremmin, kun auton kyydistä. Ja saa samalla liikuntaa. Minulla menee jo se 10km helposti mistä olen iloinen. Kesähelteellä olisi tietysti tukalaa.

PiipeA kirjoitti...

Olisipa kiva löhöillä noissa riippumatoissa. Onkohan niillä paljon käyttöä?
Täytyypä käydä kurkistamassa Instassa noita käsitöitä. Mielenkiintoiselta näyttää.

Hyvää viikonloppua Sinulle! Meilläkin on nyt erittäin lämpimät säät ja aurinko on paistanut jo melkein viikon joka päivä pilvettömältä taivaalta.

Jael kirjoitti...

Leena:Jakarandoissa on niin nätti väri kukissa, ja puut kuin isoja kukkakimppuja niiden kukkiessa.Muuten ovat aika vaatimattoman näköisiä puita. Minusta on tosi kivaa että on laitettu lepotuoleja ja riippumattoja kaupunkikuvaan. Riippumattoa pitää vielä kokeilla...Huomasin sen dokumentin YLEssä, harmi että se ei näy ulkomailla:( Olisi ollut kiva nähdä mitä täältä löydettiin ,ja myös muista kaupungeista siinä ohjelmassa.
Tosiaankin vähän samaa boheemia henkeä myös Tel Avivissa, sen vuoksi niin pidänkin kaupungista:)

Satu:Tel Avivissa aina tapahtuu. Onneksi asun ihan vieressä mutta ennen asuin ihan sydämessäkin, Nuo litistetyt viinapullot, joista muutamasta oli tehty seinäkello, ovat aika hauskoja;D

Paluumuuttajatar: Kävelyssä onkin monta hyvää puolta, tulee kuntoiltua ja nähtyä paikkoja. Ohoh, 10 kilsaa on jo aika paljon, minulle tulee kyllä hieman vähemmän. Kesällä kun on sekä kuumaa että kosteaa ei kyllä pahemmin jaksa kävellä.

Piipe: Kyllä aina välillä näen jonkun niissä riippumatoissa. AIka kivathan ne ovat. Lisan käsityöt ovat todella upeita, ja hänen työpaikkansa (ompelutarvikekauppa ) varmaankin inspiroi koko ajan.Hän myös opettaa siellä,mietin menenkö, mutta toisaalta mitä tekisin tekeleilläni jos alan virkkaamaan tuohon tyyliin;D Kiitos samoin sinulle hyvää viikonloppua, ja ihan mahtavaa että kesäiset säät ovat vihdoinkin tulleet teille:)

Marianne kirjoitti...

Kauniita kuvia taas kerran. :-) Ollaan juuri oppilaiden kanssa katseltu sellaisia raepallovideoita, että ikkunat menee rikki...

Jael kirjoitti...

Marianne:kiitos:) Rakeiden aikana oli sen verran lämmintä että rakeet sulivat lähes heti,mutta aika suuria olivat,

Hannele på Hisingen kirjoitti...

ahkera taiteilija

Nimetön kirjoitti...

Sаved as a favorite, I love your web sitе!