lauantai 5. toukokuuta 2018

Suomi -reissu osa 2

Toisen päivän iltapäivällä menin katsomaan poikani pientä perhettä Vantaalle, jossa tapasin taas kuvan ihanan ja maailman lempeimmän Niilo kissan. Viime kesänä poikani perhe muutti Helsingistä Vantaalle, ja hieman harmitti että he muuttivat pois minulle rakkaasta Pikku Huopalahdesta,  jossa asuin Helsingissä,  mutta Helsingistä on tullut niin kallis, ja Vantaa on paljon edullisempi.    Uuden kodin lähellä on paljon palveluita,  mikä on hyvä juttu, ja juna-asemakin  lähellä. Silti tuntui hieman haikealta ettei minulla ole enään mitään kiinnekohtaa Pikku-Huopalahdessa, mutta sinnehän voi aina mennä kierrokselle.
Kävelin keskustassa, ja kun on ollut pidemmän aikaa poissa niin huomaa helposti kaikenlaisia muutoksia.  Helsingissä rakennetaan paljon, ja uudemmat alueet ovat kasvaneet, kuten vaikka Kalasatama, jossa poika asui jonkun aikaa muutama vuosi sitten.
Edellisellä kerralla Helsingissä oli tuossa Graniittitalossa vielä  Anttilan tavaratalo, mutta nyt  entisen Anttilan toisessa kerroksessa on suuri Lidlin myymälä. Huomasin myös että Yves Rocherin kaupat olivat hävinneet  Suomesta; siitä en ollut kuullutkaan. Taisi olla niin että samaan aikaan kun täällä avattiin Yves Rocherin kauppoja niin niitä suljettiin Suomessa.
2.5 vuodessa Lidlin kauppoihin oli tullut hurjasti uusia tuotteita, ja oli mielenkiintoista kävellä kaupassa tutkimassa tuotteita. Kuulun niihin jotka uuteen maahan tullessa menee ensin ruokamarketteihin tutkimaan tuotteita ;D  Nämä pakastekakut ovat hurjan halpoja; täällä ei kyllä tuohon hintaan löydy mitään vastaavaa; tosin pakastekakkujen valikoima on muutenkin paljon suurempi Suomessa kuin täällä;  ehkä koska täällä on niin runsaasti leipomoita.
Matkustin myös ensimmäistä kertaa Länsimetrolla; kävimme pojan ja pikku pojantyttären kanssa  Isossa Omenassa, joka on Länsimetron päätepysäkki.
Kävelin ympäri kaupungin keskustaa , ja ihailin pitkästä aikaa Helsingin kauniita taloja. Ensimmäisinä päivinä oli vielä aika kylmää,  mutta en palellut vaikka käytössä oli ohuehko talvitakki ja sellaiset käsineet missä sormet ovat paljaina. 
Helsingin keskusta sopii hyvin kävelemiseen. Käveltyä tulikin normaalia enemmän reissun aikana.
Jotkut kuvat otin raitiovaunun tai bussin ikkunan kautta.
Seuraavassa postauksessa sitten enemmän...

11 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Helsinki♥

Satu kirjoitti...

Mieheni on Helsinkiläinen ja joka kerta siellä käydessä jaksaa ihmetellä, kuinka kaupunki muuttuu, ihan jo viikon aikana ;) Hirveästi rakennetaan; isompaa, tiiviimmin ja kokoajan...Kauniit luontoalueet pienenee ja pienenee...
Todellakin teillä on siellä paljon leipomoita, joten ehkä juuri siksi pakaste tuotteita ei niin tarvitse ;)
Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle <3

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Täällä tosiaan tuota pakaste ja eines tavaraa riittää. Leipomot on ihania ja niistä pitää aina ostaa jotain sellaista, mitä ei itse jaksaisi leipoa...herkkuja yleensä :)
Mukavaa viikonloppua Jael <3

SusuPetal kirjoitti...

Turistina ehtii enemmän...itse en ole vielä käyttänyt länsimetroa!

EstherH. kirjoitti...

En varmaan osaisi Hesassa edes kulkea enää saati että löytäisin mitään sieltä. Joskus aikoinaan siellä myös asuinvähän aikaa ja olin töissä entisessä Meilahdessa,mutta niin kauan olen pois sieltä ollut. Olen aina ihmetellyt suuria määräiä ruokaa markettien tiskeillä ja sitä maitomäärää ym ym ..pieni Suomi ja hirveet valinnanmäärät minusta aivan turhaa tuhlaamista,vähemmälläkin tulee toimeen.Ja en sano mitään siitä ruokahävikistä..no ehkä sitä ei sitten tule.
Mukavaa sunnuntaita :)

Melissa kirjoitti...

Helsinki on kyllä nätti :)

Jael kirjoitti...

Allu:Helsinki on parempi kuin ennen:)

Satu: Helsinki on todellakin muuttunut ja kasvanut siitä kun viimeksi asuin siellä; joskus teininä se oli minusta niin tylsä paikka, josta halusin pois, mutta ei ole enään;D Paljon rakennetaankin , ja luontoalue pienenee, mutta suhteessa Helsingissä on kuitenkin paljon enemmän luontoa kuin monessa kaupungissa maailmalla, ja luonto on edelleenkin aika lähellä:)
Varmaan sen vuoksi täällä ei niitä pakastekakkuja ole kun leipomoita on niin paljon, mutta voisi kuitenkin olla jonkun verran. Hyvää alkavaa viikkoa sinulle:)

Outi:Minäkin SUomessa asuessa käytin paljon pakastevihanneksia, täällä en lainkaan, ja pakastevihannekset muutenkin kalliimpia täällä , mutta kun tuoretta riittää niin mieluummin niitä sitten, Hyvää alkavaa viikkoa Outi:)


SusuPetal>välillä melkein tunsin olevani turisti;D Oli kiva matkustaa nyt toiseen suuntaan ensimmäistä kertaa, ja Iso Omenakin tuli nyt sitten nähtyä:)

Esther :varmaankin on muuttunut siitä kun siellä asuit, uusia asuinalueita on syntynyt jne. On paljon valinnanvaraa tosiaankin, eikö teillä Saksassakin ole? Ruokahävikistä on paljon puhuttu viime vuosina, ja Helsinkiinhän viime vuonna avattiin ravintolakin joka käyttää hävikkiruokaa:)

Melissa: on se heti kun kevät alkaa, talvisesta Helsingistä pidän vähemmän, vaikka sekin kaunis

Satu kirjoitti...

Hauskoja Suomi-havaintoja ja -kuvia. :-)

Rita A kirjoitti...

Tulipa paljon uutta tietoa. Graniittitalon Lidlistä en ollut kuullut enkä siitä että Yves Rocherin liikkeet on lopetettu. Tuntuu hauskalta katsella Helsinkikuvia sinun Israel-blogissasi :)

Leena kirjoitti...

Helsinki! Kiitos kuvista.
Näyttää olleen vähän harmaa sää, mutta hyvä että tarkenit.

Unelma kirjoitti...

Eilen minäkin kävin Helsingissä, kuvia en ottanut. Sinun kuvasi ovat hienoja.