torstai 3. toukokuuta 2018

Matkalla Suomessa osa 1

Hieman huhtikuun puolivälin jälkeen saavuin Suomeen ja Helsinkiin noin kahdeksi viikoksi. Tällä kerralla oli tosi jännää saapua Suomeen, sillä  edellisestä kerrasta oli 2.5 vuotta,  pisin aika minkä olen ollut poissa sieltä sen jälkeen kun muutin toista kertaa  pois Suomesta. Finnairin lento Suomeen on yölento, ja perille saavuttiin  klo 5 jälkeen aamulla, jolloin olo oli aika väsynyt unettoman yön jälkeen .  Onneksi lentokentän saapumisalueen  R-Kioski  on auki aikaisin, joten  sain hankittua  siellä SIM-kortin puhelimeeni, sekä ladattua 2 viikon matkat matkakortiini.  Koska edellisestä matkastani Suomeen oli kulunut niin pitkä aika, oli hieman outoa saapua koleaan kaupunkiin helteisestä Tel Avivista. Rautatieasemalle päästyäni en löytänyt bussilinjaa  jolla pääsee ystäväni luokse,  sillä bussilinjan numero oli muuttunut viime kerrasta. No lopulta   selvisi oikea bussilinja, ja pääsin kampsuineni ystävän luokse. Takaisin tänne tullessa saavuin sitten miellyttävän viileästä säästä kamalaan helleaaltoon, joka on jatkunut jo 4 päivää.
Ben Gurionin lentokentällä odottelin koneeseen pääsyä vastapäätä  etiopialaiskoneen henkilökuntaa-
Ihan Finnairin suoralla lennolla tulin perille...
Otin Suomessa todella monta valokuvaa, mutta puhelimella , vaikka kamera oli mukana.  En tosin käyttänyt kameraa kuin kerran, ja silloinkin vähän, joten kaikki kuvat on otettu kännykällä.   Koska haluan kuvat ym.  muistoksi tänne blogiin,  ja kuvia on paljon, jaan ne pariin postaukseen.
Vaikka olin todella väsynyt unettoman yön jälkeen, jaksoin mennä illalla toisen ystävän luo ihanalle illalliselle:)   Saapuessani oli vielä joitakin talven merkkejä: Töölönlahdessa oli vielä jäälauttoja, mutta parin päivän kuluttua nekin olivat jo sulaneet pois.
Seuraavana päivänä oli vierailu blogin merkeissä  Tuusulaan,   kuuntelemaan Kodin Terran uutta konseptia. En ollut koskaan aiemmin  käynyt missään Kodin Terran myymälässä, ja ihan Helsingin lähellähän ei sellaista olekaan, ja   suuri  myymälä oli todella mielenkiintoinen. Samana päivänä käyttöönotettiin  uusi konsepti kaikissa Kodin Terran myymälöissä Suomessa.
 Kuvassa S-Ryhmän vähittäiskaupan  Lasse Ketola puhumassa
Mielenkiinnolla kuuntelin  tuosta uudesta konseptista, ja kun ajattelin näitä 2 Israelin vastaavaa ketjua, huokaisin että heillä on Kodin Terrasta paljon oppimista. Täällä Israelissa toimivat amerikkalainen  Ace-ketju, sekä täkäläinen Home Center. Yksikään näiden 2 ketjun myymälöistä ei ole yhtä suuri kuin tuo Tuusulan Kodin Terra. eikä yhtä ihana....

Kodin Terrojen uuteen konseptiin kuuluu mm, seuraavia asioita:
  • Asioinnin helppoutta
  • Asiakkaan tarpeisiin pohjautuvia kokonaisratkaisuja
  • Asiantuntemusta ja luotettavuutta
  • Kodin Terra tarjoaa ratkaisuja kaikenlaiseen kodin remontoimiseen/uusimiseen; sekä ensikertalaisille että konkareille.
  • Myymälä ja myyjät auttavat , inspiroivat ja korostavat itse tekemisen mahdollisuutta. Voi tehdä vaikka pieniä muutoksia kerralla.
  • Kodin Terran työntekijöitä on koulutettu  rautaisiksi ratkaisijoiksi. Myyjät ratkaisevat aktiivisesti asiakkaiden haasteita.
  • Tuotteet on aseteltu  niin että niitä on helppo löytää, ja mallistot, tuoteinfot, laskurit ja käyttöoppaat ovat käden ulottuvilla.
Kodin Terrojen sydän on palvelumyyntialue, jossa matalien kalusteiden yli näkee koko myymälän. Eli konsepti takaa sen että myymälästä löytyvät helposti kaikenlaiset ratkaisut kodin pieniin ja suuriin muutoksiin, ja apua löytyy helposti ammattitaitoisesta henkilökunnasta.   Olispa niin täälläkin , sillä tällainen taitamaton poropeukalo  tuntee itsensä tyhmäksi tuollaisissa myymälöissä, mutta  näin ei ole Kodin Terroissa, sillä  ensikertalaisetkin saavat helposti apua ja toimivia ratkaisuja tuolla kodin pieniinkiin muutoksiin. 
Viimeinen puhuja oli Apulannan Sipe Santapukki, joka tuli kertomaan Apulannan yhteistyöstä Kodin Terrojen kanssa. Seuraaville asuntomessuille  Porissa rakennetaan Terra-talo,  ja  Apulannan pojat  sisustavat talosta 2 huonetta. Suuri yleisö pääsee tutustumaan Sipen ja Toni Virtasen sisustusideoihin paikan päällä.
Puheiden jälkeen oli jonkun verran aikaa tutustua myymälään ennen minibussin matkaa takaisin Helsinkiin.  Tuo myymälä on niin laaja että olisin hyvin voinut viettää siellä kokonaisen päivän, ja hieman harmitti että aikaa oli vain vähän. 
Lemmikin omistajana minua tietysti kiinnosti Kodin Terran eläinmaailma. Tuotteita erilaisille lemmikeille oli kattava valikoima, ja  ostin tuolta Bambille ötökkäpannan, joka oli Terrassa edullisempi kuin täällä eläintarvikekaupassa. Täällä  Israelissa on monen monta pientä  eläintarvikekauppaa,  joitakin ketjuja joilla omia kauppoja, mutta nekin usein aika pieniä,  ja supermarketeissa vain jonkun verran  lemmikkien ruokia.   Mieluummin kävisin ostamassa Bambin ruuat ym. tällaisesta kaupasta. Täällä tilaan Bambin ruuat puhelimella, ja ne tuodaan samalla hinnalla kotiin asti,
Ehdin vielä käydä  ihailemassa Kodin Terran puutarhaosastoa ennen Helsinkiin paluuta.

15 kommenttia:

Tuuli - Lumo Lifestyle kirjoitti...

Oli kiva nähdä useaankin otteeseen

Venla kirjoitti...

Seuraan blogiasi säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta aina tulen kirjoituksistasi hyvälle tuulelle. ja tuntuu kuin olisit vähän niinkuin puolituttu :)

Jael kirjoitti...

Tuuli: Kiitos samoin, ja toivottavasti nähdään vielä tulevaisuudessakin:)

Venla:kiitos Venla ihanainen, ihana kuulla:) Pitääkin tulla vastavierailulle heti kun ehdin.

Satu kirjoitti...

Kivan näköinen tuo Kodin Terran liike. Nyt vain jäädään odottamaan sitä hetkeä, että innostuisin sisustamisesta. ;-D

Olen niin iloinen, että pääsit pitkän tauon jälkeen Suomeen. :-) Oliko Bambi iloinen, kun tulit takaisin kotiin?

SusuPetal kirjoitti...

Tuollaisessa paikassa kuin tuo Kodin Terra voisi kyllä viettää päivän jos toisenkin, inspiroivia juttuja!

Leena kirjoitti...

Tosi kiva, että pääsit käymään Suomessa. Se tekee aina hyvää.

Jotenkin siistin näköinen tuo Terra-kauppa. Täällä on tuollaiset vastaavat aina aika hässäköitä, vaikka kivaa tavaraa toki löytyy niistäkin.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Paljon ehdit lomallasi..:)

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Tuo Kodin Terra onkin näköjään tosi iso liike.
Kaikkea kivaa olet lomalla ehtinyt tekemään.
Mukavaa viikonloppua Jael <3

Eeviregina kirjoitti...

No eipä tainnut sinun Suomen lomallasi täällä helteet haitata... Mutta loma on aina loma!
Minä olen vakioasiakas lähimmässä Kodin Terrassa. Tänä keväänä olen jo hakenut sieltä maaleja ja listoja rakentamiseen, multasäkkejä ja kevätkukkia kotiin. Terra on monipuolinen liike.

Unelma kirjoitti...

Oli mukava lukea matkasi onnistuneen. Ehdit paljon nähdä kahdessa viikossa. Tuolla Kodin Terrassa olisi mukava käydä, ehkä kesäkukkia katselemassa.

Jael kirjoitti...

Satu:Tosi ihana myymälä tuo Kodin Terra, harmi ettei siellä ehtinyt olla enempää...Oli kyllä ihanaa päästä SUomeen pitkästä aikaa, ja toivottavasti seuraavaan reissuun ei mene yhtä pitkä aika. Bambi taisi olla ensin vähän vihainen, meni tuolin taakse piiloon ja murisi kun tulin liian lähelle.Muutaman tunnin kuluttua kaikki oli ok:)

SusuPetal. Tosi inspiroiva myymälä, joskus on pakko päästä tuonne vaikka koko päiväksi;D

Leena:oli kyllä ihanaa päästä Suomeen ,ja kaikin puolin onnistunut reissu:) Terra-kauppa on tosi ihana, olispa täälläkin yhtä hyviä tuon tapaisia kauppoja..

Hannele: tuo on vasta alkua...

Outi:Tuusulan Kodin Terra on tosi suuri myymälä:) Oli kyllä kiva reissu, ja harmi ettei tavattu. Kaunista viikonloppua sinullekin OUti:)

Eeviregina: Ennen Suomeen tuloani täällä oli muutama hellepäivä joten olin ihan tyytyväinen säähän SUomessa. TOsin Helsingissä tuuli liikaa suurimman osan ajasta... Kodin Terra on kyllä tosi hieno ketju, ja nyt uudistuksen jälkeen vieläkin parempi:)

Unelma: Kiitos :) Paljon olikin kaikenlaista 2 viikon aikana, ja Kodin Terra on kyllä tosi monipuolinen myymälä, siellä on melkein kaikkea:)
Tuula's life kirjoitti...

Olet ehtinyt paljon Suomen lomallasi. Instagramia olen seurannut. Jäin harmittelemaan, että emme tavanneet, mutta niin vain kävi. Instagramia olet mukavasti päivittänyt.
HMukavaa viikonloppua Israeliin!

Melissa kirjoitti...

Mielenkiintoinen paikka :)

Marianne kirjoitti...

Hauska, että blogin kautta pääsee kaikenlaisiin tilaisuuksiin. Voisivat ne kyllä vähän jännempiä tilaisuuksia teille järjestää... Eikö edes cocktaileja tai ämpäreitä tarjottu? ;-) Lisäkuvia odotellen - täällä on kyllä ollut vähän epävakaiset säät, nyt taas paistaa aurinko. Kiva tuo kuva etiopialaisista lentoemoista. :-)

Jael kirjoitti...

Tuula>Tosi paljon tulikin tehtyä kaikenlaista Suomen reissun aikana, ja oli kivaa:)Harmi ettemme tavanneet mutta ehkä sitten joku toinen kerta, toivottavasti. Kiitos, ja samoin sinulle oikein hyvää viikonloppua:)

Melissa:tuolla tosiaankin voisi viettää koko päivän:)

Marianne: Kutsut ovat ruokablogini kautta joka oli Cisionin listalla Top3. ruokablogi muutama vuosi sitten . Tämä Kodin Terra tilaisuus, halusin itse tähän, näin sen blogiryhmäni FB sivuilla, ja vaikka oli vähän eri teemaa, niin kiinnosti sen verran että halusin tuonne.Seuraavat tilaisuudet olivatkin sitten jotain muuta;D Toivottavasti saatte kunnon kesän sinne kun viime kesä oli niin huono.