sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Nyt helpotti

Viime postauksessa valittelin miten täällä on  ihan sietämättömät helteet,  ja tämä toukokuu onkin ollut  säitten puolesta aika epänormaali:  en muista koskaan nukkuneeni  tuuletin päällä  vielä toukokuussa.  Oli kyllä tosi lämmintä  ja välillä painostavankin lämmintä,  kunnes viime torstaina alkoi tuntua että alkaa olla normaali toukokuun sää, eli lämmintä mutta hyvin miellyttävää.  Sen kunniaksi päätin pitkästä aikaa tehdä aamulenkin rantakadulla.   Huomasin että rantakadun uudistus on jo päässyt loppusuoralle,  ja tullut uusia tällaisia tasanteita joiden alla on rantaravintola. Näitä on ollut rantakadun pohjoisemmassa osassa, mutta nyt niitä on rakennettu myös eteläiseen osaan.
Tasanteilta näkee hyvin alas rannoille. Aikainen aamu, lämmintä mutta vain vähän ihmisiä.
On kyllä niin helpottavaa kun sää on muuttunt normaaliksi.  Jo pelkäsin että elokuun säät tulivat liian aikaisin...
Tuo hiekka houkuttelee kyllä kävelemään siellä...
Vaikka yöllä on lämmintä niin en ole pariin yöhän tarvinnut tuuletinta:) 
Rantakuntosali.  Taas huomasin, kuten viimekin kerralla,  että aamulla aikaisin näitä rantakuntosaleja käyttävät pienet ryhmät, joilla näkyy olevan ohjaaja mukana,  ja omia välineitä,  kuten TRX-nauhoja.
5 erittäin kuivan,  ja viimeisimmän todella kuivan talven jälkeen  kaunis Renana Raz taas kertoo Israelin vesihallinnon mainoksessa  että vettä pitää säästää:  kansalaisia kehoitetaan  lyhentämään suihkuaikoja,   käyttämään vähemmän vettä puutarhan kastelussa ym. Viimeksi hän kävi kertomassa samaa sanomaa 10 vuotta sitten.  Suurin osa makeasta vedestä täälläpäin on merivedestä tislattua, mutta 20 prosenttia ei vielä saa tislattua merivettä , eikä  jo hälyttävän matalaksi laskeneesta Kinneret-järvestä enään voi pumpata vettä. Olen jo vuosia säästellyt  vettä sen verran kuin pystyn, ja teen niin jatkossakin.

15 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, kävisit uimassa kun noin ihana ranta<3

Minun pitää nyt odottaa vesien lämpenemistä, sillä vilustumimen on kieltolistalla. Viime suvenahan aloitin kun vesi oli +12 asteista...Se ei ollut kylläkään miellyttävää.

Onnneksi saamme kastella puutarhoja. Maa on niin kuivaa, että sihen auttaisi vain kahden vuorokauden yhtämittainen sade.

<3

anumorchy kirjoitti...

Joo tosi kiva ilma nyt, ihan raikas tuulikin talla hetkella.
Jo ajattelin etta pitaako ottaa pankista lainaa sahkolaskua varten kun ilmastointi oli paalla lahes koko ajan. Se ei todellakaan ole normaalia toukokuuta. No onhan Suomessakin ollut ilmoissa pitelemista.

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Täälläkin säät ovat olleet erityisen lämpimät vuodenaikaan nähden. Siellä se lämpö on vaan ihan toisilla lukemilla kuin täällä.
Vilpoisaa viikkoa sinulle Jael <3

Rita A kirjoitti...

Ai teilläkin ollut poikkeuksellisen lämmintä toukokuussa!
Täällä Etelä-Suomessa on niin kuivaa että rutisee, ja lisää lämpöä luvassa.
Oi miten kutsuva hiekkaranta siellä teillä :)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Mukavaa, että viileni. Ja mukavaa, että meillä ei viilennyt. Esikoinen saapui kotiin ja nukkuu yöt kuin tukki. Hänen pieni opiskelija-asuntonsa oli todella kuuma ja oli nukkunut monta yötä huonosti. Meidän talvisin kylmä kotimme on näin helteillä sellainen suloisen viileä ja nyt hän ottaa sitten univelkaansa takaisin:).

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kyllä täälläkin kannattaa jo alkaa vettä säästämään, niin on kuivaa. TAinnut tämä toukokuu olla erikoisen lämmin joka puolella maailmaa..:)

SusuPetal kirjoitti...

Mukavaa, että keli on muuttunut siedettävämmäksi.

Tuo vesi näyttää kyllä niin houkuttelevalta! Tekee mieli uimaan.

Satu kirjoitti...

Ai että miten ihana paikka kävellä tuo ranta! Ja tuo ulkoilmakuntosali. <3 Minä olisin tuolla varmaan joka päivä, paitsi että jos olisi liikaa muita ihmisiä, niin saattaisi alkaa ahdistaa. ;-D

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Kylläpä meri on kuvissasi niin kaunis. ♥

Ihana kuulla, että siellä helpottaa!

Jael kirjoitti...

Leena>Ensimmäisellä kerralla täällä asuessa asuin ihan vieressä, ja silloin kävin työpäivän jälkeen,kun olin hakenut pojan tarhasta, niin rannalle ,ja uimaankin. Nyt mieluummin ihan vain katselen, ja haaveilen uimisesta järven rannalla.. Toivottavasti vedet teillä lämpenevät niin että pääset uimaan. Jännää että vaikka on ollut niin lämmintä niin vesi ei sitä ole. Toivottavasti saatte sadettakin; tänne tulee vasta joskus myöhään syksyllä seuraavan kerran..

Anu:onneksi loppui se kamalan kuuma sää, sitä kuitenkin riittää sitten loppukesällä, ja vielä pahempana kun on kosteaakin. Minun ilmastointihan ei toimi joten ihan tuulettimilla olen pärjännyt.

Outi:teillä on kyllä ollut erikoisen lämmin toukokuu, ja toivon että lämpöä riittää myös sitten kun ihmiset menevät lomille.Kiitos samoin sinulle Outi:)

Rita:juu oikein megahelteet oli täällä,huh! Toivottavasti saatte sadetta ettei kaikki kuivu ennen varsinaista kesää. Ja tuo ranta onkin ihana, sitä on monta kilometriä ja monta erilaista rantaa sen varrella.

Paluumuuttajatar: Teille lämpö tekee nyt hyvää, täällä taas oli liian kuumaa, minkä huomasin nyt myös vihannesten hintojen noususta... Mahtavaa että teillä on siellä vilpoista yöllä lämmöstä huolimatta:) Mukavaa viikkoa KOtkaan:)

Hannele Ruusukummusta: Saisi kyllä tulla teille sadetta ennenkuin kasvillisuus kuivuu liikaa. Säät ovat kyllä olleet vähän erilaiset siellä sun täällä tässä kuussa.

SusuPetal:Helteitähän edelleenkin , mutta ei niin kamalia kuin viime viikolla, onneksi. Kotona kyllä tarvitsen edelleenkin tuuletinta. Tuo ranta-alue,josta kuvissa näkyy vain pieni osa , on kyllä tosi houkutteleva:)

Satu: Tuo ranta-alue on kyllä ihana;ihan nuorena asuin ihan vieressä:) Rantakuntosalit ovat aika kivoja, niitä on laitettu tuonne muutamia matkan varrella, mutta ainakin kun olin niin ei ollut tilaa muille;D Minä tykkäänkin tuosta ranta-alueesta kun se on tuolla tavoin aika tyhjä..

Jael kirjoitti...

Katja: kiitos, Tel Avivin pitkä ranta-alue on kyllä yksi upeimmista minkä olen nähnyt:) Ja ihanaa kun ei ole nyt niin kuumaa kuin viime viikolla, 40 astetta oli vähän liikaa....

Marianna kirjoitti...

Epätavallinen helle on täällä Norjassakin nyt vieraana ja sen seurauksena jo maastopaloja monessakin paikassa. Kaikki grillaaminen ja muu tuleen liittyvä on nyt kiellettyä (myös grillipaikoilla), kunnes saadaan sadetta.

Oli erikoista lentää kotiin Rodokselta, sillä täällä odotti sama lämpötila kuin mistä lähdimme. Yöt ovat hankalia, sillä meillähän ei ilmastointia ole!

Illaksi on luvattu sadekuuro, joka toivottavasti saadaan. Eilen sitä jo odoteltiin, mutte eipä se tullutkaan.

Kauniit rannat siellä teillä <3

Voi hyvin <3

Jael kirjoitti...

Marianna:Säät ovat kyllä olleet aika nurinkurin vähän siellä sun täällä, ja oli varmaankin outoa tulla kotiin kun oli samanlainen sää kuin etelässä;D Toivottavasti saitte sitä sadetta, metsäpalot ovat kamalia, täällä joka vuosi sellaisia kun on niin kuivaa.
Rannat ovatkin kauniita tuossa lempparikaupungissani:) Mukavaa viikkoa sinulle.

Marianne kirjoitti...

Oho, täälläkin ollut helteistä, mutta ei onneksi tukalaa. Siellä ei ilmeisesti ne levottomuudet näkyneet, sen verran kaukana Jerusalemista.

MatkaMartta kirjoitti...

Houkutteleva ranta! Ihana kuulla, että sää on muuttunut normaalin toukokuiseksi takaisin, ettei tarvi elokuun helteistä koko kesää kärsiä.