keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Hiljainen päivä

Eilen illalla alkoi vuoden pyhin päivä, eli Jom Kippur, eli sovituspäivä,  ja siitä lähtien oli 25 tuntia ihanan hiljaista: ei minkäänlaista liikennettä kaduilla, taivaalla eikä meressä.   Aamulla  noin 8 aikaan tein pitkän lenkin Bambin kanssa,  ja kadut olivat aivan tyhjiä, muutamia ihmisiä lukuunottamatta.
Oli hellettä mutta samalla miellyttävä tuuli,  joten oli mukava kävellä. Vielä oli niin aikaista ettei näkynyt pyöräileviä lapsia.
Sitten näin muutaman, mutta  nyt illalla  tuttu samalta kadulta kertoi että suhteessa viime vuoteen pyöräilijöitä oli paljon vähemmän.  Puistostakaan ei kuulunut liikaa ääniä:) Ihan tämän hiljaisuuden vuoksi tällaisia päiviä saisi olla useammin;  kiva kun pystyi kävelemään kaikkialla kun ei ollut autoja liikenteessä.
Kävin tarkistamassa melkein valmiina olevan uuden toimistotalon,  jonka alakerroksiin pitäisi tulla kauppoja.  Viereisessä pari vuotta sitten rakennetussa  toimistotalossa on iso kauppatila vuokrattavana , ollut jo pitkään, joten toivottavasti tähän pieneen kauppakeskukseen löytyy tulijoita.  Asun teollisuusalueen reunalla  (ei mitään raskasta teollisuutta enään siellä) ja ison kadun lähellä on monta isoa rakennusprojektia, esim.  suuri kauppakeskusprojekti. Kaikki nuo projektit sen vuoksi että lähivuosina siellä pitäisi  kulkea  (ensimmäisten kuvien leveällä kadulla) pikaraitiotie. Ehkä onnistun näkemään   sen pikaraitiovaunun joku päivä (täällä kun projekteilla  on tapana myöhästyä ...)
Myös businesskeskuksessa oli täysin tyhjää,  ja kaikki ravintolatkin ovat kiinni Jom Kippurina.
Lumpeet kukkivat kauniisti atrium-pihan ekologisessa lammikossa, jossa uiskenteli myös koikarppeja.
Muutama päivä sitten minusta tuli taas  väliaikainen eläinemo kun nämä 2 pikku kissanpenturääpälettä löytyivät puistosta.  Joku oli selvästi siirtänyt ne puistoon,  sillä puistossa ei ole viime kuukausina näkynyt raskaana olevaa tai juuri synnyttänyttä kissaemoa.  Pennut olivat vain noin 2 viikon ikäisiä,  ja aamulla kun menin katsomaan,  en enään nähnyt pentuja. Selvisi että asuintalossani asuva nuori pariskunta oli ottanut pennut luokseen. He olivat myös  ostaneet kissojen äidinmaitokorviketta.  Heillä ei ollut minkäänlaista  kokemusta  näin pienten  pentujen hoidosta ( ei minullakaan pahemmin, mutta ehkä vähän enemmän) ,  joten otin pennut luokseni.  Syötin niille äidinmaitokorviketta pipetillä, ja kun ne olivat hereillä kuului aikamoinen piipitys; pentuparat  kaipasivat emoaan.  Seuraavana päivänä  tuntemani "kissaemo",  joka on vuosia pelastanut täällä kissanpentuja,  tuli hakemaan pennut,  joten nämä ehkä selviävät. 
Edellisessä postauksessa kerroin tänne ilmestyneestä nuoresta koirasta,  jonka toimitin kaupungin eläinlääkäriklinikalle.    Koira oli sitä ennen ollut 2 päivää naapuritalossa erään tutun lapsiperheen luona, joka ei voinut pitää koiraa.  Sen jälkeen kun koiruli oli toimitettu eläinlääkäriasemalle,  he muuttivatkin mielensä, ja kävivät hakemassa koiran.  Nyt se on rokotettu, sillä on siru, nimi (Tiger ) ja rakastava perhe:)

13 kommenttia:

Nurkkalintu kirjoitti...

Tällaisia hiljaisia päiviä saisi olla muuallakin maailmassa.
Puhutteleva päivä, tämä Jom Kippur. Arvostan.


Voi noita kisurääpäleitä.
Vaan mikä ilouutinen, että se perhe päättikin ottaa koirulin! Kaikkea hyvää Tigerille ja perheelle! <3

Melissa kirjoitti...

Varmasti mieletön fiilis kun iso kaupunki hiljenee kokonaan.

Leena kirjoitti...

Jokaiselle tekee varmasti hyvää ainakin yksi hiljainen päivä vuodessa. Minä kyllä arvostaisin vähän useampaakin, jos mahdollista.

Olipa ihana uutinen, että koirulainen sai hyvän kodin ja samaa toivon noille hellyttävän suloisille kissimirreillekin.

Ja sinulle mukavaa loppuviikkoa!

SusuPetal kirjoitti...

Ihanaa, että koira löysi perheen!

Voi noita kisuja! Miten Bambi suhtautuu muuten kissoihin?

Ihania tuollaiset hiljaiset aamut, pidän sellaisista.

Marianna kirjoitti...

Voi pikku kisuja <3 Onneksi saavat nyt hellyyttä ja hoivaa.

Ihanaa myös, että koira sai itselleen kodin ja perheen - näitä kodittomia on yhä vain liikaa.

Jännä, hiljainen tunnelma kuvissasi välittyy hienosti. Varmasti outoa kulkea ihan hiljaisessa kaupungissa.

Satu kirjoitti...

Ihanaa, että koiran tarina sai onnellisen lopun!

Nyt minäkin tiedän (niiden Bolivian kansalaislakkojen jälkeen), miltä tuntuu, kun kadut tyhjenevät kokonaan. :-) Se tuntuu kyllä aika jännältä.

PiipeA kirjoitti...

Uskomatonta, miten kadut ovat hiljaisia suurena juhlapäivänä.

Voi pieniä kisuraasuja. <3

Jael kirjoitti...

Nurkkalintu: Aina yhtä ihmeellistä tämä Jom Kippur, ja tämä hiljaisuus.Sovittelupäivä onkin puhutteleva.

Toivottavasti kisut selviävät , ovat niin pieniä. Mutta ihanaa että koirulin tarina sai onnellisen päätöksen:)

Melissa: on se, ja ihanaa kun voi kävellä tuollaisilla leveillä kaduilla ilman että pelkää auton tulevan:)

Leena: Tällaisia päiviä saisi todellakin olla enemmän. Kun tämä on aika tiuhaan asuttu maa (kuten Hollantikin...) niin tuota hiljaisuutta arvostaa todella paljon, odottelen tuota päivää joka vuosi. Oli kyllä tosi huojentavaa kuulla että perhe sittenkin päätti pitää koirulin, ja he tosiaankin rakastavat koiriaan. Kisuille soisin saman kohtalon. Oikein hyvää loppuviikkoa sinullekin Leena.

SusuPetal: Oli todellakin huojentavaa kuulla että koiralle löytyi perhe, ja onneksi sen ei tarvinnut olla eläinlääkäriklinikalla kuin vuorokauden. Kisut olivat niin pikkuisia, ihan vauveleita vielä, ei edes hampaita vielä ollut. Bambi on tottunut kissoihin , ja jätti nämä pennut täysin rauhaan:) Hiljaiset aamut ovat ihania, ja tätä pyhän hiljaisuutta kesti koko 25 tuntia:)

Marianna: Onneksi löysimme pennut puistossa, miten niiden olisi muuten käynyt kun ovat vielä noin pieniä. Nyt niillä on mahdollisuus selvitä:) Koirulin puolesta olin todella iloinen,näin sen eilen, ja häntä heilui Tigerilla niin iloisesti:) Joka vuosi oikein odottelen tuota pyhää ja tuota hiljaisuuden tunnelmaa.

Satu: Eikös olekin:) TUo Tiger on niin suloinen koira, näyttää kuvissa suuremmalta mutta on pieni koira. Se sai todella hyvän perheen itselleen:) Katujen tyhjentyminen on kyllä mahtavaa ,sääli että sitä tapahtuu täällä vain kerran vuodessa... Mutta kun sitä odottaa niin siitä sitten nauttii enemmän.

Piipe:Kuvat otin kun oli vielä aikaista,myöhemmin ilmestyi pyöräileviä lapsia mutta ei ihan kauhea määrä tällä kertaa. Kissat olivat kyllä aika ressukoita mutta saavat nyt hyvää hoitoa:)

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Onpa tosiaan hiljaisen näköistä kaupungilla. Ihan herkistyin kun luin miten hyvin koiralle kävi. Ihanaa, että perhe päättikin ottaa koiran omakseen. Olet sinä oikea hengenpelastaja <3

Ulrika kirjoitti...

Ihanat kissanpennut ! Tukholman kadut oli hiljasia kun Ruotsi pelas VM - jalkapallomatsin kesällä :))

Lady of The Mess kirjoitti...

Voi noita kissanpentuja <3 Pelottaa ajatella, miten paljon meillä Suomessakin on taas hylättyjä kesäkissoja kesän jälkeen. Onneksi on sellaisia ihmisiä kuin sinä ja naapurisi, jotka pelastavat pikkuiset koteihinsa <3

Leena Lumi kirjoitti...

Ihastuttava lummelampi!

Toivottavasti perhe tarjoaa koiralle aidosti hyvän kodin. Ihmetyyppejä kun tolleen vaihtavat mieltä perheenjäsenestään.

Kissanpennut ovat hyvin riippuvaisia emostaan ja pidempään kuin koirat. Onneksi sinä olet 'varaemo'<3

Jael kirjoitti...

Outi:;oli tosiaankin hiljaista silloin. Aivan ihanaa että koiruli saikin hyvän kodin.,Nyt näen Tigeria lähes päivittäin, ennenkuin perhe muuttaa uutten kotiin ,jossa koirille oma piha:)

Ulrika:on ne ihanat, ja vieläkin elossa, onneksi. Täällä on ihan kaikki pysähtynyt tuona päivänä.

Lady of the Mess: On kyllä ikävää miten kissojakin hylätään Suomessakin kesäloman jälkeen. Näillä oli tuuri kun löysimme ne:) Kiitos, ei niitä puistoonkaan voinut jättää.

Leena: Lummelampeet ovat niin kauniita. Tiger sai kyllä hyvän kodin tuon perheen luona. Ei TIger ollut heidän koiransa, he vain ottivat sen pariksi päiväksi ettei sen tarvinnut olla puistossa yksin, mutta sitten ihastuivatkin koiraan. Sen jälkeen kun koira oli viety klinikalle, niin perheen tyttäret painostivat vanhempiaan , ja nyt Tigerilla on hyvä koti:) Nuo kissanpennut olivat niin hellyttäviä. Sain juuri tänään tietoa että ovat kunnossa:)