lauantai 1. syyskuuta 2018

Rantaa ja viiniä

Alkuviikosta eksä soitti ja kysyi haluanko lähteä pienelle retkelle etelään päin. Tottakai halusin , en ollut pitkään ollut minkäänlaisella retkellä.  Lähdimme hyvin aikaisin liikkeelle,  ja ensimmäinen etappimme oli  Nitzanim  Beach, joka sijaitsee kahden kaupungin, Ashdodin ja Ashkelonin välissä.  Nitzanim on yksi  maan upeimmista ranta-alueista,  ja tämä oli ensimmäinen  kertani tuolla.
Todella upea ranta-alue, ja lähes täysin tyhjä koska olimme niin aikaisin liikkeellä.  Emme menneet uimaan  vaan käveskelimme hieman rannalla.  Uimapukuni ei muutenkaan mahdu enään päälle...
Nurmikkoalueella oli baarialue sekä varjoisia istumapaikkoja.   
Oli alue missä oli tuoleja ja varjoja.
Taisi olla sopivat laineet lainelautatailijoille.
Pohjoisella puolella oli  camping-alue  ja ihmisiä telttoineen  rannalla. Jotkut muuttavat koko kesäksi rannoille asumaan (ei valvotuilla rannoilla)... Taustalla näkyy Ashdodin rakennuksia.
Ennen lähtöämme  joimme kahvit  baarialueella.
Ajoimme rannan jälkeen vielä lähialueilla katsomassa uusia asuinalueita,  ja sattuman kautta päädyimme  Barkanin viinitarhalle kun ajoimme takaisin Tel Avivin suuntaan.  Minähän innostuin kun näin että siellä oltiin poimimassa viinirypäleitä.
En malttanut olla maistamatta...rypäleet olivat hyvin pieniä ja todella makeita.
Yleensä rypäleiden poimimiseen käytetään tietyn tyyppistä traktoria joka kulkee viinipensaiden välissä, mutta  Barkanin vierailukeskuksen vieressä niitä poimittiin käsin. 
Menimme sisälle suureen vierailukeskukseen.
Meillä oli tuuria sillä paikalla oli erittäin miellyttävä sommelier,  joka kertoi meille Barkanin viinitarhasta, ja vastasi  kaikkiin kysymyksiin;D  Selvisi että Barkanin viinitarha  on tänään  Israelin suurin viinitarha, joka tuottaa 15 miljoonaa pulloa viiniä vuosittain,  aika hurja määrä. Iso osa tuotannosta  menee ulkomaille; lähinnä Yhdysvaltoihin.
Koska meillä oli nälkä emmekä olleet syöneet aamiaista,  jäimme vierailukeskukseen   viini&juustoaamiaiselle.  Viiniä vain ihan vähän, olihan sentään aikainen aamu;D Tuonne vierailukeskukseen olisi kiva päästä toistekin.

17 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Ihana nimi tällä postauksella!

Ja ihania rantoja, hiekkaa, laineita! Nuo rypäleet näyttävät niin herkullisilta.

SaaraBee kirjoitti...

Nyt tekee mieli uimaan! Lasi viiniä maistuisi myös.

Melissa kirjoitti...

Siellä siis voi asua ihan rannallakin? Se olis aika mahtavaa. Tuo ranta on yksi sellainen minkä haluaisin kokea, todella suloinen paikka <3 Ja viinit...Tämä prinsessa eläisi kyllä todellista prinsessan elämää siellä :D

Petra kirjoitti...

Onpa kaunista! Olen ollut kesän puolitehoilla netissä ja osa postauksista on jäänyt lukematta, nyt alankin selailemaan niitä, arki alkakoon. Kivalle retkelle olet päässyt, tekisi mieli koluta aina enemmin lähialueita mutta autottomana ja arjen pyörteissä se ei aina ole ihan yksinkertaista.

Leena kirjoitti...

Voi kuinka tykkäänkään hiljaisista hiekkarannoista. Tunnelma on aikaisin aamulla ihan erilainen kuin keskipäivän paahteisessa hälinässä. Kauniita kuvia.

Rypäleet näyttävät herkullisilta ja hauskaa, että pääsitte tutustumaan viinin valmistukseen tarkemminkin. Mekin olemme taas tänä kesänä piipahtaneet joillakin näillä Keski-Euroopan viinitiloilla.

Kiva postaus taas Jael!

Jael kirjoitti...

SusuPetal:Kiitos ihana, oikeastaan se oli mielestäni vähän hölmö, olen aika huono keksimään hyviä otsikoita😏Tuo ranta oli kyllä niin upea, ja aikaisin aamulla ihanan rauhallinen🏝

Jael kirjoitti...

SaaraBee:Vähän harmittikin ettei ollut se liian pieni uikkis mukana😏Mutta viini oli hyvää🍷

Jael kirjoitti...

Melissa:vaan jos on kyseessä valvomaton ranta, ja tuo osa missä teltat oli camping-alueen edessä, jossa ei valvontaa, ja luulen että saavat olla tuolla jos pitävät paikat siistinä eivätkä aiheuta häiriötä. Tuo ranta oli tosiaankin ihanan rauhallinen ja kaunis aikaisin aamulla, toivottavasti pääset kokemaan sen joskus❤❤🏝🍷

Jael kirjoitti...

Petra:Mukavaa arkeen paluuta ❤Tosi kiva aamuretki olikin, ja kauniita paikkoja. Vähän sama juttu, ilman autoa vaikeampi mennä tutkimaan alueita hieman kauempana, mutta kiva kun joskus pääsen eksän kyydissä tuollaisiin paikkoihin 🏝🍷

Jael kirjoitti...

Leena:Kiitos❤Minä en ole sellainen joka viihtyy rannalla loikoilemassa, mutta aikaisin aamulla oli ihanaa tutustua kauniiseen ranta-alueeseen 🏝 Nuo viineihin tarkoitetut pienet rypäleet olivat ihanan makeita ja aromaattisia:olisi pitänyt kysyä mitä viiniä niistä tehdään 🍷🍷Viinitarhat ovar todella kiehtovia paikkoja🍇🍇Oikein hyvää syyskuun alkua sinulle Leena🌹🍁🍂

MaaMaa kirjoitti...

Heippa pitkästä aikaa !! Oon blogikierroksella ja luin mooooonta postausta täälläkin :)
Haliterkkuja ja rapsutuksia Bambille!

Satu kirjoitti...

Voi vitsit, miten mielenkiintoinen retki! Ranta näyttää hienolta ja ihanan isolta. Ostitteko viiniä mukaan?

Susanne kirjoitti...

Retki ja kuvat retkeltänne näyttää ja kuulostaa ihanalle.

Allu kirjoitti...

Hienoja paikkoja!

kaari3 kirjoitti...

Viinitarhakierrokset ovat aina hauskoja retkiä. Ja niistä oppiikin, kun hyvä opas paikalla. Matkamuistot mukaan ja viini maistuu aivan toiselta kuin enne. Kuva neljä: Paikallista Suomi-rantaa, oletan :)

Marianna kirjoitti...

No nyt oli taas niin kiva postaus, sillä elämässä ei kyllä juuri muuta tarvitsisikaan, kuin rannan ja viiniä <3 ... no ehkä vähän naposteltavaa.

Hienoja paikkoja!

Hannele på Hisingen kirjoitti...

paljon sinistä taivasta, käynyt viiniterhassa Englannissa!