lauantai 15. syyskuuta 2018

Koira ressukka

Keskiviikko-iltana näin pienen suklaanruskean koiran kiertelevän kodin viereisessä puistossa.  Olin Bambin kanssa  iltakävelyllä, ja huomasin että koiralla ei ollut pantaa,  mutta koska se leikki lasten kanssa,  oletin että se kuuluu jollekin.  Seuraavana aamuna näin sen kiertelevän yksin puistossa. Se ei kuitenkaan tullut lähelle kun kutsuin sitä,  mutta soitin  kaupungin järjestyspalveluun, ja lupasivat lähettää jonkun hakemaan koiran.
Puisto on ihan kotini edessä, ja näin ikkunasta koiran nyt iltapäivällä : se juoksi naapuritalon tutun lapsiperheen isän ja heidän koiransa vieressä, mutta ilman pantaa.  Olin luullut että koira oli haettu pois jo torstaina kun en ollut nähnyt sitä,  mutta selvisi että perhe oli ottanut koiran luokseen 2 päiväksi.  He olivat kylvettäneet sen , ja koira olisi asettunut heille mielellään taloksi,  mutta perheen isä sanoi että he eivät voi pitää koiraa,  sillä se ei ole sisäsiisti ja on myös leikkaamaton,  ja heillä on nuori narttukoira... Koira jäi naapuritalon oven eteen ja  vikisi siellä ,  ja juoksi muutaman kerran talon ympäri,  mutta en saanut sitä kiinni.  Soitin uudestaan  kaupungin järjestysnumeroon,  ja sieltä tulikin aika pian   kaupungin järjestysvalvojapari.  Koira meni uudestaan naapuritalon ulko-oven eteen vikisemään,  ja paikalle tulleen   nuorisojoukon avulla saimme  pidettyä sen paikoillaan.  Otin hauvelin syliin, ja järjestysvalvojat soittivat kaupungin eläinlääkäripalveluun,  ja jäimme odottelemaan sieltä tulevaa autoa.
Koira yritti välillä rimpuilla sylistä pois,  mutta se  näytti tajuavan ettei sille tehdä mitään pahaa. Nuorisojoukossa oli tyttö (kuvassa) joka  otti välillä koiran syliin.  Odottelimme eläinlääkäriklinikan autoa lähes tunnin  ja koira alkoi jo olla aika kärsimätön, mutta en voinut päästää sitä sylistä koska  se olisi muuten juoksut pois.  Koiraressu on vielä pentuiässä, sillä ei ollut minkäänlaista pantaa tai muita tuntomerkkejä.  Kun eläinlääkäriklinikan auto tuli,  selvisi ettei koirassa ole myöskään sirua,  joten ei voi tietää mistä se on tänne tullut.  Koira  oli hyväkuntoinen, mutta koska sillä ei ollut sirua niin se ei varmaankaan ole edes rokotettu,  ja nyt se saa kaupungin eläinlääkäriklinikalla hyvää hoitoa:  tarvittavat  rokotukset, sirun ja  sterilisaation.  Nyt pitää toivoa että hauvelille löytyy koti.  Kyllä on julmia ihmisiä jotka ovat tämän ressukan hyljänneet.
Tätä vintagekauppaa ei voi olla huomaamatta!
Viikko oli rikkinäinen uuden vuoden vuoksi,  ja myös ensi viikko on rikkinäinen,  sillä tiistai-iltana hiljennytään viettämään vuoden pyhintä päivää,  Jom Kippuria.

13 kommenttia:

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Suloinen hauveli. Onneksi hänet saatiin nyt hoitoon ja toivottavasti hänelle löytyy pian uusi koti <3
Ihanaa viikonloppua sinulle Jael <3

Taru kirjoitti...

Yksinäiset ja kodittomat eläimet särkevät mun sydämen. Ihmisen välinpitämättömyys ja itsekeskeisyys eläinasioissa jaksaa mut yllättää kerta kerran jälkeen.
Kiitos kun välität <3

Jael kirjoitti...

Outi:Tosi suloinen, ja toivottavasti tästä lähtien sillä kaikki hyvin, vaikeaa käsittää miten se joutui tänne, ja hieman pelkäsi ihmisiä. Kiitos , samoin sinulle Outi ihanainen oikein hyvää viikonloppua:)

Taru:ihan sama juttu täällä; tämänkin koiran kanssa tuli ihan kamala ahdistus kun se perhe sanoi etteivät voi pitää enempää kuin ne 2 päivää ,ja koiruli parka itki talon ulko.oven edessä,. Mutta onneksi se nyt ehkä saa hyvän kodin. Ei voi tajuta miten jotkut ottavat koiran ja sitten hylkäävät. Tällä ei ikävä kyllä ollut sirua niin ei voinut nähdä mistä oli lähtenyt.

Satu kirjoitti...

Voi koira-raasua. :-( Toivottavasti sille löytyy hyvä koti! Onneksi on sentään teidänlaisia ihania ihmisiä, jotka auttavat. <3

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Onneksi on ihmisiä, jotka välittävät♥

PiipeA kirjoitti...

Voi pientä koiraressukkaa! Toivotaan, että sille löytyy rakastava koti.
Onnellista sunnuntaita! Täällä aurinko paistaa, mutta lämmintä on vain muutama aste. Syksy etenee.

SusuPetal kirjoitti...

Onneksi koira pääsi suojaan, hyvin tehty teiltä <3

Melissa kirjoitti...

Voi mikä ihana suloisuus. Mahtaiskohan sitä saada meille?

Jael kirjoitti...

Satu>Tosiaankin pieni ressukka, mutta nyt pitäisi asiat olla paremmin. Perhe joka piti koiraa 2 päivää, alkoivat yhtäkkiä miettiä mitä jos ottaisivatkin sen , mutta se ei nyt ole varmaa.Mutta se on suloinen ja pienikokoinen ,joten varmaan helposti löytyy sille koti. Kiitos Satu, eihän noista voi olla välittämättä.

Hannele: Eihän tuosta voinut olla huolehtimatta kun ilmaa pantaa ja isäntää&emäntää kuljeskeli puistossa. Tulee ihan surku kun näkee tuollaista, onneksi ei usein kuitenkaan. Kissoista sen sijaan, äsken löytyi puistosta 2 ihan pikkuista pentua eikä emoa missään...

Piipe>Aikamoinen ressukka, ja varmaan saanut kokea ikäviä juttuja koska hieman pelkäsi ihmisiä, mutta toivottavasti nyt kaikki hyvin sillä:) Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle:) Täällä edelleenkin kovin helteistä mutta yölämpötila on tippunut ehkä asteen , ja toivottavasti tippuu lisää pian.

SusuPetal:Onneksi oli ne nuoret siinä niin saimme koiran rauhoitettua ja sain sen otettua syliin. Nyt vaan pitää toivoa että löytyy hyvä koti koirulille:)

Melissa:aika ihana koiruli onkin:) Voi harmi kun on tämä välimatka; teiltä se olisi saanut sydämellisen kodin:)

Ulrika kirjoitti...

Kyllä tosiaan ihmiset välittää ja jos vain voi auttaa niin autetaan jos jollaki hätä, eläimillä tai ihmisillä . Mitä tuola vintage kaupassa myydään ?

BLOGitse kirjoitti...

Hienoa että pelastui hyviin käsiin!

Nurkkalintu kirjoitti...

Voi ressukkaa, mutta hyvä, että se pääsi eläinlääkäriklinikalle.
Uskon, että se saa kodin, ehkä piankin. Toivon parasta!

Rita A kirjoitti...

Koirulin onneksi eläimiä rakastava Jael-täti oli paikalla 💕
Mukavaa uutta viikkoa.