sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Flunssainen viikko

Kaunis kiinanruusu kodin lähellä olevassa pensaassa
Viime sunnuntain ja  maanantain välisenä yönä heräsin siihen että kurkkua särki ja oli vaikeaa niellä. Seuraavana aamuna oli jo kuumeinen olo,  ja pari seuraavaa päivää olivat tosi kamalia: kuumetta ja lihassärkyä joka paikassa.   Nyt kun on kulunut viikko olo on parempi mutta räkää on vielä sekä keuhkoissa että nenäonteloissa, mutta muuten olo ok.
Torstaina tuntui jo paremmalta , ja tapasin kolumbialaisen ystävättereni.  Kävelimme Tel Avivin sydämessä ja ihailimme taas vanhoja rakennuksia.  Tähän taloon olen aina halunnut tutustua, ja kun ovikin oli  raollaan päätimme katsoa mitä sisältä löytyy.
Rakennus on varmaan restauroitu joitakin vuosia sitten, ja siellä oli kauniita, erilaisia lattiatiilejä.
Rakennuksen terassialue toisessa kerroksessa.  Emme kuitenkaan olleet toivottuja  vieraita,    sillä eräs nainen tuli hieman närkästyneenä sanomaan että rakennuksessa opiskellaan,  ja me hieman häiritsemme... Rakennus on  Alman,  heprean kielen kulttuurikeskuksen käytössä.   Poistuimme kiltisti, mutta ainakin vihdoin näimme ja opimme mitä siellä sisällä tapahtuu..
Aina yhtä komeat näkymät suurlähetystöstä, ja Välimerikin näkyy sieltä
Perjantai-aamuna suomalaisen kirjaston väki oli kutsuttu  Suomen suurlähetystöön, tutustumaan uusiin toimitiloihin. Minähän kävin tutustumassa tuolla jo kesäkuussa,  ja kerroin siitä täällä.  
Meille näytettiin kuva kuvalta miten suurlähetystön uudet tilat syntyivät.  Alussa tilat olivat täysin alastomat,  oli vain seinät. Kuvassa Suomen suurlähettiläs  Israelissa Anu Saarela, joka palaa Suomeen uuteen tehtäväänsä tulevan vuoden alussa.
Tässä suurlähettiläs Saarela yhdessä kirjastohoitaja Anun kanssa (Juudean Jupinoita -blogista) Olipa mukava tapahtuma:)

10 kommenttia:

 1. Kauniiseen rappuun pääsittekin kurkistamaan. Minäkin tiedän päivittäisten reittieni varrella monta taloa, joihin olisi kiinnostavaa kurkistaa sisälle. Täällä olikin nyt syksyllä yhtenä viikonloppuna mahdollisuus pistäytyä sisälle aika moniin julkisiin rakennuksiin, jotka eivät normaalisti ole avoinna suurelle yleisölle. Kuninkaanpalatsikin avasi ovensa ihmettelijöille. Olisihan se kieltämättä kiinnostanut, mutta jonot olivat niin jäätävät, että jäi katsastamatta.
  Leppoisaa sunnuntai-iltaa sinne.

  VastaaPoista
 2. Leena: Kauniisti olikin restauroitu tuo rakennus , sisältä ja ulkoa, ja se korostuu kun takana on pilvenpiirtäjä. Täälläkin oli kuun alussa "Houses within" vuotuinen tapahtuma jolloin pääsee kurkistamaan taloihin ja asuntoihin joihin ei muuten pääse, mutta haluamaani kohteeseen menin vahingossa vääränä päivänä;D Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Leena.

  VastaaPoista
 3. Bloggarin täytyy välillä uskaltautua heittäytyä paparazziksi.
  Sait hyviä kuvia ennen kuin teidät heitettiin ulos :D

  Kauniit seinät suurlähettilään takana ja myös pidän hurjasti tuosta kaupunkinäkymästä.

  Hyvää vointia ja antoisaa uutta viikkoa !

  VastaaPoista
 4. Voi surkeus. Toivottavasti räkätautisi alkaa jo helpottaa! Aivan ihana rakennus. Harmi kun tutkimusretkenne keskeytettiin, mutta kiva kun ehditte näkemään tuonkin verran. :-)

  VastaaPoista
 5. Komppaan Ritaa, bloggarina löytää itsensä aina välillä paikoista, joihin ei kuulu!

  Toivottavasti paranemisesi jatkuu hyvin, eikä tule jälkitauteja!

  VastaaPoista
 6. Mielettömän kaunis rakennus. Kunpa tälläistä tehtäisiin edelleenkin.

  Kiva nähdä Anu ihan kuvassa:)

  Toipumisiin!

  ♥♥

  VastaaPoista
 7. Onpas ikävän pitkäkestoinen tauti iskenyt sinuun. Toivottavasti voit jo paremmin.
  Upeat näkymät tuolta lähetystöstä.
  Ihanaa uutta viikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 8. Rita: No eikös vaan tämä bloggailu vaadikin välillä tuollaista tutkintaa;D Mutta onneksi ehdimme nähdä ihan kivasti taloa sisältäkin ennenkuin saimme lähtöpassit. Nuo suurlähetystön kauniit seinäosat ovat kauniita, ja tietenkin SUomesta tuodut:) Oikein ihanaa loppuviikkoa Rita:)

  Satu:Kiitos, joka päivä parempaan mennään; vielä tuntuu räkäiseltä mutta joka päivä vähemmän:) Oli kuitenkin kiva nähdä tuota taloa eikä se enään ole mysteeri;D Mukavaa loppuviikkoa Satu:)

  SusuPetal: Niin,ihan pakostakin;D Kiitos, olen yrittänyt olla varovainen joten toivottavasti ei tule niitä jälkitauteja:)

  Leena:Todella nätti rakennus, ja koko tuo Tel Avivin sydän on niin täynnä kauniita rakennuksia joita säästettiin. Nyt rakennetaan täällä melkein vain lasitorneja:( Oli kiva tapahtuma suurlähetystössä:) Ja Anu tekee hienoa työtä kirjaston eteen:) Kiitos Leena, parempaan päin olen menossa.

  Outi: Tuntuu että nämä flunssavirukset ovat nykyään niin pitkäkestoisia. Juuri kesken flunssan tuli kutsu rokotuksiin,mutta en voinut tietenkään tässä kunnossa mennä, joten myöhemmin sitten. Mutta kiitos, olo alkaa jo olla parempi, hiljalleen. Tuolta 31. kerroksesta on kyllä todella upeat näkymät, ei hullumpi työpaikkanäköala:) Kiitos Outi myös sinulle oikein hyvää viikkoa:)

  VastaaPoista
 9. Onpas valtavan kaunis talo ja ihana portaikko :)

  VastaaPoista
 10. Melissa:Tosi nätti talo onkin, oli kiva päästä näkemään vaikkakin hieman häiritsimme;D

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...