torstai 13. joulukuuta 2018

Vihreitä maisemia ja itsenäisyyspäiväjuhlassa

Kävimme eksän kanssa pienellä retkellä,  ja eräässä kohtaa pyysin hänen pysäyttämään auton kun näin nämä kaksi vasikkaa, tai olisivatko ne jo hiehoja.    Kun tulin hieman  lähemmäksi  hiehot tai vasikat  juoksivat hieman kauemmaksi.  Hyvä niiden on kuljeskella luonnossa ja syötävääkin riittää nyt kun luonto kukoistaa.
Ihan ensin kävimme Ramlan kaupungin torilla,    joka on katettu toisin kuin Tel Avivin Carmel-tori jossa voi kastua sateella.
Joka paikassa on nyt vihreää, enkä saa siitä tarpeekseni.   Kevään loppupuolella tässäkin on vain hiekkamaata.
Ajelimme siellä sun täällä,  ja maisemat olivat kauniit .
Ja vihreää, niin erilaista kuin kesällä.
Viinitarhan terassiltakin oli upeat näkymät alas.
Maanantaina illalla oli suomalaisen kirjaston ja ystävyysseuran järjestämä itsenäisyyspäiväjuhla. Sirpa oli leiponut Suomi-pipareita.  Minä tein joulutorttuja ja gluteenittomia pikku kakkusia.
Parasta oliva nämä voileipätortut:) Täällähän ei suolaisia kakkuja näy  missään , paitsi meidän suomalaisten juhlissa:)

15 kommenttia:

 1. Onpa tosiaan ihanan vihreät maisemat. Kiva kun sielläkin juhlistitte yhdessä Suomen syntymäpäivää! Ihania tarjottavia teillä on ollut.
  Leppoisaa loppuviikkoa Jael <3

  VastaaPoista
 2. Kauniit voileipäkakut ! Upeat.

  Suomi-piparit ovat liikuttavan söpöt. Maamme muoto ja luku 101.

  Hassukkaat lehmäolennot tuntuivat melkein olevan väärässä paikassa kun tupsahdin blogiisi, mutta sitten selvisi että olet käynyt maaseudulla 😀 Elähdyttävää vihreää, kivaa... 🍀

  Katettu tori - ei hullumpi idea.

  Hyvää viikonvaihdetta !

  VastaaPoista
 3. Vitsit, että on nättiä siellä. Ihania herkkuja teillä myös :)

  VastaaPoista
 4. Ihana minitalvi, jonka toivokaamme kestävän!

  Suomalaiset yrittävät aina saada pöytään jotain suolapalaakin, vaikka olisikin kyse vain iltapäivän kahvitarjoilusta tai teehetkestä.

  ♥♥

  VastaaPoista
 5. Israelin ihanat maisemat! <3
  Juhlapöydän kattaus näyttää niin herkulliselta. Hyvää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 6. Allu:Todellakin olivat:)💗

  Outi:tämä vihreys on sitä parasta, vähän kuin Suomen kesä. Ja oli kyllä hyvät tarjottavat tuolla:) Oikein mukavaa viikonloppua Outi:)

  Rita:Tosi upeat ja herkulliset voileipäkakut:)
  Juu Suomi-piparit olivat ihanat:) Harvemmin täällä törmääkin lehmiin noin luonnossa, oli ihan pakko nousta autosta niitä kuvaamaan mutta eivät olleetkaan niin sosiaalisia;D Katettu tori on hyvä koska ei kastu vaikka sataa. Carmel-torilla Tel Avivissa vain osa katettu ja aika primitiivisesti, joten siellä voi sateella kastuakin.Kiitos samoin sinulle oikein hyvää viikonloppua;)💚

  Melissa:Oli kyllä hienot ja kauniit tarjottavat.🍰

  Anu: Oli kyllä, kiitos vaan:)
  💗🎂

  Leena: Saapa nähdä miten kestää; nyt näin jo kruunukakkaroita jotka yleensä kukkivat vuoden alkupuolella, joten ehkä jää vähän lyhyeksi tämä talvi, kun on ollut aika lämmintäkin; takkia en ole tarvinnut lainkaan.
  Oli kyllä kaikenlaista hyvää tuolla; karjalanpiirakoista en ottanut kuvaa mutta hyviä olivat, ja nuo voileipäkakut hurjan hyviä:) Oikein hyvää viikonloppua Leena:)🌼💗💗

  VastaaPoista
 7. Piipe:Talvella ja keväällä onkin aivan ihanat maisemat💚💚Saimme noissa juhlissa kyllä ihania herkkuja. Oikein hyvää viikonloppua sinullekin 💗

  VastaaPoista
 8. Ulrika:eikös olekin; noista tuli ihan hyvä mieli tuolla:)

  VastaaPoista
 9. Ihania vasikoita. <3 Minäkin näin tänään autoajelulla paljon lehmiä vasikoineen, sekä myös lampaita ja hevosia. On se vaan kumma, miten eläinten näkeminen jaksaa aina sykähdyttää. :-)

  VastaaPoista
 10. Satu>olivat kyllä tosi söpöjä vaikkakin pelokkaita nuo vasikat. Kenelleköhän kuuluvat.. On se vaan aina niin ihanaa nähdä eläimiä' luonnossa:)

  VastaaPoista
 11. Upeita maisemia siellä, haluaisin niin joskus päästä käymään Israelissa. Aijai mitkä herkut ja ihan varmasti nämä Suomi kokoontumiset ja juhlat on iso asia ja voimaa antava Suomi kaipuuseen siellä kaukana. <3

  Sydämellistä viikonloppua Jael <3

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...