lauantai 8. joulukuuta 2018

Meille tuli talvi

Itsenäisyyspäivänä  tännekin tuli talvi! 
Edellisenä päivänä oli vielä aika lämmintä ,  ja bussipysäkillä äiti ja poika olivat hyvinkin kesäisissä vaatteissa.  Mutta torstaina alkoi sade,  ja välillä olevia taukoja lukuunottamatta satoi koko päivän torstaina , perjantaina ja tänään lauantainakin;  tosin tänään jo vähemmän kuin edellisinä päivinä.  Kylmempääkin on vihdoinkin,  ja mietin pitääkö lämmin talvipeitto ottaa jo esille. Olin saanut kutsun Suomen suurlähetystön itsenäisyyspäivävastaanotolle , joka aina pidetään suurlähettilään residenssissä, mutta  en mennyt sinne tällä kertaa. Sen sijaan katselin kotona tietokoneen ruudun kautta  Linnan juhlia,
Sade on niin tervetullutta tänne, mutta kun sitä tulee kerralla liikaa,  ja sitten ei ollenkaan. Tälläkin kertaa tulvi monessa paikkaa  ,   ja esim. Rehovotin kaupungissa piti pelastaa  tulvivista lastentarhoista 50 lasta   Ulkoilut Bambin kanssa näinä päivinä ovat olleet hieman hankalia koska Bambi ei halua olla sateessa, eikä suostu käyttämään sadenuttuaan, mutta onneksi oman ja viereisen talon välissä on katos jossa voi ulkoilla sateellakin.  Luonto on nyt niin ihanan vihreä täällä näiden sateiden ansiosta;  ja se  onkin parasta täällä talvella.
Perjantai-aamuna kadut olivat tyhjiä torin lähellä,  Tosin oli vielä niin aikaista etteivät kaupat olleet auki, mutta perjantai, viikonlopun ensimmäinen päivä täällä,  on aina viikon vilkkain päivä kaupungilla. Minähän en sadetta pelkää  , mutta täkäläiset pysyttelevät kotosalla sateella.
Torin pikku kahvikauppa&kahvilassa torikissa Rambo viipyi normaalia kauemmin sateen vuoksi. Rambo tulee kahvila/kahvikauppaan joka aamu:)
Tuossa samaisessa  kahvikauppa/kahvilassa törmää usein mielenkiintoisiin ihmisiin.  Tällä kertaa siellä oli käymässä  kiinalainen koreografi, tanssija ja valokuvamalli   Xao   Guanzhousta,   Mielenkiintoinen persoona,   jonka teos nyt syksyllä voitti toisen palkinnon Hannoverissa kansainvälisessä koreografikilpailussa.  Oli kiva jutella hänen kanssaan vaikkakin englantia vahvalla kiinalaisella korostuksella ei aina ihan ymmärräkään;D
Ja Bicicletta-ravintolan ikkuna oli koristeltu niin jouluisesti.  Tuo ikkunassa oleva pyörä on aina ikkunassa, mutta nyt sekin oli koristeltu:)

14 kommenttia:

 1. Siellä sateet ovat talvea, meilläkin se alkaa olemaan jo sitä, lunta ehkä voi tulla paripäivää tai sitten ei ollenkaan. No varsinaisesti tammikuu on täällä se lumiaika joten ootellaan josko tämä kura ja liejun harmaus väistyisi. Piristäviä nuo näyteikkunat :)

  VastaaPoista
 2. Nautihan sateesta ja talvesta! Hgissä tulee vuoroin vettä, vuoroin räntää eli aika normaali keli :D

  VastaaPoista
 3. Esther: Sateet täällä talvea ja kovin toivottuja, vaikka tuleekin liikaa kerralla, tosin ei joka paikassa täällä; Genetsaret-järven pinta oli kuulemma noussut vain sentillä,joten pohjoisessa ei tullut tarpeeksi sadetta. Toivottavasti pian saatte lunta. Ja kiva olikin tuo näyteikkuna:)

  SusuPetal: Kiitos, 3 päivää sadetta, ei minua ainakaan häiritse kun on kumpparit, sadetakki ja sateenvarjo;D No räntä ei ole kivaa, toivottavasti saatte pian luntakin.

  VastaaPoista
 4. Meilläkin tykätään tällä hetkellä sateesta, jotta vesi Reinissä nousisi vähän ja laivat voisi kulkea normaalisti.

  VastaaPoista
 5. Tänään täällä Espoossakin on satanut vettä koko päivän. Itse jo toivon, että saisi pari astetta pakkasta ja pienen lumikerroksen maahan.
  Ihanaa lauantaita sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 6. Kiva että oletta saaneet nauttia vähän viileämmästä!

  Kyllä tuo Rambo on niin symppis. <3 Eikä kiinalaisessa koreografissakaan mitään vikaa ole. ;-D

  VastaaPoista
 7. Meillekin tuli talvi, mutta ihan lumena. Ja Felixiä ei ulkoilu kiinnosta. Mua huolestuttaa, että pieni koira poksahtaa. Voi tuota kisua. Näyttää vähän surkealta.

  Pysy kuivana ja lämpimänä! Bambille rapsutuksia ❤️

  VastaaPoista
 8. Allu:toivottavasti saatte riittävästi sadetta. Genetsaretin järven pinta on alle mustan rajan, ja saaria syntynyt järvelle kun pinta on laskenutl liikaa, ei hyvä.

  Outi:tänään sunnuntaina ei enään satanut ja lämpenikin, mutta toivon että saatte lunta rännän ja sateen sijaan. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle:)

  Satu: Sade on niin toivottua täällä, mutta se voisi jakautua vähän tasaisemmin. Rambo on niin ihana, tänä aamuna taas tavattiin.Ja kiinalainen koreografi hurjan tyylikäs heppu.

  Johanna:Ooh saitte lunta:) Onneksi näin lunta Helsingissä, niin ei tarvitse nyt niin kaivata. Voi Felixia, mutta ei Bambikaan lähtisi ulos lumisella säällä. Sateellakaan ei suostu muuta kuin olemaan asuintaloni ja viereisen talon yhteisen katoksen alla. Kisu taas on ihan ok, sillä on ruokaa reilusti torilla ja saa paljon rapsutuksiakin:)
  Kiitos,sade loppui tällä kerralta. Bambilta Felixille terveisiä ja rapsutuksia:)

  VastaaPoista
 9. Toivoin sinne "takkikelejä", mutta en "sadetakkikelejä"...
  Tosin sadetta siellä tarvitaan; - tulvimalla ei kuitenkaan.

  Bambille rapsutuksia <3

  VastaaPoista
 10. Meilläkin sataa vuorotellen vettä ja lunta. Toivottavasti kuitenkin viimeistään jouluna olisi valkoinen maa.
  Onpa teilläkin kivoja joulukoristeita liikkeissä. Siskoni lähetti Jerusalemista jouluisia kuvia, sielläkin on YMCA:lla joulukuusi ja -markkinat. Ja kaduillekin on laitettu joulu- tai hanukkavaloja.

  VastaaPoista
 11. Nurkkalintu> Kiitos; tosin sadekelit häiritsevät vain Bambia mutta ei minua;D Nyt kuitenkin kuivaa toistaiseksi, ja lämpimämpää. Kiitos, samoin kisulle rapsutuksia:)

  Eeviregina :Toivottavasti onkin jouluna kunnolla valkoista teillä. Venäläisissä kaupoissa onkin kivoja koristeita;kävin tänään sisällä tuossa kaupassa ja tosi nättejä juttuja oli. Juu näin kuvia YMCA:n kuusesta, hyvältä näytti siellä:)

  VastaaPoista
 12. Olet suunnilleen ainoa, joka nauttii sateesta :D Tosin ehkä itsekin, jos asuisin kuumassa ja sateet toisivat ihanaa viileyttä ja raikkautta. Ihania kuvia taas <3

  VastaaPoista
 13. Elegia: Hih, en varmaan niin nauttisi jos asuisin nyt Suomessa, tai vaikka Englannissa, Mutta kun sadetta tulee harvoin ja suurin osa vuotta ei ole sadetta, niin siitä osaa nauttiakin:) Kiitos ihanainen:)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...