perjantai 28. joulukuuta 2018

No tulihan se talvi

Toivottavasti teillä oli  hyvä joulu. Täällähän oli joulun aikaan ihan tavallinen arki,  paitsi että muutamissa kaupungeissa,  kuten Haifassa, Jerusalemissa, Jaffassa   ja Nasaretissa oli jouluun liittyviä tapahtumia.  Sää oli aurinkoinen ja aika lämminkin,  mutta torstaina aikaisin aamulla, kun odottelin bussia, näytti tältä.  Talvinen sää  (no vähän kuin syksyinen sää Suomessa;D) toi mukanaan sateita , ukkosta, kovaa tuulta ja hieman kylmempää säätä (tällä hetkellä  omalla alueellani ulkona 14 astetta).  Otin vihdoinkin talvitakin esille...  Sadetta riitti vielä täksikin päiväksi , ja huomenna ja sunnuntaina pitäisi vielä tulla joitakin tippoja.
Olen NIIN odotellut viileämpiä säitä,..
Mutta keskiviikkona eli Tapaninpäivänä oli vielä aurinkoista ja aika lämmintä.  Olin menossa tapaamaan  Montanassa, Yhdysvalloissa asuvaa ystävääni Nancyä , joka on täällä käymässä, ja matkan varrella  oli tämä vihreä talo.
Sateesta ei ollut tuolloin minkäänlaisia merkkejä.
Ennen Nancyn tapaamista kävin torin pikku kahvila-kahvikaupassa ,   ja Rambo oli nukahtanut baarituolin päällä.  
Kävimme Nancyn kanssa syömässä  lempihummuspaikassani.  Tapasimme hieman yli 2.5 vuotta sitten Instagramin kautta,  ja viimeksi olin nähnyt Nancyn 2 vuotta sitten,  joten juteltavaa riitti.  
En malttanut olla kuvaamatta  vierusnaapureiden annoksia  (luvalla tietenkin;D).
Kävelimme keskustan alueella,  ja välillä pysähdyimme ottamaan kuvia rakennuksista. Tässä on kaksi vanhaa taloa yhdistetty niin että keskellä on uudempi osa .
Kodin viereisessä puistossakin on nyt niin vehreää.

8 kommenttia:

 1. Vettä sataa meilläkin jo ainakin kuukauden. Lunta odottelen, mutta eipä taida tänne sitä saada. Kevät saisi jo tulla :) Oikein mukavaa vuotta 2019!

  VastaaPoista
 2. Ei siellä oikein jouluiselta näytä. Helsingissä ei ollut enää aamulla kuin lumenrippeitä. Toivottavasti saatte vielä nauttia viileistä ilmoista.

  VastaaPoista
 3. Ihana vihreä talo! Tuli ihan Kolumbia mieleen. ;-D

  Ja hyvä että sentään kysyit naapuripöydästä luvan kuvata. ;-) Näin jo mielessäni oman reaktioni, jos joku hiippailisi ravintolassa salaa pöytämme viereen ja rupeaisi kuvaamaan ruokiamme lupaa kysymättä. :-D

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti nuo vähän viileämmät päivät siellä jatkuvat, tiedän sinun nauttivan niistä kovasti!
  Ihana tuo vihreä talo, todella kaunis!
  Toivotan sinulle nyt ihanaa viikonloppua ja kaikkea hyvää vuoteen 2019 <3

  VastaaPoista
 5. Viileys tuntuu varmasti helpottavalta.
  Kivoja talokuvia, joista vihreä talo on iloisen näköinen, mutta minä ihastuin tuohon vaalean siniharmaaseen ikkunaluukkuineen kaikkineen. Ihana!
  Ajatus täältä vähän loskaisesta Helsingistä.

  VastaaPoista
 6. Varmaan helpottavaa, kun sää vähän viilenee. Meillä on lunta oikein mukavasti saimme todella valkoisen joulun. Luistelemassakin olen jo käynyt luonnonjäillä.
  Onnellista alkavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 7. Ai hitsit mitä herkkuja <3 Mä kyllä viihtyisin siellä paremmin kuin täällä...talviaikana.

  VastaaPoista
 8. Mä sain yllättäen Israelilaista punaviiniä joululahjaksi, tutut ihmiset kun ovat tuoneet sieltä joskus.Ajatella että talvion sielläkin, mutta ehkä ei lunta ole, täällä turussa ei ole lunta.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...