keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Rikollisen loppu

Kuva ei mitenkään liity tekstiin
Ihan ensimmäisiä postauksia tässä  blogissa oli juttu kokemuksestani  vankilassa (vierailijana...) Venezuelassa,  joka liittyi eksän työhön. Muutama viikko sitten  Meksiko Cityssä  , eräässä kahvilassa, tapettiin 2 israelilaista,  ja se toi tuon vuonna 2009 tekemäni postauksen mieleeni. Postauksessa kerroin silloin 3 israelilaisen mafian jäsenestä, joilla oli vankilassa muihin suhtautettuna  aika hyvät oltavat,  jos niin voi sanoa,  sillä vankila oli oikea helvetinluola.

Toinen meksikolaisessa kahvilassa ammutuista  miehistä oli yksi kolmesta  , joiden kanssa juttelimme muutamia kertoja  vankilassa  Los Tequesin kaupungissa, Venezuelassa.   Ampumisesta lähtien sekä täkäläiset että meksikolaiset lehdet ovat kirjoittaneet tapauksesta   lähes päivittäin ,  sillä ensin sitä luultiin mustasukkaisen naisen tekemäksi  murhaksi , kunnes selvisi että murhatut olivat kovan kaliiberin rikollisia,  ja murha oli näköjään meksikolaisen kartellin tilaama.

Venezulan vankilaan kolmikko joutui huumerikosten ja poliisimurhan vuoksi,  mutta  heillä oli rahaa voidella vankilan johtaja,  ja näin  heillä oli televisio, tietokone ja muita laitteita,  millä vankilassa olo hieman helpottui. Myöhemmin kuulin että  kaikki 3 oli vapautettu, mikä kuulosti oudolta, ottaen huomioon millaisen rikoksen he olivat tehneet.  Selvisi että asianajaja , joka oli  silloisen sisäministerin  serkku,  oli saanut heidät vapaaksi,  ja  se maksoi maltaita.  Olisimme eksän kanssa halunneet käyttää samaa naista asianajajana,  mutta hollantilaisella pariskunnalla,  jonka  poikaa yritimme  vapauttaa vankilasta,  ei ollut varaa niin kalliiseen asianajajaan.

Myöhemmin vankilassa  tapaamani, nyt ammuttu rikollinen,  palasi Meksikoon,  jossa hän oli asustellut ennen Venezuelaa,  paettuaan sitä ennen israelilaisesta vankilasta. Meksikoon hän oli päässyt väärennetyn passin ja korruptoituneen, itsekin rikoksen tielle menneen poliisin  avulla .  Palattuaan Meksikoon hän ei  ehtinyt olla siellä kauan, sillä vuonna 2005 hän jäi kiinni poliisin lahjomisesta,  ja palautettiin Israeliin, vankilaan.  Tämän vuoden alussa  hän vapautui vankilasta,. 14 vuoden jälkeen,  ja matkusti aika pian taas Meksikoon. 3 vankilasta olleesta israelilaisesta rikollisesta on nyt 2 tapettu,(toinen tapettiin jo aikaisemmin).

Vuonna 2005 kesällä matkustimme eksän kanssa  Euroopassa, ja  Malmössa, Ruotsissa,  eräs siellä asuva täkäläinen kysyi, voisimmeko auttaa Malmössa asuvaa israelilaista naista, jolla oli ongelmia. Ajoimme naisen luokse,  ja selvisi että hän oli ollut naimisissa ensin Israelissa,  eronnut  ja tavannut ruotsalaisen miehen,  jonka perässä hän muutti Ruotsiin.  Naisen ensimmäisessä avioliitossa syntyneet lapset muuttivat äidin mukana.  Avioliitosta ruotsalaisen kanssa naisella  oli poika, joka oli  silloin vankilassa Espanjassa,  huumerikoksista.  Naisen sisarentytär  oli käymässä tätinsä luona, ja kun puhuimme  Venezuelasta,  selvisi että naisen siskonpoika oli yksi kolmesta israelilaisesta rikollisesta , jotka näimme Venezuelassa. Mikä sattuma!  Ymmärrettyämme millaisesta  perheestä oli kyse,  emme tietenkään auttaneet heitä... Joskus puolisen vuotta sitten täkäläisessä lehdessä oli juttu osittain  Ruotsissa kasvaneesta israelilaisesta,  joka oli asunut jonkin aikaa Kolumbiassa,  näköjään murhattu siellä , mutta ruumista ei ole löydetty tähän päivään mennessä.   Tämä mies oli Malmössa tapaamamme naisen poika...

Ei kannata olla rikollinen.....

15 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen juttu ! joo, rikos ei kannata 💀💩

  VastaaPoista
 2. Ulrika: no ei todellakaan , yleensä, kannata..

  VastaaPoista
 3. Eihän niillä taida useimmiten kovin suurta siunausta olla rahoistaan. Ja jos seura on tuollaista, niin huonostihan siinä lopulta käy. Surullista.

  VastaaPoista
 4. Huhhuh, hurjia tarinoita sinulla!

  VastaaPoista
 5. Pieni maailma. Mutta kyllä rikos näyttää monesti myös kannattavan isosti. Siitä esimerkkeinä keissit Jeffrey Epstein (pedofiili), Venäjän oligarkit ja itse Putin, Italian eri mafiat, ja nyt jopa Trump hallituksineen.

  VastaaPoista
 6. Uh, aika huimaa. Maailma voi olla pahuutta täynnä. Huumeet sotkevat ja vaikeuttavat monen elämää ja johtavat useimmiten rikollisuuteen. Velan perinnässä ei armoa tunneta, henki on näissä piireissä halpa.

  VastaaPoista
 7. No huh mikä tarina ja vielä tositarina!

  VastaaPoista
 8. Auts, just kun olen miettinyt mistä ihmeestä dekkareihin keksitään mitä karmeampia juttuja, niin sinä kerrot elävästä elämästä karmeuksia.
  Kun rikoksien tielle lähtee sieltä on tosi vaikeaa päästä pois. Helppo tai nopea rahan tienaaminen taitaa olla syy aika monen kierteeseen joutumiseen...

  VastaaPoista
 9. Rikoksen tie ei tosiaan kannata. Ehkä sekin liittyy jotenkin adrenaliinihumalaan, että saa kiksejä siitä, että joutuu pakenemaan ja elämään pelossa. Koskaan ei tiedä kuka nurkantakana on ja mistä aseesta kohtaa kuolemansa.

  VastaaPoista
 10. Paluumuuttaja:Niinpä , raha voi olla houkutin tuollaiseen elämään, mutta se ei aina tuo sitä onnellisuutta tai hyvää elämää,

  SusuPetal: Vähän kaipailen noita seikkailuja;D

  Anonyymi: Siellä Malmössä olin että ohoh, onpa pieni maailma, tai ehkä pienet piirit noissa piireissä;D Niin , rikoksella voi todellakin rikastua ja kiusaus kasvaa ,mutta monelle loppujen lopuksi käy huonosti kun eivät voi lopettaa ajoissa. Tuohon sinun listaasi voisin lisätä myös tämän asuinmaani pääministerin,joka kynsin hampain tekee kaikkensa säilyttääksen paikkansa, vaikka oikea paikka pitäisi olla vankila, kun on tullut otettua lahjuksia...

  Piipe:Maailma on tosiaankin täynnä pahuutta. ja huumeet ovat tosi paha, ja se maailma kierrättää suuria summia. Henki on todellakin halpa noissa piireissä., Tässä tapauksessa käytettiin jotain blondiinia houkuttimena, joten eivät osanneet varoa tarpeeksi.

  Allu:aika ohoh tosiaankin.

  Outi:Sanos muuta,kaikenlaisia mutkia oli tuossakin.

  BLOGitse:Eikös dekkareissakin usein saada vaikutteita joistain oikeasti tapahtuneista jutuista.. Kiusaus lähteä tuollaiseen on todellakin suuri,etenkin jos on tullut maailmasta missä raha on ollut tiukalla; ja kun siihen lähtee mukaan on vaikeaa päästä pois ennenkuin on liian myöhäistä, Luulisi että tuokin tapaamani gansteri olisi 14 vuoden vankilassa olon aikana vähän ajatellut tulevaisuuttaan, mutta ei, meni Meksikoon tapettavaksi.

  Melissa:Noinhan se voi olla. Tuo tapaamani nyt ammuttu ihminen oli kuulemma tosi varovainen yleensä, mutta sitä ei koskaan voi noissa piireissä varmasti tietää mistä se luoti ym. tulee...

  VastaaPoista
 11. Todellisuus on kyllä dekkariakin ihmeellisempi. Ihanaa elokuuta!

  VastaaPoista
 12. Taru:Noinhan se on , ja useinhan dekkareiden aihe on alunperin tullut oikeasta elämästä. OIkein ihanaa elokuuta sinullekin Taru:)

  VastaaPoista
 13. Oi, Jael, ihan karmeita asioita, mutta muistatko miten sait kuulijoidesi huomion: Tuskin hengitimme!

  ♥♥

  VastaaPoista
 14. Leena:Aika hurjia juttuja onkin, ja tullut niinkuin vähän oltua vieressä;D

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...