lauantai 3. elokuuta 2019

Kuumenee

Hyvää elokuun alkua:)  Täällä elokuu tarkoittaa kuuminta aikaa, josta en tykkää lainkaan,  kuten jo tiedätte.  Kuumuus ei niin paha, mutta kun se yhdistyy kosteuteen,  on se aivan kamalaa.  Kodin lähellä ,  erään talon pihassa,  granaattiomenat ovat jo melkein kypsiä.
Hyvän näköiset granaattiomenat.
Nyt on ollut 2 päivää todella  miellyttävä sää aamulla ja illalla ,  ja kun aikaisin perjantai-aamuna odottelin bussipysäkillä  bussia,  olin aivan ihmeissäni ,  sillä  viileähkö tuuli tuntui ihanalta, eikä kosteuskaan tuntunut. Kosteus tuli sitten myöhemmin. Sama tänään: aikaisin aamulla  ja nyt illalla miellyttävää, vaikka onkin elokuu.  Bussipysäkillä aika kului  kun seurasin miten vastapäätä  oleva suuri tornitalorakennusprojekti edistyy. Edistyy mutta hitaasti... Toista oli Kiinassa,  jossa 57-kerroksinen tornitalo rakentui 19 päivässä!  (linkin takana video siitä)
Viime viikolla oli  mukava kohtaaminen, kun tapasin 16 vuoden jälkeen vanhan täkäläisen ystävän,  joka asui ennen Suomessa.   Aamiainen tässä lähelläni eräässä kahvilassa oli  tosi hyvää ja täyttävää. Kuvasta puuttuvat kahvi ja tuoremehu.
Toisen bussiaseman takana olevan salaattibaarin pöydillä oli tosi kivat suola&pippurisetit:)

16 kommenttia:

Ulrika kirjoitti...

Hyvän näkönen aamiainen 👍👍😋

anumorchy kirjoitti...

Heh tuommoisen setin toin tuliaiseksi Suomeen. Löytyi Maxstockista.

anumorchy kirjoitti...

Mutta noissa tyhjissä koloissa oli sinappi ja ketsuppiputelit.

Jael kirjoitti...

Ulrika:Olikin hyvää:)

Anu:Ai sieltä löytyi.Tosi söpö teline:) Pitääkin mennä katsomaan jos noita olisi vielä; tänne Holoniin avattiin joku aika sitten tosi suuri Maxstock:)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Täällä olisi erittäin raikas elokuu tarjolla:). Mua ei kyllä haittaa. Oli onneksi muutama lämmin viikko, niin joutaahan sitä jo nyt vaatetta pukea päälle sen verran, että ei palele.

SusuPetal kirjoitti...

Hgissä 9 astetta tänä aamuna...mutta ei sentään lunta. Vielä :D

Vau, mikä aamiainen!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihanaa granaattiomenat siinä puissa kasvavat, kuin meillä omenat..:)
En muuten menisi siihen kiinalaiseen taloon asumaan...miten saavat tuossa ajassa rakennettua turvallisen talon.

Rita A kirjoitti...

Kiva yksityiskohta tuo sateenvarjo mausteille :) ja ihanaa päästä näkemään granaattiomenoita puissa. 🌳 Toivottavasti teille ei tule sietämättömän kuumat ilmat. Meillä on tänään kolea päivä mutta jonkin aikaa oli niin kuuma että läkähdytti.

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Kosteus ja kuumuus yhdessä on kyllä todella piinaavaa, joten ihanaa, että edes aamun ja illan tunteina on viileämpää.
Ei kuulosta Kiina-talot kovin turvallisilta.
Ihanaa sunnuntaita sinulle Jael <3

Jael kirjoitti...

Paluumuuttajatar:sellainen elokuu sopisi minulle hyvin 🌼Täällä pahin kuumuus+kosteus vielä edessä..

Jael kirjoitti...

SusuPetal:jestas miten kylmää elokuussa. Toivottavasti saatte vielä låmpimiäkin päiviä 🌄
Aamiainen oli hyvä, sellainen aika tyypillinen kahvila-aamiainen täällä☕

Jael kirjoitti...

Hannele:onhan tuo kiva näky.
Niin, aika hurjaa että niim korkea talo valmistui parissa viikossa! Luim että osat tehtiin valmiina tehtaalla, ja sitten ne koottiin. Mutta tämä projekti kodin lähellå saisi edistyä vähän nopeammin.. Kestää vielä. Kauan ennenkuin pääsen tuonne kahville☕(sinne tulee liiketilaa)

Petra kirjoitti...

Ihanan näköinen aamiainen! Nyt on kuumaa meilläkin, ei kuitenkaan ihan hirveän kosteaa onneksi ja merituuli aina hetkellisesti helpottaa. Meillä ei ole granaattiomenat kypsiä kun vasta syksyllä, teillä ehkä ilmasto kypsyttää sadon aiemmin. Mukavaa viikkoa!

Jael kirjoitti...

Petra:Aamiainen olikin tosi ihana, minusta aamiaiset täällä ovatkin ihan mahtavia, ja niillä kestää vaikka koko päivän:) Teillä taitaa olla vähemmän asteita kuin täällä. Eivät nuokaan granaattihedelmät vielä ole täysin kypsiä , varmaan vasta syyskuussa valmiita. Kiitos Petra, ja samoin sinulle hyvää viikkoa:)

Satu kirjoitti...

Ihan huikean herkullisen näköinen aamiainen! Slurps.

Kävin juuri Singaporessa ja sain siellä hyvän muistutuksen siitä, mitä on kostea kuumuus. Siis jotain ihan kamalaa! Yritähän jaksaa. <3

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Tuosta aamupalasta tulee mieleeni, kun siellä käydessä en oikein vielä osannut arvostaa kaikkea hotellin aamupalalla tarjottavaa. Israel oli ensimmäinen vähän eksoottisempi kohteeni ja maku vielä kovin eurooppalainen. Olisi pitänyt olla puuroa tai vähintään jogurttia marjojen kanssa aamupalalla :) Nykyään osaisin arvostaa.

Felix lähettää kannustushaukut Bambille! Jaksakaa siellä helteessä.