lauantai 3. elokuuta 2019

Kuumenee

Hyvää elokuun alkua:)  Täällä elokuu tarkoittaa kuuminta aikaa, josta en tykkää lainkaan,  kuten jo tiedätte.  Kuumuus ei niin paha, mutta kun se yhdistyy kosteuteen,  on se aivan kamalaa.  Kodin lähellä ,  erään talon pihassa,  granaattiomenat ovat jo melkein kypsiä.
Hyvän näköiset granaattiomenat.
Nyt on ollut 2 päivää todella  miellyttävä sää aamulla ja illalla ,  ja kun aikaisin perjantai-aamuna odottelin bussipysäkillä  bussia,  olin aivan ihmeissäni ,  sillä  viileähkö tuuli tuntui ihanalta, eikä kosteuskaan tuntunut. Kosteus tuli sitten myöhemmin. Sama tänään: aikaisin aamulla  ja nyt illalla miellyttävää, vaikka onkin elokuu.  Bussipysäkillä aika kului  kun seurasin miten vastapäätä  oleva suuri tornitalorakennusprojekti edistyy. Edistyy mutta hitaasti... Toista oli Kiinassa,  jossa 57-kerroksinen tornitalo rakentui 19 päivässä!  (linkin takana video siitä)
Viime viikolla oli  mukava kohtaaminen, kun tapasin 16 vuoden jälkeen vanhan täkäläisen ystävän,  joka asui ennen Suomessa.   Aamiainen tässä lähelläni eräässä kahvilassa oli  tosi hyvää ja täyttävää. Kuvasta puuttuvat kahvi ja tuoremehu.
Toisen bussiaseman takana olevan salaattibaarin pöydillä oli tosi kivat suola&pippurisetit:)

16 kommenttia:

 1. Hyvän näkönen aamiainen 👍👍😋

  VastaaPoista
 2. Heh tuommoisen setin toin tuliaiseksi Suomeen. Löytyi Maxstockista.

  VastaaPoista
 3. Mutta noissa tyhjissä koloissa oli sinappi ja ketsuppiputelit.

  VastaaPoista
 4. Ulrika:Olikin hyvää:)

  Anu:Ai sieltä löytyi.Tosi söpö teline:) Pitääkin mennä katsomaan jos noita olisi vielä; tänne Holoniin avattiin joku aika sitten tosi suuri Maxstock:)

  VastaaPoista
 5. Täällä olisi erittäin raikas elokuu tarjolla:). Mua ei kyllä haittaa. Oli onneksi muutama lämmin viikko, niin joutaahan sitä jo nyt vaatetta pukea päälle sen verran, että ei palele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar:sellainen elokuu sopisi minulle hyvin 🌼Täällä pahin kuumuus+kosteus vielä edessä..

   Poista
 6. Hgissä 9 astetta tänä aamuna...mutta ei sentään lunta. Vielä :D

  Vau, mikä aamiainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal:jestas miten kylmää elokuussa. Toivottavasti saatte vielä låmpimiäkin päiviä 🌄
   Aamiainen oli hyvä, sellainen aika tyypillinen kahvila-aamiainen täällä☕

   Poista
 7. Ihanaa granaattiomenat siinä puissa kasvavat, kuin meillä omenat..:)
  En muuten menisi siihen kiinalaiseen taloon asumaan...miten saavat tuossa ajassa rakennettua turvallisen talon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele:onhan tuo kiva näky.
   Niin, aika hurjaa että niim korkea talo valmistui parissa viikossa! Luim että osat tehtiin valmiina tehtaalla, ja sitten ne koottiin. Mutta tämä projekti kodin lähellå saisi edistyä vähän nopeammin.. Kestää vielä. Kauan ennenkuin pääsen tuonne kahville☕(sinne tulee liiketilaa)

   Poista
 8. Kiva yksityiskohta tuo sateenvarjo mausteille :) ja ihanaa päästä näkemään granaattiomenoita puissa. 🌳 Toivottavasti teille ei tule sietämättömän kuumat ilmat. Meillä on tänään kolea päivä mutta jonkin aikaa oli niin kuuma että läkähdytti.

  VastaaPoista
 9. Kosteus ja kuumuus yhdessä on kyllä todella piinaavaa, joten ihanaa, että edes aamun ja illan tunteina on viileämpää.
  Ei kuulosta Kiina-talot kovin turvallisilta.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 10. Ihanan näköinen aamiainen! Nyt on kuumaa meilläkin, ei kuitenkaan ihan hirveän kosteaa onneksi ja merituuli aina hetkellisesti helpottaa. Meillä ei ole granaattiomenat kypsiä kun vasta syksyllä, teillä ehkä ilmasto kypsyttää sadon aiemmin. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 11. Petra:Aamiainen olikin tosi ihana, minusta aamiaiset täällä ovatkin ihan mahtavia, ja niillä kestää vaikka koko päivän:) Teillä taitaa olla vähemmän asteita kuin täällä. Eivät nuokaan granaattihedelmät vielä ole täysin kypsiä , varmaan vasta syyskuussa valmiita. Kiitos Petra, ja samoin sinulle hyvää viikkoa:)

  VastaaPoista
 12. Ihan huikean herkullisen näköinen aamiainen! Slurps.

  Kävin juuri Singaporessa ja sain siellä hyvän muistutuksen siitä, mitä on kostea kuumuus. Siis jotain ihan kamalaa! Yritähän jaksaa. <3

  VastaaPoista
 13. Tuosta aamupalasta tulee mieleeni, kun siellä käydessä en oikein vielä osannut arvostaa kaikkea hotellin aamupalalla tarjottavaa. Israel oli ensimmäinen vähän eksoottisempi kohteeni ja maku vielä kovin eurooppalainen. Olisi pitänyt olla puuroa tai vähintään jogurttia marjojen kanssa aamupalalla :) Nykyään osaisin arvostaa.

  Felix lähettää kannustushaukut Bambille! Jaksakaa siellä helteessä.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...