torstai 5. joulukuuta 2019

Marraskuussa Helsingissä

Myös kuihtunut luonto voi olla kaunista
Pitkästä aikaa marraskuun loppupuolella Helsingissä.  Olisin halunnut tulla aikaisemmin,  mutta ystävän  luona oli tilaa vasta marraskuun puolivälin jälkeen.  Säiden suhteen oli onnea, sillä heti ensimmäinen kunnon päivä , perjantai , oli aurinkoinen ja koko reissun aikana kadut olivat suhteellisen kuivat, joten  käveltyä tuli tosi paljon. Tällä kertaa en tullut suoralla lennolla, sillä Finnairin hinnat marraskuussa olivat todella kalliit,  eikä Norwegian tänä vuonna lennä täältä suoraan Helsinkiin kuten viime vuonna,  joten tulin Turkish Airwaysin lennoilla Helsinkiin . Turkishillä on todella hyvät ja miellyttävät lennot,  syötävää saa jopa  lyhyillä lennoilla,  mutta Istanbulin uusi kenttä on  mielestäni aivan kamala....  Minulla oli yölento, ja  Istanbulissa piti viettää lähes koko yö eli  yli 5 tuntia kentällä, ennen jatkolentoa  Helsinkiiin.   Uusi kenttä on upea ,  ja Tax Free-kaupat todella  upeita, mutta kenttä on niin valtava että kävely portille kesti ikuisuuden. Kun noin suuria kenttiä rakennetaan niin pitäisi myös olla jonkinlainen junasysteemi yhdestä osasta toiseen.  Tulin  alueelle A,  ja lentoni  Helsinkiin lähti alueelta F,  ja etäisyydet ovat todellakin suuret.  Muuten, nyt kun  Helsinki-Vantaan kenttää on laajennettu ja laajennetaan edelleenkin,  niin sielläkin joutuu kävelemään pitkiä matkoja,  etenkin jos lentää Euroopan ulkopuolelle.
Osa Stockmannin jouluikkunaa
Minulla oli 2 viikonloppua  ja yksi kokonainen viikko Helsingissä. Muutama päivä viikosta meni Tallinnan reissuun, josta kerroin viime  postauksessa.  Oli ihanaa olla Helsingissä  ,  eikä marraskuun harmaus minua häirinnyt,  mutta varmaankin häiritsisi jos nyt asuisin siellä.   Ensimmäisenä viikonloppuna olin poikani luona,  ja  tapasin hänen pikku tyttöjään,  joílle olen vähän vieras täti koska tapaamme niin harvoin.  Pimeys sai rytmini hieman sekaisin: menin todella aikaisin nukkumaan,  ja myös heräsin todella aikaisin.
Oodissa piti tietenkin käydä;   nyt paikka oli jo tuttu koska kävin tuolla keväällä.
Ihanaa  että Oodissa on otettu niin hyvin huomioon lapsiperheet:)
Viimeisenä viikonloppuna  Kampin keskuksessa luisteltiin sisällä.
Sain viime keväänä  yhden yön voucherin  vapaavalintaiseeen Sokos hotelliin,  ja olin suunnitellut viettäväni  viimeisen yöni Sokos Vaakunassa,  koska sieltä on niin lyhyt matka lentokenttäbussille tai junalle. Tiesin kyllä että oli tukilakkouhka., mutta toivoin ettei sitä tapahtuisi. Mutta  sitten tulikin tieto tukilakoista, ja myöhään illalla,  hotellissa, sain Turkishiltä  sähköpostin jossa ilmoitettiin että lentoni seuraavana päivänä on peruttu. Viestissä ei ollut mitään ohjeita siitä miten saisin korvaavan lennon.  Samaan aikaan ilmoitin naapuripariskunnalle,  joka poissaollessani hoiti Bambia,  että  lakon vuoksi tulen näköjään  kotiin vasta seuraavana päivänä.  Sieltä tuli ilmoitus että heillä on matka tiistaina, ja että he voivat viedä Bambin ulos vain aikaisin aamulla.  Tästä sitten hätäännyin,  sillä  eihän koiraa voi jättää yksin koko päiväksi. Unohdin täysin että olisin voinut kirjoittaa  saman kadun naapurin tyttärelle,  ja pyytää  häntä hakemaan avaimeni naapuripariskunnalta,  sillä hänen äitinsä olisi voinut ulkoiluttaa Bambia. Hätääntyneenä  tilasin ja maksoin uuden lennon,   joka oli aika lailla kalliimpi kun peruutettu lentoni, mutta kotiin piti päästä.
Taideteos lentokentällä
Soitin ystävälle ,  ja pyysin saada tulla hänelle seuraavaksi yöksi , koska  jouduin jäämään yhden ylimääräisen yön Helsinkiin,  sillä ostamani uusi lento oli vasta seuraavana  päivänä . Sain onneksi jättää matkalaukkuni hotellin  matkalaukkusäilöön.  Koska bussit olivat lakossa, eikä ystäväni luokse pääse kuin bussilla,  jouduin ottamaan sinne taksin. Sain yhden ylimääräisen päivän Helsingissä, mutta kun julkinen liikenne ei kulkenut sinne missä ystäväni asuu,  ei voinut mennä minnekkään , ja taksilla liikkuminen Helsingissä on aika kallista...

Seuraavana aamuna bussit onneksi kulkivat,  ja hain matkalaukkuni hotellista.  Kun tulin lentokentälle, sain kuulla että  edellisenä iltana olikin Turkishillä ollut lento, mutta en edes tiennyt siitä,  enkä ollut saanut siitä minkäänlaista tietoa .  Tiistaina eli uutena paluupäivänä naapuripariskunta ilmoitti että he eivät menekään matkalle koska  toinen heistä ei voinut hyvin, joten Bambin ulkoilu järjestyi onneksi:)  
Tällä viikolla olen käynyt kirjeenvaihtoa Turkish Airwaysin kanssa; lakko on  Force majeure, eli oikeastaan heidän ei ole pakko korvata  peruttua lentoa,  mutta minulle ei ilmoitettu illan lennosta ja tarkistin viestejä jatkuvasti. Olin myös ostanut lippuni  eDreamsin kautta, eli nettimatkatoimiston kautta.  eDreams on hyvä niin kauan kun ei ole ongelmia , mutta jos tulee ongelmia niin heihin on todella vaikeaa saada yhteyttä:  pitäisi soittaa Englantiin omalla kustannuksella,  ei ole sähköpostiosoitetta ja viesteihin vastaa robotti.....
Valtava valikoima erilaisia lokum-makeisia kentän kaupassa.  Mutta todella kallista! 13 euroa pieni rasia....
Turkish Airways oli myös ilmoittanut  eDreamsiile että lentoni on peruttu,  mutta sieltäkään ei tullut minkäänlaista ilmoitusta korvaavasta lennosta eikä edes siitä että lento oli peruttu.  Eilen  Turkish Airways ilmoitti että he korvaavat minulle peruutetun lennon, joka maksoi vähemmän kuin uusi ostamani lento.  Parempi sekin kuin ei mitään. Opin tästä että en takuulla enään hanki lippua eDreamsin kautta;D

9 kommenttia:

 1. Mukavaa, että olet saanut vähän kokea tunnelmia täältä koti-Suomen loppuvuoden pimeästä, Jael.
  Aikamoista sähläämistä on matkustaminen nykyään, mutta kyllä sinulle nyt sattui yllättävän monta yhtäaikaista sattumaa. Onneksi sait lentolipusta rahat takaisin, ja onneksi Bambilla oli sittenkin hoito kunnossa. Ja onneksi olet päässyt turvallisesti takaisin Israelin kotiin.
  Varmaankin tuntuu aurinko taas mukavalta :)

  VastaaPoista
 2. Todella rasittavaa kun matkusteluun tulee katkoja 🤢🤢 ! Olipa kalliissa hinnassa noi makeiset !!
  Etkö halua muuttaa takaisin Suomeen ?

  VastaaPoista
 3. Helsinki on niin ihanan monipuolinen kaupunki, jokaiselle löytyy jotakin <3

  VastaaPoista
 4. No, olipa sähinkiä paluulentosi kanssa. Pääasia kuitenkin, ettei Bambi jäänyt yksin ja saat edes jotain korvausta lentoyhtiöltä.

  VastaaPoista
 5. Meillä oli kerran kinkkinen tilanne eBookers'n kanssa, tosi vaikeaa oli saada ihminen kiinni mutta apua häneltä ei sitten lopulta saatu. Emme käytä ko. firmaa enää.
  Tulevalla viikolla alkaa taas lakot mutta joukkoliikenteen pitäisi toimia :)
  No, ei mitään hätää kun ei tarvitse juosta lahjojen perässä kun emme lahjoja harrasta kuin silloin kun huvittaa. Joulun aikaan nautimme vapaa-ajasta kotona.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Eeva:Oli kyllä kiva olla Helsingissä myös pimeämpään aikaan; mutta aika meni niin nopeasti.. Oli kyllä sähläämistä lakon vuoksi, pahaksi onneksi tukilakot osuivat juuri alkuperäiseen lähtöpäivääni, mutta sille ei voi mitään, Bambi onneksi ei joutunutkaan olemaan yksin, olisinpa tiennyt aikaisemmin että pariskunta ei mennytkään matkalle, niin en olisi niin hermoillut. Vähän jäin tappiolle lippujen suhteen kun uusi lippu oli kalliimpi, mutta toivottavasti pian tulee korvaus tilille. Itse asiassa pidin siitä pimeästä, ja täällä on tänään ollut sellainen päivä joka alkoi auringolla ja muuttui sitten pilviseksi. Oikein hyvää itsenäisyyspäivää sinulle Eeva:)

  Ulrika:Tuo ei tosiaankaan ollut kivaa, erityisesti koska hermoilin koiran vuoksi, ja koska siitä illan lennosta en saanut mitään tietoa mikä harmitti. Nuo lokumit Istanbulin kentällä oli yllättävän kalliita, varmaankin lentokentän ulkopuolella paljon edullisemmat. En ostanut, koska en erityisesti välitä lokumista. Välillä ajattelen että olisi kiva muuttaa takaisin Suomeen,etenkin pojan perheen vuoksi, mutta kaipaisin niin tänne, ja se talvi....Voi kun voisi olla puolet siellä ja puolet täällä...

  Melissa:Todellakin löytyy.Teininä Helsinki oli mielestäni tylsä,mutta nyt kaikkea muuta..

  SusuPetal:Todellista sählinkiä, suunnitelmat meni kyllä pilalle lakon vuoksi.Mutta onneksi Bambi ei joutunutkaan olemaan yksin, ja osakorvaus on parempi kuin ei mitään, ja suhteellisen nopeasti myös suostuivat maksamaan (odottelen vielä että se maksu tulee,mutta ainakin luvattu on että tulee...)

  BLOGitse:Voihan harmi ettei sieltä EBookersilta tullut apua.Tässä eDreamsin tapauksessa ei edes ollut ihmistä , vaan joku typerä (ro)botti, joka antoi vain standardivastauksia, enkä onnistunut mitenkään laittamaan heille valitusta kun ei ole edes sähköpostiosoitetta heillä. Voihan harmi noita lakkoja, ja vielä näin huonoon aikaan.. Täällä kun joulu ei ole virallinen juhla niin ei ole sitä joululahjahässäkkää, onneksi:) Mukavaa viikonloppua sinullekin ja hyvää itsenäisyyspäivää:)

  VastaaPoista
 7. Onneksi sait edes jotain korvausta peruuntuneesta lennosta. Onpa kyllä kurjaa, että ei ole kunnon asiakaspalvelua, josta saisi apua kun tulee "hätätilanne".
  Odotan jo kovasti lomaani, joka alkaa 23 pvä. Ihanaa kun saa olla kotona pari viikkoa ja vaan nautiskella ilman mitään suunnitelmia.
  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 8. Hienoja kuvia taasen - samoin profiilikuva! Onneksi sait edes osan rahoista takaisin, meille maksettiin vain minimi 40/hlö, kun myöhästyimme koneesta DeGaullen sekavalla kentällä sekavan lentolipun takia... Eikä tuo myöhästyminen todellakaan ollut sinun vikasi.

  VastaaPoista
 9. Voi mitä sählinkiä lentojen kanssa! Kurjinta on kuitenkin hermoilu lasten tai eläinten hoidon puolesta. Vaikka meni täpärälle, onneksi lopulta kaikki kuitenkin siis Bambin osalta hyvin. Raha on vain rahaa.

  Minä olen joskus ollut meidän suvun puolivuotiaan kanssa tuolla Oodin leikkipaikalla konttailemassa kun odottelimme äitiään tunnin verran yhdestä työpaja-hommelista. Kivaa oli ja itkupultit tulivat vasta kahta minuuttia ennen kuin äiti palasi. Tosin minusta ne minuutit tuntuivat ikuisuudelta ;).

  Kivoja joulukuun päiviä sinne Jael.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...