perjantai 27. joulukuuta 2019

Kesästä talveen

Eikös tästä tulekin mieleen mustikka....Mutta on myrkyllinen.
Hei taas, toivottavasti joulun  viettonne sujui oikein mukavasti.  Täällähän  joulu ei ole virallinen  juhla,  ja joulupäivät olivat tavallisia arkipäiviä; tosin  Hanukka-juhlan vuoksi koululaisilla on lomaa, ja  näköjään myös osalla vanhemmista,  sillä katukuvassa on näkynyt normaalia enemmän ihmisiä.
Maanantaina  oli kulunut tasan viikko siitä kun sairastuin aika pahaan influenssaan,  mutta tunsin oloni paremmaksi ja lähdin kaupungille. Olin sopinut tapaamisesta  täällä  nyt vierailevan  Suomen  suosituimman  vegaaniblogin,  Chocochilin , kirjoittajan Elinan kanssa.  Sovimme treffit  torikadun ja viereisen kävelykadun edessä olevalle aukiolle,  ja kun tulin sinne,  huomasin tämän jättimäisen, ainakin 2 metrin korkuisen jääkarhun.    Tuo maanantai ja sitä edeltävät ja pari sen jälkeistä päivää  olivat todella lämpimiä ja aurinkoisia,  ja jääkarhu näytti tuolla hieman hassulta.
Monet halusivat tietenkin kuvauttaa itsensä jääkarhun kanssa.  Mietin että tuon jääkarhupuvun sisällä oli varmaan tukalan kuumaa,,,,,,...
Kävelimme Elinan ja hänen ystävänsä kanssa kohti  Levinsky-toria,  joka viikkoa aikaisemmin oli muuttunut kävelykaduksi.  Tämä oli kyllä tosi hyvä muutos,   ja kadulla  on nyt  värikkäitä tuoleja ja pikku pöytiä  autojen sijaan. Kaupatkin näkyvät nyt paremmin.  Tämä tori on hieman erilainen, eli torin pääkadulla ja sivukaduilla on kauppoja,   jotka avautuvat kadulle päin,   kuten näkyy oikealla puolella. Elinan ja hänen ystävänsä kanssa tuli käveltyä paljon,  ja ehkä liiankin paljon,  sillä illalla  en voinutkaan enään niin hyvin. Seuraavat päivät  yritin olla varovainen ,    mutta nyt perjantaina olo ei vieläkään ole täysin  hyvä,   sillä yskä ärsyttää etenkin öisin, yskänlääkkeestä huolimatta.  Yritän olla varovainen etten rasita itseäni liikaa niin kauan kuin olo on tällainen.  Otin rokotteen marraskuussa, mutta  sehän ei kata kaikkia viiruksia,  ja   kuulemma tämän talven viirukset ovat aika agressiivisia: täällä on kuollut jo 10 ihmistä,  ja  lähes kaikki heistä nuoria,  ei rokotettuja ja terveitä.
Eilen , Tapaninpäivän illalla,  Anneli oli kutsunut muutamia meistä suomalaisista täällä joulupuurolle.  Kaikenlaisia muitakin herkkuja oli siellä, kuten kuvasta näkyy:)  Ja sää muuttui torstaina   kesäisestä talviseksi,   ja kun olimme Annelin luona,  ulkona oli rankkasateita,  ukkosta ja  salamointia, ja nyt on kylmempääkin (mitä olin toivonut).  Tänäänkin aamulla oli kovin sateista, mutta  huomenna  sunnuntaina pitäisi auringonkin taas paistaa,  Hyvä että vihdoinkin tuli kunnolla sadetta, vaikka se aiheutti monille  ongelmiä: yhdelle tutulleni tuli vettä makuuhuoneeseen, kurja juttu.  Mutta  näiden sateiden ansiosta luonto pian kukoistaa kunnolla:) Hyvää loppuvuotta kaikille:)

12 kommenttia:

 1. Hyvää joulutunnelmaa Annelilla! Kuulinkin teidän sateista, hyvähän se on että sataa, kunhan ei tulisi mitään tuhoja. Hyvää loppuvuotta sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Eeviregina:Ihana tunnelma olikin Annelin luona:) Ongelma täällä on että ensin ei sada, ja sitten vettä tulee kerralla liikaa. Joissain paikoissa tulvi,mikä ei ole kivaa. Kiitos , ja hyvää loppuvuotta sinullekin:)

  VastaaPoista
 3. Ikävä kuulla, että tuo sinun tautisi on kestänyt näin kauan. Toivottavasti jo pian voit hyvin.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 4. Hauska jääkarhu ja kutsuvan näköinen kävelykatu.
  Tervehtymistä ja parempaa oloa sinulle !

  VastaaPoista
 5. Harmillista, että sairastuit. :( Itsekin sairastuin flunssaan heti loman alettua ja toivon, etten saa tämän jälkeen influenssaa. Toivottavasti olosi on jo parempi!

  Me täällä ihastelemme talven ihmemaata juuri nyt! Saimme valkoisen joulun ja itse asiassa lunta on aika paljon. Aurinko nousee juuri ja nyt on kunnon pakkaspäivä: mittari näyttää -17 astetta.
  Hyvää loppuvuotta Sinulle ja oikein hyvää, onnellista tulevaa vuotta 2020! Kiitos, kun olet vieraillut blogissani ja jättänyt usein kommentinkin. <3

  VastaaPoista
 6. Hyvää loppuvuotta Jael! Ja nyt petiin heti hoitelemaan itsesi kuntoon!

  VastaaPoista
 7. Kuvasta näen että Annelilla suomalaista astiastoa , ulkosuomalaisena kiinnitän huomiota "suomijuttuihin " 🇫🇮🇦🇽
  Hyvää uutta vuotta !!!

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti flunssa olisi nyt selätetty. Ja voi jääkarhu-parkaa. Tai siis häntä, joka siellä puvun sisällä piti kulisseja yllä.

  Meillä on sateen kanssa vähän sama juttu: sade ei koskaan ole oikein lempeää, tihkuttelua. Sitten kun sataa, niin sitä tulee niin paljon että varmasti piisaa.

  Bambille terkkuja! Ja Sinulle toipumista. Meillä näyttää olevan myös aika ärhäkkä influenssakausi tulollaan.

  VastaaPoista
 9. hienoja kuvia, onko puussa tuolla aprikooseja?ihana kissa, kiva oli katella kuvat.

  VastaaPoista
 10. Outi:Tänään maanantaina alkoi vihdoin tuntua että tämä taitaa olla ohi:) OIkein hyvää loppuvuotta Outi:)

  Rita:Hauska olikin tuo jääkarhu! Ja kiitos, nyt alkaa jo tuntua paremmalta:)

  Piipe:Toivottavasti sinulla oli se vain flunssana eikä influenssana. Ja kiitos,tänään alkoi tuntua hieman normaalimmalta:) Lumiset maisemat ovat niin kauniita, ihanaa nähdä sellaista:) Ja oikein hyvää tulevaa vuotta sinullekin Piipe, ja kiitos sinullekin täällä kommentoinnista:)

  Lepis:Kiitos samoin hyvää tulevaa vuotta, ja nyt ,2 viikon jälkeen,vihdoinkin tuntuu että tämä alkaa olla selätetty:)

  Ulrika: Anneli onkin tuonut joka kerta astioitaan tänne päin, ja oli niin kauniisti katettu pöytä: Gott Nytt År Ulrika:)

  JOhanna: Nyt tänään , tasan 2 viikon jälkeen, taitaa olla muutos parempaan, vihdoinkin:) Mietinkin että varmaan kamala olo tuolla sisällä kun ulkona oli aika lämmintä. mutta hauskalta näytti tuo jääkarhu:)Täällä tuli viikonlopun aikana tosi paljon sadetta, nyt on tauko ja lämpimämpää mutta uusi sateinen episodi kuulemma loppuviikolla. Bambilta takaisin terkkua Felixille:) Täällä on tosi ärhäkkä influenssaviirusepidemia, ja kun noita kuolemantapauksia oli niin alkoi rokotehysteria, ja kaikille ei edes taida riittää nyt rokotteita. Minä onneksi otin sen jo marraskuussa, muuten tämä tauti olisi voinut olla pahempikin. Hyvää tulevaa vuotta Johanna:)

  Piritta:Kiitos:) Ei aprikooseja vaan kumkvatteja:) Ja tuo kisu on kyllä aivan ihana:)

  VastaaPoista
 11. Kävelykadut ovat mukavia!

  Harmi, että sait influenssan ja olehan nyt varovainen sen kanssa. Täälläkin on syystalven aikana kuollut ihmisiä influenssan jälkisairuksiin, varsinkin keuhkokuumeeseen. Minuun lääkärini tuikkasi rokotteen, sillä oltuani muutaman kuukauden solumyrkyllä, ei puolustuskykyni ole kehuttava. No, syön kyllä aika arsenaalit vitamiineja myös, jotten mitään pelottavaa saisi.

  Ihana jääkarhu...sellainen halattava ja kuvattava :)

  Oikein hyvää uutta vuotta sinulle ja paranehan nyt nopeasti <3

  VastaaPoista
 12. Sadetta, sitä olemme mekin saaneet joulukuussa peräti kahdeksana päivänä! Alkoi ennen joulua, saamme varmaan upean kevään. Viime kevätkin oli sitä, löytyi aivan uusia kasvejakin vuorenrinteiltä!
  Pidä huolta itsestäsi, anna taudille pikkuhiljaa lähtöpassit. Hyvää uutta vuosikymmentä!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...