tiistai 7. huhtikuuta 2020

Bambi 12 vuotta!

Niin on vuosi taas kulunut ,  ja Bambi täyttää huomenna 12 vuotta!  Näinä päivinä  koiraystävä on  tosi tärkeä  sillä koira pitää viedä ulos, vaikka olisi ulkonaliikkumiskielto.... Eilen täällä kerrottiin uutisissa että näiden rajoitusten aikana on adoptoitu paljon normaalia suurempi määrä kissoja ja koiria, sillä  kun suurin osa ihmisistä kotona eivätkä töissä,  niin on aikaa tutustua uuteen lemmikkiin.  Toivottavasti lemmikit pysyvät uusissa kodeissaan myös sitten kun elämä palaa normaaliksi, eikä enään olla kotona koko ajan..
Ehkä muistatte minun kertoneen että huhtikuun 8.  ei välttämättä ole Bambin oikea syntymäpäivä, mutta kun adoptoin Bambin vuonna 2008,  minulle kerrottiin että Bambi on syntynyt  huhtikuun alussa, ja siitä lähtien on Bambin syntymäpäivää vietetty huhtikuun 8. päivänä.
Iästään huolimatta Bambi  voi hyvin,  vaikka tässä iässä väsyttää enemmän, eikä askel enään ole aina yhtä nopea kuin nuorempana. Kuonokin on harmaanvalkea.
Nyt kun on nämä rajoitukset, ei ole samalla tavalla kuvattavaaa kuin ennen.   Kaipaan Tel Avivin eläväistä keskustaa tosi paljon, mutta tällä hetkellähän se keskusta on täysin kuollut.   Onneksi on tämä puisto kodin edessä,  jossa voi ulkoilla  kun on se 100 metrin sääntö.  Valkoiset ruusut kukkivat nyt puistossa, ja ne ovat tosi kauniita.
Katkaisin yhden kukkivan oksan ja laitoin kotona maljakkoon.  Nämä eivät tuoksu millekkään mutta ovat niin nättejä:)  
Kirkkaan punaisena kukkiva korallipuu on myös niin kaunis kukkiessaan.  Täällä alkaa huomenna illalla  Pesah, eli juutalainen pääsiäinen,  joka tänä vuonna on erilainen kuin koskaan. Sitä saa viettää vain  ydinperheen kanssa, eli niiden kanssa jotka asuvat samassa asunnossa.  Koska tässä niin perhekeskeisessä ja sukurakkaassa  maassa pelättiin että ihmiset  eivät tottelisi tuota sääntöä , ja  menisivät sukulaisten tai perheenjäsenten luo viettämään pyhää,   alkaa täällä tänään totaalinen karanteeni, eli minnekkään ei voi mennä, perjantai -aamuun saakka.  Ei saa edes mennä autolla kaupungista toiseen. Tämä on  kyllä ihan järkevä päätös,  koska aika varmaa on että monen täkäläisen on todella vaikeaa  juhlia pääsiäistä vain ydinperheen kanssa.  Sen sijaan telkkarista voi seurata virtuaalista juhlintaa. 
Ja jos te rakkaat lukijat ette voi viettää tulevaa pääsiäistä rakkaittenne kanssa koronan johdosta, voitte viettää sitä heidän kanssaan virtuaalisesti, kiitos Valion.  Valion virtuaaliseen pääsiäispöytään pääsette täältä.
Kasvien lisäksi puistossa voi kuvata kissoja.
Tai räksyttäviä  Maina-lintuja.
Meidän talon ympärillä  asuva Levana, iäkäs kissaneiti, joka joka aamu odottaa että tuon hänelle aamiaista.
Oikein hyvää pääsiäisen aikaa:)

19 kommenttia:

 1. Kauniisti kukkii kukat siellä.
  Paljon onnea 12-vuotiaalle suloiselle Bambille! <3

  VastaaPoista
 2. Hyvää synttäriä Hänelle ja hyvää pääsiäisviikkoa teille molemmille. Upea oksa sinulla maljakossa.

  VastaaPoista
 3. Sydämelliset onnittelut Bambille! Ja sinulle Jael lämpöinen ajatus ja virtuaalihalaus. Onneksi olet yhä täällä kirjoittelemassa!!

  Pääsiäisen vietto taitaa myös täällä Suomessa olla nyt vähän erilaista. Meillä ainakin hoitui virpominen Skypen välityksellä. Onhan se vähän surullista, kun nyt olemme täällä ihan lähellä noita pikkuisia. Mutta toisaalta olen päättänyt olla isommin valittamatta ja tehdä omalta osalta parhaani, jotta pääsisimme poikkeusoloista taas mahdollisimman pian jatkamaan normaalia elämää.

  Kaikesta huolimatta valoisaa kevättä sinne, pidähän huolta itsestäsi ja suloisesta Bambista. Terkuin Leena Kanavalta

  VastaaPoista
 4. Onnittelut Bambille! Onneksi sinulla ja Bambilla on lähellä puisto, jossa on noin ihania kukkia! Ihania ruusuja ja liekkipuu.
  Mä luulen, että täällä ei ole niin katastrofi, jos ei pääse pääsiäisenä kyläilemään suvun luokse. Siellä teillä se on varmasti isompi suru, kun pesah on vuoden suurimpia juhlia.
  Kaikesta huolimatta, hyvää pesahia ja pääsiäistä!

  VastaaPoista
 5. Susanne:Nuo ruusut ja korallipuut tosiaankin kukkivat niin kauniisti nyt:) Kiitos Bambin puolesta ja hyvää pääsiäisen aikaa sinulle:)

  Lissu:Kiitos samoin sinulle hyvää pääsiäisen aikaa:) Ruusu kukki niin kauniisti maljakossa, nyt odottelen että nuput aukeavat.

  Leena: Ihanaa nähdä sinulta kommentti , kiitos, tämä niin ilahdutti:) Kiitos Bambin puolesta, ja virtuaalihalaus sinullekin:) Harmi tosianakin että pitää viettää juhlat virtuaalisesti.Täkäläisille todella vaikeaa kun ovat niin sukurakkaita. Kiitos paljon Leena, ja toivotaan että pian pääsemme jo elämään normaalimpaa aikaa, ja kaunista pääsiäisen aika sinulle ystäväiseni.

  Eeviregina: Kiitos Bambin puolesta. Todella hyvä nyt tuo puisto kun on tämä 100 metrin rajoitus, tuo puisto täyttää sen rajoituksen hyvin. Totta, täällä se on takuulla monelle suuri katastrofi kun ovat tottuneet viettämään pesahia koko suuren suvun voimin,mutta nyt eivät voi. Sen vuoksi oli ihan pakko laittaa tuo täyskaranteeni pyhän ajaksi. Oikein hyvää pääsiäisen aikaa sinulle.

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea Bambille! <3 Hellät halit ja rapsutukset.

  Hyvää pääsiäisen aikaa.

  VastaaPoista
 7. Onnea, suloinen Bambi! <3 Oot sie komia herra! :-)

  Vähän hirvittää tuo lemmikkien ottaminen tällaisessa tilanteessa. Tai siis ei niinkään se lemmikkien ottaminen kuin se, että onko niille sitten yhtä lailla aikaa sitten, kun elämä joskus taas normalisoituu. Etteivät vaan jäisi heitteille...

  Ihanan kesäisiä kuvia.

  VastaaPoista
 8. Onnea kauniille Bambille ! Kiitos kauniista kuvistasi ja sinulle Jael Hyvää Pääsiäistä ! Tuula

  VastaaPoista
 9. Onnea Bambi! Ja Felix lähettää oikein erityispitkät haukut.

  On kyllä kiva, kun edes luonnossa kukkii. Yleensä ostan kukkakimpun kotiin ainakin parin viikon välein, mutta nyt ei ole tullut ostettua.

  Juuri luin jostain artikkelin, että nyt ei pitäisi tehdä hätiköityjä päätöksiä lemmikkien hankkimisen suhteen. Kyllä meilläkin on ollut vähän tapetilla, että otettaisiinko toinen koira. Mies törmäsi (melkein kirjaimellisesti) hylättyihin koiranpentuihin moottoripyöräillessään.

  Kiitos linkistä Valion pääsiäiseen! Näitä on kiva katsella.

  VastaaPoista
 10. Paljon onnea Bambille! Toivottavasti teillä on vielä monta yhteistä vuotta edessä.

  VastaaPoista
 11. Oikein paljon onnea Bambille <3
  Aivan ihana tuo kukkiva puukin!

  VastaaPoista
 12. Onnea tätäkin kautta Bambille♥ Nyt et voi enää jättää häntä yksin ja pyrähtää tänne ellei hoitaja tule kotiin.

  Tuo korallipuu on kaunis♥ Törmään nyt kaikkialla koralliin ja joulukuussa on korallihääpäivä.

  Ihania ruusuja ja koeta kestää♥ Sinut tuntien tiedän, että lujille ottaa:), mutta tämä on kauhea pandemia, todella kauhea. Luin espnajntaudista Kuukausiliitteestä ja hyvä etten pyörtynyt. Se tuli monta kertaa kahden vuoden aikana takaisin ja miljoonia kuoli. Siinä oli eräitä yhtäläisyyksiä koronaan...

  Halit♥♥

  VastaaPoista

 13. Onnea, onnea, onnea päivänsankarille <3

  VastaaPoista
 14. Eri kivoja juttuja olit postaukseen keksinyt vaikka ulkona liikkumista onkin rajattu.
  Kiva että viet Levanalle aamupalaa.

  Bambi on kerrassaan suloinen. Niin kaunis ja herkän näköinen. 🧡

  Maina birds olen tavannut vain kirjoissa ja ihmetellyt mitä ne ovat. 🙂

  Minulle näytettiin vihreää valoa ideani suhteen, joten alan opettaa suomea kirjekurssina
  nyt poikkeusolojen aikaan. Tuli mukavaa tekemistä pääsiäiseen. Hyvää pääsiäistä sinullekin 💛🐣🐤

  VastaaPoista
 15. Onnea Bambille, ja pitkää ikää!

  Hyvää Pääsiäistä.

  VastaaPoista
 16. Nurkkalintu:Kiitos ; Bambi kittää , ja hyvää pääsiäistä sinulle:)

  Satu:Kiitos, Bambi jo vanhus mutta edelleen suloinen:) Minäkin niin toivon että ne ihmiset ovat miettineet tarkoin lemmikin ottamista, että se on monen vuoden projekti ja perheenjäsen, jota ei pidä noin vain palauttaa. KIitos, on ollut tosi lämpimää mutta nyt tätä kirjoittaessa saimme pienen ihanan takatalven:)

  Tuula Åboflickan: Kiitos sinullekin , ja oikein hyvää pääsiäistä sinulle:)

  Johanna:Kiitos, Bambi kiittää ja lähettää terkkuja takaisin Felixille:) Kukat ovat kyllä ihania, etenkin luonnon kukat.Vielä on keltaisia kakkaroita kukkimassa ,mutta kyllä niiden aika on jo pian ohi.
  Totta, pitäisi todellakin miettiä ennenkuin ottaa lemmikin, ja hieman huolestuin niistä uutisista, mutta toivottavasti niitä ei sitten palauteta kun elämä muuttuu normaalimmaksi. Eläin on perheenjäsen kuten muutkin:)
  TOsi kiva että voi tuolla tavoin viettää edes virtuaalista Pääsiäistä , kivasti järjestetty. Täällä oli televisiossa Passover-iltana virtuaalinen pääsiäisilta. jota seurasin jonkun aikaa. Oikein hyvää pääsiäistä sinulle Johanna:)

  Luimpupu:Kiitos paljon Bambin puolesta.Onneksi nämä kääpiöpinsserit ovat pitkäikäisiä,joten vielä varmaan tulee yhteisiä vuosia:)

  Outi: Kiitos paljon Bambin puolesta. Tuo korallipuu on kyllä niin upean värinen kukkiessaan:)

  Leena: Kiitos Leena, kerron Bambille;D Totta, vanha koira on vähän eri juttu kuin nuori koira... Vaikka oma koti on kyllä paras paikka koiralle. Korallipuu on todella upea. ja vau, korallihääpäivä, en tiennyt että sellainenkin oli, siis korallinen;D
  Tauti on todellakin kamala koska niin arvaamaton. Ja usein verrataankin Espanjantautiin,tosin tilanne oli silloin aivan toinen koska ei ollut lääketiedettä eikä tietoja joita nyt on.,JOs silloin olisi ollut tätä tietoa niin paljon vähemmän olisi ollut kuolemia.Hali ja hyvää pääsiäistä Teille Leena ja R:)

  Hannele Bambi kiittää:)

  SusuPetal: Kiitos paljon Bambin puolesta:)

  Melissa:Kiitos, ja rapsutuksia teidän hauveleille:)

  Rita:Kivastihan tästä puistostakin löytyy juttuja. Levana on ihana vanha kissaneiti, ja ollut täällä varmaan yhtä kauan kuin minäkin,tässä talossa siis,minä sisällä ja Levana (valkoinen) ulkopuolella. KIitos, Bambi on tosi kiva koira . Mainat pitävät kamalaa ääntä mutta ovat muuten kivan näköisiä. Myös puiston papukaijat pitävät kamalaa räksytystä, mutta niitä ei pahemmin näe ,t oisin kuin noita mainoja. Kiva että järjestyi kirjekurssi, ja sinulel työtä sitä kautta nyt kun ei voi fyysisesti olla paikalla. Hyvää pääsiäistä sinulle:)

  Unelma;:Kiitos Bambin puolesta ja oikein kaunista pääsiäisen aikaa sinulle Unelma:)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...