torstai 16. huhtikuuta 2020

Kuntoilua ja kaktuksiakin rajoitusten aikaan.

 Kun on tottunut tekemään joka päivä  pitkiä kävelyitä ,   niin 100 metrin rajoitusten aikaan  kuntoilu on aika haasteellista.    Kodin edessä oleva puisto onneksi  täyttää nuo   rajoituksen ehdot,  ja muistin yhtenä päivänä että siellähän on monessa kohtaa portaat:)  Huomatkaa että portaiden reunoilla on onneksi myös liukuesteet.   Tämän kuvan otin toissa viikolla kun saimme vähän yli päivän kestävän takatalven. Nyt on helteistä päiväsaikaan eikä sadetta ennen loppuvuotta.  Mutta siis nuo portaat: ne sopivat kivasti kuntoiluun :)
Kun tuli  100 metrin rajoitus , ajattelin että voin käyttää puiston reunalla olevan ulkokuntosalin laitteita. Mutta kaikkiin ulkokuntosaleihin on nyt pääsy kielletty:(
Yritän kävellä  puiston halki ja ympäri, mutta  välillä se kyllä tuntuu tylsältä kun matkan varrella ei ole mitään erityisen mielenkiintoista, ja  muutaman kierroksen jälkeen alkaa hieman kyllästyttää.    Puisto on 4 kadun varrella,  ja mielenkiintoisin näkymä on tämä   rakenteilla oleva toimistotalo. En kyllä saa koskaan näistä kierroksista  tarpeeksi askeleita, kuten olen saanut pitkistä kävelyistä.
Kotona minulla on  tuo jumppa&joogamatto sekä kuvan jumppapallo. Näiden lisäksi minulla on jumppanauha ja 3  kilon käsipainot.  Myös  TRX-nauhat löytyvät kodista mutta kiinnityspaikka niille on vähän liian matalalla.  Käytän myös ulos mennessäni   ja kotiin tullessa  portaita enkä hissiä, mutta  voi olla että viime aikoina oirehtinut polveni johtuu liiallisesta rappusissa ravaamisesta.
Muutama päivä sitten ,  Bambia ulkoiluttaessa,  huomasin että  kodin viereisen  kaktuspuiston portti oli auki.  Hieman ihmettelin , sillä kaikki tällaiset puistot ovat nyt kiinni, mutta ehkä siellä oltiin  hoitamassa kasveja ja puiston lintutarhaa.   Koska portti oli auki, enkä nähnyt ketään , pujahdin sisälle Bambin kanssa.
Viimeisestä käynnistä puistossa on jo aikaa,  ja joka kerta siellä on jotain uutta nähtävää.
Kaktukset  ovat kyllä veikeitä kasveja.
Pienet aloet kukkivat.  
Joku aloe tämäkin.
Piikkikruunu kukkii.
Tähän kaktukseen ei kannata koskea...

21 kommenttia:

 1. Aivan upea tuo kaktuspuisto Aloe veroineen.

  Tylsää todellakin, ettet voi sen kauemmas nyt lähteä ja voin vain kuvitella, miten vaikeaa se on, kun on tottunut lenkkeilemään pitiäkin lenkkejä.

  Toivotaan nyt hartaasti, että tartuntojen määrä laskee laskemistaan ja rajoituksia voidaan helpottaa.
  Norjassa vaikuttaa nyt aika lupaavalta.

  Voi hyvin, pysy terveenä ja halaus sekä sinulle että Bambille <3

  VastaaPoista
 2. Liikkumisen ylläpitäminen on kyllä tuollaisissa oloissa kovin hankalaa:( Kumpa arki palaisi pian uomiinsa!! Ihania nuo kaktukset ja kiva tuollainen puisto;) Terveyttä ja hyvää vointia sinne♥

  VastaaPoista
 3. Onpa kivaa että pääsit kurkkaamaan kaktuspuistoon. Lenkkialueella vaihtelu virkistää! Tutunnäköisiä kasveja.

  VastaaPoista
 4. Portaat ovat kyllä näppärät. Kiva, että sellaiset siellä ulkoilupuistossasi on. Tylsää, että niitä kuntoiluvälineitä ei saa käyttää. Ei kai se vaatisi muuta kuin että siellä käytäisiin vuorotellen ja jokainen puhdistaisi ennen ja jälkeen ne laitteet, joihin on koskenut.

  Upeasti kaktukset kukoistavat! Kyllähän tässä vähän on miettimistä, että mitäs tekis. Päivät seuraavat toisiaan samanlaisina.

  Bambille Felixiltä haukut!

  VastaaPoista
 5. Ihana kaktuspuisto. Kiva kun pääsit käymään siellä.
  Ymmärrän niin hyvin, että kaipaat pitempiä kävelylenkkejä. Toivottavasti tämä pandemia menee pian ohi ja päästään taas normaaliin arkeen!

  VastaaPoista
 6. Ihana tuollainen kaktuspuistao. Minä rakastan kaktuksia! Minulla on tuollainen viimeisen kuvan näköinen kaktus. Minun kaktukseni on punaopuntia ja se on selvinnyt hengissä ulos istutettuna jo kaksi talvea täällä itä-Pirkanmaalla. Viime kesänä se jopa kukki yhden kukan voimin!

  VastaaPoista
 7. Täällä on myös estetty noiden ulkokuntoilulaitteiden käyttäminen. Tavallaan ymmärrän, mutta toisaalta ärsyttää silti. Tuo sadan metrin rajoitus on kyllä tosi ankara. Miten sitä voi valvoa vai valvotaanko sitä edes mitenkään?

  Ihana keidas tuo kaktuspuisto! <3

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Mahtava kaktuspuisto! Ois hienoa jos asunnosta ois vain erilaisia kaktuksia huonekasveina :)

  VastaaPoista
 10. Uskon kyllä, että maisemat alkavat kyllästyttää, kun kävelymatkat ovat niin rajattuja. Onneksi pääsitte pujahtamaan kaktuspuutarhaan!

  VastaaPoista
 11. Tuo alueen vähäisyys on kyllä harmittavaa. Miten kauniit reitit siellä olisikaan kävellä. Onneksi täällä saa vielä tallustella. Kunhan saisi vain itsensä liikkeelle.

  VastaaPoista
 12. Tylsää, tylsää kulkea samoja reittejä mutta
  hyvä puoli on se että saat sentään mennä ulos.
  Mulla on joka aamu jumppatuokio, pallolla pyöritän bebaa myös pitkin päivää :)
  Mahdollisimman mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 13. Oi mitkä kaktukset ja mehikasvit. Mielikuvitus lähtee liikkeelle. 🙂

  Oletkin niin kova liikkumaan että nyt on uudet ideat tarpeen.
  Minä olen zumbannut sisällä ja tehnyt pieniä pihatöitä ulkona.
  Ihminen on aika kekseliäs halutessaan. 💕

  VastaaPoista
 14. 3 kilon painot! Sinähän olet varsinainen bodari. minulle riittää kilon painot. Heh! Kaktukset ovat mielenkiintoisia, koko suuri ryhmä. Kuntoillaan!

  VastaaPoista
 15. Voi apua.. luin tämän jo aiemmin, mutta en silloin ehtinyt kommentoida ja melkein unohdin. :-(

  Mutta siis tsemppiä polvesi kanssa! Voin niin hyvin myötäelää näitä polvijuttuja. <3 Ja onpa kummallista, että ulkokuntosalejakaan ei saa käyttää. Nyt kun tuntuu olevan vallalla käsitys, että korona ei tartu miltään pinnoilta vaan vain pisaratartuntana. Mutta kai se on sitten niin, että kun ei satavarma voi olla kuitenkaan, on parempi olla ylivarovainen kuin myöhemmin katua.

  VastaaPoista
 16. Polvivaivaisena ymmärrän, että tuo portaissa ramppaaminen ei aina ole hyväksi. Itse tykkään täällä meidän lähellä kävellä hiekkateillä, askel jalan alla on huomattavasti pehmeämpää kuin asvaltilla. Tosi kurjaa tuo 100m rajoitus, ei anna kyllä paljon vaihtoehtoja liikkumiselle :(
  Hyvää viikonloppua Jael ja aivan ihana nuo kaktuspuistosta ottamasti kuvat!

  VastaaPoista
 17. Marianna: Todellakin upea kaktuspuisto, ja kiva että oli auki,niin pääsin pitkästä aikaa sisälle katsomaan kaktuksia. Tuo 100 metrin pituus on todella mitätön, mutta nyt kai ollaan hieman höllentämässä sääntöjä ja se kai muuttuu 500 metriksi. Toivotaan todellakin että tartuntojen määrä laskee. Täällä on nyt luvut aika tasapainossa, joten sen vuoksi puhutaan astettaisesta rajoitusten höllentämisestä. Kiitos samoin sinulle Marianna:)

  Päden Paja_: Totta, on ollut kyllä vaikeaa , tosin mietin että kuka sitä nyt valvoo mutta pari kertaa on megafoni lähistöllä kaikunut että #kotiin"..Kaktuspuisto on aivan ihana:) Samoin sinulle hyvää vointia ja viikonloppua:)

  Eeviregina: Kaktuspuisto vieressä on tosi kiva. Ja onneksi oli nyt portti auki. Varmastikin tunnistat monta kasvia täältä:) Mukavaa viikonloppua sinuille:)

  Johanna: Nuo puiston portaat ovatkin näppäriä kuntoilulle, rakennuksen portaat vähemmän kun ovat jyrkempiä. Niin en minäkään tajua miksei kuntoiluvälineitä voi käyttää kun minullakin on aina ulkona muovikäsineet päällä. Ja hyvin voisin tuoda mukanani puhdistusliinan jos noita voisi käyttää. Kaktukset todellakin upeita nyt kun monet niistä kukkivat:) Päivät aika samanlaisia ja päivissä menee sekaisin,mutta nyt ehkä hieman puretaan rajoituksia piakkoin täällä. ainakin joitakin.

  Susanne: On todellakin ihana kaktuspuisto, ihan kodin vieressä mutta ollut kiinni jo pitkään. Tosiaankin olisi kiva tehdä pidempiä kävelylenkkejä. Ehkä ensi viikolla 100 metrin sijaan sallitaan 500 metriä , joka jo kuulostaa paremmalta. Toivotaan että pian päästään takaisin jotenkuten normaaliin elämään.

  Marketta: Tosi ihana puisto. Kävinkin katsomassa kaktustasi, ja mahtavaaa että opuntiasi jopa kukki:) Tuossa puistossa on muutama erilainen opuntia, myös puiston ulkopuolella yksi jossa keltaiset kukat ja violetit hedelmät.

  Elegia: Ai teilläkin, en kyllä tajua jos on välimatkaa ja hanskat päällä,- 100 metrin rajoitus on tuntunut tosi rajulta, mutta luin että ehkä ensi viikolla se muuttuu 500 metriksi. Niin miten sitä valvotaan... kaupungin keskustoissa valvotaan tarkemmin, poliisiautoja paljon liikkeellä, Minun alueellani vähemmän, mutta muutaman kerran olen kuullut poliisin megafonin kaiuttavan joillekin että menkää kotiin. Kaktuspuisto on kyllä ihana:)

  VastaaPoista


 18. Ulrika: Kaktuspuisto on ihana, ja ihan vieressä:) Mutta kotiin en välttämättä halua kaktuksia.

  SusuPetal_ Joo aika lailla kyllästyttää ja vaikeaa saada tarpeeksi kilometreja tuolla rajoituksella, mutta nyt sitä kai ollaan muuttamassa 500 metriksi, jee! Onneksi olikin kaktuspuiston portti auki:)

  Paluumuuttajatar_: 100 metriä ei ole mitään. Nyt sitä ollaan näköjään pidentämässä 500 metriin mutta harmittaa että 100 metrin rajoitus on ollut just kun luonto oli niin kaunista, enkä päässyt sitä näkemään, nyt on kaikki jo niin kuivunutta. Teillä on siellä niin ihanat kävelymaisemat, siitä vaan liikkeelle:)

  BLogitse:Totta, on kivempi kävellä kun on jotain stimulaatiota matkan varrella. Mutta tosiaankin, täällä onneksi luvut eivät ole olleet sellaisia k,kiitos ajoissa määrättyjen rajoitusten,että luvut olisivat nousseet kuten Italiassa tai Espanjassa.Täällä myös väestö nuorempaa kuin noissa maissa mikä vaikuttaa numeroihin. Hyvältä kuulostaa joka aamuinen jumppatuokio:) Kiitos samoin sinulle oikein hyvää viikonloppua:)

  Rita: Upeat tosiaankin nuo kaktukset, etenkin kun ne kukkivat. Juu minä tykkään liikua, tai kävellä ja nousta rappusia;D Zumba onkin hyvää liikuntaa,. ja pihatyöt käyvät ihan jumpasta:) Hyvää viikonloppua Rita.

  Lissu: Hih,minusta 3 kilon painot eivät ole mitään;D Kakutukset ovatkin tosi upeita.) Mukavaa kuntoilua sinullekin Lissu-.

  Satu: Kiva kun kommentoit:) Kiitos samoin,polveni kävi röngtenissä viime vuonna ja siinä ei näkynyt mitään joten kyse ei ole luista vaan ehkä rustosta, jänteistä tai sellaisista. Mobilat ja polviruoja ovat auttaneet.Nyt taas tuntuu olevan ok. Minustakin hölmöä ettei noita kuntosaleja saa käyttää kun ihmisillä täällä on lähes kaikilla kasvomaskit ja muovihanskat kädessä. Niin täällä on oltu ylivarovaisia mutta ehkä hyvä niin.

  Outi:Kipeän polven kanssa ei todellakaan kannata liioitella.Olen tottunut käyttämään portaita hissien sijaan, asun 3. kerroksessa joten ei niin paha. Sadan metrin rajoitus tosiaankin aika paha, mutta sitä ollaan nyt sitten kai hieman höllentämässä, Mukavaa viikonloppua Outi:)

  VastaaPoista
 19. Kauniita kaktuksia jne. Meillä oli tänään +7° C. En ehtinyt vielä ulkoilla... Yksin en tykkää eikä ole koiraa. Mies kävelee liian kovaa. Kohta vuosi kun saatiin joku virus joka lopetti taloyhtiömme kuntosalin käytön minulta, kaamea väsymys kuusi viikkoa, enkä enää sinne palannut. Nyt se on suljettu. Kuulun riskiryhmään nyt jo moninkertaisesti. Silti kiva käydä itse kaupassa käsineet kädessä ja kohta ne ilmatkin alkaa olla minulle suotuisat ulkoiluun. Ei rajoituksia kuin ettei mene liian lähelle perheen ulkopuolisia. Uudenmaan eristys päättyi toissa päivänä. Parhaansa ne yrittävät hallituksessa pitää virus kurissa. Voi hyvin ja nauti ilmoista!

  VastaaPoista
 20. Vitsit kun tää jo loppuisi. Tuo kaktuspuisto on aivan ihana <3

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...