lauantai 11. huhtikuuta 2020

Tuulettumassa

Melkein kuukausi siitä kun olen ollut muualla kuin lähialueella, ja  kun eksä soitti ja kysyi   haluanko nähdä merta,   olin heti valmis.  Meri, se on jotain mitä olen kaivannut....  Eksä haki autollaan kodin vierestä.   
Matkalla rannalle  näimme monta poliisiautoa, ja kaduilla ei näkynyt paljon autoja. Itse asiassa ei saisi noin vain mennä  minnekkään,  ellei ole jokin sopiva syy ,  kuten ruokaostokset tai apteekkiin meno,  ja meillä oli ostoskassit mukana.  Matkalla rannalle   näin että Jaffassa olikin paljon enemmän kauppoja auki kuin muualla, mutta en kuitenkaan viitsinyt ostaa mitään. Ei edes pelkästään munia myyvän kaupan edessä,  jossa oli jonoa. Täällä on ollut pulaa kananmunista,  mutta minulla oli niitä tarpeeksi kotona.
Tämä Jaffan ranta-alue on eteläisin kaikista Tel Aviv-Jaffan kaksoiskaupungin rannoista,  enkä ollutkaan ollut täällä ennen.   Ranta-alue on täysin erinäköinen kuin tutut Tel Avivin rannat,  ja   todella upea.
Ping pong pöydät ei nyt käytössä..
Emme siis tosiaankaan menneet rannalle vaan   parkkeerasimme auton rantakadun varrelle ja teimme pienen lenkin tyhjällä rantakadulla.   Meillä oli eilen  perjantaina,  ja tänään lauantai-aamuna pieni takatalvi, ja  kuvissa näyttääkin hieman talviselta, vaikka oli kuitenkin aika lämmintä.
Itse ranta  oli myllerrettynä,  sitä kai kunnostettiin, mutta onkohan tänä vuonna lainkaan rantakautta.....Rantakadun alemmassa tasossa on  ulkokuntosali, mutta niitäkään ei nyt saa käyttää.
Tosi surullista ajatella että   kukaan ei ehkä voikaan käydä näillä rannoilla tänä kesänä. Mutta toivotaan että  tilanne on ainakin loppukesästä sellainen että rannoilla voi käydä.  
Teimme ihan pienen, ehkä parinsadan metrin kävelyn rantakatua pitkin,  ja sen aikana  näimme hieman kauempana 3 ihmistä. 
Tuon parinsadan metrin alueella oli kaksi  ulkokuntosalia,  ja tosi hyvät laitteet oli tässä. toisin kuin meidän puiston viereisessä pikku ulkokuntosalissa, jossa vain 3 laitetta.   Koska rantakausi normaalisti on jo alkanut tähän aikaan vuodesta  , olisi tuo ranta varmaankin käyttökelpoinen, mutta nyt se oli aivan myllerretty,  ehkä tarkoituksella ettei sinne mentäisi.
Tel Avivin ranta-alueelta pääsee tänne rantatietä pitkin kävellen,   enkä tajua miksi en ole kävellyt tänne asti.  Nyt ei voi  mutta toivottavasti ensi talvena,  kesällä on liian kuumaa minulle.
Ai että   kun teki hyvää tuo raikas meri-ilma.  Täällä kun on niin tiheästi rakennettua,  eikä lähelläni ole mitään erityisen suurta puistoa,  kaipaa luontoa jossa voisi olla ihan ilman  korona-pelkoa.  Huomenna täällä tulee pakolliseksi kasvomaskin pito ulkona, tähän asti se oli vain tiukka kehotus.  

15 kommenttia:

 1. Todella kaunis ranta! Pidän kovasti peukkuja, että sinne pääsee kesällä, vaikka sitten rajoitetummin säännöin. On tämä kyllä melkoista aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta :Todellakin kaunis ranta-alue, minulle tutummat rannat ovat kahdessa tasossa, toisin kuon tässä joka on monessa tasossa. Toivottavadti tosiaankin kesällä elämä palautuu edes hieman normaalimmaksi. Hyvää pääsiäistä Riitta 💚

   Poista
 2. Ihanat maisemat. Me olemme miehen kanssa kulkeneet täällä metsäteitä pitkin, ei tule paljon ihmisiä vastaan.
  Ihanaa lauantai-iltaa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 3. Teki varmasti hyvää... Meillä on edelleen se 2km sääntö. Joinakin päivinä lenkkeilen ahkerasti. Tänään on ollut täysin vetämätön olo. Mikään ei huvia. Johtuu luultavasti siitä, että eilen ilmoitettiin, että tätä jatkuu toukokuun alkuun.😒 yritä jaksaa!

  VastaaPoista
 4. Onko siellä todellakin noin autiota, niin se taitaa olla miljoona kaupungeissakin, en ole uskaltanut lähteä kaupunkiin katsomaan miten autio turku on.Katson Israel uutisia aina alfalta ja you tubelta.

  VastaaPoista
 5. Mahtavat rannat! Korona pilas tämän kevään, toivottavasti kesä on parenpi.
  Kivaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 6. Niin upean näköistä. Itse ainakin elän toivossa, että kesällä pääsee rannoille virkistäytymään.

  VastaaPoista
 7. Onpa oudon hiljaiset rannat. Toivottavasti kesällä jo pääsee rannalle. Mitähän tuo vaaleanpunainen kukka on? Syklaamia?

  VastaaPoista
 8. Ihana idea lähteä rannalle! Hyppäisin kärryyn ja hurauttaisin heti ellei tuolla tulis jotain valkoista taivaan täydeltä...

  VastaaPoista
 9. Mukavaexä, kun ehdotti rantareissua! Autossa tuskin koronaa saa, joten sinänsä turvallinen reissu varmasti. Ihan psyykenkin kannalta teki varmasti hyvää tuo reissu ja meren avaruus rauhoittaa. <3

  Itsekin kaipaisin laajempaa reviiriä, mutta nyt mennään näillä mitä on eli jalan niin kauas ja kauan kuin jaksaa ja pärjää käymättä vessassa :D

  VastaaPoista
 10. No on kyllä vähän apean tai oikeammin aika surullisen näköisiä nuo tyhjät rannat. Jos jotain hyvää, niin ainakin te saitte hengitellä meri-ilmaa rauhassa.

  Tuuletus on täälläkin ollut tarpeen. Me olemme retkeilleet eväiden kanssa mahdollisimman rauhallisilla ulkoilualueilla. Helsingin rannat ovat olleet vähän turhan vilkkaita. Kaunista keväistä merimaisemaa ihailimme varsinkin Porkkalan niemellä, mutta sielläkin oli kulkijoita aika paljon. Hiljaisempia maastoja löytyy onneksi vähän kauempana rannoista ja eilen joimme retkikahvit hiljaisen metsälammen rannalla. Mökeille myös olisi ikävä, mutta odotella pitää sitäkin iloa. Tsemppiä kasvomaskien kanssa. Niiden käyttäminen on kyllä aika raskasta pidemmän päälle.

  VastaaPoista
 11. Kiitos näistä kuvista. Varmaan oli ihana päästä vähän muuallekin tuulettumaan!

  Tuolla olen seikkaillut 25 vuotta sitten tai olisikohan vähän enemmänkin aikaa. Ranta oli mielestäni kaunis ja täynnähän se oli. Silloin oli elo-syyskuu muistaakseni. Jäi kivat muistot.

  Mukavaa alkavaa viikkoa Jael!

  VastaaPoista
 12. Mukava että pääsit meren rannalle. Meri-ilma tekee hyvää päälle. Ja rantakin on vallan komea, vaikkakin nyt tyhjänä vähän surullisen näköinen.

  Miten nuo kasvomaskit, onko niistä ollut siellä pulaa? Mietin vain, että miten viljati niitä on tarjolla, jos ne kerran tulevat pakollisiksikin.

  VastaaPoista
 13. Miten kiehtovat rantarakennelmat... en tiedä edes miksi niitä kutsuisin kun en ole koskaan moisia nähnyt. Kauniita ovat, aivan ihania. 🧡 Ekassa kuvassa luulin muinaisraunioksi kunnes tarkastelin lähemmin.

  Kivaa uutta viikkoa sinulle! Hauskaa että pääsit meren rantaan. 🙂

  VastaaPoista
 14. Vaihtelu virkistää! Voi sitten taas tulevaisuudessa katsella samoja maisemia täynnä ihmisiä. Sitä odotellessa...

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...