tiistai 11. elokuuta 2020

Ilman hikeä elokuussa

Kaunis  temppelipuu kukkii lähistöllä
Tuo otsikko viittaa siihen  että kun normaalisti  elokuussa on todella hikisiä päiviä,  niin 2 viimeistä päivää ovat  olleet  tosi miellyttäviä,  sellaisia  että on voinut   kävellä ilman että hiki on valunut:)
Eilen aamulla oli pilviä,  ja jossain jopa satoi, mikä on äärimmäisen harvinaista  elokuussa.  Harmi että jo huomenna kuumenee ja on taas kosteaa.  Tuntuu että kestän kosteaa kuumuutta joka vuosi vähemmän ja vähemmän.
Viimekin viikolla oli yksi suhteellisen miellyttävä päivä,  ja  kävin eräässä vähän kauempana olevassa kaupassa, josta halusin ostaa samanlaiset valkoiset tennarit  jotka ostin viime vuonna. Tennareita oli mutta ei kokoani. Ne edelliset tennarit värjäsin vihreäksi,  ja nyt olisin halunnut värjätä valkoiset tennarit oranssin värisiksi.  Tennareita en siis ostanut  mutta huomasin siellä  tosi hyviä ja edullisia  kasvomaskeja,   joten ostin muutaman.   Nyt on kankaisia kasvomaskeja sen verran etten tarvitse enään yhtäkään. 
Koska sää oli sellainen ettei hikoiluta,  päätin tehdä hieman pidemmän lenkin ja kävellä Saronan puistoalueen kautta. Viimeksi olin täällä ennen korona-aikaa,  ja nyt Saronassa oli tosi tyhjää.
Olin ihan unohtanut miten rauhallinen paikka tuo alue on,  ja samalla huomasin että monessa tutussa paikassa oli ovet kiinni. 
Ei pahemmin näkynyt ihmisiä, vaikka oli lounasaika.  Tosin elokuu on lomakuu täällä, joten sekin voi olla syynä, ja tietenkin taloudellinen korona.
Greippipuussa oli jo aika valmiin näköisiä hedelmiä.
Kävelin ruohikkoa pitkin  kohti korkeita taloja, joiden alakerroksessa on Saronan ruokamarketti.
Anitan jäätelöpaikassakaan ei ollut ketään.  Anita on Israelin suurin jäätelöpaikkaketju, ja ketjun historiaan kuuluu  ryysyistä rikkauksiin -tarina,   jossa  köyhä leski Anita sai yhdeltä lapseltaan  lahjaksi jäätelökoneen, ja siitä alkoi  jäätelöbisnes,   ja Anitan jäätelöpaikkoja on tänään myös Australiassa ja New Yorkissa.
Kävelin Saronan ruokahallin  läpi, ja ruokahalli oli tyhjä, vaikka oli  sellainen aika päivästä jolloin tuolla on paljon ihmisiä. Monta paikkaa oli täälläkin kiinni, mikä on masentavaa.
Seuraavaksi  tulin tälle aukiolle, matkalla kohti bussipysäkkiä.  Huomasin että  edullinen , kiva ja hyvä ravintola, jonka toinen puoli aukeni aukiolle, ja jossa  olin usein käynyt,   ei enään ollut olemassa. Etsin tietoja  ravintolan nettisivuilta, mutta nettisivujakaan ei enään ollut.

Aukion toisen puolen yläpuolelle oli pystytetty tällainen katos, joka  näytti hyvältä:)
Ja eilen saman kadun varrella asuva ystäväni Evelyn yllätti kun hänen kotonaan löytyi tällainen kaveri, shih tzu-hauveli Toy.    Toy oli Evelynin pojan  ystäväpariskunnan koira,  ja kun pari erosi ,ei entinen vaimo halunnutkaan  enään pitää Toyta, joten  hauveli tarvitsi uuden kodin.  En kyllä ymmärrä miten hän pystyi  luopumaan tästä suloisesta olennosta, joka on vähän yli vuoden ikäinen. Kun Evelyn näki Toyn,  hän päätti että siitä tulee hänen koiransa, ja eilen illalla ulkoilutin omaa koiraani sekä tätä kaveria.  Evelynillähän on myös Grey kissa, jonka toin pikkuruisena penturääpäleenä hänelle viime syksynä, ja  kissalla on nyt totuttelemista, kun  vierastaa koiria ja on tottunut olemaan  kodin kunkku.

19 kommenttia:

  1. Voi kuinka suloinen Toy! Ihan älyttömän söpö. Ymmärrän kyllä jos ei pysty huolehtimaan pitkää päivää koirasta, niin sitten on ehkä parempi antaa pois. Ja siinä on nyt Greyllä ihmettelemistä, että mitenkäs nyt.

    Kiva kasvosuojat. Ja kun luin otsikon, niin heti tuli mieleen että noinko siellä on viileämpää. Mä tänään oli aamusta puolisen tuntia ulkona ja kyllä vain hiki virtasi. Meillä on nyt niin, että iltapäivällä alkavat ukkos- ja sadepilvet kerääntyä ja sitten jymisee ja sataa hetken. Sää on ehkä vartin aavistuksen viileämpi ja sitten taas on tukalaa. No, onneksi kohta on syyskuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johanna: Toy on kyllä tosi suloinen;) Niin, varmaan ei ollut helppoa uudessa elämäntilanteessa pitää koiraa, mutta joskus tuntuu että koira otetaan liian helpoin perustein ,eikä ajatella että sen pitäisi olla perheenjäsen x vuotta. Greyllä on tosiaankin tottumista nyt...Evelynin edellinen kissa ja koira olivat ystäviä, sillä molemmat tulivat hänelle pentuina. Nuo kasvosuojat olivatkin kivat, ja yhdessä on koiran tassu ja toisessa hymy;D No oli pari päivää, ei viileää mutta miellyttävää , mutta nyt on taas hikistä ja kuumempaa. On ollut pilvistä välillä mutta yhden kerran satoi,tosin ei omalla alueellani vaan pohjoisempana. Syyskuu on tääällä vielä melkein samanlainen kuin elokuu, mutta toivottavasti lokakuussa tulee helpotusta.

      Poista
    2. No voi pöh! Minä jo olin iloinen täällä puolestasi (ja tietysti Bambin), kun ei tarvitse tukahduttavaa hellettä sietää. Toivottavasti viilenisi.

      Poista
  2. Vihreää ja rehevää, joten taitaa olla unelmakesä. Mukava kiertolenkki kaupungilla ja jäin ihastelemaan arkkitehtuuria. Minäkin pitäisin tuollaisesta Toysta! Mukavaa elokuun jatketta ja toivotaan lisää hiettömiä päiviä! (kuulostipas hassulta :D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lepis: Talvella luonnon vihreää paljon , ja nyt vihreää kiitos kastelusysteemin... Tuossa Saronassa onkin noita vanhoja kivoja kunnostettuja taloja, ja sitten niiden vieressä pilvenpiirtäjät, kontrasteja riittää:) Toy on kyllä tosi kiva, ja varmaan mukava Evelynille, jonka mopsi kuoli viime vuonna. Kiitos samoin sinulle hyvää elokuun jatketta, ja saapa nähdä tuleeko lisää hiettomiä päiviä;D nyt on taas aika hikistä:

      Poista
  3. Kivoja katukuva. Jännää kun greippipuu kasvaa keskellä kaupunkia, kuka ne greipit poimii?
    Koirilla oma vesikulho yhdessä ravintolassa(vai kahvila?) , en ole ennen nähnytkään. Tosi kiva idea.
    Kyllä on hiljasta sielä suurkaupungissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulrika: Saronassa on tosiaankin kaunista ja kiva paikka kaupungin keskustan alueella. Greippipuu on puistossa, mutta muuten monessa paikassa on jonkinlaisia sitruspuita, ja jos ne ovat kadun puolella, niin silloin niistä saa ottaa. Tel Avivissa, etenkin keskustan alueella ,on tosi paljon koiria, ja muutenkin kaupunki koiraystävällinen, joten tuollaisia juomakuppeja koirille näkyy siellä sun täällä. Koirille on täällä oma festarikin, mutta tänä vuonna ei taida olla, kiitos koroanan.. Hiljaista tosianakin oli tuolla silloin...

      Poista
  4. Hiljaisen näköistä siellä kyllä on. Surullista niin monien liikkeiden katoaminen ja sulkeminen.

    Kyllä minäkin olisin ottaut tuon Toyn!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SusuPetal: Hiljaista oli , ja todellakin surullista kun monet paikat ovat joutuneet sulkemaan ovensa, juuri eilen erään suosikkikahvilani omistaja joka joutui sulkemaan kahvilansa, kertoi että hänellä on nyt suuret velat sen vuoksi.. Toy on kyllä aika kiva tapaus:)

      Poista
  5. En kyllä tykkää, että lähetit sen kamalan helteen meille. Kun yöllä on vielä +24C ja kamala ilmankosteus, ajattelen usein, että miten sä kestät tällaista niin pitkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allu:Voi pahus, teillekö sen lähetin;D 24 tuntuu paremmalta kuin 28 astetta jota täällä kun menen nukkumaan,mutta kiitos tornituulettimen onnistun nukkumaan. Kosteus on todellakin kamalaa, kuumuus itsessään vähemmän kurjaa. No lokakuussa kai sitten voin luopua tuulettimesta, toivottavasti.

      Poista
  6. Greippipuu, voi ihmettä. Ihanan näköinen kävelytie palmupuineen.

    Shih tzu kuulostaa ihan aivastukselta, hih. Suloinen pieni olento. 💚

    Hyvännäköiset maskit, mutta helpompaa olisi hengittää ilman niitä. etenkin helteellä.
    Minun täytyy maanantaina mennä bussilla ja junalla eli suojus vaan naamalle!
    Kaipa tämä joskus loppuu...


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita: Sitruspuut ovat kyllä ihania:) Tuolla Saronassa on kyllä niin kivan ja viihtyisän näköistä:) Hih, Shih tzu -rotu on peräisin Tiibetistä. Hän on todella suloinen hauveli:)
      Nyt kun on jo 4 kuukautta tottunut maskeihin ,niin niihin on tottunut... mutta kyllä kuumalla ja kostealla on aika kurjaa kun joutuu pitämään tuollaisia... Toivottavasti ensi vuonna on jo normaalia.

      Poista
  7. Ihanaa, että olet saanut nauttia miellyttävistä säistä. Niin olen tehnyt minäkin. Mutta en viitsi mainostaa ukkelille, että ihana kun on viileää, kun hän kaipaisi helteitä. No viikonlopun jälkeen niitä on taas vissiin tulossa, helkkari sentään. Milloin tämä kesä oikein loppuu?

    Oli kiva tehdä taas kierros kanssasi. <3 Hirveän tyhjältä näyttää kyllä joka paikassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu: Oli kyllä ihanaa kun elokuussa oli noin harvinaisen miellyttäviä päiviä mutta nyt aika hikistä taas.. No teillä on siellä tänä vuonna kunnon kesä.... Onneksi ne helteet teillä ei tulevat lyhyinä jaksoina eikä tosi pitkinä , kuten täällä.
      Kiitos, Satu, ja kiva että tykkäsit:) TUolla oli kyllä yllättävän tyhjää vaikka oli lounasaika..

      Poista
  8. Voi hurjaa miten tyhjiltä nuo kadut näyttävät. Tänään täällä meidän kodin lähellä oli myös niin hiljaista, että aamusta ei näkynyt ketään liikenteessä, jotenkin todella hurja tunne!
    Ihana hauvavauva <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:oli kyllä tosi tyhjää, toisaalta oli kiva kävellä tuolla kun ei ollut muita mutta toisaalta surullista. TOy on kyllä söpö hauveli. Kivaa keskiviikkoiltaa Outi.

      Poista
  9. Kivat maskit nuo sinun. Minun tarttisi ottaa itseäni niskasta kiinni ja ommella lisää meidän poppoolle maskeja. Ollut niin vaikea kevät, että voimat on aika nollassa.

    VastaaPoista
  10. Maskeja on hyvä olla, myös eäällä. Tosin en ole Keuruulla nähnyt yhdenkään niitä käyttävän. Tuo katostori on huikea! Naapurin pikkuinen koira meinasi purra kättäni tuolla ulkonaa, kun se tuli emäntänsä kanssa minua tervehtimään. Onneksi ehdin vetää käteni pois. Olen aina pelännyt isoja koiria, ja nyt pelko hiipii kohti pikkuisia... Hui... Ovat söpöjö, mutta hui....

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...