tiistai 1. syyskuuta 2020

Tuli hiki

Elokuun viimeisenä viikonloppuna  tuli sitten se kamala kosteus,  jonka luulin hävinneen tänä vuonna, koska  elokuu oli harvinaisen miellyttävä.   Launtaina alkoi kamala kuumuus, yhdistettynä kamalaan kosteuteen,  ja vaatteet liimautuvat ihoon,  ja hiki vuotaa.  Saapa nähdä miten kauan tämä kestää; toivottavasti ei liian kauan sillä tuollainen sää vie kaikki voimat.
Lauantaista  tiistai-aamuun hoidin yläkerran  naapurini kissoja,  heidän ollessa pienellä matkalla pohjoisessa Israelissa. Kissoja on 3:  Lara oikealla,   Juli jolla jännä kuvio turkissa  ,  ja Jonny joka pelkää kaikkea. Kävin  aamulla ja  illalla syöttämässä kissoja ja puhdistamassa niiden vessalaatikon, ja etenkin tuo oikealla puolella oleva Lara on kuin koira , koska haluaa rapsutuksia mahaan.  Juli ja Jonny sen sijaan viihtyivät lähes koko ajan  kylpyhuoneessa.
Tel Avivin pääkadun varrella  olevista taatelipuista oli leikattu taatelikimput pois.  Sääli ettei niiden annettu kypsyä valmiiksi,  sillä nämä ovat Medjoul-taateleita , eli niitä maukkaimpia taateleita.  Mutta taatelipuut joutavat kadulta muutenkin jossain vaiheessa pois kun sillä kohtaa alkavat kevytraidejunatyöt.
Viime kuussa tein ensimmäisen tilaukseni  iHerbistä, ja paketti tuli kotiovelle  alle viikossa.  Samaan aikaan odottelin reppua (edellinen postaus) joka ei koskaan tullut tai tule perille,  ja se huijausfirman pitkä  toimitusaika herätti epäilyksia samaan aikaan kun tämä tilaus tuli niin nopeasti.  Kaikista mieluisin tuote tässä oli tuo  Palmersin vartalovoide, joka tuoksuu  suklaalle,  ja jota ostin kun asuin  Yhdysvalloissa. Se tuoksu on aivan ihana! Keltaisessa  purkissa on vitamiininamuja Bambille.

Oikein hyvää syyskuuta kaikille:)

13 kommenttia:

  1. Mitenkäs multa on mennyt tuo edellinen postaus ihan ohi. Kerrassaan harmillinen tapaus! Reppu näyttää aivan ihanalta, joten ei ole ihme, jos harmittaa. :-(

    Taatelit tunnistin heti, kun mehän olimme kerran ukkelin ja autonkuljettajan kanssa Intiassa autoajelulla, ja autonkuljettaja kävi taatelivarkaissa. :-) Olivat kyllä vielä raakoja, perhana.

    Ihana kisulauma sinulla kylppärissä.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu:Tosiaankin harmillinen tapaus, josta jäi kyllä paha mieli. Reppu aivan ihana ❤Tuon kyllä saisi AliExpressistä, mutta ei se sielläkään erittäin edillinen ole, ja näin korona-aikana postitukset vähän miten sattuu niin ei oikein iskalla tilata.
      Raat taatelit onkin pahoja.
      Hauskoja kyllä nuo kisut 🐈🐈🐈

      Poista
  2. Hei vaan täältä Suomesta! Onkos tuo yksi kisuista kyykistynyt pissalle viemärin päälle? Meillä oli aikoinaan kotona kissa joka kävi pissaamassa lattiakaivoon... Kätevä "hoksaus" kissalta!

    - Airiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Airiina, ja kiitos kommentistasi ❤ Teillä oli kyllä fiksu kissa 🐈.mutta tässä tapauksessa Juli ei kyllä. ollut kyykistynyt pissalle, vaan yritin kuvata sitä, eikä kisss millääm pysynyt paikoillaan, ja tuossakin asennossa oli vain hetken 🐈

      Poista
  3. Onhan kylppärissä ihan hyvät olot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melissa:Onhan siellä 🐈 Poikani Niilo kissa tykkäsi myös olla kylppärissä.

      Poista
  4. Onn se kyllä tosi "jännää" kun sielä kasvaa taateleita noin vaan tien varsilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulrika:Mutta kurjaa ettei iiden annettu kypsyä. Kodin edessä olevassa puistossa on myös taatelipuita, mutta ne ei ole hyviä.

      Poista
  5. Kylpparissa saattaa olla viileaa?
    iHerb on loistava kauppa. Hurjat valikoimat ja nopea palvelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu:Kissoila oli omassa huoneessaan päiväsaikaan.ilmastointi.Kisut oli pariskunnan matkan aikana eristetty niin että eivät päässeet olkkariin tai keittiöön, mutta heillä om.oma huone ja pääsivät kylppäriim. Maanataiaanuna unohdin laitaa ilmastoinnin päälle. Muutama tunti myöhemmin emäntä soitti että näkee että ikkuna auki, ja pyysi laittamaan ilmastoinnin päälle. Selvisi että huoneessa kamera mistä isäntäväki voi seurata kissoja kaukaakin. Oikeat kissanpäivät 🐈🐈🐈😏

      Poista
  6. Hurmaavia kylppärikavereita!

    Toivottavasti kuumuus ja kosteus eivät vaivaa kauan, inha yhdistelmä :(

    VastaaPoista
  7. Arg, tämä ilmankosteus on kyllä ihan kamalaa! Tiedän tunteesi. Meillä oli kostea elokuu ja kyllä tässä varmaan vielä muutama viikko menee.

    Julin kuviointi on hyvin erikoinen. Todella kaunis. Olet kyllä ihana, kun autat naapuria kissojen kanssa.

    Mun pitää kokeilla tuota vartalovoidetta! Mutta sitten, kun tästä kosteudesta on päästy eroon. Nyt ei tee mieli rasvata edes käsiä, kun ote on sitten sekä nihkeä että liukas.

    Bambille terkkuja!

    VastaaPoista
  8. Toivottavasti tuo kostea kuumuus siellä helpottaa pian, ei varmasti ole kiva olla hikisen väsynyt koko ajan.
    Ihania kisuja olet käynyt hoitamassa <3
    Kaunista syyskuun alkua sinulle Jael!

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...