lauantai 24. lokakuuta 2020

Saturday Classic 241020

 

17-vuotias Lesley Gore   levytti  John Madaran ja David Whiten kirjoittaman/säveltämän kappaleen "You Don't Own Me" vuonna 1963. Sitä ennen Gore oli ehtinyt levyttää  , 16-vuotiaana,  hittikappaleen "It's My Party".  Lesley Gore oli tuottelias  artisti: lopetettuaan levytykset hän kiersi konserteissa ja kirjoitti kappaleita muille artisteille,  ja Fame-elokuvan musiikki toi hänelle  Oscar-ehdokkuuden. "You Don't Own Me" -kappaletta on pidetty esifeministisenä popkappaleena.

Lesley Goren kappale tuli mieleen äskettäin kun kuuntelin Ella-Leen versiota samasta kappaleesta.  Juuri 17 vuotta täyttänyt Ella-Lee  tuli täällä tunnetuksi vuoden alussa , osallistuessaan  laulukilpailuun jossa etsittiin euroviisuehdokasta.   Ella-Lee on tätä coveria laulaessaan samanikäinen kuin Lesley Gore oli levyttäessään kappaleen, mutta itse pidän enemmän tästä Ella-Leen tunteikkaasta esityksestä.

Pakko laittaa tänne vielä  Diane  Keatonin, Bette Midlerin ja Goldie Hawnin mainio versio elokuvasta 1.st  Wifes Club.

Muut lauantai-klassikot löytyvät täältä.

12 kommenttia:

 1. Tämäpä oli toisaalta uusi tuttavuus, mutta toisaalta pitäis olla tuttu kun muistelisin tuon leffan kuitenkin nähneeni. Tais kuitenkin hukkua sinne muun tarinan sekaan. Sanoissa se sanotaan suoraan, joten hyvä jämäkkä laulu! 👍🏻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timo;Mulle tämä oli tuttu, voi olla että ehkä tuosta hauskasta leffasta,..Hyvä sanoitus onkin, ja kun ajattelee ajankohtaa,milloin ilmestyi,niin paikallaan.

   Poista
 2. Aah, pidän tästä kappaleesta, kuin myös siitä Party-biisistä. En muistanutkaan, että laulaja oli niin nuori levyttäessään tämän.

  First Wifes Club oli hauska leffa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal: Samoin ,hyvä kappale, jää päähän soimaan (ainakin mulle;D) Gore oli tosiaankin nuori levyttäessään tämän, ja vielä nuorempi kun IT's My Party levytettiin.
   Olikin hauska leffa, pitäisi etsiä ja katsoa uudelleen.

   Poista
 3. Voi, tämä on upea biisi. Sitä soitetaan aina yhdellä meidän vanhempiin hitteihin erikoistuneella kanavalla. Mutta mä en tiennyt, että hän oli myös Fame-elokuvan musiikin takana. Mielenkiintoista.

  Toi First wifes club on hauska elokuva. Elokuvassahan Ivana Trump ohjeistaa muita, että "ladies, you have to be strong and independent. Don't get mad, get everything." Nykyinen presidentti, silloinen tuore ex-aviomies ei kuulemma ollut huvittunut ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna:Minäkin tykkään tästä , siinä on niin feministinen sanoma. Luulen että hänen veljensä oli enemmän Famen musiikin takana, mutta Wikin mukaan myös Lesley GOre oli siinä mukana. Ha haa, voin kuvitella ettei Trump tykännyt Ivanan sanomasta;D

   Poista
 4. First Wifes club leffa ja lopussa tuo kappale You don´t own me on klassikko, ihan mahtava leffa ja kappale myös.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi: Se leffa oli kyllä mainio, pitäisi etsiä se ja katsoa uudestaan, ja tuo kappale on ihana klassikko:)
   OIkein ihanaa viikkoa sinullekin Outi:)

   Poista
 5. Mainio kipale! Tykkäsin kanssa tosi paljon nuoren Lesley Coren versiosta. Tosin vanhojen leidien esitykselle ei voinut kuin nauraa, niin antaumuksellista heittäytymistä siinä nähtiin. En muuten tiennyt, että Diane Keaton osaa laulaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepis: Minustakin mainio, ja mulle tämä jää päähän soimaan;D Lesley GOre, alkuperäinen esittäjä , oli hyvä, mutta ihan kamala kampaus! Ja leffan versio on todella mainio, varmaan leidit nautti siitä paljon tuota tehdessään:)

   Poista
 6. Siis wow! Kaikki kolme versiota ovat wow!
  Girl power!

  Ihanaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marianna:Kaikki kolme versiota ovat tosiaankin wow, omalla tavallaan jokainen. Ja mahtavaa girl poweria!
   Oikein ihanaa viikkoa sinullekin:)

   Poista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...