torstai 1. lokakuuta 2020

Hiljainen päivä

Viime perjantai-iltana täällä hiljentyi ihan  kaikki, kun alkoi vuoden pyhimmän päivän , Jom Kippurin , aatto. Silloinhan ei ole liikennettä missään: ei maassa,  merellä tai ilmassa.  Ambulanssit ym. tietenkin kulkevat jos on tarvetta. Illansuussa   kun vein Bambia iltapisulle kaduilla oli jo tyhjää, ja  pyöräilijät , etupäässä  lapset, ilmestyivät tyhjille kaduille pyörineen. 
Yleensä aina odotan tätä kerran vuodessa tapahtuvaa päivää,  juuri hiljaisuuden vuoksi,  mutta nyt kun meillä täällä on  tämä tiukka lockdown,  ei tuntunut samalta.
Aamulla aikaisin ,  menimme Bambin kanssa pienelle lenkille,  Täällä on ollut  perjantaista lähtien  tosi kuumaa ja kosteaa, vaikka oli jo syyskuun loppu. Viimeisten päivien aikana on hiki taas tullut pintaan, mutta toivottavasti ainakin kosteus  laskee pian.
Tästä tosiaankin näkee miten tyhjää on  Jom Kippur-päivänä,  Pikku pyöräilijät eivät vielä olleet ilmestyneet  kaduille.  Tätä lockdownia on ollut nyt  2½ viikkoa,  puolitoista viikkoa tiukempana kun ensimmäinen viikko,  ja eilen taas pidennettiin sen kestoa.  Tartuntaluvut ovat edelleenkin korkeita, mutta tärkeintä on  se miten paljon  korona-sairaita on sairaaloissa,  ja miten sairaaloiden  kapasiteetit kestävät. Ainakin pari päivää sitten sairaaloiden päälliköt , toisin kuin jotkut ns. asiantuntijat, vakuuttivat että tilaa on ihan hyvin osastoilla,  mutta jos nousu jatkuu, niin voi olla ongelma.  Suurimmat tartunnat   ovat kahdella sektorilla: arabiväestön alueilla ja ultraortodoksien alueilla,  ja hieman tuntuu väärältä se että kun alkoi olla selvää että sieltä ne tartunnat tulevat, niin miksi ei pidetty kiinni alueellisista rajoituksista.,,,  
Pyhän jälkeisenä aamuna odottelin bussia  lähiseudun supermarkettiin.  Jouduin odottamaan kuumassa tosi kauan , eli  ainakin 40 minuuttia,  sillä  julkinen liikenne kulkee minimikapasiteetilla,  jotkut tutut linjat eivät lainkaan,  eikä  yhteys bussiaplikaatioin ja bussien välilläkään tunnu toimivan normaalisti. Pysäkin takana oli tämä kaunis  ja ystävällinen kissa.
Kissa halusi rapsutuksia, ja valitti aina  kun lopetin.

Siinähän se aika kului pysäkillä, kun rapsuttelin   kissaa leuan alta,  mutta kun en jaksanut enään, ja seisoin tässä aidan vieressä  , aurinkoa piilossa, niin kissapahus suuttui ja raapaisi. Onneksi vain ihan pintaraapaisuja. 
Nyt kyllä hävettää.....
Lopuksi ihan uusi video,  jossa  täkäläinen artisti , entinen The Voicen voittaja Elkana Marziano ja  Emiraateista kotoisin oleva  laulaja Waleed AlJassim laulavat dueton.  Duetossa lauletaan englanniksi , arabiaksi ja hepreaksi,  ja video on tosi upea:)

Oikein hyvää lokakuuta kaikille:)

15 kommenttia:

 1. Ajatella että ihmiset kunnioittaa tuota kippur päivää, ja jäävät kotioloihin.
  Meillä oli samanlainen musta kissa joskus, ne kaikki mustat on samannäköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo: TUo hiljaisuus ja se että silloin näkyy vähän ihmisiä on kyllä tuon pyhän hyvä puoli:) Mustissa kissoissa on sitä jotain,harmi että mustat kissat ja koirat ovat viimeisiä joita adoptoidaan löytöeläintarhoista.

   Poista
 2. Meillä on kadut ja tiet yhtä hiljaisia kiitospäivänä. Joulunakin on enemmän vilskettä. No, kiitospäivän jälkeisenä aamuna meno onkin sitten hillitöntä heti anivarhain, kun kaikki ryntäävät kauppoihin. Mitenhän siinä tänä vuonna käy? Onkohan kaupat auki.

  Voi mikä katti! Ja osasi vaatia. Vaivanpalkaksi sitten raapi päälle.

  Kyllähän se vähän turhauttaa, kun kaikki joutuvat toisten välinpitämättömyyden vuoksi eristyksiin. Tänään kuuntelin, että nyt syksyllä Italiassa ihmiset ottavat erittäin vakavasti kaikki viranomaisten suositukset ja tekevät parhaansa. Eivät halua kevään tapahtumien uusiutuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna:Olen ollut kiitospäivänä Yhdysvalloissa, mutta muistikuva vähän huono, muistan vain sen että söimme eksän tuttujen luona. . Jeps,alennusmyynnit , mutta onkohan ne yhtä hurjat nyt koronavuotena...
   Katti oli ihana mutta tuhma kun raapaisi, kun en enään rapsutellut, Mutta annoin anteeksi;D
   Niinpä, todellakin harmittaa, ja myös koronahallituksen huono toiminta ärsyttää suunnattomasti, asiat olisi voitu hoitaa eri tavalla. Italiassa olikin niin paha tilanne , että varmaankin ihmiset ottivat opikseen,ja toivottavasti täälläkin.

   Poista
 3. Olipa hiljaiset kadut!
  Kuulinkin uutisista, miten Israelissa on tiukennettu ulkonaliikkumiskieltoa ja rajoitettu muutenkin elämää.
  Korona leviää nyt huimaa vauhtia Suomessakin ja Keski-Suomi, missä itse asun, on toiseksi pahinta aluetta. Tänään käytin eka kertaa maskia, kun kävin kaupassa. En juuri muutoin liiku kuin kodin ja työpaikan väliä omalla autolla. Onneksi ulkona saa oleskella ja vaeltaa.
  Kuumuudesta ja rajoituksista huolimatta hyvää viikonloppua ja alkanutta lokakuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipe:Hiljaiset kadut olikin:) Juu elämää rajoitettu kunnolla ,kesän aikana oli vain osittain rajoitettu mutta rajoitettu kuitenkin. Nyt vain ruokakaupat ja apteekit auki,ja kaikki muu-kiinni, mikä ei niin ymmärrettävää että pienet kivijalkakaupat kiinni kun suuret ruokamarketit auki... Minä lähinnä nyt liikun jos käyn ostamassa ruokaa tai kävelemässä että tulee edes jotenkuten liikuttua, Bambin ulkoiluttamisen lisäksi. Teillä on siellä ihanat maisemat joissa hyvä vaeltaa kun ei pahemmin ihmisiä. Kiitos, nyt näyttää siltä että kosteus on vähän laskenut mikä ihanaa:) Oikein hyvää lokakuuta sinullekin.

   Poista
 4. Katsoin tuon videon. Mutta koska inhoan käärmeitä, en ymmärrä yhtään, miksi käärme oli mukava. Kyllä me vuoden kuluttua taas ollaan suht normaaleissa oloissa, mitä se sitten tarkoittaneekin. Leppoisaa lokakuuta, Jael!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lissu;:Ehkä se käärme mielletään jotenkuten itämaiseksi elementiksi:D Minulle käärmeet ok jos ovat myrkyttömiä.- voi toivotaan niin ,pakkohan tämän koronan on joskus päättyä. Kiitos samoin sinulle hyvää lokakuuta Lissu:)

   Poista
 5. Hiljaista on kaduilla. Miten pitkän aikaa lockdownin on siellä suunniteltu jatkuvan?

  Olipas rapsutuskipeä kissa. :-D

  Mukavaa lokakuun jatkoa sinullekin, Jael! Syyskuu meni kyllä ihan tolkuttoman nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:Hiljaista oli kaduilla, kerran vuodessa tuo on tervetullutta:) Lockdownin pitäisi loppua 14 päivä, mutta se ei ole lainkaan varmaan, ja voi hyvin olla että jatkuu...
   Kissa oli tosiaankin rapsutuskipeä eikä tykännyt kun lopetin;D Kiitos,samoin sinulle, syyskuu menikin täällä hikoilessa,oli kuulemma kuumin syyskuu ikinä.

   Poista
 6. Näyttääpä tosi hiljaiselta suuren kaupungin kaduilla, vähän niinkuin meillä täällä kesäasukkaiden lähdettyä.

  Kissa näyttää upealta, mutta vaatimaton se ei ollut, ei ymmärtänyt olla kiitollinen sinun huomiostasi. Sinulla on varmaankin rokotukset kunnossa.

  Hyvää syksyä sinulle ja Bambille. Turvallisia kävelyretkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelma: hiljaista oli , ja saisi olla useamminkin kuin kerran vuodessa.
   Kissa oli tosiaankin upea, mutta kiittämätön. Pitääkin tutkia onko jäykkäkouristus voimassa, mutta onneksi sain tuolta vain pintanaarmuja.
   Kiitos samoin sinulle Unelma ystäväni:)

   Poista
 7. Wow mikä upea kissa 🖤

  Niin se on että normaalisti hiljentynyt katu on ihanan tervetullut kokemus, mutta korona-aikana alkaa kovasti kaivata säpinää ja kuhinaa.

  Mukavaa uutta viikkoa! 🍁🌿🍂🍄

  VastaaPoista
 8. Pittääpä kuule kattoo tuo video :) Vaikuttaa mielenkiintoiselle :)

  VastaaPoista
 9. Upea kissa, ihan kuin musta pantteri! ❤ Mä voisin ottaa tuollaisen temperamenttisen kissan. 😍

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...